Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is terecht dat Schiphol stopt met nachtvluchten

2.570 stemmen | Geplaatst op 5 april 2023 | Website

Eens
75%
Oneens
25%

Reacties (26)

fiat124sport 05 April 2023
Nee het mag iets minder en ik snap voor de omwonende maar ik ben hier vrij hard in als je niet wilt dat er vliegtuigen vliegen moet je niet in de buurt van schiphol gaan wonen. Tenzij ze een vliegveld bouwen zoals bij lelystad hier ben ik op tegen. Dat zouden wij ook niet willen maar te wonen bij de grootste luchthaven van het land dan weet je dat dit gebeurt en het is er al heel lang. We snijden ons zelf helemaal in de vingers om dat klimaat sprookje gaan we ons economisch helemaal ten gronde richten niet alleen voor schiphol maar ook heel veel bedrijven. We slopen alles wat goed werkt en al die jaren nooit problemen heeft aangericht. Goede kolencentrales die met filters gewoon goed werken, nee we gaan duizenden lelijke windmolens plaatsen en schots en scheef zonnepanelen velden. Gewoon lachwekkend en lelijk. Waar zijn we mee bezig. Stop met die klimaat en stikstofonzin straks is alles gedaan en veranderd er nog niks , zijn heel veel bedrijven failliet en is schiphol zijn goede positie op de markt kwijt voor een sprookje. Tot slot voor 130 stop verduurzaming. Wees goed voor de aarde ja opwarming is een feit maar over een tijd is het weer kouder zo is het al vanaf het ontstaan van de aarde. Fijne dag
Kennie-L 05 April 2023
Alles en iedereen via Duitsland en België met als gevolg nog meer vervuiling. Jantje D666 krijgt nul positieve reacties. https://twitter.com/jpaternotte/status/1643170147920642051?s=20
Peritum ? 05 April 2023
Eindelijk rust voor de omwonenden, nu nog het nachtelijke auto verkeer aan banden leggen, en het liefst landelijk. Is een utopie maar zou zeer wenselijk zijn. En als ze dan toch bezig zijn, dan ook de onnodige verlichting overal uit.
2Tone 05 April 2023
@fiat124sport. Je zal maar 30 jaar in de buurt van Schiphol wonen en het grote geld maakt een extra startbaan in je achtertuin, met gevolg dat er meer als 75000 vluchten extra over je huis komen dag en nacht. En er waren 30 jaar geleden afspraken om geen extra startbanen en niet meer vluchten. Maar ja het grote geld mag nu eenmaal meer als jan met de pet.
C.J. de Loof 05 April 2023
Schiphol moet weer groeien, deze idiote plannen verplaatsen het probleem alleen maar naar andere luchthavens. Directeur die met deze onzin plannen is gekomen direct ontslaan. Tenslotte al die mensen die klagen over geluidsoverlast.... ga daar dan ook niet wonen! als je naast je spoor gaat wonen kan je ook bedenken dat je last hebt van passerende treinen! Vliegtuigen worden steeds stiller.
wispelhuis 05 April 2023
Stelling van 21 maart 2023 (3 weken geleden) : Schiphol moet verder krimpen. Voor nu: mee eens.
velder 05 April 2023
Eén ding moet ik Fiat137 meegeven. Hij heeft gelijk over die zonnevelden. Duizenden daken nog niet bedekt en dan gaan we ze op akkers/velden leggen?! Verder vind ik dat je raaskalt Fiat. Het afkoelen/opwarmen van de aarde gebeurt cyclisch echter is de wetenschap er over eens dat de opwarming nu in een dusdanig tempo gaat en niet te verklaren is vanuit de stand waarin de aarde t.o,v, de zon staat of de activiteit van de zon. Je roept om het hardst maar dat wil niet zeggen dat je gelijk hebt. Maar je hebt recht op je mening. zelfs als die gebaseerd is op leugens. On Topic. Natuurlijk moet Schiphol krimpen. Het is weer een megolomaan project (geweest) van Nederland voortkomend uit een Calimero syndroom. Extra landings- / vertrekbanen die er ondanks beloftes bijgebouwd zijn, duizenden vluchten meer dan gepland. Ook gezien de stikstofdiscussie lijkt het me een goede zet om deze krimp door te zetten want die uitstoot komt zeker niet alleen van de boeren.
