Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote bedrijven moeten (veel) meer belasting gaan betalen

1.886 stemmen | Geplaatst op 19 februari 2023 | Website

Eens
85,3%
Oneens
14,7%

Reacties (37)

wispelhuis 19 February 2023
Nogal duidelijk: ja. Zoals het er staat "Miljardenwinsten terwijl rij bij voedselbank groeit: 'Overheid moet ingrijpen".
fiat124sport 19 February 2023
Nee stoppen met al die bedrijven kapot te maken met milieu en belasting regeltjes. Het gevolg gaat zijn dat ze zich elders gaan vestigen in landen die dit niet doen. Tot slot stop klimaat en stikstofwaanzin voor 130 stop verduurzaming en achterlijke enegie transitie de grootste kans om dit te voorkomen is door rechts te stemmen zodat dat linkse brainwashen van alles verbieden afschaffen excuses maken en klimaat en stikstofwaanzin gaat stoppen.
GeelHesje 19 February 2023
Dat is volledig terecht natuurlijk. Als je kijkt naar de inderdaad letterlijk miljarden winsten van olie maatschappijen en energie maatschappijen die die winsten hebben kunnen maken dankzij de door de EU ingestelde sanctie's tegen de EU burgers en navo landen die met opzet gas pijplijnen opblazen zodat de energie prijzen door het plafond schoten en dat de (EU) burgers die winsten allemaal hebben mogen dokken waardoor ze nu zelf bijna niet meer te eten hebben dan is het niet meer dan terecht en rechtvaardig dat die winsten naar die (EU) burgers terug vloeien. Maar maak u absoluut geen illusie's want dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Belastingen gaan namelijk nooit naar de burgers maar naar de roverheden die dat geld vervolgens in eigen zakken of andere onzinnige bodemloze putten storten. Een paar miljoen om onschuldige mensenlevens te redden in Turkije. Maar vele miljarden om onschuldige mensenlevens te laten vermoorden in de Oekraïne om maar even wat te noemen. Het ligt er een beetje aan waar je je prioriteiten neerlegt. En ik zeg u: Die liggen niet bij het redden van mensenlevens onder de eigen bevolking. Eerder het tegenover gestelde. U moet namelijk even bedenken dat het overgrote deel van de "mensen" in regeringen erop geilen om hun macht te misbruiken en erop klaar komen om mensen diep te zien lijden ten gevolge van dat machtsmisbruik. Dat is ziekelijk. Maar zolang dat soort "mensen" niet een of andere goedkeuring moeten hebben dat ze niet geestelijk of psychisch ziek zijn voordat ze op dergelijke positie's plaats mogen nemen gaat daar vooralsnog geen enkele verandering in komen. Dus leuk ballonnetje voor de verkiezingen maar ga er maar gerust niet vanuit dat dat ooit ook echt uitgevoerd gaat worden en dat uw leven er ook maar ietsje beter van gaat worden!
sooldleg 19 February 2023
De overheid had allang in moeten grijpen. Jaren geleden al. Ze durfden niet, zogenaamd, omdat de Muti dreigden om Nederland te verlaten. Ook nu..........vergeet het maar, want dit kabinet staat niet bekend om z'n doorslaggevendheid en daadkracht. (Een volgend bijgeraapt zooitje trouwens ook niet). Ook de bedrijven zelf hebben totaal geen schaamte en/of fatsoen. Het blijven hele grote sponsen, waar van de absorptie van geld geen grenzen kent. En hoewel ze het ontkennen, ze hebben teveel invloed op de politiek.
velder 19 February 2023
Tja deze stelling is wat kort door de bocht. Als het grote bedrijf buitensporig veel winst maakt dan kun je daar naar kijken. Zeker wanneer er enorme uitkeringen worden gedaan aan aandeelhouders is dat te billijken. Oliemaatschappijen die in een oliecrisis hun winsten zien meer dan verdubbelen, dan gaat er iets mis. Maar goed de geschiedenis leert ons dat wanneer de verschillen tussen arm en rijk te groot worden den het uiteindelijk uitdraait op een revolutie.
