Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik ga 15 maart stemmen voor de Provinciale Staten

2.918 stemmen | Geplaatst op 16 februari 2023 | Website

Jazeker
61.4%
Ik weet het nog niet
19.8%
Nee, ik stem niet
18.8%

Reacties (32)

wispelhuis 16 February 2023
Jazeker.
velder 16 February 2023
Zeker wel.
Farmer. 16 February 2023
De enige reden waarom ik zou stemmen is dat de leden van de provinciale staten de leden kiezen voor de eerste kamer, de senaat. M.a.w. de leden van de provinciale staten bepalen mede het landelijke beleid. Het provinciale beleid is slechts ondergeschikt, een voorbeeld daarvan is de discussie over het al dan niet vestigen van meer kerncentrales. De kaarten voor het nationaal beleid (zoals klimaatdoelen, stikstofproblematiek, immigratie, meer of minder EU, wel of geen euro)zijn al lang geschut. Er zal niets veranderen, Nederland zal steeds meer soevereiniteit verliezen aan de EU, nota bene een gevolg van onze eigen politici die in het verleden kritiekloos en zonder volksraadpleging hiermee akkoord zijn gegaan. Idem dito met de klimaatdoelen, aanpak stikstof problematiek en het waanzinnige immigratiebeleid. Er is maar één agenda, de D66 agenda. Deze partij heeft ook maar één visie, een wereldvisie, het belang van Nederland is daaraan ondergeschikt. Na de verkiezingen zal er dus niets veranderen, behalve dan natuurlijk een on-ontkombare belastingverhoging om alle hobby's verder te kunnen realiseren.
mmuller 16 February 2023
Moeilijk..... wie kun je nog vertrouwen in deze barre tijden...!!!
heul 16 February 2023
Compliment, Farmer slaat de spijker op zijn kop. Stemmen?, ja altijd doen, het is een verkregen recht. Een ieder mag vrij zijn voorkeur uitspreken en dat is zeker niet overal op de wereld het geval. Hopelijk wordt de boel eens stevig opgeschut, want dat deze regering weer gewoon aan de macht kwam , nadat ze net naar huis gestuurd waren, dat was zeker niet in de haak. Kiezers laat je nu ook deze keer niet in het ootje nemen met loze verkiezingsbeloften en proefballonnetjes, denk na over wat je wilt op de hoofdlijnen , verdiep je in de verkiezingsprogramma's en stem op de partij die het dichts bij je wensen staat. Laat die verkiezings-carnavalsoptocht maar aan je voorbij gaan.
fiat124sport 16 February 2023
Ja zeker ik kan niet wachten stem die linkse club weg. Ik wil geen klimaat en stikstofbeleid, ik wil geen leugens dat het zo slecht gaat met de aarde en opwarming . Ja er is opwarming maar dat is normaal het klimaat doet wat het altijd doet veranderen zo ook nu dan is het 2 graden warmer ja en. Moeten we daarom verduurzamen en iedereen in de armoede storten iedereen hun mooie benzine of diesel af pakken , achterlijke klimaatzon's in stellen, rekening rijden gaan invoeren nee. Overal lelijke windmolens en zonneparken , nee. Steeds mensen laten binnen komen in een klein land en dan maar huizen bouwen. Of dat een mooi land gaat worden. Er is maar 1 stem en dat is rechts en rechts is dus geen vvd . Ik wil tot slot ook weer 130 rijden en de minnen gaan we nu dus de linkse mensen zien. Ik snap niet dat u zich blauw wilt betalen aan zorg, verduurzaming en of nederland er zo prachtig op word met die windmolens en zonneparken. Maar stem en stem ze weg.
