Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kapotte spullen repareren moet makkelijker worden

3.354 stemmen | Geplaatst op 26 maart 2023 | Website

Eens
97.8%
Oneens
2.2%

Reacties (38)

Karel33 26 March 2023
Ja, maar de reparatie is meestal veel te duur. Voorbeeld: Heb de v-snaar van de wasmachiene vervangen van de buurvrouw: v-snaar kostte 5 euro en het vernieuwen nog geen 10 minuten. Navraag bij de dealer: "Reparatie" zou in totaal 75 euro gaan kosten.
 Youssef Abdoullah Bidou 26 March 2023
Lijkt mij moeilijk uitvoerbaar deze Europese wet. Weer de omgekeerde wereld. Producenten mogen kwalitatief slechte producten produceren. Ja nu is er een wet waarmee je dan je gelijk kan halen. Grote bedrijven zullen mij waarschijnlijk hard uitlachen maar zeker niet de productie veranderen. Was eerder al aan de orde met een stelling over auto’s deze week, de accu’s. Hoe kan het toch zijn dat bestuurders grote bedrijven steunen en niet de burgers zelf. Verder tegen klimaatontkenners, tegen 130 en stem groen!!
P de Graaf 26 March 2023
@Karel33. Ik ben ook een reparateur van Wasautomaten. Ik heb voor enkele tienduizenden euro's aan gereedschap, test materiaal en voorraad en een bestelauto die ook geld kost, ik moet btw en andere belastingen getalen en heb een bedrijfspand om mijn bus in te kunnen stallen. Ik zal toch ook iets willen verdienen. Ik verdien een goede boterham maar rijk worden zal zeker niet gebeuren.
C.J. de Loof 26 March 2023
Oei P de Graaf daar schrijf je iets waar de meeste linkse stakkers hier wel een groot probleem mee hebben!!! "Ik zal toch ook iets willen verdienen" dat hebben ze hier liever niet. Het voorbeeld van die V-snaar zal ongetwijfeld kloppen en dan moet het geen Miele wasmachine zijn want dan staat die man voor 75 nog niet eens voor de deur..... maar goed we brengen onze auto toch ook naar de garage voor onderhoud? apparaten en machines hebben onderhoud nodig en gaan soms kapot en 75 euro is voordeliger dan een nieuwe machine. Een goede reparateur met ervaring is geld waard en dat betaal ik zonder morren.
fiat124sport 26 March 2023
Inderdaad we schrijven alles maar af het is een wegwerp maatschappij geworden. Kocht je vroeger een tv dan liet je die repareren. Tegenwoordig schrijven we af. Soms heb ik het gevoel dat er in sommige apparaten een chip zit die zegt zo veel branduren en dan ga ik kapot. Heb ik al bij 2 moderne tv's gehad en een dvd speler. Moet toch eigenlijk niet zo kunnen met de moderne tv.Dan auto's je moet eens kijken op de sloop hoeveel goede auto;s wij afschrijven. Een auto kan heel lang mee. Heb zelf ook 1 van 15 jaar en 1 van 50 jaar. Die doen het ook elke dag. Zonder problemen. Als we het dan over klimaat hebben gebruik je auto dan langer. Maar ja dan stopt de werkgelegenheid van bouwen en verkopen dus het is een soort spel. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop rekeningrijden als dat komt met 6 cent de km ga ik van 60 naar 230 euro in de maand. Stop zinloze verduurzaming stop de wildgroei van afschuwelijke zonneparken en windmolens. Voor gas. Fijne dag o ja wanneer valt de regering en stemmen we ze echt weg.
fiat124sport 26 March 2023
Ik ben geen klimaatontkenner Youssef maar je kan het klimaat niet veranderen de aarde en opwarming doet wat hij wilt nu is het warm over honderd jaar of meer weer kouder zo is het al vanaf het onstaan met groen stemmen gaan we ons dus zinloos blauw betalen. Dat is inmiddels toch al wel gebleken
Mieppio 26 March 2023
We leven inderdaad in een weg werp maatschappij, maar laten maken zou goed zijn. Ik zeg probeer een repair shop te beginnen. Alles opknappen voor een paar cent of helemaal niets. Kijk maar op tv, loopt als een trein. Altijd dankbare en blijde mensen. Toch geen slecht idee. Wij doen wel mee.
