Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elekrtische auto's zijn de toekomst!

3.067 stemmen | Geplaatst op 17 maart 2023 | Website

Eens
20,2%
Oneens
79,8%

Reacties (40)

ierist een week geleden
Hoe vaak is deze stelling al niet geweest?
Betje Wolff een week geleden
Natuurlijk!
Betje Wolff een week geleden
( alhoewel het begrip toekomst is natuurlijk ook relatief)
fiat124sport een week geleden
Daar is die weer derde keer. Nee is niet de toekomst om de volgende redenen. Het is vervuilend door het zware accu pakket. We doen moeilijk over batterijen in de winkel die gooi je ook niet in het vuil laat staan 300 tot 600 kilo. Het gaat tevens op raken, overal laadpalen en stekkers. Nog meer vervuiling in het landschap. Laat staan de extra windmolens en zonneparken die gebouwd moeten worden op aan de energie voorziening te voldoen, nog een grote bron aan vervuiling. Dan de wachttijden en files die gaan ontstaan voor het laten we tanken noemen EN dan de hoofdreden dat ik nooit een ev ga kopen het is emotielioos en stil je kan niet schakelen je voelt niks lopen, je hoort geen motor, je kan niet in de toeren klimmen het heerlijke gevoel van een motor. Wat wel zorgwekkend is dat er wel minder mensen oneens zetten. Zijn er toch veel mensen aan het vallen voor die subsidie. Tot slot tegen klimaat en stikstof onzin voor 130 o nee dat kan niet we rijden ook 100 omdat dan de afstand die de ev kan af leggen groter is. Het scheelt heel veel km als ze 130 rijden...... Voor gas. Voor benzine en diesel en lpg tegen klimaatzone's , tegen rekeningrijden ook een drama ik ga van 60 euro in de maand bij 6 cent de km naar 230 euro.........
sven n een week geleden
Fiat bij de de Nio ET7 ruil je de hele Accu binnen 10 min . Dat geen emoties zin klopt ook niet kijk maar Hyundai RN22E gewoon met Sound en versnellingen.
Karel33 een week geleden
Nee--om alles electrisch te laten rijden zijn er geen grondstoffen genoeg en veel te weinig electriciteit ter beschikking. Want nui al hebben we problemem met de toelevering van electriciteit. Wat we wel krijgen is een enorm afvalprobleem want het hergebruik zal meer kosten dan een nieuwe auto. Alleen waterstof ZOU het probleem kunnen oplossen maar dat staat nog in de kinderschoenen. De verbrandingsmotoren zijn scoon en minder belastend voor het millieu dan de E auto's.
wispelhuis een week geleden
Elekrtische auto's? :) Ja voorlopig zijn ze de toekomst. Maar de ontwikkelingen gaan snel, dus we zullen zien.
fiat124sport een week geleden
Ja leuk dat je het pakket kan ruilen , wat kost dat sven. EN een speaker gaat het echt niet voor hem doen, ik wil een auto voelen, horen, ruiken , schakelen een toerenteller van hem genieten. Een ev gaat het niet worden. Weiger hem ook in de lease als je dit niet wilt. 8 jaar geleden kreeg je een subsidie voor een schone diesel en nu is dat vervuilend. Nee het is een spel. En ik geloof niet in klimaat of stikstof dus ik ga zeker niet aan de ev. Een benzine of diesel is met de huidige techniek schoner als een vervuilende ev auto met dat zware en dure batterij pakket. Laat staan de grondstoffen
RobvdZande een week geleden
elektrische auto,s is de grootste hoax die bestaat...ongelofelijk vervuilend bij productie en afvoer...Een normale burger zal het nooit kunnen betalen met de energie prijzen...En er zijn zat schone alternatieven voor schone verbrandingsmotoren die moedwillig vanwege de marktwerking en groen leugen worden tegen gehouden..Blij dat Duitsland nu zijn hakken in het zand zet!!
sven n een week geleden
Ik snap jij Fiat ik kom uit Duitsland maar woon nu 16 jaar hier in zeeland ,mij beste Collega had in Duitsland en car collection ik ben met E36 m3 ,e34 m5 ,e60 m5 ,m z4 , mb w124 e 55 ,gt3 992 ,964 3.0 turbo ,corvette c5 ,mb 560 sec ,Lamborghini Avatador mee gereden en ben ook en een Petrol Head .maar toch vind ik elektrisch ook goed als jij van A naar B moet en niet meer als 350 km elke dag rijd geen probleem.
