Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bent u telefoonverslaafd?

3.219 stemmen | Geplaatst op 29 maart 2023 | Website

Ja
8%
Soms
19.4%
Nee!
72.5%

Reacties (28)

wispelhuis 29 March 2023
Telefoon? Ik gebruik mijn mobieltje voor van alles en nog wat. Super handig, en daar is het ook voor.
Mart 1957 29 March 2023
niet echt verslaafd... is gewoon makkelijk... maar zal nooit geen telefoon opnemen in winkel, restaurant, op straat oid. maar is onderweg handig voor navigatie
Karel33 29 March 2023
Absoluut niet, heb een vaste telefoonaansluiting waarmee ik kan bellen en gebeld worden. Heb geen en wil geen smartphoon. Waar je ook bent--ze lopen tegen je aan omdat ze met dat onding bezig zijn. :Pak ze dat ding af en ze barsten uit in tranen., zonder hun mobieltje overleven ze niet.
dutchy71 29 March 2023
Karel meegaan met de tijd, Tijden veranderen nu eenmaal en dan kun je wel je eigen wel vasthouden op de oude manier maar als je eerlijk bent is het wel makkelijk, Ik persoonlijk doe er alles mee.
Karel33 29 March 2023
dutchy71--meegaan met de tijd?? nee--daar ben ik gewoon te oud voor. als 90jarige heb ik echt geen behoefte aan de moderne in mijn ogen troep.
fiat124sport 29 March 2023
Ik gebruik hem wel veel en we gebruiken hem ook vaak als server en dergelijke dan gaat iedereen over die van mij. Ideaal op vakantie of als je ergens bent . Verder doe ik veel op de pc . Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming en achterlijke green deal. Je kan het klimaat niet veranderen de aarde doet wat hij wil al sinds zijn onstaan nu is het warm dan is het koud en zo zal het altijd zijn dus je kan overal windmolens en zonneparken en stekker auto's rijden maar het is gewoon net zo vervuilend maar dan anders. Stem ze weg en stem slim en stem je niet slim dan betaal je je blauw voor niets. Ik ontken geen klimaat dat is een feit het is een normaal verschijnsel. Nu maar even kijken op mijn telefoon fijne dag
volijke 29 March 2023
Ik heb een beroep waarbij ik continue met mijn handen werk, af en toe krijg ik een appje binnen,die ik dan even lees en eventueel beantwoord. Dat is het dan.
Karel33 29 March 2023
fiat124sport: gelezen wat rutte verkondigde na een urenlang beraad met zijn club?? Hij snapt nog steeds niet dat de enige oplossing is dat ze snel opzouten samen met hun stikstof en millieu waanzin. En dan een rechtse regering instellen want slechter dan het bnu is kan gewoon niet. Dus geef wilders eens de kans. EN stel een kiesdrempel in zodat dure splinterpartijtjes uitvallen. Die kosten veel en leveren niets op.
famclaes 29 March 2023
Typische reactie van een verslaafde is ontkennen dat je verslaafd bent.
C.J. de Loof 29 March 2023
Nee verslaaft ben ik niet aan de telefoon maar dat neemt niet weg dat je hem bijna niet meer zonder kan. Een eenvoudige bank overschrijving kan alleen nog via de telefoon, bij ING kan je wel via de computer betalen maar dan moet je inloggen via de telefoon. Bovendien kan ik het om verschillende reden niet maken om niet bereikbaar te zijn, al wil dat niet zeggen dat ik dat ding te pas en te onpas opneem of berichtjes ga zitten lezen in gezelschap.