Karel33 26 March 2023
P de Graaf: ook ik heb heel veel goed gereedschap en heb al veel mensen geholpen. De onderdelen betalen ze--maar als 90 jarige wil ik niet betaald worden voor mijn hulp. ik heb genoeg aan mijn dubbele pensioen en aow.
Karel33 26 March 2023
fiat124sport: Klopt--nog veel mensen willen niet weten dat er aan klimaatverandering niets te doen valt. Dat zeggen ook de niet gesubsidieerde wetenschappers. Maar ze luisteren liever naar de door regeringen gesubsidieerden. Want hun geklets levert geld op voor nutteloze klimaat doeleinden. Net zoals de zogenaamde stikstof crisis die niet bestaat. Wel boeren weg treiteren zodat ze op de vrijkomende grond huizen kunnen bouwen. En we dus door de usa gemanipuleerd voedsel moeten importeren. Laat onze boeren met rust--ze zorgen voor groenten--aardappelen--eieren--fruit en zuivelproducten van eigen bodem. Van mij mag de snelheid best terug naar 130 km. Tijd voor nexit.
Kennie-L 26 March 2023
Ik heb oneens gestemd omdat ik de pest in heb vanwege die kl*te zomertijd.
fiat124sport 26 March 2023
Zo is het Karel 33 en niks anders. Maar helaas snappen veel linkse mensen dit niet die geloven in het sprookje en dit met alle respect.
 Youssef Abdoullah Bidou 26 March 2023
Zaken roepen die niet kloppen is gevaarlijk. De stelling: “ en over 100 jaar is het weer kouder” is niet correct. Ook dat we als mens niets kunnen doen aan klimaatverandering is niet correct. Op het proces van opwarming heeft de mens wel degelijk invloed. Sinds de mondiale industriële revolutie stijgt de temperatuur extra hard. Apparaten maken op een duurzame wijze die lang mee gaan is ook van invloed op de natuur. Bijvoorbeeld de biodiversiteit. Ik vind het onbegrijpelijk dat op dit forum reacties niet worden verwijderd die klimontkenning verheerlijken.
TCB 26 March 2023
Spullen moeten beter geproduceerd worden ipv ze na een paar jaar al stuk gaan!
J.Vet 26 March 2023
Repareren is altijd beter, tuurlijk dingen worden ouder. en zeker als het om electronica gaat gaan de ontwikkelingen zo snel dat wat je vandaag koopt morgen oud is. telefoon worden niet voor niets na 3 jaar niet meer geupdate , niets te maken met dat het apparaat het niet meer zou doen of iets. maar omdat de software dan zwaarder gemaakt word waardoor je een nieuwe cpu wilt in je mobiel want hij word steeds trager, batterijen die niet te vervangen zijn etc. het fatsoenlijk door ontwikkelen van techniek gebeurd te weinig, kijk naar de zwaar vervuilende accus van de autos nu, ze zouden ook met man en macht kunnen investeren tot er een fatsoenlijk solid-state batterij is en dan pas overstappen op een E-car etc. nee nu moet massaal de Ver brandings auto aan de kant geschoven worden . en ipv te stimuleren deze op te rijden een nieuw product te kopen. overheid zou ook subsidie kunnen uitgeven aan benzine en diesel autos voor een chiptune waar al snel 5 tot 15% reductie in verbruik gewonnen kan worden. maar dat is dan blijkbaar niet interessant spullen gaan langer mee , en je zou een gem vermindering van uitstoot van 10% kunnen behalen ! gloeilampen kunnen ook 10 a 15.000 uur mee gaan maar is afgesproken werk om deze na 2000 uur kapot te laten gaan om meer geld te kunnen verdienen. windmolens zit zoveel staal in dat de productie ervan meer kost dan dat ze waarschijnlijk ooit opleveren. het verspillen van dingen word aangeleerd omdat je overal lekker gemaakt word met "nieuw is beter". bij fietsen ook, tegenwoordig moet ik vrijwel elk jaar een nieuwe ketting op mn fiets leggen omdat deze te ver uitgerekt is , maar nog altijd goedkoper dan een nieuwe te kopen die waarschijnlijk ook weer sneller stuk zal gaan op andere punten waar meer op bespaard word. de repareerbaarheid van spullen word steeds moeilijker gemaakt zodat de monteur er ook steeds meer tijd in moet steken om het te maken, kost ook meer en maakt dat ook minder interessant. verder ben ik er helemaal voor dat je eerst moet kijken of iets nog gerepareerd kan worden voor dat je het afdankt ipv gelijk maar iets nieuws te kopen. maar het word wel steeds moeilijker gemaakt met veel dingen.
