Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wel of geen ruimte voor de wolf?

4.288 stemmen | Geplaatst op 7 maart 2023 | Website

Wel
27,1%
Niet
72,9%

Reacties (37)

Kaiser 2 weken geleden
het is een mooi dier, maar er is veel te weinig ruimte, wij hebben hier geen steppen en hoogvlaktes, we schieten al de beesten af in de Oostvaardersplassen, zou zonde zijn dat de wolven dit lot ook moeten ondergaan. want de boel naar de donder helpen zijn wij (de mens)meesters in
GeelHesje 2 weken geleden
De wolf is een serieus wild roofdier met maar 1 natuurlijke vijand: De Mens. In de open natuur heeft de wolf op zijn minst concurentie en in veel gevallen ook natuurlijke vijanden. Maar hier in nw europa is geen open natuur meer dus moet de mens zorgen voor enig natuurlijk evenwicht. Van mij mogen er wolven leven hier. Maar wel in een soort van reservaat. Wolven eten namelijk niet alleen grote dieren maar ook (kleine) mensen en gaan steeds meer wennen aan onze voor hun niet natuurlijke omgeving wat voor zowel de wolf als voor de mens een slecht plan is. Dit soort serieuze wilde roofdieren horen naar mijn mening niet tussen mensen te gaan wonen.
wispelhuis 2 weken geleden
Zijn wolven aanvallen feit of fictie? Het Roodkapjessyndroom!
BigF666 2 weken geleden
zijn er niet al wolven genoeg in Den Haag?
fiat124sport 2 weken geleden
Tuurlijk wel. De wolf heeft hier altijd geleefd maar omdat het beter gaat met het klimaat is hij weer terug gekomen. Ik zeg niet dat het altijd goed is en voor dieren niet leuk maar het is natuur. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stem ze weg. Stem rechts als u niet wil verduurzamen, geen milieuzone's wilt, geen rekeningrijden, geen warmte pomp, geen elektrische auto, niet van het gas af, niet stoppen als boer, niet je huis onbataalbaar wilt verduurzamen en niet overal zaken wil verbieden, afschaffen of excuses maken, betere en goedkopere gezondheidszorg wilt, minder eu, enzovoort enzovoort. Opwarming van de aarde is normaal en kunnen we niets aan veranderen. Het klimaat doet wat hij wilt. Stem ze weg stem rechts. Fijne dag
mmuller 2 weken geleden
Spannende stelling.... 12november2022 was al een stelling over de wolf, men valt in herhaling en er verandert geen barst....
Yusaku Maezawa 2 weken geleden
Moeilijk te verbieden als de baas in dit land een wolf in schaapskleren is.
velder 2 weken geleden
Wolven eten (kleine) mensen? Je vergeet denk ik grootmoeders hier ook als slachtoffer te vermelden (Rood) hesje En om ze terug te pakken kun je ze opensnijden en stenen in hun maag stoppen. Dat zal ze leren de ploerten.
dasy 2 weken geleden
velder vroeger met stenen ,nu met kogels
Peter Arnolds 2 weken geleden
Laat dat beestje ook gewoon deel uitmaken van onze natuur, we hebben ganzen in overvloed . En wat edelherten minder kan ook geen kwaad.
mmuller 2 weken geleden
Minder mensen ook niet...!
Mieppio 2 weken geleden
Ons land is te klein voor wolven en ik zeg iedereen die een wolf dood rijdt verdient een lintje.
Ron625 2 weken geleden
Heeft de mens meer (natuurlijke) rechten dan de wolf, of heeft de mens deze rechten gewoon toegeëigend?
Peter Arnolds 2 weken geleden
@Mieppio. Ons land is te klein voor zoveel mensen, wat minder [ heel wat ] mag ook wel. Krijgen de rest van de inwoners en de dieren ook wat meer ruimte.
Domoor 2 weken geleden
Het is officieel: Zeeland krijgt drie keer Zierikzee aan woningen er bij. Hoeveel auto`s zullen dat zijn? (En stikstof) (en minder boeren) Dan ook nog wolven. Wordt wel erg druk zo.
