Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moeten nu toch echt meer woningen komen

2.389 stemmen | Geplaatst op 10 maart 2023 | Website

Eens
78,1%
Oneens
21,9%

Reacties (43)

C.J. de Loof 2 weken geleden
Ik denk dat er minder mensen naar Nederland moeten komen.
Karel33 2 weken geleden
Woningen bouwen--maar dan betaalbare en voor de eigen mensen. Als ze die stikstof idioterie eens afschaffen hebben ze meer ruimte en gelegenheid huizen te bouwen. En daar hebben we geen de Jonge voor nodig die het land afreist met zijn geleuter over woningen. Stop ook eens met de uit de hand gelopen instroom van gelukszoekers en zet veilige landers eens uit.
waggel1 2 weken geleden
Het bouwen van ECHT voldoende woningen? Forget it. Woningen/schaarste/prijzen/betaalbaarheid gaan hand in hand. Genoeg woningen en dus lage prijzen? Gaat niet gebeuren.
Farmer. 2 weken geleden
Nederland is klein en overbevolkt en de ruimtelijke ordening staat al decennia lang onder grote druk. De schaarse natuur in Nederland is versnipperd en wordt druk bezocht. Met veel enthousiasme werd deze week bekend gemaakt dat de komende tijd in Zeeland veel woningen zullen worden bijgebouwd, te weten 3x een stad als Zierikzee. Iedereen was verheugd, maar niemand vroeg zich af waar dit gaat eindigen. Jaarlijks stromen tienduizenden immigranten ons land binnen, Nederland is eenvoudigweg te klein om dit beleid zo vol te houden. Tot 2030 zouden er 900.000 woningen bijgebouwd moeten worden wat ten koste gaat van landbouw grond en natuur. Nog maar te zwijgen over de stikstofproblematiek wat juist een gevolg is van de grote bevolkingsdichtheid. De uitbreiding van de woningvoorraad heeft daarom alleen maar zin bij een volledige immigratiestop.
Ricardo76 2 weken geleden
Nee niks meer bouwen. Tijd om de grenzen dicht te gooien en alle gelukszoekers terug naar land van herkomst. Dan zijn er zat huizen vrij. Kan alles weer betaalbaar worden inclusief eten, energie ziekenkosten etc. Want dat is de rede waarom wij zo kaal worden geplukt en geen huizen zijn. Helpen is goed hoor. Maar niet ten koste van ons alle de toekomst van onze kinderen en onze boeren. Genoeg is genoeg. Vol is vol.
P. Molenaar 2 weken geleden
We hebben genoeg huizen, maar we laten teveel mensen en vluchtelingen binnen. Breng de toestroom terug naar nul en we hebben een overschot aan woningen.
DeWaarheid 2 weken geleden
Dit is weer een mooi voorbeeld van Vlissings ambtenaren beleid. Als de boulevaard overlast ervaart door aso's in opgevoerde autootjes dan sluiten ze de boule af voor auto's ipv die gasten te bekeuren. Nu is de verhouding tussen woningzoekenden en huizenaanbod scheef. Dus willen ze massaal gaan bouwen ipv wat aan de groeiende bevolking te doen. Het is algemeen bekend dat Nederlanders steeds minder kinderen krijgen. "In 2020 was het gemiddelde aantal kinderen 1,54. Tien jaar eerder was het gemiddelde 1,79 kinderen." De reden dat het inwoners aantal toch sterk groeit is dat er gemiddeld 400tot800 mensen per week uit het buitenland bijkomen
Peritum ? 2 weken geleden
Een totale bouwstop en een totale immigratiestop en het terugsturen van gelukszoekers ( waarvan er zeer veel in ons land zijn) zou beter zijn voor ons land, z’n inwoners en het kleine beetje natuur wat we nog hebben. Maar nee, de huisjesmelkers, projectontwikkelaars en bouwgiganten krijgen vrij spel van een regering die de woningkrapte heeft veroorzaakt door falend beleid. En dat noemt zich ‘ regeringleiders ‘ waarbij ‘ lijders’ in het laatste deel van het woord beter van toepassing zou zijn. Alles draait om een verdien model waarbij voorbij gegaan wordt aan de gezondheid, vreugden en noden van de echte autochtone Nederlander. Ik haat de verantwoordelijken dezes.