Tramper Kees 26 March 2023
Wat een groot probleem is, dat is dat de spullen tegenwoordig geproduceerd worden met een vastgestelde levensduur. Stel je hebt een wasmachine dan wil de fabrikant dat je na 6 jaar een nieuwe koopt en de kwaliteit van de onderdelen is daar op afgestemd. Na 6 jaar kan er dus van alles aan kapot gaan. Bij Miele is dat anders daar is het vastgesteld op 20-25 jaar en daarom zijn die duurder in aanschaf. Bij een auto werkt het net zo. Dus wat tbc zegt klopt helemaal , maar er zit een strategie achter.
GeelHesje 26 March 2023
Vergeet het maar! Dingen worden tegenwoordig gemaakt om stuk te gaan. En wel zodanig stuk dat je een nieuwe moet kopen. Zelf repareren is al helemaal uit den boze. Alles voor de winst. Voorbeeldje: Vroeger als een lamp van je auto stuk ging kon je die met gemak even zelf vervangen. Probeer dat tegenwoordig maar eens met een moderne auto. Daar heb je nu zo ongeveer speciaal gereedschap voor nodig of je moet er speciaal voor naar een (dure) garage. Vroeger kon je ook heel eenvoudig aan een paar losse boutjes en moeren komen. Nu zijn die bijna niet meer te krijgen. En met de digitalisering van alles kun je ook bijna niks meer zelf vervangen of repareren. Feitelijk kan bijv philips een lamp maken die nooit meer stuk gaat. Dat gaan ze natuurlijk niet doen want dan koopt iedereen zo'n lamp en verkoop je nooit meer iets. Dus maken ze die bewust zo dat hij na een bepaalde tijd stuk gaat zodat je een nieuwe moet kopen. Dit is een consumeer economie. En die kan alleen maar blijven draaien als mensen steeds dingen weer nieuw moeten kopen. Dingen van voor de jaren 80 zijn vaak zo gemaakt dat je ze (zelf) kan repareren. Dingen gemaakt na 2000 zijn vaak zo gemaakt dat je ze met opzet niet (zelf) kan repareren of je moet ermee naar een dure specialist. Dus goed idee om weer dingen te gaan maken die gemakkelijk (zelf) te repareren zijn maar dan gaan veel minder mensen een nieuwe kopen als het stuk is dus dat gaan ze met opzet niet doen. Dus vergeet het maar.
Peritum ? 26 March 2023
5 x een monteur om een niet goed werkende wasmachine klok te repareren, zonder succes, en na 5x een rekening te hebben betaald van verschillende monteurs ( in totaal meer dan een nieuwe machine) komt er een doe het zelver en lost het probleem binnen vijf minuten op en de kosten….€ 13,95. Ik koop in het vervolg gewoon nieuw en laat me niet langer oplichten door de witgoed maffia!
Domoor 26 March 2023
Voorrijkosten waren 140€ . Geen enkele vraag gesteld van hoe of wat. Een technische buurman wis het direct te vertellen . het was een fluitje van een cent. Ontmoedegings politiek?
Chouffeke 26 March 2023
Spullen en apparatuur worden tegenwoordig zo gemaakt dat het eerder kapot gaat hoorde ik laatst.. De producenten krijgen anders niet genoeg geld binnen. Dus als je dit koopt is het bijna niet te repareren, is al niet degelijk tegenwoordig. In het verleden kon je de apparatuur helemaal uit elkaar halen tot het laatste schroefje, maar dit wordt nu bijna onmogelijk gemaakt door de fabrikant. Die omslag gaan ze denk ik niet maken, helaas..