Leo Vlaar 2 weken geleden
De wolf richt veel schade aan onder de kuddes van arme schaapjes en ook onze melkkoe is niet veilig wat doe je tegen dit beschermde diersoort ?afschieten is verboden als boer of schapenhouder sta je machteloos . Als er geen maatregelen genomen worden dan pakt een roedel wolven in een onbewaakt moment een klein kind wat een leuke middag met je ouders door het bos wandelen had moeten worden draait dan uit op een complete nachtmerrie .
D.M. 2 weken geleden
Nee, helaas geen ruimte voor in dit overbevolkte land.
Fatsoen 2 weken geleden
Nogmaals; de wolf is hierheen gelokt, jaren als voorbereiding heeft dat gekost zodat hij de grens over ging steken door idioten die denken dat we in NL nog natuur hebben waar je weken niemand tegenkomt. Zembla heeft daar een reportage over gemaakt.
TCB 2 weken geleden
Een wolf is schuw en zal mensen zoveel mogelijk vermijden, dat geldt welvoor in echte natuur waar ze de ruimte hebben! Ik hoor van verschillende mensen die niet meer met hun hond op vakantie gaan wandelen daar waar nu wolven leven.
draaitb 2 weken geleden
Eerst kwam de vos Zeeland binnengewandeld, werd verwelkomd als toppredator, vrat kippen en knuffelhuisdieren op, daarna dook hij de natuurgebieden in. Nu is diezelfde vos daar niet meer welkom, en dus worden er peperdure vossenrasters geplaatst (heel recent De Liter, Sophiapolder). De vos mag nu zijn natuurlijke selectie-taak er niet meer uitvoeren en is weer aangewezen op kippen kunuffelkonijnen en cavia's. De natuur wordt opgesloten achter voswerende rasters en schrikdraad. De vos mag er ook niet langer zijn taak als ganzenvraatschadebeperker uitvoeren. Worden we wijzer, zijn we wijzer, als we de wolf als nog grotere toppredator verwelkomen. Absoluut niet. De wolf is een toppredator, nog topper dan de vos en zal even vrolijk en even slim als de vos hobbydieren en landbouwdieren als makkelijke prooi blijven consumeren.
mystiek56 2 weken geleden
wat zijn we toch weer moeilijk. het zijn toch ook dieren. We kunnen toch wat flex woningen neer zetten, dan kunnen er dan 5 ofzo tegelijk in. Gewoon buiten laten lopen en als ze af en toe wat happen en je huisdier doodbijten moet je niet zo moeilijk doen. We wennen er gewoon aan en in onze proeftuin Nederland moet gewoon veel kunnen. Zolang je er zelf maar geen last van hebt. Maar liefst wel in arbeiders wijken en niet tussen de huizen van 5 ton en 1 miljoen want dan heeft de elite er last van of gewoon in de provincies plaatsen, In noorden van het land is nog plaats zat.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
Natuurlijk volop ruimte geven aan de wolf! Laten we blij en dankbaar zijn dat dit prachtige dier weer terug is. Blijkbaar heeft de mens de natuur nog niet zo ver verziekt en uitgeroeid dat er geen hoop meer is. Hoewel er heel veel moet veranderen om de aarde nog lang leefbaar te houden en ook dat onze kinderen voldoende te eten hebben en een toekomst. Gebeurtenissen rond de wolf worden in de media enorm breed en sensatiegericht uitgemeten en eindeloos herhaald. Zuivere informatie wordt nauwelijks tot niet gegeven. Talloze mensen laten zich in die waanzin meeslepen en spreken er schande van. De wolf maakt een belangrijk onderdeel uit van de natuur en zorgt voor meer biodiversiteit en een algeheel sterkere natuur, die goed is voor de gehele aarde en dus ook voor onze eigen gezondheid. Gebleken is dat maar een klein deel van wolven vee aanvalt. De meeste richten zich gewon op wild in het bos. Om schapen te beschermen is men volop bezig met onderzoek met elektrische kragen die de wolf een schok geven zodra hij wil bijten. Op die manier leert hij het heel snel af.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
Leo Vlaar, "Onze" melkkoe is inderdaad niet veilig want als zij een jaar of 5 à 6 letterlijk uitgemolken is gaat zij minder melk geven en is zij "niet meer interessant". De mens kiest er dan voor om deze onschuldige jonge dieren die jarenlang alleen maar als machine misbruikt zijn om op commando zo veel mogelijk melk te moeten "produceren" met grof geweld naar het slachthuis te deporteren en gewetenloos en wreed af te laten slachten. De ellende komt altijd van de mens, nooit van de dieren!