fiat124sport 05 April 2023
2tone daar kies je toch zelf voor ik zal nooit bij schiphol gaan wonen. Ik ben er op tegen dat er elders luchthavens worden gebouwd. Daar zou ik toch op tegen zijn. Maar in de buurt van schiphol al is het 5 km verder dat is een keuze. Ik zeg niet dat het leuk is voor die mensen maar je kan dit niet tegen houden. Met het klimaat sprookje slopen wij ons land langzaam . In plaats van te denken goed te doen maken wij het ons alleen maar slchter en velder nee ik raaskal niet het zijn feiten ik heb al vaker een filmpje of meer gezet met bewijzen dat het klimaat een sprookje is. Je moet goed zijn voor de aarde ik zal maar weer een filmpje zetten : ( begin niet over organisatie of wat dan ook ik moet het ergens van kopieren en kijk dat nu eens volledig en goed , hij en vele andere en ik denken er zo over: https://youtu.be/IYVO30GnhtA
Mosk 05 April 2023
gewoon stoppen met al dat smerige onnodige gevlieg. wij hebben nog nooit gevlogen, ik zou ook niet weten waarom? blijf gewoon lekker in je eigen land. als iedereen dat zou doen dat zou al een hoop vervuiling schelen.
Kennie-L 05 April 2023
Kan je beter hier wat aan doen, 'De zestien grootste schepen stoten evenveel CO2-emissies uit als alle auto's op de wereld' 'De zeventien grootste schepen ter wereld stoten meer zwavel uit dan alle auto's ter wereld bij elkaar' 'Containerschip net zo vervuilend als tot wel 50 miljoen auto's'.
 Youssef Abdoullah Bidou 05 April 2023
70 % van alle Schiphol vluchten zijn overstap vluchten. Daarnaast 10 % vrachtvluchten. Hiervan worden vooral de rijken alleen maar rijker. De gemiddelde fiat rijder in Zeeuws Vlaanderen merkt daar erg weinig van. Het is een voorbeeld van hoe de mens invloed kunnen heeft op het klimaat. stoppen met de overstap vluchten, stoppen met het versturen van bloemen over de hele wereld. ( Nederland had ook een prima economie toen dat niet gebeurde! Grote bedrijven zijn trouwens vaak niet eens meer Nederlands) Het rechts liberalisme heeft van Nederland een verdien model gemaakt voor de rijken ( met privevluchten) een verdien model tenkoste gaat van : studenten met studieschuld, woningnood voor jongeren, kinderen die uithuis worden geplaatst vanwege de toeslagen affaire , Groningers die jarenlang in onzekerheid en stress leven, voedselbanken en ga zo maar door.
ierist 05 April 2023
Ook aan de groei van Schiphol zitten grenzen. En die grens is al lang bereikt.
Emmetje 05 April 2023
Ooit zijn er voorstellen geweest om Schiphol naar een kunstmatig eiland op de Noordzee te verkassen (voor IJmuiden of de Maasvlakte). Dan hadden de bewoners bij het huidige Schiphol ook rustig kunnen slapen. Maar ja, was weer een centen kwestie dus is niet doorgegaan. Daarna heeft Schiphol z'n best gedaan om de omwonenden geen nachtrust meer te gunnen door hun leven te vergallen met herrie en ziekmakende stank. Er zal toch een oplossing gevonden moeten worden voor de vele problemen. Ben zo dat blij dat m'n huisje in Zeeland staat. :))
2Tone 05 April 2023
@fiat124sport. Geziek je uitspraken zal je het zeker niet erg vinden dat er een 4 baans snelweg door je achtertuin komt. Je zal dat niet leuk vinden, maar ja je woont er nu eenmaal. 30 jaar geleden wisten diverse bewoners toen ook niet dat er een nieuwe startbaan komt .
tranceguy 05 April 2023
Nee dus. Is ook totaal geen reden voor. Enige reden is dat ze alles kapot willen maken. Maar niet om die lulkoek dat t belastend zou zijn voor het klimaat oid. Is gewoon totale onzin.