B Tender 26 March 2023
Ja, inderdaad zou mogelijk moeten zijn. Maar er zijn in de praktijk dikwijls teveel drempels en zelfs onmogelijkheden om een reparatie te doen. Zowel in de techniek, als bij huishouden, kleding etc. (wie loopt er nog rond met stopsels in z'n kousen of met een lap op z'n broek.) Er zijn vele oorzaken te noemen, waarom een reparatie niet kan. Onderdelen zijn op zich te duur of niet in bereik, de reparatie is duurder dan nieuw, de afname van een onderdeel gaat per dozijn (te duur), de reparatie is onmogelijk gemaakt, door speciaal gereedschap of door een niet demontabel (vastgelijmd) geheel, geen bouwtekening, geen goede beschrijving. Wie kan er tegenwoordig zijn auto bv zelf nog "een beurt" geven. En zo zijn er nog heel veel oorzaken te noemen. Dat het beter zou kunnen of moeten? Ook al zou het kunnen, dan hebben we nog menig jaartje te gaan om zich daarop in te stellen en zijn dan de onderdelen nog wel te gebruiken in de nieuwste ontwikkelingen. De huidige gang van zaken is helaas voorlopig nog teveel ingesteld op de materialistische wegwerp maatschappij.
Mieppio 26 March 2023
We moeten van de wegwerp maatschappij af, al is dat niet de bedoeling voor de winkels die het verkopen.
Karel33 26 March 2023
Over repareren: Bij een 70 jarige weduwe deed de deurbel het niet meer. Een "moneur" vertelde haar dat er nieuwe bedrading plus een nieuwe drukknop en bel geinstalleerd moest worden : 200 euro. Gelukkig heeft ze dat niet geaccepteertd en via via heb ik haar geholpen: een paar batterijen vernieuwd en de bel deed het weer.
B Tender 26 March 2023
Het repareren van spullen kan dan wel een doelstelling zijn, om een beter milieu te creëren, maar als we niet ophouden met het huidig beleid en de daarbij gepaard gaande dubbelzinnige onzin, dan is het repareren van artikelen slechts een druppel op het geheel. Als ik nu bv. kijk naar de aanleg van glasvezelkabel, dan worden de straten volgelegd, met dergelijke kabels. In Vlissingen zelfs door 2 verschillende maatschappijen. De huizen worden op zielige wijze doorgeboord met invoeringen voor verschillende kabels, met zelfde doel. Een race voor het plaatsen van een kastje. Over het opruimen van de oude kabels, wordt in de verste verte niet gerept. De bestaande geulen liggen vol met inmiddels al of niet verlaten kabels. Kabels met veel koper, met veel lood en andere materie, die op de termijn zeker gevolgen gaan krijgen voor het grondwater of een of andere invloed gaan krijgen op de natuur. Te gek voor woorden, dat dit gewoon zomaar kan. Zeker die idioten, die met elkaar wedijveren, om de gunst? van de consument en onder het mom van dat koper ouderwets is. Lekker bezig met milieu toch??? Zouden die Eu-tjes, daar wel eens aan gedacht hebben? Ach nee natuurlijk niet, die hebben het nog te druk met reparatie van spullen en niet van hun eigen defect hersen vermogen.
Domoor 26 March 2023
Wat is er oneens met een gewoon meegemaakt iets ? Mensen.....
B Tender 26 March 2023
Tsja, ik had ooit een buurman, die aan karate deed. Sindsdien werkt de droger weer prima, maar met de waterkoker liep het helaas slechter af want ook de tape hielp niet meer.
Zeeuwleeuw 26 March 2023
Natuurlijk! Maar tegenwoordig zitten veel apparaten dichtgelijmd of dichtgesmolten zodat je ze niet meer open kunt maken voor reparatie. Of reparatie door de importeur of fabrikant is dermate duur dat het niet meer aantrekkelijk is. Ook bouwen veel fabrikanten een mankement in dat reeds na en aantal jaren gebruik optreedt. "Reparatie" is dan tegen hoge kosten nog wel mogelijk, waarna het apparaat het enkele jaren later definitief begeeft. Kijk eens naar een oude dikke Philips of Panasonic tv met beeldbuis. Die dingen gingen moeiteloos 30 jaar mee. Of Hi-Fi apparatuur uit de jaren '70, '80 en '90. Mijn versterker die destijds 1000 gulden gekost heeft doet het na 33 jaar nog steeds uitstekend. Fabrikanten moeten verplicht worden om de consument een alleszins redelijke termijn van zijn apparatuur te laten genieten. En ook wanneer de officiële garantie voorbij is moet het gemakkelijker gemaakt worden om hen nog steeds aansprakelijk te stellen en tot reparatie te verplichten wanneer een apparaat gewoon veel te snel kapot is. Formeel is deze regeling er nu ook al, maar de meeste mensen weten dat niet en wanneer een fabrikant na een wasmachine 3 jaar gebruikt te hebben zegt: "Sorry, de garantie is voorbij. We kunnen daarom niets meer voor u doen." klopt dit niet. Hij heeft wel degelijk nog steeds verplichtingen maar dit is te weinig bekend en moet veel rechtvaardiger worden en eenvoudiger om er gebruik van te kunnen maken. We moeten af van die extreme consumptiemaatschappij om bedrijven snel zo veel mogelijk geld bij elkaar te laten schrapen met veel teleurgestelde consumenten en het gebruik van een gigantische hoeveelheid grondstoffen, fabricagetijd, verpakking, transport, enz.
