Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland op 5e plek van gelukkigste volk ter wereld. Bent u gelukkig?

2.905 stemmen | Geplaatst op 20 maart 2023 | Website

Ja
63.6%
Nee
36.4%

Reacties (21)

ierist 20 March 2023
Geluk is een momentopname en is niet objectief meetbaar.
Ron625 20 March 2023
Wanneer ik het leven vergelijk met andere landen, dan ben ik best blij. Maar ik ben in Nederland opgegroeid en weet niet beter. Alles is relatief en het kan altijd beter, maar ik ben (momenteel / nog) gelukkig.
Peritum ? 20 March 2023
Niet echt, ooit werkende generatie die werd geprezen door z’n noeste arbeid en patriottische, nu als AOWer een vergeten groep in de samenleving die veel tekort wordt gedaan. Dit is de dank en loon van het Koninkrijk der Lage en Vuige landen. Met recht ‘ Neder’ land. Gelukkig, neen !
Farmer. 20 March 2023
Opvallend is dat de eerste 17 landen in de lijst dunbevolkte landen zijn zonder noemenswaardige stikstofproblematiek, woningnood en asielcrisis. Nederland vormt daar als enige een uitzondering op, uitermate vreemd en voer voor sociologen. Het heeft misschien nog steeds te maken met de ingewortelde calvinistische volksaard ondanks de afname van de christelijke kerkbeleving. Als referentiekader voor het bepalen van het eigen welzijn zal natuurlijk worden gekeken naar de gemiddelde omstandigheden van de wereldburger. En inderdaad, we hebben allemaal een dak boven ons hoofd, een redelijk inkomen of uitkering, betrekkelijke veiligheid en nog steeds een goede gezondheidszorg. Als men dan vervolgens geneigd is niet te veel naar de toekomst te kijken waarbij deze zekerheden steeds minder zeker dreigen te worden door een toenemende woningnood, stikstofproblematiek en voortschrijdende overbevolking door een blijvende asielinstroom, dan kun je je zelf gelukkig wanen. Overigens heeft geluk niet zo veel te maken met welvaart maar meer met welzijn, aan de andere kant is welzijn deels wel afhankelijk van enige welvaart. Juist die welvaart loopt op de lange termijn volgens mij gevaar als het asielbeleid niet wordt bijgesteld. Daarnaast vormt een overbevolkt land zonder ruimte, rust en natuur uiteindelijk ook een bedreiging voor ons welzijn.
Karel33 20 March 2023
Ben 90 jaar wen heb heel veel van de wereld gezien. Vergeleken met landen in azie-=-afrika en z.uid amerika mogen wij ons gelukkig prijzen. Maar het ligt in de aard van de nederlanders om te klagen omdat ze niet beseffren hoe goed we het hebben--behalve dan dat stel ezels in de haag die nederland naar de verdommenis helpen met hun stikstof en millieu gekte EN hun asiel wanbeleid. Nederland is geen democratie want als je iets weigerd komt er een wet die je dwingt te accepteren: zie bv de komende spreidings wet: opvang afdwingen.
Katrien Duck 20 March 2023
gelukkig wel
Guus Geluk 20 March 2023
Ik heb altijd geluk
mmuller 20 March 2023
Wil men ons dankzij deze Poll laten geloven dat wij op de vijfde plaats staan van geluk ? Heb het idee dat alle gelukzoekers gevraagd zijn of zij gelukkig zijn in dit slecht bestuurde en overvolle land...
Rippertje 20 March 2023
Het is elke dag feest , maar je moet zelf ff de slingers ophangen
Mr. Bean 20 March 2023
ben toch wel verbaasd, op deze site is het meestal klagen en kankeren !
Toos2 20 March 2023
Redelijk gelukkig, mag dat ook?
D.M. 20 March 2023
Wat een manipulatieve vraag weer aan het begin van de week, hierdoor ben ik even niet gelukkig.
B Tender 20 March 2023
Nou, ik weet niet of het hetzelfde is natuurlijk, maar jawel ik verblijf regelmatig in de zevende hemel...... en ben voorlopig zeker nog niet van plan om het nog hoger op te zoeken.
fiat124sport 20 March 2023