Kaiser 2 weken geleden
goeie stelling, kunnen de racisten weer hun gal spuwen zoal je ziet
wispelhuis 2 weken geleden
Eerst de stikstofkraan dichtdraaien om de natuur te beschermen, dan kunnen we ook weer huizen bouwen.
GeelHesje 2 weken geleden
Ten eerste moeten er als er hier huizen worden gebouwd die alleen gebouwd worden om in te wonen. Dus geen enkele vakantie woning of heel park laat staan parken ter grote van hele dorpen alleen maar voor de verhuur aan toeristen. Ten tweede dient er overal een permanente zelf woonplicht te komen. Dus geen 2de huizen of meer voor de verhuur meer. Iedereen heeft maar 1 dak boven zijn/haar hoofd nodig en niet 2 of meer. Sociale woningbouw natuurlijk uitgezonderd. Ten derde mogen huizen alleen maar in bezit zijn van of verkocht of verhuurd worden aan mensen met een volledig geldig nederlands paspoort. Dus Duitsers Belgen enz mogen hier dan niet meer wonen. Vervolgens gaan we eens kijken hoeveel huizen dat allemaal op gaat leveren en dan zien we nog wel even verder. Stel ik voor.
Domoor 2 weken geleden
We zijn, of je het nu wilt of niet, hard op weg een grote stadstaat te worden. Dat is een trend in heel de wereld. De mensen klitten samen in grote steden in delta gebieden . Hier flink geholpen door de politiek.
Rianne07 2 weken geleden
En als aanvulling op GeelHesje... geef mensen die alleen in een te grote huurwoning wonen eerder kans op een kleinere woning. Nu moet je als oudere van rond de 70 met kwalen, nog woonachtig in een veel te grote woning met enorme tuin, zorgen voor ouders van in de 90 in een veel te grote woning met enorme tuin. Voor een verzorgingstehuis komen deze mensen niet meer in aanmerking, want daar moet je al bijna half dood voor zijn. En huishoudelijke zorg moet je bij de gemeente aanvragen en voordat je daar een beslissing van krijgt ben je al een half jaar verder.
W. J. de Putter 2 weken geleden
Ja, maar dat zonder voortrekkerij van die 'hier niet thuis horenden'!
ierist 2 weken geleden
Nee, er zijn niet te weinig huizen, maar teveel mensen voor zo'n klein land. Eerst de migratie flink beperken en mensen terug sturen die hier niks te zoeken hebben. Nederland is genoeg volgebouwd.
The Dutch 2 weken geleden
Meer huizen of minder 'gelukzoekers'? Als we iets scherper zijn met het ene probleem, zal het andere probleem zichzelf wel oplossen.
ierist 2 weken geleden
Het laat ook zien hoe onrealistisch en tegenstrijdig de meeste linkse en bepaalde rechtse partijen zijn. Meer ruimte voor de natuur (waaronder terugkeer van de wolf) maar tegelijkertijd grenzen open en het land volbouwen. En dan moeten de boeren wijken voor hun onrealistische idealen. Schandalig gewoon.
D.M. 2 weken geleden
Ik sluit mij aan bij de meerderheid hier, en hoop vooral dat we verstandig stemmen volgende week. Nederland stemt overwegend rechts maar we leven in een linkse dictatuur die voor een deel verantwoordelijk is voor de huidige problemen.
