Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

70+ automobilist moet zich eerder en vaker laten keuren om rijbewijs te houden

2.138 stemmen | Geplaatst op 6 maart 2023 | Website

Eens
33,9%
Oneens
66,1%

Reacties (20)

mr. Puma 2 weken geleden
De dictators in Brussel bepalen weer eens iets. Het wordt het tweede China of Rusland in de EU. De meeste doden zijn nog altijd de jongeren. Net als gisteren zo'n petjesgek die met zjin grijze opel kadett, ouder type over doorgetrokken strepen bij Scheldeboulevard voorbij vliegen waar 50 mag worden gereden en nergens naar kijken. Volgens mij moeten die dictators in Brussel met van der Leyden en Timmermans worden gekeurd of ze wel goed bij hun verstand zijn? Wordt kotsmisselijk van die elitaire K bende daar. NEXIT
Mieppio 2 weken geleden
Ze kunnen in Brussel beter zichzelf laten testen ipv de 70 plussers. Daar zitten allemaal van die seniele lui die denken dat ze zelf nog kunnen rijden, maar niets is minder waar. Die laten zich rijden omdat ze het zelf niet meer kunnen. En dictators hebben we al genoeg in Nederland daar hoeven jullie nog niet eens bij te komen. Het wordt tijd dat jullie de jeugd eens gaan testen of die wel kunnen rijden. Die hebben koud een paar maanden een rijbewijs op zak en mogen het weer inleveren. Te hard rijden, door rood rijden, weg rijden na een ongeluk te hebben veroorzaakt en te veel gedronken of drugs gebruikt, en ga zo nog maar een poosje door. Daar moet eens naar gekeken worden. En dan de Belgen niet te vergeten: die rijden 60 waar er 80 gereden mag worden en 80 waar je 100 mag. Die zijn levens gevaarlijk en moeten hun rijbewijs maar eens inleveren en gekeurd worden. Als we het dan toch over keuren hebben: jeugd en belgen
Karel33 2 weken geleden
Nee--maar als een bestuurder ongeacht zijn leeftijd een aandoening heeft zoals bv een diabeet die een hypo kan krijgen, die moet je extra in de gaten houden. Omdat ik diabeet ben EN 90 jaar, heb ik mijn rijbewijs ingeleverd--ik ben te oud om nog aan het huidige drukke verkeer deel te kunnen nemen. Brussel? Een vette timmermans en een mislukte vrouwenarts--ziedaar de figuren die ons de wet willen voorschrijven. Doek het hele ondemocratisch gekozen stel maar op.
Ron625 2 weken geleden
Leg de verantwoordelijkheid bij de huisarts, iemand die iets mankeert zal daar regelmatig komen en de huisarts kan dan via het CBR om een keuring vragen. Waarom moet de datum vast staan, het verschilt per persoon (ja, ik ben 70)......
Kaiser 2 weken geleden
ja prima, en dan de jongeren ook , vooral die agressieve rijders , en wat bijscholing wat betreft regelgeving zou ook wel handig zijn .
Peritum ? 2 weken geleden
De waanzin van Brussel heeft weer eens gesproken en nog meer worden we beperkt door deze kliek macht-wellustelingen die nog erger zijn dan de Doema van Rusland. Nog even en dan worden we gevolgd en in de gaten gehouden door de nieuwe Brusselse Stasi en worden bij overtreding terechtgesteld ! Exit en zo snel mogelijk s.v.p. anders is het gedaan met ‘ de vrije mens ‘ voor wat er nog van over is.
jcjan54 2 weken geleden
een bom onder Brussel dat zou beter zijn , en die idioten die daar zitten op hangen
ierist 2 weken geleden
Hoeft van mij niet. Er zijn ook genoeg mensen onder de 70 op de weg die niet kunnen rijden.
Leo Vlaar 2 weken geleden
PARIJS (ANP/AFP) - De Franse regering heeft met grote detailhandelaren afgesproken dat zij de prijzen voor hun etenswaren flink gaan verlagen. Daarmee wil minister van Financiën Bruno Le Maire consumenten tegemoet komen, die de afgelopen maanden te maken kregen met stijgende kosten.
Kaiser 2 weken geleden
Leo Vlaar , waar ging het over?