fiat124sport 29 March 2023
Karel33 ja ik heb het gelezen. Ben blij dat je er net als mij over nadenkt. Ik zeg ook ben netjes voor de omgeving maar om alles te slopen en af te breken wat goed is voor iets wat je niet kan veranderen is gewoon belachelijk als ik naar mijn rekeningen 20 jaar geleden en nu kijk dan betaal je het dubbele of meer en dat om een klimaat sprookje. Als dit door gaat dan is het gewoon niet meer te doen. Als ik mijn huis compleet zou verduurzamen ben ik 76000 euro kwijt dat is voor een buitenmuur, warmtepomp onzin die nog vervuilender is als gas en ik wil niet van het gas af want dat is gewoon de beste en goedkoopste en milieu vriendelijkste energiebron. Stem ze weg stem rechts en denk na met wat je stemt want ook met rechts kan je in die green onzin terecht komen zoals met BBB. PVV en FVD, BVNL dat zijn in mijn ogen de beste partijen.
dasy 29 March 2023
nee ik bezit er geen mij te duur
Mieppio 29 March 2023
Ik ben niet verslaafd aan mijn telefoon. Hij zit wel altijd achter in mijn kontzak. Neem hem op in de auto via de auto verbinding. Mijn man is wel verslaafd, als die thuis komt en op de bank neerploft is het eerste wat hij doet zijn telefoon pakken. Zit er ook heel de avond op te lezen of er nieuws is. Moet alles 3 x zeggen, vragen voor hij antwoord geeft. En dan komt het::: ik zat ff wat te lezen. Dan zeg ik dat staat er straks ook nog wel op. Tegenwoordig worden de kinderen bijna geboren met een telefoon in hun hand, want als ze kunnen lezen is het eerste wat ze willen is een telefoon, want dat zijn ze bereikbaar. Nou onze kleizoon was 12 voor hij zijn eerste telefoon kreeg maar dat alleen omdat naar de middelbare school ging en dat was een eind weg, daarom kreeg hij er 1.
Ron625 29 March 2023
Ja, ik heb een smartphone en ja, die heb ik meestal bij mij. Maar wanneer je mij snel nodig hebt, dan moet je bellen, op appjes en andere berichten reageer ik pas wanneer ik niets anders te doen heb, soms pas een dag later.
Christina Rouw 29 March 2023
Ik heb een senioren telefoon kan bellen en gebeld worden en sms sturen..Ze hebben al vaak gezegd ..Ma je moet een smartphone nemen dat is makkelijk kunnen appen..nou dank je feestelijk ik hoef niet.En dat heeft niks te maken met je moet met je tijd mee gaan.Ik wil niet geleefd worden.
2Tone 29 March 2023
Ja ik heb er een, ik moet altijd bereikbaar zijn als er ergens storing is. Ik werk van geheel Belgie en een stuk Frankrijk dus ik kan niet meer zonder.
B Tender 29 March 2023
Telefoonverslaafd??? Nee, dat ben ik niet. Maar ik ben dan ook niet meer tussen de 9 en 13 jaar, zoals de website laat zien. Misschien, in m'n tweede jeugd, dat zou best kunnen, maar nee, zeker niet telefoonverslaafd. Het meest idiote vind ik, dat men tegenwoordig een internet verbinding heeft (al of niet glasvezel) van pakweg minimaal 50 euro in de maand en dan ook nog eens 60 euro per maand uitgeeft aan een smartphone abonnement, dubbel op voor hetzelfde resultaat. (en dan maar klagen, dat het leven zo duur is). Ik heb naast m'n oude Nokia 2310 nog wel een smartphone, (ooit gekregen) maar dan zonder abonnement, waarmee ik kan whatsappen via de wifi van het vaste internet. Al met al meer dan genoeg voor het weinige gebruik en daarmee gevrijwaard van veel gepaard gaande ellende.
Rianne07 29 March 2023
Ja ik heb er één. Maar tegenwoordig wordt je er haast toe verplicht om alles met je smartphone te doen en daar pas ik voor. Collectes zelfs met qr code. Kinderen een zakcentje geven....stuur maar een tikkie. Ze gaan er maar van uit dat iedereen dat kan en wil.