Farmer. 2 weken geleden
@Kaiser, kritisch zijn over het immigratiebeleid heeft niets, maar dan ook niets te maken met racisme. De betekenis van het begrip racisme is sowieso onderhevig aan een enorme waardevermindering doordat het vaak te pas en te onpas wordt gebruikt. Het zou mij niet verbazen dat in de verre toekomst dit begrip nog eens dezelfde kant op gaat als het scheldwoord wat destijds werd gebruikt door de edelen aan het hof van landvoogdes Margaretha van Parma, toen de Hollandse boeren hun beklag kwamen doen over haar beleid, maar dit even terzijde. Het heeft geen zin om de woningvoorraad uit te breiden als via de achterdeur grote groepen mensen ons land blijven binnen stromen, dat is geen racisme, dat is realisme. Het gaat overigens niet alleen om immigranten met een kleurtje maar evengoed om immigranten met een blanke, zo u wilt witte kleur. Te denken valt aan de instroom uit Oost-Europa, daarvoor gelden de zelfde bezwaren. Daar komt nog bij dat veel Nederlanders met een niet-westerse achtergrond het probleem van de overbevolking eveneens onderschrijven, wat alleen maar duid op nuchter verstand.
Ron625 2 weken geleden
Nederland is het op één na dichtst bevolkte land van Europa. We moeten gewoon zorgen, dat het aantal inwoners per oppervlakte in diverse landen gelijk is. Dat lijkt mij de mooiste oplossing.......
GeelHesje 2 weken geleden
@Rianne: Nou nee daar ben ik geen voorstander van. We gaan geen mensen verplicht laten verhuizen zoals ze in A'dam willen doen waar gezinnen waavan de kinderen het (huur) huis uitgaan zelf daarna het gezinshuis uitgezet worden zodat dat huis weer beschikbaar komt voor andere gezinnen. In Duitsland gebeurd dit al. Ouderen met een naar de mening van de roverheid te grote (huur) woning worden daar gewoon hun huis uitgezet en moeten verplicht verhuizen naar een klein flatje ergens 3 hoog achter. Daar ben ik geen voorstander van. Sorry. Dat deze mensen voorrang krijgen op een kleinere woning is prima. Maar wel op basis van vrijwilligheid!
ierist 2 weken geleden
@Kaiser: Waar zie jij hier rascisme?
patrik71 2 weken geleden
Een piepklein landje met al 17 Miljoen inwoners, en jaarlijks duizenden en duizenden migranten, wanneer houd het eens een keer op?? maar nee hoor bouw maar vol alles , ik ben benieuwd hoe Nederland er over 20jaar uit zal zien. Want in Den haag willen ze zo graag na Duitsland en Frankrijk ( die de dienst uitmaken in Europa) toch graag het 3e land van Europa zijn . en dat doe je oa door je landje over te bevolken en vol te bouwen , Goed Bezig! Misschien eens beginnen met minder migranten zodat Zonen en Dochters van ons eigen Nederland normaal een woning kunnen bemachtigen? zo zou het moeten zijn!
robbiecas 2 weken geleden
Woningnood is evenredig met de rente. Hoe lager de rente hoe meer woningnood. In tijden van lage rentes en betaalbare hypotheken zijn er opeens legio slimme beleggers die pandjes opkopen om door te verkopen of te verhuren en met de opbrengst de hypotheek af te lossen. Net voor de financiele crisis schreeuwde iedereen van de daken dat er woningnood was. Tijdens de crisis bleek iedereen toch gewoon een dak boven het hoofd, wel of niet onder water. De hypotheek rente stijgt en zal voorlopig nog wel verder stijgen dus nieuwbouw wordt niet meer verkocht en de beleggingspandjes al dan niet noodgedwongen op de markt. Typisch Nederlands zou wezen dat we een waterhoofd aan woningen en appartementen bouwen om er vervolgens decennia lang onze huizenmarkt mee te verpesten. Wees dus maar even blij dat er een partij als dictators 66 mee reutelen in ons rariteiten kabinet die overal grijze wolken stikstof zien en hier volledig op inzetten zodat het overschot op de woningmarkt nu nog niet aan de orde is. Je moet er niet aan denken dat tegen deze hypotheken en rentes de woningmarkt in stort. Dus rustig aan, dan breekt het flinterdunne lijntje niet tussen overwaarde en reele waarde.