C.J. de Loof een week geleden
Nee dat is natuurlijk niet de toekomst, het heeft ook geen voordelen, die accu moet ook opgeladen worden en kost naar verhouding meer energie dan een verbrandingsmotor. Prima om naar alternatieven te kijken maar dit gaat het niet worden. Ik rijdt inmiddels voor het 3e jaar in dezelfde auto om dat ik niet goed wist wat ik moest gaan kopen, inmiddels de knoop doorgehakt en na lang wikken en wegen toch weer een diesel besteld, dik 1000km op een tank, na 5 minuten tanken kan je weer 1000 km rijden.
fiat124sport een week geleden
sven als petrol head zou je nooit in een ev moeten rijden. Voor mij is dat niet iets waar ik me aan toe ga geven. Dat kan ik gewoon niet. Ik vind vaak de modellen ook harstikke lelijk ook . Bovendien vind ik een computer op wielen niks. Over je andere auto keuzes zeg perfect!
Mieppio een week geleden
@sven n, jij komt uit duitsland, daarom schrijf jij wartaal.
The Dutch een week geleden
De verbrandingsmotor blijft, op welke brandstof is wel de vraag.
wispelhuis een week geleden
FvD-lijstrekker Martin Bos komt niet naar debat: 'Ik zit in een badkuip met port, een sigaar en een lekkere vrouw'
Aviateur een week geleden
Elektrische auto's hebben zeer zeker de toekomst maar dan wel op waterstof en starten met de gewone hedendaagse accu i.p.v. die levensgevaarlijke smerige accu's zoals in de o.a. benzinemotoren.................
Kaiser een week geleden
toen ik nog jong was, en in Apeldoorn woonde , was er een auto handelaar die had een auto uitgevonden die op water kon rijden, hij heeft nooit meer moeten werken, was uitgekocht en kon genieten van zijn geld, van die uitvinding nooit meer iets gehoord, dat was eind jaren ,,60 .
B Tender een week geleden
Het volgende aspect, om de aarde uit te putten en te vernietigen, heeft zich hiermee al weer aangediend en is voor de toekomst zeker geen blijvertje. Hooguit een tussenstation en zeker...... een tijdelijk verdienmodel.
B Tender een week geleden
De huidige schatting, van het aantal personenauto's in de wereld wordt geschat op 1,4 miljard. Naar het schijnt geven de makers van elektrische personenauto's een garantie van 8 jaar of 160.000 km op de gebruikte accu's...... Hoewel er bij deze stand van zaken, zeker ook een einde zal komen aan de huidige brandstoffen, kan het niet anders, dan dat de elektrische auto ook gedoemd is tot een tijdelijke oplossing....... Misschien is het beter om het huidige nog in stand te houden? Totdat er een betere, hopelijk definitieve oplossing komt, dan elektrisch rijden.
Betje Wolff een week geleden
Dat is toch mooi dat een Lamborghini rijder een fiat rijder even uitlegt hoe het zit en op z'n nummer zet.
Betje Wolff een week geleden
Das net zoiets als een huisjesmelker die z'n geliefde VVD zonder blikken of blozen inruilt en zich presenteert als boer.
Betje Wolff een week geleden
Of een milieuactivist zonder fiets die z'n hondenvoer door een uitgebuite medewerker van het grootkapitaal laat bezorgen.
