Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gaat u nog naar de kerk?

3.443 stemmen | Geplaatst op 11 maart 2023 | Website

Ja, regelmatig
14,6%
Af en toe
6,6%
Nee, niet meer
47,3%
Nee, nooit geweest
31,4%

Reacties (32)

Kaiser 2 weken geleden
dat moet iedereen maar zelf weten, maar b.v de katholieke kerk vind ik een ouderwetse poppenkast met die rare gewaden en gebruiken, je kan toch gewoon in normale kleding het geloof verkondigen
Peritum ? 2 weken geleden
Neen want in de kerk leer je alleen de slechte dingen des leven. Men predikt liefde maar vecht elkaar de kerk uit.
The Dutch 2 weken geleden
Men doet maar wat er met de paplepel ingegoten wordt. Wel of niet geloven is dus een kwestie van opvoeding. Ben je meer of minder zonder deze opvoeding? In mijn ogen niet. Helaas is dat andersom wel...
Mart 1957 2 weken geleden
Nee niet meer. Vroeger moest je wel mee. Maar toen ik ouder was en over dingen ging nadenken klopten er heel veel dingen in het geloof niet. Mijn geloof in sprookjes was weg... Nu heb ik medelijden met mensen en kinderen die iedere zondag 1 of meerdere keren naar kerk MOETEN.
Karel33 2 weken geleden
Bij de ene religie worden ze aangespoord kinderen te fokken--bij andere ideologien wordt uittreden met de dood bestraft OF je leven wordt zo zwart gemaakt dat je geen vrieden meer overhoud. Het vereren van een moordenaar en kinderverkrachter--het bijna aanbidsdeen van een oude man op een gouden stoel--al die groeperingen zijn de oorzaak van oorlogen en ellende.
fiat124sport 2 weken geleden
Nee geloof wel maar ga niet meer . Af en toe een kaarsje als ik op vakantie ben. Vandaag veel succes met de demonstratie. Zorg dat dit kabinet valt. Laat de klimaat en stikstof onzin stoppen. Ik heb weer een filmpje dat de gelovige van stikstof en klimaat moeten kijken: https://youtu.be/t4GUUUf-lA4 . Verderterug naar 130. Ga stemmen en stem rechts geen VVD en BBB is goed maar u gaat met een omweg als nog de stikstof en klimaat ellende in want die energietransitie moeten we nooit aan beginnen. Warmte pomp is slecht, E10 is slecht, windmolens zijn slecht, zonnepanelen zijn slecht en lelijk. Het klimaatfabeltje begint langzaam te vallen en u kan het een grote stap laten zetten door de juiste stem te zetten
wispelhuis 2 weken geleden
Ik ben niet gelovig, dus ik ga ook niet naar de kerk. Ik kan me ook niet voorstellen dat je daar een gebouw voor nodig hebt. Verder laat ik iedereen in zijn waarde, dus ook mensen die wél naar de kerk gaan.
jhsmd62 2 weken geleden
Geloof ,van welk karakter dan ook is de oorzaak van de meeste ellende in deze wereld.
P. Molenaar 2 weken geleden
Nee, ik geloof in een gezonde geest in een gezond lichaam.
Betje Wolff 2 weken geleden
Nee, maar om eerlijk te zijn mis ik het soms wel. Heeft mij voor een belangrijk deel gevormd. Hield van de liturgie en de rituelen. Mis ook de vriendschappen, het sociale , de cultuur. Als er een fijne plek zou zijn om te gaan zou ik het zeker overwegen.
Anonymous(2) 2 weken geleden
gezond ?,.... heb je iets te kiezen. en nee, ik ga niet naar huis van geloof. Geloof hou ik voor mij zelf. Daar heb ik niemand anders voor nodig.
Anonymous(2) 2 weken geleden
beste Betje Wolff, waarom ga je niet meer?
Mieppio 2 weken geleden
Door geloof en geld komen de oorlogen, dus waarom naar de kerk. Mij niet gezien
roderick963 2 weken geleden
Nee nooit. Ik citeer slechts zeven maatregelen die volgens de "Grote Theoloog Luther" tegen de joden moesten worden genomen. 1.Hun synagogen of scholen moeten afgebrand worden zodat niemand ooit kan zien dat deze hebben bestaan. 2.Hun huizen moeten ook vernietigd worden, want daarbinnen ontkiemt precies hetzelfde kwaad ,daarom mag je ze onder een dak met de zigeuners doen zodat ze weten dat ze hier niets te zoeken hebben. 3.Hun Talmoed en gebedsboeken moeten afgepakt worden omdat die vol afgoderij, leugens vuiligheid en dwalingen staan. 4.Hun rabbijnen moet op straffe van dood verboden worden lezingen te houden 5.Hun vrijgeleide en het recht van overpad moet worden ontnomen, ze hebben niets in het land te zoeken laat ze blijven waar ze zijn. 6. Hun woekering van geld moet worden verboden, het gezag moet hun contanten en juwelen ,zilver en goud in beslag nemen en als borg bewaren. 7.Joodse jongeren moeten nog uitsluitend vaardigheden leren die nodig zijn om door fysieke arbeid, met het zweet onder de neus hun brood verdienen Van Luthers antisemitisme maakte Adolf Hitler dankbaar gebruik resulterend in het vergassen van miljoenen Joden in de concentratie kampen. Toen de oorlog was verloren pleegden Adolf en Eva Braun zelfmoord.( Adolf reeds op 56 jarige leeftijd) en werden door de SS met benzine overgoten en verbrand.(" He had it" coming ")