Ja en nee ik ben gelukkig met mijn benzine auto en mijn huis en spulllen en dat ik nog eten en drinken kan betalen. Ik ben zeer ongelukkig met het klimaat en stikstofbeleid en het mensen binnen laten komen en de 100 km in ons land. Dit moet stoppen. Er is geen klimaat en stikstofprobleem dit is alleen om land te krijgen om huizen te bouwen en de 100 km is zodat de afstand die de ev kan af leggen groter is het scheelt zo maar 130 km als je 130 gaat rijden. Dus hoop dat dit snel veranderd en het leven weer betaalbaar gaat worden zonder dat klimaat gedram en dat achterlijke verduurzaming
mystiek56 20 March 2023
ik ben niet gelukkig om wat ik allemaal ziet gebeuren. Ik wordt gediscrimineerd door de toenemen bevolking met twee nationaliteiten. Wanneer het hier overbevolkt wordt kan ik nergens heen. Dat is mijn toekomst en die van mijn kinderen terwijl degenen met twee nationaliteiten naar een land terug kunnen gaan waar het geen overbevolking is en hun rust gaan vinden die er voor mij niet meer is. . Dat ze teruggaan is geen probleem maar het blijft maar binnen stromen dus de bevolkingsdichtheid wordt steeds groter. Ik kan dadelijk geen stad meer in met een auto, ik moet fietsen. Ik moet dit en moet dat. Ik moet meedenken aan het feit dat de wereld op ontploffen staat dat bloemetjes verdwijnen of kleine beestjes in de natuur. Ik mag geen suiker, ik word te dik ,ik beweeg te weinig. Ik moet socialer zijn want andere mensen die in arme landen wonen moeten ook gelukkiger worden. Ik moet me meer aanpassen. Die mensen die zeggen wat ik moet doen die zullen gelukkig zijn , wellicht wonen zij anders, werken zij anders, verdienen zij anders, Zullen socialer zijn dan ik, Misschien gelukkiger dat zij in een bungalow wonen, net zoals die Timmermans in die Europa kliek die een maandelijkse inflatiebonus krijgt van een bedrag waar de gewone man een maand voor moet werken., en die man zit bij een linkse partij de PvdA. Hoe moet het dan wel zijn met de Rechtse Partijen., Misschien omdat zij alles beter weten, wellicht ben ik ook gelukkig maar weet ik het niet. Misschien helpen een hoop duimpjes omhoog me, wordt ik wellicht nog ergens gelukkig om/
B Tender 20 March 2023
Elke meting heeft een grondslag, waarop het gebaseerd is en van waaruit men dan kan meten. De hierbij gehanteerde grondslag slaat nergens op. Een bijeen geraapt zooitje van onderwerpen die de grondslag zouden vormen, om "geluk" te meten. Verander de onderwerpen, dan wel voeg bij of toe en er ontstaat weer een heel ander beeld........ Het lijkt een beetje op een onderzoek van een instantie van "welke supermarkt de beste groente" verkoopt en de supermarkt mag bepalen mag naar welke aspecten er moet worden gekeken.......Het aspect tevredenheid bv. doet totaal niet mee, terwijl dit naar mijn mening toch wel relevant is, terwijl materialisme een aspect is, dat wel meetelt, maar ondergeschikt is aan geluk.
B Tender 20 March 2023
En die Finnen, op de eerste plaats, ja, dat komt natuurlijk door de Russische dreiging van een inval ergens in de 1300 + km gedeelde grens en het plaatsen van een ruim 200 km lang hekwerk. Ja......dan kan je geluk niet op toch? En neem dan Israël, ook in de top 10. Die zijn natuurlijk heel gelukkig met hun kolonisatie en het land afpikken van de Palestijnen.............Da's pas geluk.
De Fortuna 20 March 2023
Een goede vraag. ja ik ben een gelukkig mens. Ik heb heel mijn leven geploetert en gesjouwd in de wetenschap om na mijn 65e een fijn leven te hebben, en dat is gelukt. Ik ben kern gezond en ik heb niets te klagen. Ik ben havenwerker geweest en heb gevaren.
wijari 20 March 2023
Wanneer ben je gelukkig als je alles hebt wat je wil kopen b.v. Nu wij kennen ook nog een ander soort geluk. Veel verdriet kan je ook dichter bij elkaar brengen.
Dagobert D. 21 March 2023
Ik heb een geluks dubbeltje.
176-167 21 March 2023
Maar niet lang meer opa!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.