C.C.M 27 March 2023
Over enkele jaren ziet het er in Nederland zo uit als in Cuba. Dat is wat Timmermans wil. https://youtu.be/eL7D8kYjuzo
fiat124sport 27 March 2023
youssef dat is het verbieden, afschaffen en excuses maken wat ik steeds zeg en een referendum afschaffen. Het verbieden van de waarheid is helaas onmogelijk en zo is het er is geen klimaatverandering door de mens klimaat verandering is door de aarde zelf als sinds zijn ontstaan.
P de Graaf 27 March 2023
@Karel33. Ik repareer pas 36 jaar wasautomaten en drogers dus ik zal wel iets goed doen. Ik heb veel klanten in de horeca, zorgcentra enz, de wat grotere machines dus. Mijn gereedschap is wat meer als het gemiddeld. Ik laat uw uitspraken maar voor wat ze zijn en wat ik kan verwachten van een hoog bejaard persoon.
Mieppio 27 March 2023
P de Graaf jouw gereedschap is wat meer als gemiddeld, nou moet je dat van mijn man eens bekijken.
renschip 27 March 2023
"Kennie-L Ik heb oneens gestemd omdat ik de pest in heb vanwege die kl*te zomertijd." Heel goed , houden zo , tot 29 oktober dan kan je weer vrolijk worden.
Karel33 27 March 2023
Zeker bang dat ik klanten bij hem weghaal. En wat bejaard betreft: Probeer zels eens mijn leeftijd te bereiken EN ik daag je uit: Ga elke ochtend meezwemmen in zee en ca 15 km / dag lopen binnen 2.5 uur. O ja--Mijn gereedschap is van Gedore en er hangt voor duizenden euro euro aan het bord--zwaardere zoals een compressor enz op de grond onder de werkbank. I rest my case.
Ricardo76 27 March 2023
Repareren van spullen is al makkelijk genoeg. Alleen mensen zijn zo dom dat ze niks kunnen, of durven te repareren. Tegenwoordig rijkt het niveau niet hoger als de NPO...
GeelHesje 27 March 2023
#consumeer economie: Volgens de PZC van vandaag moeten kringloopwinkels straks alles dat ze binnen krijgen gaan registreren en de klanten die het daar brengen moeten zich gaan legitimeren en ook dat moet geregistreerd en opgeslagen worden. Dat is dus het einde van veel kringloopwinkels als je van elke pot of pan mes vork stoel lampje boek of shirtje verplicht een register bij moet gaan houden. Het kan immers natuurlijk niet de bedoeling zijn dat je bij de kringloop iets 2de hands koopt dat je anders nieuw had moeten kopen!
P de Graaf 27 March 2023
@Karel33. Erg fijn dat u kan zwemmen en een goed stukje gereedschap in huis heeft. { U bent het type van "ik heb de grootste"} Ik maak mij geen zorgen dat u klanten van mij afpakt, ik heb een vaste klantenkring van een bepaald merk waar o.a wasserijen gebruik van maken.
Mieppio 27 March 2023
@P de Graaf, daar kunnen wij wel voor zorgen hoor dat je minder klanten krijgt, dat is geen probleem, ken er genoeg, dus pas maar op de komende tijd.
B Tender 27 March 2023
Wordt wakker, het zonnetje is al op. De bloempjes komen al uit hun knop. De haan kraait voor de derde keer. Het is nu buiten prachtig weer. Wordt wakker, wordt wakker, wordt wa-a-kker.
W.Melger 27 March 2023
@Mieppio. Zeer vreemd en gevaarlijk antwoord geeft u aan de heer De Graaf.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.