Rianne07 2 weken geleden
@GeelHesje. Ik begrijp wat je bedoelt, maar uiteraard op vrijwillige basis. Ik heb zelf buren die graag naar een verzorgingstehuis willen. Zijn allebei hulpbehoeven maar worden nog te goed geacht om daar naar toe te mogen. Bejaardenhuizen zijn opgedoekt dan hadden ze daar mogelijk nog zorg kunnen krijgen. De bejaardenwoningen zijn tegenwoordig voor jongeren of ze worden afgebroken. Nieuwe woningen worden allemaal gebouwd volgens de nieuwe normen maar meestal ook met 3 slaapkamers. Als alleenstaande zit je daar ook niet op te wachten want dan kun je net zo goed blijven zitten waar je zit. Kortom ik ken genoeg ouderen die graag kleiner willen wonen maar dit wordt je onmogelijk gemaakt.
Betje Wolff 2 weken geleden
Graag een woning voor mijn kinderen. Komen niet in aanmerking voor sociale huur, hebben een studieschuld en te weinig inkomen voor koop en kunnen de woeker prijzen van de huisjesmelkers niet betalen.
robbiecas 2 weken geleden
@ Patrik71. Je geeft de overheid teveel credits. De gedachte dat er enige vorm van beleid wordt gevoerd kan je gelijk naar het land der fabelen verwijzen. Deze overheid wordt vooral gedreven door de waan van de dag en paniekvoetbal. Financiele crisis? Nederlandse burger garant laten staan voor private banken. Corona? Iedereen opsluiten omdat een 'deskundige' dat adviseert. Stikstof? Alle boeren naar buiten smijten en geldverslindende projecten financieren die geen hout snijden. Asielzoekers? Grenzen open blijven houden en het probleem bij Jan met de pet en de gemeentes in hun schoot gooien. Energiecrisis? Met alle landen van Europa tegen elkaar opbieden om gas te mogen kopen terwijl je gas in de bodem hebt. Woningnood? Doolhoven van papierwerk opzetten en grootschalige toekomstige ghetto's uit de grond proberen te stampen. Inflatie? Minimum lonen flink verhogen en in het kielzog de uitkeringen zodat er na de grondstofprijzen stijging een loonspiraal wordt gestart die minder makkelijk is te bedwingen en altijd uitmond in massa ontslagen en massa werkeloosheid. Regeren is vooruit zien. Maar dat doen ze hier al jaren niet meer.
Leo Vlaar 2 weken geleden
Het zittende kabinet wilt alle boeren uitkopen of onteigenen , helemaal weg hebben om op al die vrijgekomen grond nieuwe woningen voor asielzoekers status en vergunninghouders + familie , na reizigers te bouwen . De Slogan eigen volk eerst is zeker niet meer van toepassing u kinderen en kleinkinderen kunnen nu of straks geen woningen krijgen omdat al deze gelukszoekers als 1e aan de beurt komen bij de toewijzingsprocedure . Gaat je ook volgende week woensdag op 15 maart 2023 tijdens de verkiezingen stemmen ? het gewone volk heeft dan voor 1 dag veel macht in handen en bepaald wie er dik gaat verliezen of wie weet wel winnen. De uitslag van 15 maart zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor alle Linkse politieke partijen al deze zogenaamde volksvertegenwoordigers hebben het vertrouwen van de NL burgers verloren .
jhsmd62 2 weken geleden
Heeft niks met racisme te maken maar vol is vol .Kinderen die nu de deur uit willen en op zichzelf willen gaan wonen is toch een probleem aan het worden om een woning te krijgen .
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
Meer en betaalbare woningen bouwen. Stoppen met nóg meer vakantievilla's en megalomane hotels bouwen! Woningverhuur weghalen bij die meedogenloze woningbouwcorporaties die alleen maar zo veel mogelijk geld binnen willen harken en zich totaal niet bekommeren om huurders. Wonen is een grondrecht en daar mag niet aan getornd worden en het mag ook niet aan de commercie overgelaten worden.
