Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Defensie koopt voor miljarden aan nieuwe schepen en raketsystemen

2.553 stemmen | Geplaatst op 4 april 2023 | Website

Goed plan
71.5%
Nee, slecht idee
28.5%

Reacties (30)

GeelHesje 04 April 2023
Ons land heeft sinds een paar dagen geen eens een eigen leger meer !!! Op de commando troepen na staat de gehele landmacht nu volledig onder Duits bevel !!! Dus miljarden uitgeven aan een leger dat we feitelijk niet meer hebben en wat volledig onder buitenlands bevel staat terwijl de eigen bevolking nog net niet ligt te creperen van de vele problemen in eigen land is wat mij betreft een heel erg verkeerde keuze qua prioriteiten stellen. Maar dat is helaas tegenwoordig min of meer "normaal" geworden ofzo.
Kaiser 04 April 2023
die amerikanen lachen zich rot, elke oorlog is goed voor hun wapen industrie , wordt tijd dat ze eens in hun eigen land een oorlog beginnen . kunnen wij ook eens iets verdienen .
volijke 04 April 2023
Zo, dit is de reactie van het kabinet op de laatste verkiezingen. Ze hebben er ook geen bal van begrepen, wéér miljarden laten verdampen......Kaiser je slaat de spijker op zijn kop!
fiat124sport 04 April 2023
Zinloze investering. Het is goed dat we een leger hebben maar wat kunnen wij als Nederland nu tegen een groot land bereiken. Besteed dit geld aan zaken voor de bevolking door bijvoorbeeld het eigen risico af te schaffen of de zorg weer anders doen. Huizen bouwen liever niet want Nederland is vol , besteed het aan wegen en aan boeren en zo maar niet om uit te kopen want stikstof is onzin, maar voor verbeteringen We kunnen beter wat we hebben opknappen en verbeteren. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming het is zinloos je kan het klimaat niet veranderen. Fijne dag
Peritum ? 04 April 2023
78 jaar na dato, “ ben ik van deutchen bloed “ ? Is het ze toch gelukt !
wispelhuis 04 April 2023
https://www.ad.nl/binnenland/duitsers-krijgen-bevel-over-alle-nederlandse-brigades-van-de-landmacht~a4cac8c7/
2Tone 04 April 2023
Eendracht maakt macht. Een goed plan. Wij hebben slechts nog wat restanten van wat ooit een grote legermacht was dus alle restanten bij elkaar maakt toch een grote legermacht. We zijn een onderdeel van de EEG dus is dit voor mij niets bijzonders.
Farmer. 04 April 2023
Het is een goed idee, maar het mag niet leiden tot nieuwe leveranties aan Oekraïne. Oekraïne is nog steeds in de veronderstelling dat zij de oorlog kan winnen, dat is natuurlijke een gotspe. Het land is louter afhankelijk van Westerse steun en iedreen zal begrijpen dat verdere escalatie alleen maar nog meer een bedreiging is voor de wereldvrede, nog maar te zwijgen over de nucleaire dreiging die boven ons hooft hangt. Zo snel mogelijk naar de onderhandelingstafel is de enige optie. Van de democraat Joe Bidden komt ook geen enkel initiatief, een democraat onwaardig, zelfs de verguisde Trump zou wellicht nog beter scoren. En tenslotte: Poetin is natuurlijk een gevaarlijke en onberekenbare man gebleken, reden te meer om iedere verdere escalatie te voorkomen al was het maar om de vele slachtoffers die dagelijks vallen te laten te verminderen.
ierist 04 April 2023
Het werd tijd dat er weer eens geinvesteerd zou worden in defensie. We lopen al jaren achter de feiten aan. Pas nu als wereldwijd de dreigingen toenemen wordt er wat gedaan. Verder is het een slechte zaak dat we het bevel over onze landmacht uitbesteden aan een ander land. Weer een stukje soevereiniteit wat wordt weggegooid.
 Youssef Abdoullah Bidou 04 April 2023
Make love not war
Mieppio 04 April 2023
Zonde van het geld, kan dat niet ergens anders voor gebruikt worden. ze lachen zich kapot in amerika als wij bestellen. Ping kassa. En wij, wij leven verder in armoede.
Kennie-L 04 April 2023
Wel jammer als je gevat wil zijn Peritum, moet je wel deutschen goed spellen.
Ron625 04 April 2023
Het wordt tijd voor een Europees leger, met gedeelde kosten. Dat geeft een besparing en een hoop duidelijkheid.
wispelhuis 04 April 2023
Das stimmt Kennie, und mit Großbuchstabe. :)
B Tender 04 April 2023
Het zal tijd worden, dat er zo'n besteding gedaan word. We moeten er immers niet aan denken dat het zoiets zou worden, als in WOII, toen onze defensie er armtierig bijstond tov agressor Duitsland? Dat we uit hopeloosheid maar gingen slijmen met Duitsland, om neutraliteit te verkrijgen. Het paard en wagen en de fietsen niet meer toereikend bleken tov het Duitse leger? Dus, jawel zelf vind ik die defensie uitgaven een goed begin........Dat de onderdelen van de landmacht zich onder Duits commando stellen.....ook geen probleem, zolang de neuzen maar een en dezelfde kant op staan. Het is ook niet nieuw en voor en bij elke oorlog nog van toepassing geweest, dat andere landen, ingehuurd of niet, dienst deden onder een land. Ook in WOI en WOII. (geallieerden). Dus in principe niks bijzonders.