Mieppio 05 April 2023
Je weet als je in de buurt van Schiphol woont dat er vliegtuigen over kunnen komen dat is het risico en moet je achteraf niet gaan zeuren. Want wees eerlijk degene die er wonen vliegen zelf ook naar vakantie want met de auto kom je niet overal. dus mond dicht maar voor lief nemen punt uit.
wispelhuis 05 April 2023
KLM wint rechtszaak: aantal Schiphol-vluchten mag niet omlaag.
Bram Altman 05 April 2023
Alle vluchten verbieden wereldwijd met een paar nodige uitzonderingen zoals noodzakelijke medische vluchten met patiënten, donororganen en levensreddende medicijnen en vluchten met hulpgoederen en hulpverleners bij rampen. Dus geen massale prettochtjes naar de zon of naar de sneeuw en geen ego strelende pr-tours voor politici, miljardairs en adel vermomd als werkbezoeken. Dat zou de eerste serieuze stap zijn in de strijd tegen klimaatverandering maar ik weet nu al zeker dat de adel, de politici en de miljardairs zichzelf in de uitzonderingsgroep gaan maneuvreren. Dus we laten het maar op z'n beloop totdat ieder vruchtbaar stukje voorheen bewoonbare grond zich onder de zeespiegel bevind en de droge stukken een constante temperatuur van boven de 60 graden Celsius hebben. Gezellig toch?
Kaiser 05 April 2023
toen wij vroeger wel eens gingen vliegen,(55 jaar geleden)lag Schiphol in de polder, geen huis te bekennen, als je daarna alles gaat volbouwen moet je niet gaan klagen over het lawaai, dan moet je daar niet gaan wonen
chielvd 05 April 2023
velder : welke wetenschap ? wat is wetenschap ? welke wetenschapper ? de wetenschap van vandaag is morgen weer verouderd
wispelhuis 05 April 2023
Of is misschien Schiphol juist zo uitgebreid.
Tramper Kees 05 April 2023
Ik vind van wel. Ik snap alleen de omwonenden niet. Die zijn gaan wonen bij een luchthaven die uiteraard steeds groter word. Je kan nooit verwachten dat Schiphol blijft zoals in 1916. Dat groeit en blijft groeien tot een van de grootste luchthavens van de wereld. Echter de vluchten mogen van mij verdeeld worden over alle grote luchthavens. Er is een nieuwe luchthaven die ongebruikt is. Deze per direct open gooien en dan kunnen nachtvluchten van daaruit overdag plaats vinden. Opgelost.
jogi 05 April 2023
Gisteren nog op het NOS journaal, de tweede Kaagbaan zou niet worden aangelegd deze zou parallel lopen met de eerste Kaagbaan en dus is het voorstel, (geopperd in februari 2022 door D66) en plan om op de vrijgekomen ruimte woningen te bouwen!!! deze zullen waarschijnlijk bewoond worden door klagers van de toekomst.
C.J. de Loof 05 April 2023
Je snapt er dus niks van 2Tone ! en dat voorbeeld van die snelweg in je achtertuin is appels met peren vergelijken, Nee ik wil geen snelweg door mijn achtertuin, maar als ik naast een snelweg een huis koop moet ik natuurlijk niet gaan klagen over de overlast.
velder 05 April 2023
Ipcc Chiel.
Zeeuwleeuw 05 April 2023
Natuurlijk stoppen met die terreur door al die smerige lawaaiige vliegtuigen! Verder stoppen met elke keer miljarden euro's van gemeenschapsgeld in KLM en Schiphol te pompen. Voor tal van nuttige en noodzakelijke dingen is structureel geen geld maar luchthavens en vliegmaatschappijen die hoeven maar te piepen en er wordt weer een paar miljard aan hen overgemaakt. Te zot voor woorden natuurlijk. Daarnaast een fikse belasting op kerosine en vliegen invoeren en BTW op o.a. groenten en fruit afschaffen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.