Mieppio 2 weken geleden
@mystiek56, je zal maar in het noorden wonen, jij gunt die mensen nog al wat. Die hebben al zoveel ellende van de gasboringen en wil jij de wolf daar ook nog bij laten lopen. Nee dat doen we maar niet. Dan maar bij de huizen van 5 ton tot een paar miljoen. Dat vind ik een mooi iets. Niet in de arbeiders wijken nee. We laten ze wel bij jou inde tuin los lopen bij jou konijnen en schaapjes. De mensheid wordt helemaal gek
Karel33 2 weken geleden
Er is maar EEN dier levensgevaarlijk en dat dier dood zowat elk dier plus zijn soorgenoten: Het dier wat zich mens noemt. Zullen we dat dier maar isoleren? Want er zijn er een paar miljard teveel van.
wispelhuis 2 weken geleden
Ik lees: "In zeven van de twaalf provincies gaat een van de stellingen in het Kieskompas over de wolf." Ik weet niet of Zeeland bij die zeven hoort? Zelf geloof ik eigenlijk van niet, maar.....
Peritum ? 2 weken geleden
Gaap, alweer over de wolf ? ‘T wordt eentonig.
wijari 2 weken geleden
Dan de mens maar apart zetten, dat zijn soms ook wolven. Met rust laten of eten wolven mensen ?
C.J. de Loof 2 weken geleden
Tuurlijk moet dat beest afgeschoten worden het hoort hier niet, maar die milieu freaks lopen zoals gewoonlijk weer met een bord voor hun kop. Het is een kwestie van tijd dat de wolf een keer een kind verwond of dood bijt daarna zal er ineens wel actie ondernomen worden, Als het kalf verdronken is.......
volijke 2 weken geleden
BigF666, we hebben er nog een wolf in schaapskleren bij, het verhaal over Heineken in Rusland al gelezen...
BigF666 2 weken geleden
@volijke; klopt helemaal, ik snap alleen niet dat ze Heineken nog bier durven te noemen, ik vind dat eerder uilenzeik ! *trekt nog een westvleteren open ( die al 3 jaar gerijpt is op de fles*
Mart 1957 2 weken geleden
Afschieten die beesten. Horen hier niet. Vreselijk voor al die schapen.
Rodrigo Díaz de Vivar 2 weken geleden
Een roedel wolven van 2 tot 10 dieren heeft een groot leefgebied van circa 250 vierkante kilometer.
onigo 2 weken geleden
Wel of geen ruimte voor de wolf? Tuurlijk wel. De wolf is welkom. Waar zijn de tijden gebleven dat er nog dinosaurussen rondliepen en de mens als prooi diende voor deze knuffeldieren. Wolf behoort in het systeem van leven op aarde. Waarom moet de mens de dienst uitmaken voor alles wat leeft op aarde. Wees welkom wolf.
wispelhuis 2 weken geleden
@ onigo: Dinosaurussen en de mens hebben nooit samen geleefd. Volgens mij zit daar 65 miljoen jaar tussen.
waggel1 2 weken geleden
Tuurlijk hoort de wolf hier. Overschot aan damherten, zwijntjes etc. mag niet afgeschoten worden zonder dat woke,nl in de ankers schiet. Oplossing: wolf.
Emmetje 2 weken geleden
Telkens worden er vol trots webcam (nacht)beelden getoond van de wolven. Dat komt op mij over als een "criminele bende op rooftocht". Nog even dan is er enkel inteelt met alle gevolgen van dien. Wolven hebben ruimte nodig en dat is hier niet meer.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.