CharLeeWillemsz 19 February 2023
Lekker revolutioneren velder, waar de high-tech dalijk net zo makkelijk t geld verzekerd als dat ze verderf zaait - lees genocide pleegt. Wij hebben haar zélf in t zadel geholpen en lieten dat zo tot er geen weg meer terug was.
sooldleg 19 February 2023
Het zouden trouwens niet alleen de grote bedrijven moeten betreffen, die meer belasting zouden moeten betalen. Het zijn ook de heel veel rijken...........26 van de rijkste mensen op aarde, hebben samen evenveel vermogen als de armste helft van de wereldbevolking, waarvan er zeker ook een paar honderd in Nederland verblijven, dan wel onderhevig zouden zijn aan het Nederlands belastingstelsel in z'n standaard vorm.
tiscrea © 19 February 2023
Ik ben al jaren zo moe van al dat gegraai door mensen (bestuurders, directeuren, aandeelhouders enz enz.) die al zoveel hebben en het nòg niet genoeg vinden. Op de één of andere manier komen zij ermee weg en iemand met een bijstandsuitkering die een keer het huis behangt bij de buurman voor 25 euro wordt zonder pardon gekort op de uitkering. Misselijkmakend!
CharLeeWillemsz 19 February 2023
Velder: en alle materieel waar een eventueel opstandig volk nog íets mee zou kunnen wordt as we speak bijeengeschraapt om in Oekraine te worden verschroot dus zeg maar dag tegen elke gedachte aan opstand tegen ivoren torens waar u slechts naar kunt zwaaien, wanneer u boft.
EH2670 19 February 2023
Laat ze maar meer belasting betalen ,wij zijn toch diegene die het moeten betalen want dan gaat de prijs gewoon omhoog. Dus of ze nu meer of minder belasting moeten betalen de werkende mens is altijd de dupe want daar zijn er de meeste van om van te plukken .
Bram Altman 19 February 2023
In een tijd waarin egoïsme en hebzucht de drijfveer zijn in de zakenwereld en de rijke elite over lijken gaat om hun kapitaal te vergroten lijkt meer belasting voor grotere bedrijven zinloos. Het tegengestelde wordt bereikt. Alles wordt doorberekend aan de consument om het kapitaal van de aandeelhouders en ceo's te vergroten. Aanklagen van de stinkend rijke elite voor misdaden tegen de menselijkheid wegens het in gebreke blijven hulp te bieden aan een groter wordende groep armen die vaak moeite heeft aan de eerste levensbehoeften te komen is een beter plan. Natuurlijk is daar geen politieke meerderheid voor die lekker mee eet uit de ruif van de grootgraaiende dieven. Vandaar dat een geweldadig einde van deze ontspoorde samenleving veel aannemelijker is. Als ik een verkeersongeval zie gebeuren en bied geen hulp aan het slachtoffer naar mijn beste vermogen ben ik strafbaar. Als multimiljardairs miljoenen medemensen uitpersen zodat schoon drinkwater, voedsel en gezondheidszorg onbereikbaar worden om hun vermogen te vergroten komen ze op de voorkant van Time Magazine als 'Man van het Jaar'. De mensheid is ziek en alleen een grote operatie, wegsnijden van al het rottende vlees, kan genezing bieden en uitsterven voorkomen.
Peritum ? 19 February 2023
Jazeker, en helemaal de bedrijven die met staatsteun megawinsten hebben gemaakt in de moeilijke tijden die de consumenten nu meemaken. Het is een schande dat de politiek niet ingegrepen heeft om dit te voorkonen ! Staaltje van ‘ de ene hand wast de andere’. In het buitenland was de burger al lang de straat op gegaan om hiertegen te ageren.
Peritum ? 19 February 2023
Ongewild worden we de derde wereldoorlog ingesluisd en moeten er nog voor betalen ook vanwege de consequenties die e.a. met zich meebrengt. En de multinationals verdienen hier klauwen vol geld aan!
sooldleg 19 February 2023
En, het gekke van alles is, dat, sinds jaar en dag, het voornamelijk de "rechtse" politieke partijen zijn die voor de vermogenden, de rijken en het kapitaal een zeer zacht kussentje neerleggen...........Zich voor "Jan met de pet" , altijd zullen voordoen als wolven in schaapskleren.......en na het innen van hun stem, hun ware aard tonen door de schaapskleren te stelen, van diezelfde "Jan", om ze vervolgens te gebruiken om zachte kussentje te maken.
Peter Arnolds 19 February 2023
Als je het in Nederland goed doet met je bedrijf straffen ze dat af want ze gunnen je niets. De grote bedrijven is de grote kurk waarop we drijven, of gaan we nog meer grote bedrijven wegpesten ?