Emmetje 2 weken geleden
@Rianne 07 Ik begrijp je. Zelf zitten wij ook in de situatie dat we 70+ zijn, in een eengezinswoning wonen en graag een kleinere woning zouden willen. Ga maar eens zoeken! Je vindt echt niks fatsoenlijks (tenzij je een zak met geld hebt) voor vitale ouderen. Wij wensen 2 ECHTE slaapkamers, dus niet 1,5. Ook nog de ruimte om onze hobby's uit te voeren. Een tuin hoeven we niet meer maar een plekje om buiten te kunnen zitten is prima. We willen nog echt een paar jaar met plezier wonen. Dan is ons huis van nu voor mensen die een gezin hebben of willen stichten. De prijs zal ook zeer redelijk zijn om de jongeren een goede start te geven. Wij weten hoe het is omdat we zelf ook de na-oorlogse woningnood hebben ervaren.
2stroke4me 2 weken geleden
Of misschien eens wat minder voortplanten voordat we een nog grotere plaag op deze planeet worden.
DeWaarheid 2 weken geleden
@2stroke4me, dat doen we dus al in NL
Mr. Bean 2 weken geleden
zoek zelf appartement, heb nu grote gezinswoning met tuin op zuiden, wat je aangeboden wordt is woning zonder balkon, 1 overgrote slaapkamer en 1 opbergruimte, heb toch minstens 2e slaapkamer nodig, dus geen aardappel-kot, daar wordt geen rekening mee gehouden , mensen die ouder worden hebben ook nog behoefte om in het zonnetje te zitten, bij ons wonen veel mensen zelfs alleen in woning met 4 slaapkamers, door overlijden door partner, dan hebben ze het lef om contact op te nemen of je niet verhuizen wil, fijne woning krijg je een krot voor terug, ga ook alleen weg als er iets fatsoenlijks tegenover staat !
fiat124sport 2 weken geleden
Nee stem rechts. Nederland is vol en ik vind het verschrikkelijk al die flats en huizen er bij. We kopen niet boeren uit voor onzin stikstof maar voor grond. Tot slot tegen klimaat onzin voor 130 succes morgen bij de demonstratie. Stem ze weg.
volijke 2 weken geleden
Ik sluit me aan bij al het bovenstaande. Las zojuist dat ene Mark Rutte op 13 maart is uitgenodigd in het TV programma Vandaag Inside. De VVD'er komt daar echter niet zonder voorwaarden zitten. zo blijkt. Er mogen géén boeren in het publiek zitten, géén toeslagenouders, géén mensen uit Groningen én géén politiek duider aan de bar zitten! Mevr. Kaag weigerde te komen! Eén grote poppenkast, wat bekommeren die twee zich om het volk?
wijari 2 weken geleden
Wij (ik) woonde in Zuidholland onze kinderen willen ook een huis kopen liefst in Zeeland. Zelf kochten wij ook een huis in Zeeland voor 4000 gulden.
C.J. de Loof 2 weken geleden
Merkwaardige reactie van Kaiser, dus als je van mening bent dat de rem moet op het aantal gelukszoekers dat naar Nederland komt dan ben je een racist! volgens mij ben je dan een realist ! Hoeveel woningen we ook gaan bouwen dit kan zo niet door blijven gaan!
Johan__ 2 weken geleden
Kaiser is PvdA.. zegt genoeg
Johan__ 2 weken geleden
Arbeid.. alhoewel, nog nooit gewerkt voor zover ik weet..
wispelhuis 2 weken geleden
@volijke, was je nou maar op de gebaande paden gebleven, dan had je deze HOAX niet geplaatst.
wispelhuis 2 weken geleden
En Johan, geef jij jezelf wel vaker antwoord?
2stroke4me 2 weken geleden
@DeWaarheid Nee hoor, de bevolking in Nederland zit qua groei nog steeds in de lift.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.