wispelhuis 2 weken geleden
Voor Nederland verandert er niet zo veel, alleen de leeftijd van 75 naar 70.
Domoor 2 weken geleden
Dit is de (drog) reden volgens de link. : ``Een van de belangrijkste redenen om de regels aan te scherpen, is het plan om in 2050 geen verkeersdoden meer te hebben in de EU. `` Gewoon al het verkeer verbieden toch. Makkelijk zat.
famclaes 2 weken geleden
Opvallend is dat jonge automobilisten (tussen de 18 en 24 jaar) naar verhouding vaker bij een dodelijk ongeval betrokken zijn dan de wat oudere automobilisten. Per afgelegde afstand is het risico op een fataal auto-ongeluk van jonge automobilisten ruim vijf keer zo hoog als van automobilisten tussen de 30 en 59 jaar. Bij jonge mannen is het risico zelfs tien keer zo hoog. Dit komt door het verschil in ervaring en door factoren die met de leeftijd samenhangen de leeftijdsgroep 70+ wordt hier niet genoemd maar het artikel zecht mij al genoeg
C.J. de Loof 2 weken geleden
Misschien ook goed om extra keuring in te stellen voor die automobilisten die met hun petje achterstevoren op hun kop in een oud barrel als idioten over de weg scheuren.
Leo Vlaar 2 weken geleden
Ik ben in het verleden bijna door een 70+ voor mijn donder gereden terwijl ik het zebrapad overstak de bestuurster van de auto schrok zelf ook maar is met de hand voor haar mond hard doorgereden .
mmuller 2 weken geleden
Het enigste waar de regering lokaal of landelijk interesse in heeft is boetes uitdelen bij verhoogde snelheid en parkeerbonnetjes..... dat brengt het meeste geld in de kassa... bumperkleven of ander lelijk gedrag op de weg... geen tijd en geen capaciteiten voor.... pffff....
mmuller 2 weken geleden
keuringen nog en nog helpen daarbij geen moer omdat iedere imbeciel de weg op mag met welke bolide dan ook.......
Boemerang 2 weken geleden
Vele 70 plussers die nog steeds heel goed kunnen rijden zullen hier de dupe van worden, omdat het veel geld kost om een nieuw rijbewijs aan te vragen en een arts te bezoeken die bepaald of men nog kan/mag rijden, velen kunnen dit niet betalen, gezien alles al zo veel duurder is geworden. Gewoon laten zoals het is, en de racende idioten de de ongelukken veroorzaken hun rijbewijs afpakken, dat zal meer effect hebben...
Leo Vlaar 2 weken geleden
Het is schandalig dat veel mensen na hun pensioen genoodzaakt zijn om door te gaan met werken omdat er anders niet genoeg geld bij hen binnenkomt om de 1e levensbehoefte van te kunnen betalen . Wat valt daar allemaal onder alles wat aan voeding, kleding, huisvesting, verwarming, huishoudelijke artikelen enz onontbeerlijk is om te kunnen leven .
fiat124sport 2 weken geleden
Nee ik vind dat heel die keuring afgeschaft moet worden. Op het ogenblik als je zelf merkt dat het niet meer gaat dan moet je zelf stoppen en niet omdat een of andere doktor dat zegt. Ik vind het gewoon belachelijk je voelt zelf als je niet meer durft , kan of angstig bent. Dan is het tijd om te stoppen. Valt weer in het gebiedje controleren, afschaffen en excuses. Links gedachten goed. Bah tijd om een goede stem te maken bij de eerste verkiezingen door rechts te stemen. Laat verder die klimaat en stikstof onzin stoppen. Voor 130 . Stem ze nogmaals weg. Wij willen niet: rekeningrijden, milieuzone's , van het gas af , een vervuilende warmtepomp, een vervuilende vol batterijen zittende ev auto, geen windmolens en zonneparken meer , niet de hele dag spotjes en gepraat over klimaat verandering. Het is normaal en kunnen wij niks aan veranderen. Heel simpel elk geld wat je in die verduurzaming stopt is weggegooid geld want je kan het klimaat simpel weg niet veranderen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.