B Tender een week geleden
Het zou natuurlijk ook al een hele hoop aan huidige brandstof en daarmee ook CO2 uitstoot schelen, als we eens op zouden houden met die zinloze oorlogen (en de daarmee gepaard gaande zinloze en nutteloze levens verspilling), die her en der iedere keer weer ergens de kop opsteken..... Maar ja, dat ligt helaas geheel bij die tandeloze, miljoenen vretende, instanties.
Betje Wolff een week geleden
Naar hoor al dat terugkerende polariserende geroeptoeter.
Kenna een week geleden
Ik denk dat ze meer moeten gaan inzetten op waterstof
Karel33 een week geleden
The Dutch: Op welke brandstof? Net als in de 40er jaren: op houtgas. Om de zoveel kilometer as wegkrabben en hout toevoegen. EN de maximum snelheid kun je niet overschrijden dus je bespaart op boetes.
Zeeuwleeuw een week geleden
Blijkbaar lijden ze bij Zeelandnet aan geheugenverlies want deze stelling komt zo'n beetje elke maand terug. Maar natuurlijk is elektrisch rijden de toekomst! Toen zo'n 130 jaar geleden de verbrandingsmotor uitkwam en er enkele auto's mee gingen rijden zag bijna niemand het zitten. Men vond het allemaal maar gevaarlijke en overdreven onzin. Maar de huidige techniek van benzine- en dieselmotoren is nog steeds op datzelfde principe gebaseerd en talloze miljoenen auto's zijn ermee geproduceerd. De ontwikkeling van elektrisch rijden gaat met sprongen vooruit, de actieradius wordt steeds groter, het opladen wordt sneller en efficiënter en elk serieus automerk heeft inmiddels al een of meerdere modellen uitgebracht. Het rijdt uiterst comfortabel, trekt enorm snel op omdat je meteen het volle vermogen ter beschikking hebt, is erg stil, heeft veel minder trillingen, veel minder slijtage, veel minder onderhoud, geen schadelijke uitlaatgassen en stank, en wanneer je hem met schone stroom oplaadt is het uiterst milieuvriendelijk. We moeten echt snel af van die fossiele brandstoffen. Ik ken een aantal mensen die een elektrische auto hebben, zowel in het lagere, midden als topsegment en allemaal zijn zij enorm enthousiast en willen nooit meer terug naar een ouderwetse verbrandingsmotor. Ook vrachtauto's en bussen zullen steeds vaker elektrisch worden. Dit zijn dan toch de voordelen van de vooruitgang en moderne techniek.
B Tender een week geleden
En tenslotte.....Als we nu werkelijk van voornemens zouden zijn, om de aarde te redden van de huidig "dreigende ondergang", dan moeten we eerst eens de hebzucht naar geld, dan wel de voorkeur voor geld eens laten varen..... Want zoals het heden gebeurt, wordt er aan alles en bij elke maatregel er aan gedacht...Hoe verdien ik er zo veel mogelijk aan en wat zijn de kosten tov de winst. En zolang dat de prioriteit heeft, komen we met het redden van onze planeet geen cm verder. Sterker nog........Ook al zou iedereen weten dat de aarde op een bepaalde dag vergaat, er nog altijd mensen zijn die nog even geld gaan pinnen en hun tank vol gooien....... Aanschouw aldus de hypocrisie, die bij elke huidige maatregel de kop uitsteekt.
Zeeuwleeuw een week geleden
@B Tender, inderdaad gaat de wereld kapot aan hebzucht, egoïsme en machtswellust. Maar helaas kiezen de meeste mensen bij verkiezingen altijd weer op de partijen die deze destructie in stand houden, dan wel nog erger maken. En zo zijn grote verbeteringen uiterst moeizaam voor elkaar te krijgen.
B Tender een week geleden
@Zeeuwleeuw. Het heeft niets, totaal niets met verkiezingen te maken. Het speelt evenzeer in landen waar geen verkiezingen zijn, en evenzo in eenpartijen stelsels of hoe en wat men het dan ook maar noemen mag.