Mosk 16 February 2023
op geert wilders. dat gelieg en dat stomme nepgelach van rutte ben ik al jaaaaaren bui. dat leid toch ook helemaal nergens toe.
sooldleg 16 February 2023
Nee, in eerste instantie niet....... M'n vertrouwen en geloof in deze pseudo democratie is al sinds jaren tanende. Misschien nog, op een partij, die zegt tegen kerncentrales te zijn, maar helaas ben ik bang, dat ook zij (ook bij winst) geen vuist kunnen maken, tegen iets wat door Den Haag al bij voorbaat vast is gesteld. En.....helaas is de Eerste Kamer ook niet meer van wat ooit de bedoeling van de Eerst Kamer was.
sooldleg 16 February 2023
En wie denkt het financieel beter te krijgen onder "rechts", moet niet bij de Provinciale verkiezingen zijn, want zij hebben totaal geen invloed, op het landelijk beleid.
Zweistein 16 February 2023
Fout sooldleg....dat hebben ze wel. Ze kunnen wetgeving tegenhouden die door de coalitie wordt opgedrongen. Dus stem, en zorg ervoor dat de eerste kamer gaat bestaan uit tegenhangers van deze regering.
Kaiser 16 February 2023
was het niet van plan, totdat Rutte zei dat hij bang was voor links, toen wou ik wel stemmen, maar na het congres van de PvdA en groen links stem ik niet , omdat een prominent PvdA'er zei dat een groot deel van hun stemmers mensen zijn met een laag inkomen, en dat die toch niet weten waar het overgaat .(alsof een laag inkomen iets te maken heeft met je intelligentie ) hierop een mail gestuurd naar de PvdA , en tot nog toe niets van hun vernomen, dus neem ik aan dat zij er achter staan , schandalig !!
sooldleg 16 February 2023
Voor de liefhebber.........www.parlement.com/id/vhnnmt7j2wxj/rechten_en_taken_eerste_kamer. En hoewel de leden van de Eerste Kamer niet direct fractie gebonden zou zijn, blijkt het inmiddels in de praktijk wel anders.
sooldleg 16 February 2023
Hoe wordt de Eerste Kamer gekozen?..........Typ het maar eens in op een zoekmachine.
GeelHesje 16 February 2023
Ja absoluut. Iedereen die niet stemt mag niet klagen. Dus alleen al daarom ga ik stemmen.
GeelHesje 16 February 2023
U kijkt naar een schaakspelletje met zwarte en witte stukken. Dan is die aan de winnende hand en dan die weer. Wat u echter niet weet is dat er niet 2 spelers aan het schaken zijn maar dat er maar 1 speler aan het schaken is die voor zowel zwart als wit denkt en zet terwijl u denkt dat u naar een spannend schaakspelletje tussen zwart en wit zit te kijken.
sooldleg 16 February 2023
Dat iemand, die niet kiest, niet zou mogen klagen en zich niet bij de "geldende spelregels" neerlegt, is natuurlijk grote onzin. Wie bepaalt die regels dan en wie bepaalt, of je je er aan moet houden? Kijk eens naar de veranderingen, die telkens in de spelregels worden doorgevoerd ( op allerlei gebied ). Trouwens........nooit van een revolutie gehoord? Komen/kwamen toch meestal voort, doordat men het met de "spelregels" niet eens was. Dus hoezo, zou je niet mogen klagen en geen inbreng meer mogen hebben op de huidige gang van zaken? Ook al doe je er niet aan mee?..... Laatste veranderingen in bv. de voetbal nog gevolgd misschien??
Zeeuwleeuw 16 February 2023
Altijd stemmen!
Zeeuwleeuw 16 February 2023
Er zijn mensen die 4 jaar lang een grote mond over alles hebben en eindeloos op internet hun klaagzangen over politici tonen maar dan niet gaan stemmen. Stemmen heeft wel degelijk zin en met zijn allen kun je juist het verschil maken. Wanneer je niet gaat stemmen geef je in de praktijk de partijen waar je het juist niet mee eens bent meer macht, waardoor het allemaal bij het oude blijft.
sooldleg 16 February 2023
Er zijn ook mensen, die al jaren alles bio eten, tot in den treure andere mensen met hun levenswijze lastig vallen, blikjes van een ander opruimen, bij alles, zonder ondergrond overdrijven en (waarschijnlijk door hun bio) regelmatig hallucineren, terwijl de bestaande maatschappij ze uitlacht.