Zomervliegje 29 March 2023
Een smartphone of een telefoon? Er zit namelijk nogal een wezenlijk verschil in. Een smartphone is een mobiele telefoon die vele computerfuncties heeft, zoals een internetbrowser, email en game-apps. Ook kun je er gemakkelijk afspraken in opslaan en er bijvoorbeeld je bankzaken mee afhandelen. Een smartphone is dus een minicomputer. Een telefoon is iets anders. Dat is een apparaat waar je nee kan bellen of gebeld worden.
Zomervliegje 29 March 2023
@BTender wat u zegt in uw bericht geeft eigenlijk al aan u niet de kennis heeft van wat hedendaags noodzakelijk is. Thuis internet staat echt los van internet op je smartphone.
B Tender 29 March 2023
@Zomervliegje......nee, ik kom van Lillo, nou goed? Die "kennis", laat ik dan lekker aan u en hou zelf dan wel lekker 60 euro elke maand over, om iets anders mee te doen. (bv om soms een keertje in Lillo te gaan eten.)
Zomervliegje 29 March 2023
@BTender zo aan uw reactie te lezen is er in iedergeval genoeg geld om azijn te kopen. Een goed glas azijn in uw geval van toepassing. 60 euro aan een telefoonabonnement? Ik weet niet waar u deze kennis vandaan heeft? Ik betaal dat in ieder geval niet. Ik snap dat het voor sommige best lastig is om te leven met de technologie die we hebben. Echt iemand die alleen kan zagen en zeuren. Zie je vaker bij oudere. ;)
Bram Altman 29 March 2023
Mijn handen trillen en tranen wellen op in mijn ogen als ik mijn telefoon moet loslaten, bijvoorbeeld om mijn kont af te vegen of te douchen. Dat heet geen verslaving maar toewijding. In mijn ijverige toewijding houd ik het apparaatje stevig vast achter het stuur van mijn auto en als ik fiets en brommer rij. Met trillende handen en betraande ogen kan ik tenslotte geen voertuig besturen.
B Tender 29 March 2023
Maar, de aanschaf van een smartphone (met onbeperkt bellen en internet), sluit ik in de toekomst( bij het verlaten van het koper door de provider) niet uit. Deze koppel ik dan aan de TV en de computer en neem dan geen glasvezelaansluiting. Hoe het dan zal gaan met de TV progr's. dat zien we dan weer wel....het meeste is toch bagger. Dubbelop gaat zeker niet gebeuren en gaat zeker ook niet in de toekomst leiden tot een verslaving.
Kennie-L 29 March 2023
Zo leuk, van de week ontdekt dat ik mijn nieuwe Volvo er mee op slot kan zetten en zelfs starten.
B Tender 29 March 2023
Ja, helaas......ik moet toegeven dat ik dat met m'n Corsa niet kan. Het voelt dan ook aan als een hopeloos gemis. Maar......ik krijg wel een seintje op het screen, dat de deur van de passagier openstaat, terwijl m'n vrouw uitstapt en ik bijna van m'n stoel wegwaai. En ook...dat een pijltje aangeeft, dat ik op moet schakelen naar een hogere versnelling, terwijl ik een verkeersbord van 30 km op 40m afstand zie. Tsja.....de techniek staat voor niets, wie kan nog zonder???
Chuckles 29 March 2023
Stelling is wel kort door de bocht. Met de term verslaving roep je op: iets wat niet kan, iets wat niet hoeft en potentieel gevaarlijk. Mensen gebruiken hun telefoon wel wat meer als tik tok filmpjes kijken. Werk, bankzaken, agenda, nieuws etc etc. De tijden veranderen gewoon. Sterker nog een goed werkend nifi netwerk zou overal toegankelijk moeten zijn. Wat kinderen ermee doen, en hoe vaak kun je idd vragen bijstellen, en t mobiel op je werk gebruiken voor toch wat socials te klikken is iets tussen jou en je werkgever.
wispelhuis 29 March 2023
En wat ik in deze discussie mis: met een mobieltje kun je ook foto's maken! ...
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.