Zeeuwleeuw een week geleden
@B Tender, Maar in landen waar men wél mag kiezen kiest men meestal voor regeringen die juist doen wat de meeste mensen niet willen en waar uiteindelijk op lange termijn niets en niemand daadwerkelijk baat bij heeft. De leugen, de hebzucht, de machtswellust regeren. En steeds meer wordt kapot gemaakt voor heel veel geld voor een kleine groep.
ierist een week geleden
Ik zie meer toekomst in waterstof.
B Tender een week geleden
@Zeeuwleeuw, die conclusie is geheel aan u. Als u doelt op de verkiezingen in Nederland, dan weet u ook wel dat dit maar voor een heel klein deel bijdraagt aan de "redding" van de aarde en op zichzelf maar een 0 en geenwaarde heeft op het geheel. Als we Nederland op de kaart zien, een globe oid, dan moeten we zoeken en een bril opzetten om het te zien. Als we het geluid aanzetten, dan horen we een grote smoel, mn van diverse gesubsidieerde partijen, die de regering (al of niet voor de rechtbank) onder druk zetten in hun beleid en hun statement doordrammen om onze aarde te redden. (of is het gewoon om hun gelijk te halen?) Dat, dat ten kosten gaat van de economie, onze ellende in de woningbouw en verder, zal hen en biet zijn. Al met al, dit overwegende, geeft het slechts een een druppel weer, op een gloeiende plaat. Daar waar de rest van de wereld gewoon z'n gang gaat. Ik zie het al voor me......De planeet vergaat, maar het lag niet aan Nederland....
fiat124sport een week geleden
Er is geen dreigende ondergang, klimaat verandering is normaal en vanaf dag 1 dat de aarde onstaan is. Wie verzint dat je met wind en zonnepanelen en andere dure klimaat zaken dit kan veranderen leeft in een andere wereld. Het is jammer dat we de verkeerde keuze hebben gemaakt bij de verkiezingen want voorlopig zal er weinig veranderen. BBB zal toch mee gaan maar via een omweg. Ik heb het altijd geroepen. Voor benzine diesel en lpg en op het nummer zie ik niet zo denk ik in mijn eerste stukje al genoeg gezegd hebt over de ev
C.J. de Loof een week geleden
Je hebt helemaal gelijk Fiat124, ja het klimaat veranderd en dat proces is al miljoenen jaren gaande, ook heel dat stikstof gezeik gaat helemaal nergens na corona denken ze dat ze ons alles wijs kunnen maken, gelukkig zijn er ook nog wat mensen die er dwars doorheen kijken. Nee BBB gaat dat niet veranderen hooguit vertragen. Toch denk ik dat het momenteel de beste optie is, de coalitie zal er alles aan doen gewoon door te gaan met hun waanzin, minister van der Wal riep gisteren nog dood leuk dat ze gewoon door wil gaan met de CO2 ! hoe groot kan dat bord zijn voor haar kop?
funnyric een week geleden
Iemand het recept van worteltjes taart? Heb er opeens zo'n trek in.
wispelhuis een week geleden
5 Eieren 300 milliliters Zonnebloemolie 250 grams Basterdsuiker (wit of lichtbruin) 2 Theelepels vanille extract 300 grams Zelfrijzend bakmeel add Snufje zout 2 Theelepels kaneel 400 grams Wortelen (geraspt) 125 grams Walnoten add Boter (om in te vetten) 400 grams Roomkaas 100 grams Boter (kamertemperatuur) add Walnoten ter decoratie 150 grams Poedersuiker add Mixer Springvorm van (ca) 24 centimeters. Laat je konijn wél even voorproeven.
renschip een week geleden
@ wispelhuis , kan dat ook met asperges uit een potje ?
wijari een week geleden
De auto die op waterstof gaat rijden. Bah Politiek.
wispelhuis een week geleden
Als jouw konijn dat potje open kan krijgen wel.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.