Karel33 04 April 2023
Leuke peperdure spullen kopen en waarvoor? Het Nederlandse leger staat in zijn blote kont. Rusland zal echt niet aanvallen en de oorlogzuchtige usa verdiend miljarden. De oorlog beindigen in de Ukraine? Stop dan met het leveren van wapens aan zeiklenski. Want die eist steeds meer en de domme westen geeft ze ook nog. Dat ze denken te kunnen winnen is een gotspe van het zuiverste water.
B Tender 04 April 2023
Het is mede het evenwicht aan bewapening, dat een agressor er van weerhoud om zijn expansie gedrag uit te voeren en z'n ambities in toom te houden. Dat is mede de reden geweest, dat we in Europa lange tijd bespaard zijn gebleven van de zoveelste gehele misère..... Wat er gebeurd, als er een machtsvacuüm ontstaat hebben we o.a. gezien toen voormalig Joegoslavië uiteen viel....... En.....jawel de VS moeten eens ophouden met het aansteken van vuurtjes om zich vervolgens terugtrekken als het eenmaal brand en ophouden met het spitten in de achtertuin van de buren.
Domoor 04 April 2023
Als we dezelfde bedragen als voor vernietiging voor bevoordering zouden gebruiken had de mens heel wat minder zorgen. De hel...... enz.
wispelhuis 04 April 2023
Mooie order voor Damen van 4 miljard!
Peritum ? 04 April 2023
@ Kennie-L, u heeft volkomen gelijk, ik ben de s vergeten maar de strekking van het beweerde is goed aangekomen. Helaas is het bij dit medium nog steeds niet mogelijk om fouten in het geschrevene te herstellen na plaatsing.
B Tender 04 April 2023
@Peritum ?......Je reactie van "ben ik van Deutschen bloed", slaat nergens op.... Het geheel maakt deel uit van de tekst van het volkslied Wilhelmus, waarschijnlijk geschreven door Marnix van St Aldegonde tijdens zijn verblijf in West Souburg en bedoelt als ode aan Willem van Oranje die Duitser van geboorte was......... In het verleden was Nederland onder invloed van Duitsland en hadden Duitse bisschoppen het voor het zeggen (zeker in het noorden). Dus die Duitse invloed was er al sinds jaren, vandaar dat "Deutschen" bloed. Het is dan ook alleen maar zielig te noemen, dat je "grappig" wilt zijn, door een verband te leggen met de oorlog van 1940, waarin in beginsel de Nederlandse bevolking niet eens afwijzend stond tegen de Duitse bezetting.... Zielige +++ reactie dus.
Karel33 04 April 2023
B tender: Denk terug aan de cuba crisis--wat zei Kennedy? "Geen raketten in mijn achtertuin." En toen de satelietstaten vrij van Rusland kwamen zette de usa TEGEN alle afspraken in toch raketten op de stoep van Rusland. Toen hetzelfde dreigde te gebeuren in de Ukraine stak Putin na veel waarschuwingen er een stokje voor. Wat de usa niet wilde zou Rusland toe moeten staan? Net na w.war 2 werd Rusland als een land van de satan bestempeld. Je kunt iemand lang treiteren, maar er komt een tijd dat hij terugslaat. Nee--ben geen fan van Putim maar nog minder van Biden.
Kennie-L 04 April 2023
@ Wispelhuis, ik schrijf nederland niet eens met een kapitaal, laat staan duitsland, Zeeland natuurlijk wel😀
Kennie-L 04 April 2023
Amateuristisch hier met die emoji's, misschien maar goed ook.
B Tender 04 April 2023
@Karel33.....zei ik iets anders dan?????
Karel33 04 April 2023
B Tender--Nee--i agree with u.
C.J. de Loof 04 April 2023
Ja natuurlijk want ze hebben alles cadeau gegeven aan die komediant in Oekraïne
wispelhuis 04 April 2023
Zeeland natuurlijk welð ??? Goed bezig Kenny! ˜€
Serapis 04 April 2023
Als je je afvraagt of het nog dommer kan is er gelukkig altijd nog een geel hesje. Leuk en ook nuttig schepen en raketsystemen maar er moet nu ook een keer goed geïnvesteerd worden in de landmacht.
tinendo 04 April 2023
@Geelhesje je bent wel van de stemmingmakerij. Ons leger staat niet volledig onder Duits gezag, de inzet ervan zal nog altijd worden afgestemd met de Nederlandse regering. Daarnaast is het samensmelten van de legeronderdelen echt niet slecht te noemen. Als Nederland alleen hebben we minder mogelijkheden doordat er te klein zijn, door de schaalvergroting krijgt de Nederlandse krijgsmacht ook meer mogelijkheden binnen de divisies voor specialisatie en ontwikkeling.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.