wispelhuis 2 weken geleden
@roderick, we zijn nu 700 jaar verder.
Rippertje 2 weken geleden
Bron van alle kwaad , zie de wereld geschiedenis de bijbel is een sprookjes boek wat door vele is herschreven en een ieder heeft er naar eigen inziens wat bij verzonnen . Nel als met de koran is ook niet origineel is ook maar een verzonnen sprookje
Ron625 2 weken geleden
Een kerk is een gebouw met een toren, niets meer en niets minder. Of wordt hier een religieuze gemeente bedoeld? Maak dan onderscheid in soorten, met en zonder dogma's en tradities.
Christina Rouw 2 weken geleden
Iedereen in zijn waarde laten
Leo Vlaar 2 weken geleden
Ze moeten de kerk en politiek nu eindelijk eens van elkaar gescheiden houden partijen die dat gebruiken om zoveel mogelijk kiezer aan zich te binden en op hun te laten stemmen zijn gewoon misbruikers .
Isabel15541801 2 weken geleden
Natuurlijk ga ik naar de kerk!
B Tender 2 weken geleden
Het is niet de kerk.....het is niet God....Het zijn de mensen zelf !!
Leo Vlaar 2 weken geleden
De kerk stroomt leeg en om financiële reden worden die helaas verkocht aan ...... en omgebouwd tot woning , als u echt wat wilt veranderen ga dan volgende week woensdag 15 maart 2023 langs het stembureau . Alle thuisblijvers roepen we hierbij op om toch maar te gaan stemmen en zo een begin maken in de ondergang van het zittende kabinet VVD, D66, CDA en CU + Groen Links van Jesse Feras Klaver . We kunnen dit keer beter voor de rechtse partijen kiezen om zo tegengas te kunnen geven in de 1e kamer en het weg stemmen van Links natuurlijk Of gaat de afbraak van het boerenbedrijf en vissersvloot gewoon verder ? .
B Tender 2 weken geleden
Gaat gelukkig niet gebeuren !!!!!!! In Zeeland, heeft de huidige coalitie zondermeer al het voornemen om op de huidige wijze verder te gaan. Ook al gaat het colbertje nu al niet meer dicht........gewoon doorgaan !!!
juultje11 2 weken geleden
Deze vraag kan met ja of nee beantwoord worden !! Antwoord hoeft niet aangevuld te worden met eigen meningen. Een gezegende zondag toegewenst !
B Tender 2 weken geleden
Haal dan die balk eens eerst uit je eigen oog, voordat je je ergert aan die splinter van een ander.
oe ek t noe 2 weken geleden
De drie grote K s waar het in het leven draait Kut Kerk Kapitaal
B Tender 2 weken geleden
Waarom is die eerste met een grote K ?
patrik71 2 weken geleden
Ik heb mijn mening hier al menig keer gedeeld over Kerkgangers, dus nog maar een keer: Lachwekkende figuren .. Hoop toch nog eens mee te mogen maken dat heel die Flauwekul wordt afgeschaft.
B Tender 2 weken geleden
Naarmate wij meer en meer God verlaten, zijn huis aan anderen overlaten en denken dat we het zelf wel kunnen, zijn we niet meer dan een zandkorrel in een hele hoop met zand, die bij elke bries elke keer een kant op waait.... En daar waar wij het Christendom laten liggen, zullen alras de gaten opgevuld worden door anders gelovigen, die wel raad weten met een simpele verstrooide korrel.
Aagje Deken 2 weken geleden
Verheugdt dat den Intelligentsia onzen dagheliksen rubrieck oock weer hebben bereickt. Ben je nogh Sara?
wijari 2 weken geleden
Vanaf mijn derde jaar wandelde (wij) naar de kerk met mijn vader. Mijn vader leerde ons onderweg veel over de natuur. Sterren maan de grote beer, onderwijs uit de Bijbel geloven is mijn hou vast.
BigF666 een week geleden
ALLE maar dan ook alle oorlogen zijn ontstaan door 1 van de 3 K,s ; Kut, Kerk, of Kapitaal.... vertaald; door vrouwen, geloof of geld....
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.