Serapis 19 February 2023
sooldleg, klopt en dan zijn er een hoop tokkies die links de schuld geven https://www.instagram.com/p/CgW_aGzICSA/
sooldleg 19 February 2023
Maar, @Peter Arnolds nu toch. Vindt u nu werkelijk, dat het (extra?) belasten van de miljarden winst, die grote bedrijven maken in Nederland een straf is voor die bedrijven? Zij hebben toch tot op heden het genot van een zeer gunstig vestigingsklimaat. Wordt het geen tijd, dat ze daar iets voor terug doen? Bent u wellicht vergeten, dat er in de coronatijd een bedrijf was, die coronasteun kreeg, om vervolgens een grote winst te boeken en de aandeelhouders en de CEO's eens lekker daarmee te verwennen..... Maar, (dat weet ik niet zeker), dat ze er mee weg kwamen, omdat dat bedrijf stelde dat het winst was, dat het buitenland betrof?...... Wist u trouwens ook, dat er heel veel grote bedrijven subsidie krijgen bv. uit Europese pot?...... En dan het woord "wegpesten" nog wel. Is er van zo iets sprake, als ze wat meer zouden moeten betalen van hun superwinst?..... Wat zal het volgende dan zijn?........We mogen niet meer zoveel vervuilen als we willen, anders vertrekken we?? .....Kom nu toch. ( Ik zie het al gebeuren...of jullie verrekken of wij vertrekken)?
Peter Arnolds 19 February 2023
@sooldleg. Wat denk je wat er gaat gebeuren als bv DOW weg zou gaan uit Zeeland om er zo maar 1 te noemen.
sooldleg 19 February 2023
Dan denk ik......Een grote vervuiler minder. Maar wees gerust......die gaat niet weg.
sooldleg 19 February 2023
Die gaat niet weg, bv omdat het veel te veel kost voor zo'n bedrijf om het terrein weer schoon op te kunnen leveren.
Zeeuwleeuw 19 February 2023
Natuurlijk moeten die grote bedrijven veel meer belasting betalen! De komkommers die wij altijd in de supermarkt kochten kostten een jaar geleden 1,09, soms 0,99. Maar nu inmiddels 1,89! Energiebedrijven maken megawinsten. Shell, Unilever en zorgverzekeraars idem dito. En dan zeggen ze doodleuk dat ze meer winst gemaakt hebben. Essentiele zaken als zorg, energie en woningverhuur zouden sowieso uit die rare commerciële markt gehaald moeten worden waarbij alles om steeds meer geld (en macht) draait en de gemiddelde burger zich blauw betaalt of krom moet liggen om zijn hoofd boven het water te kunnen houden. En bedrijven die enorm veel energie verbruiken en/of zwaar schadelijk zijn voor mens, dier en natuur moeten juist geen korting op hun belasting krijgen maar extra gaan betalen! We krijgen hier straks steeds meer Amerikaanse toestanden met een klein groepje exorbitant rijken, een flinke groep werkenden die soms nog een extra baan moeten nemen om voldoende inkomen te kunnen krijgen en een grote groep die in armoede leeft en constant in de stress zit, met nóg meer mensen naar de voedselbanken en meer daklozen.
Zeeuwleeuw 19 February 2023
Soms vraag ik mij af of er misschien twee personen met heel verschillende opvattingen zijn die allebei onder de naam sooldleg reageren, want vandaag ben ik het opvallend goed met deze sooldleg eens. ;)
Zeeuwleeuw 19 February 2023
De mensheid is de weg helemaal kwijt. De leugen en de waanzin regeren de wereld. We moeten naar een vreedzame samenleving met respect voor al wat leeft waar we de aarde met haar biodiversiteit beschermen, ook om het voor ons zelf leefbaar te houden. Een wereld zonder oorlogen, zonder angst, zonder honger, zonder dorst, zonder armoede maar met vrede, gezondheid, naastenliefde, veiligheid, vreugde. Er is nog een lange weg te gaan. Maar laten we ons vooral niet mee laten slepen in alle onrecht, egoïsme, hebzucht en machtswellust en juist hoop houden en ons op het goede richten.
Kennie-L 19 February 2023
Ja, en ook iedereen dezelfde kleren, haar, vervoermiddel (staatsfiets), amper te eten enz. "Ontwaakt verworpenen der aarde!"
