Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunst gemaakt door een computer is geen echte kunst

2.563 stemmen | Geplaatst op 28 februari 2023 | Website

Eens
85.1%
Oneens
14.9%

Reacties (25)

Peritum ? 28 February 2023
Iedere vorm van creativiteit is een vorm van kunst. Of het nu volkskunst, computergestuurd of door een gerenomeerd kunstenaar gemaakt is, het blijft kunst.
PabloRuizPicasso 28 February 2023
Natuurlijk is het kunst.
mmuller 28 February 2023
Weer zo´n infantiele stelling... of je nu een banaan aan de muur plakt of ergens een drol drapeert, kunst is kunst... je zou er bijna een kunstkop van krijgen....
Zomervliegje 28 February 2023
Ja er daar zijn ook gewoon opleidingen voor.
fiat124sport 28 February 2023
Nee hoewel je het wel moet programmeren en dergelijke dat is wel een vak maar kunst is voor mij echt handwerk door een mens gemaakt. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin stop verduurzaming je kan het klimaat niet veranderen dus trap er niet in opwarming is niet door de mens maar doet de natuur zelf. voor 130 stem ze weg en stem rechts als u niet meer verbieden, afschaffen, excuses , de hele dag verduurzaming en elektrische vervuilende auto wilt horen.
havma 28 February 2023
De computer maakt zelf geen kunst, dat doet degene die de computer programmeert. Die is dus creatief bezig. Blijft daarna een kwestie van persoonlijke smaak of je het mooi vindt of niet, maar dat is ook zo bij een schilderij dat gemaakt is met doek, verf en kwast.
Peter Arnolds 28 February 2023
Ik heb totaal niets met kunst in welke vorm dan ook. Het is wel een kunst om een goede wijn te maken.
gewoon ikke 28 February 2023
Ik snap de hele ophef hierover niet, in de jaren 80 maakte Andy Warhol al met de computer al werken en dat werd toedertijd als nieuw en origineel gezien en ging voor duizenden over de toonbank en nuhangt er dat meisje met de parel in een tentoonstelling en ineens flipt iedereen. Kunst bestaat niet, kunst is iets wat gemaakt wordt en wat de ene mooi vind en de andere niet. Ik vind persoonlijk Van Gogh vreselijk lelijk , maar bijna al het werk van Holbein of Vermeer prachtig dus tja wat is kunst?
Kaiser 28 February 2023
kunst is een begrip waar je alle kanten mee uit kan , de een noemt het rotzooi de ander kunst .
wispelhuis 28 February 2023
Het is niet de kunst die we in het museum verwachten, maar het is nu nog wel kunstig om dit met Ai te maken. Maar als zelfs kinderen dit programmaatje op de computer kunnen installeren moet er misschien een aparte zaal in het museum worden ingericht voor computerkunst. Want mooi is het wél natuurlijk.
Christina Rouw 28 February 2023
Ik weet niet of het kunst is ..maar ik vind het heerlijk om te doen https://christina1943.blogspot.com/
sooldleg 28 February 2023
Ik vind het een hele kunst, om elke maand weer rond te komen en toch de buik te vullen en me te warmen als ik het koud heb.... Zonder schuld, zonder hulp van anderen. Met of zonder computer.
gewoon ikke 28 February 2023
Ik vind het eigenlijk een hele kunst hoe er mensen zijn die duimpjes naar beneden geven tot een kunst hebben verheven hier. Je mag hier geen normaal antwoord geven op een stelling want dan krijg je duimpjes omlaag , geen idee waarom maar zal wel een kunstvorm zijn voor sommigen hier.
BaGj 28 February 2023
Wat is nou eigenlijk kunst? Ik denk dat een heleboel Nederlanders en Rutte zelf het een hele kunst vinden dat hij al meer dan 12 jaar premier van dit land is. Hoe houdt hij het vol.......
sooldleg 28 February 2023
In vervolg op de stelling....Als ik (grote) machines zie, die een uiteindelijk product leveren en ik zie het grote technisch vernuft, waarmee het eindproduct tot stand komt, dan zou ikzelf zeggen....dat is een heel grote kunst, om zoiets te bedenken. Maar.....het eindproduct kan tot in den treure worden herhaald en kan daardoor zeker op zichzelf geen kunstproduct worden genoemd. Dat doorgevoerd, lijkt mij dan ook van toepassing op het in de stelling bedoelde. Het computerprogramma, kan op zichzelf wel heel kunstig in elkaar gezet zijn, maar het eindproduct kan tot in den treure worden gemaakt. Hierdoor verschilt het product zich met een door de mens gemaakt product, omdat daar normaal gesproken geen tweede van bestaat, nog kan worden gemaakt. Bovendien.....Ook een product, dat niet door een kunstenaar (met academische graad), maar gewoon gemaakt word door een hobbyist, kan in mijn ogen zeker wel een kunstwerk zijn, maar idemdito invers ook...... En dat komt niet genoeg uit de verf en dat vind ik o,zo jammer. Helaas, komt bij het bepalen van een kunstwerk, ook hier weer teveel het snobisme op de voorgrond. Dus.....volgens mij....kunst gemaakt door een computer is op zichzelf totaal geen kunst.
sooldleg 28 February 2023
@BaGj.....Komt gewoon door gebrek aan beter. Niks meer en niks minder. Zelfs Kaag, die eerst niks meer met hem te maken wilde hebben, is uiteindelijk gewoon overstag gegaan. Of ze van tevoren in kon schatten, dat de rimpels in het gezicht zouden verdubbelen........dat moet je haar maar vragen.
Lamlul 28 February 2023
Wat ben ik blij dat je weer terug bent! (knuffel)
BaGj 28 February 2023
Alle problemen weglachen en alles vergeten wat jou niet goed uitkomt, is schijnbaar óók een hele grote kUnSt.
Kaiser 28 February 2023
tis al een hele kunst om bij het onderwerp te blijven
sooldleg 28 February 2023
Het brengt in ieder geval weer wat leven in de brouwerij en levert toch al weer wat meer reacties op.
Kennie-L 28 February 2023
Alle kunst is eigenlijk wel leuk, zelf vind ik de kunst die ze steeds bij V.I. laten zien wel aardig.
C.J. de Loof 28 February 2023
Ik vind 99% van de kunst gemaakt door een "kunstenaar" ook geen Kunst. Het is pas kunst als je iets maakt waar een ander (veel) geld voor over heeft. Dus voor al die klaplopers die zich zelf kunstenaar noemen maar niet kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud.... JE BENT GEEN KUNSTENAAR zoek werk en ga iets nuttigs doen. Bovendien zou het bij wet verboden moeten worden dat overheidsinstellingen z.g.n. kunst kopen van onze (mijn) belasting centen!
HermanJan 01 March 2023
De loof, wat een verschrikkelijke nare reactie heeft u toch weer.
dasy 01 March 2023
r is een kunst om rotzooi te verkopen als kunst
C.J. de Loof 01 March 2023
Ja HermanJan de waarheid is niet altijd leuk en niet iedereen kan er mee omgaan.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.