sooldleg 16 February 2023
Het stemmen, op de huidige manier, is om mensen te laten denken dat ze enige invloed hebben en te laten geloven in iets dat er niet is.
wijari 16 February 2023
Als je niet stemt mag je wat mij betreft je mond houden.
sooldleg 16 February 2023
Jammer,@ wijari, voorlopig ben ik nog niet bereid om te gaan stemmen en hou ik ook m'n mond niet. En mocht je zelf wel gaan stemmen, dan stem je tot je een ons weegt en kun je na het uitbrengen van je stem eveneens je mond houden. Zo zit het huidige systeem helaas in elkaar.
Peter Arnolds 16 February 2023
Ik stem op een partij die voor een echt schone Westerschelde is, zodat ik weet dat mijn eigen gevangen visje geen PFAS visje is en dat mijn eigen gevangen garnaaltjes weer te eten zijn. Lekker een visje zelf gerookt zo uit de rookkast, maar dat zal wel een utopie zijn.
sooldleg 16 February 2023
En tenslotte......doe allemaal, waar je je tot geroepen voelt. Droom je droom....... Zelf heb ik er, ook deze keer, weer van genoten, om de knuppel weer in het hoenderhok te gooien en hopelijk menig oog te hebben geopend. We zullen het zien aan de opkomstcijfers op 15 maart.......... Vergeet niet.......in dit "prachtige" stelsel, dat mn. de stem van een statenlid, uit bv. Zuid Holland veel zwaarder ligt dan van eenzelfde statenlid uit bv Drenthe of van bij ons uit Zeeland. .................Morgen.....nieuwe dag, nieuwe kansen...........Prettige avond..........
Tramper Kees 16 February 2023
Uiteraard. Ik hoop wel dat mijn partij er bij zit voor de boeren en platteland
h@n 16 February 2023
Meeste stemmen gelden. Wedden dat de VVD wint?
Johan__ 16 February 2023
Diegene die ons uit die EU haalt heeft mijn stem.
Leo Vlaar 16 February 2023
Op 15 maart is de dag aangebroken om de VVD, D66, CDA en ChristenUnie grote verliezen tijdens de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen te bezorgen laat u stem a.u.b. daarom niet verloren gaan . Door een falend asielbeleid en grote instroom aan zogenaamde vluchtelingen , veilige Landers zitten veel gemeentes in NL nu verplicht met ongewenst profiteurs lastige mannen opgescheept , wat diefstal ? . NL Broeren worden onteigent of uitgekocht door al die stikstof onzin! China heeft de meeste uitstoot van heel de wereld en die gaan echt geen fabrieken sluiten omdat de verandering van het klimaat op het spel staat .
wijari 16 February 2023
Nou niet verkeerd de uitslag hier.
C.J. de Loof 16 February 2023
Ik heb behoorlijke twijfels heb over een eerlijk verloop van de verkiezingen, maar uiteraard ga ik toch stemmen! Misschien tegen beter weten in! Als de peilingen blijken te kloppen dan is er dus ondanks alles nog steeds een groot groep mensen die links stemmen, in dat geval hebben we een nog veel groter probleem want dan is een groot deel van de bevolking simpel weg te stom om het allemaal te begrijpen.
wouter6 16 February 2023
Jazeker ga ik stemmen, zo links mogelijk!
mmuller 16 February 2023
Ach ja de deugenieten in de politiek die niet deugen, worden uit de kamer geflikkerd en in Brussel staat er dan altijd wel en plaatsje open of stoeltje klaar om verder te rommelen, frauderen of te declareren....dusss het afgedankte politieke elite tuig komt wel aan zijn kostje... is het niet rechtsom dan maar linksom... ach ja, een beetje meer integriteit zou werkelijk niet schaden... we zien het wel na de verkiezingen en zullen hier nog heel veel kunnen mopperen en ruzieen op de dan weer nieuwe stellingen...
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.