2stroke4me 19 February 2023
Goed plan, ook wel "wegjagen" genoemd. Gaat niet lukken ook. Dat geld (vermogen, winsten, fondsen, aandelen, enz) is niet tot nauwelijks belastbaar want dat geld zit niet in Nederland, zeker niet van multinationals. U denkt toch niet dat ze daar geen achterdeur voor hebben? Ten tweede; mocht een bedrijf meer belasting gaan betalen, gaat de consument dat meteen merken. Ten derde; als de overheid geld tekort komt, ligt dat niet aan de inwoners, maar aan de overheid. Mooie quote van Reagan: "Overheden verminderen tekorten niet door belastingen op de mensen te heffen; regeringen verminderen tekorten door uitgaven te beheersen en nieuwe welvaart te stimuleren".
sooldleg 19 February 2023
Een sooldleg, is nooit alleen.....Er zijn er velen van, hebben verschillende inzichten en meerdere gezichten, maar hebben een opzicht altijd gemeen. Zij hebben meerdere namen, maar gebruiken er hier maar een. En dus tegengesteld, aan menig persoon, die hier meerdere namen gebruikt en alleen zichzelf ruikt.
C.J. de Loof 19 February 2023
Ja natuurlijk weer zo'n lomp voorstel van links......Shell zijn we al kwijt, Ballast Nedam overweegt om naar het buitenland te vertrekken vanwege een ander idioot voorstel dus wie volgt???? als we de boeren nog lang genoeg treiteren krijgen we die ook wel weg, wat zal Nederland dan een fijn land worden zonder bedrijven!
sooldleg 19 February 2023
We zijn Shell, helemaal niet kwijt. Jammer dat de rotzooi in Pernis blijft. Er kan daar geen schop in de grond, of er moet iemand met een meetapparaat bij en zelfs soms met een speciaal pak aan. Een en al vervuiling.......... De verhuizing betrof slechts (een deel) van het hoofdkantoor........ Wat zou Nederland inderdaad toch een fijn land worden, als ze helemaal zouden vertrekken, met achterlating van een schoon, gezond terrein. PS....Telkens als we daar in de buurt komen, beginnen onze ogen te prikken en te tranen........Lekker bezig toch?
C.J. de Loof 19 February 2023
Ja sooldleg slechts een deel van Shell zijn we kwijt laat het nu net wel het deel zijn waar de winst in terecht komt.
Johan__ 19 February 2023
Dus die bedrijven gaan het niet doorbelasten aan de consument? Ik denk het wel. Dus we betalen meer voor de producten, omdat bedrijven die duurder maken omdat ze meer belasting moeten betalen.
ErikRe 19 February 2023
Veel mensen zijn de armoede ingedreven, terwijl bedrijven en banken miljardenwinsten maken. Geen wonder dat de irritatie daarover groeit. Alleen uit zich dat niet in de komende ProvincialeStaten /EersteKamer(!) verkiezingen. Dan praat de meerderheid weer Mark en de heks na. Zie vele vorige verkiezingen. Ik vind dat nog steeds onbegrijpelijk van de Nederlandse bevolking.
wijari 19 February 2023
Wat doen ze met de winst, nog meer een bedrijven bouwen om werk te creëren voor mensen die werkeloos zijn. En dat is positief. Krijg straks ik negatieve reacties. Zelf ook een bedrijf (of gehad) ?
Zeeuwleeuw 19 February 2023
Was de wereld Shell maar kwijt. Maar die zijn nog steeds vrijwel alleen maar bezig met nóg meer kapot te maken, te vervuilen, te vernietigen, overal naar nieuwe olie en gast te boren, enz. Alles draait nu eenmaal om exorbitant veel geld en de rest van de wereld is daaraan ondergeschikt, zo vinden zij. En we treiteren boeren helemaal niet weg, dat was juist vanouds op de gangbare VVD-CDA wijze met elke keer kromme zinloze regels en hen miljoenen laten investeren in onzinnige technieken. Door de boer beter met de natuur te laten samenwerken en hen juist gebruik te laten maken van de machtige krachten en ingenieuze processen en samenhang wordt het er voor hen alleen maar beter, leuker, gezonder en ook bedrijfsmatig en financieel aantrekkelijker op. Van destructie wordt nooit iemand daadwerkelijk beter, al lijkt dat helaas voor velen vanuit hun kortzichtigheid en hebzucht vaak wel het geval.
velder 19 February 2023
P.s een revolutie is m.i. niet persé per definitie met geweld. Sterker nog ik ben tegen geweld. Geen enkel doel heiligt dit middel.
Kaiser 19 February 2023
benieuwd wat de stemmers zouden stemmen als ze zelf vermogend zouden zijn , wat een zootje jaloerse min kukkels .
Zeeuwleeuw 19 February 2023
De ware rijkdom zit niet gelukkig in de hoogte van je vermogen. En van geven word je rijker.
Domoor 19 February 2023
Geld is God in Nederland en commercie de religie .
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.