Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik stuur wel een appje in plaats van te bellen

3.027 stemmen | Geplaatst op 14 februari 2023 | Website

Eens
63.5%
Oneens
36.5%

Reacties (32)

Zeeuwleeuw 14 February 2023
Ik bel, sms of mail. Kan onbeperkt voor dezelfde lage prijs. Heb geen whats app.
Karel33 14 February 2023
Ik heb geen en wil geen smartphone. Kan bellen en gebeld worden EN ik kan mailen. Al die dingen zoals whatsapp enz enz zijn niets voor mij. Heerlijk rustig.
wispelhuis 14 February 2023
Ik ben geen jongere tussen de 18 en de 30 jaar en ik heb geen bel-angst. Maar een appje is best wel gemakkelijk en sneller voor korte mededelingen, afspraken, foto's en filmpjes. Als je auto klaar is stuurt de garage je een appje, de fietsenmakker als je fiets klaar is. idem dito. Het stadhuis stuurt je een herinnering voor de afspraak vanmiddag, enz, enz. De mogelijkheden zijn legio. Appen is super handig, maar komt niet op de plaats van bellen, maar is er een aanvulling op.
wispelhuis 14 February 2023
(op de plaats van / netter is natuurlijk in de plaats van)
fiat124sport 14 February 2023
Ja doe ik wel eens soms makkelijk om even snel te communiceren of een vraag te stellen. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming. Stem ze weg. Zorg dat de klimaat onzin niet verder gaat het is onbetaalbaar zinloos en je kan het klimaat niet veranderen. Stem slim . Fijne dag. Wij willen niet rekening rijden, mileu zone's krijgen enzovoort. Wij willen betaalbare energie even een appje sturen om dat te vragen
dutchy71 14 February 2023
Ja meer dat ik bel, Ik vindt het wel makkelijk.
Peter Arnolds 14 February 2023
Nee, alle bekenden weten dat ik niet aan alle moderne communicatie doet. Lekker bellen of nog beter langskomen voor een goed gesprek. Ik heb wel een smartmobieltje, maar op appjes, sms en andere flouwekul reageer ik niet, en dat weten alle bekenden. Ik stuur nog gewoon kerst en verjaardagskaarten, maar stuur me niet iets per mobieltje en het verdwijnt ongeopend in de vuilnisbak. Ook ben ik buiten dit forum nergen actief.
Kennie-L 14 February 2023
Als ik meneer Arnolds zo eens inschat zal het aantal bekenden dat belt of langs komt nogal beperkt zijn. Ik vind whatsapp heel handig.
onigo 14 February 2023
De stelling, Ik stuur wel een appje in plaats van te bellen. Heb nog geen appje gekregen.
wispelhuis 14 February 2023
Als je noot belt zal je ook niet vaak gebeld worden. Als je nooit een appje verstuurd, krijg je er ook geen terug. Als je niemand uit jouw straat gedag zegt, zegt op den duur ook niemand jou gedag.
Peritum ? 14 February 2023
Jongeren hebben ‘ bel angst ‘ maar iemand met een mes bewerken schijnt geen probleem te zijn bij de jeugd. Scheve en gefrustreerde verhoudingen komen voort uit gedogen, gebrek aan goede scholing en de media die alles wat niet deugd verheerlijkt opdist. Behoorlijk schrijven schijnen ze ook niet te kunnen en derhalve is er een sms en chat taal uitgevonden. Met andere woorden, er zijn veel mislukte jeugdigen onder ons met slechts vierkante ogen en ongebruikte brains.
wispelhuis 14 February 2023
Wat een onzin, alsof alle Jongeren een mes hebben.
sooldleg 14 February 2023
Kennelijk gaat het hier om Whatsapp en niet om een app. Een app, is in principe een pictogrammetje, waarbij, als je er op klikt (ook met de pc, maar ook op de tv en etc) direct met de site verbonden wordt. Maar in dit geval zal er dus wel Whatsapp mee bedoeld worden. Het hoeft niet per se op de mobiele telefoon (smartphone) te zitten, maar kan ook gedownload worden op de I-pad en ook op de PC. Whatsapp, is gratis (nog wel), terwijl sms-en geld kost. Het bereik is groot en zeker naar de verdere landen dus zeker kosten besparend. Zelf maak ik er geen gebruik van, want een smartphone vind ik veel te moeilijk, met te veel apps ed. die je prive behoorlijk in de weg zitten en je geen grip op hebt. Op de PC, kun je net zo goed een mailtje sturen, dus dat hoeft van mij ook niet. Een gewone mobiele telefoon voldoet nog steeds prima evenals een lijfelijk bezoekje naar familie of vrienden. Dus....voor die app, ben ik blij dat ik hem niet heb.
wispelhuis 14 February 2023
Er staat ook via WhatsApp. En: ze sturen liever een appje, want aan de telefoon weet je namelijk niet wie je aan de lijn krijgt, of diegene wel op een telefoontje zit te wachten, en wat die ander dan gaat zeggen.
sooldleg 14 February 2023
D'r staat toch echt in de headline....."Ik stuur wel een appje..... "....... Nee, dus..... Ik stuur dus geen appje. En op m'n mobiele telefoon kan ik ook nog altijd zien, wie er belt en als dat niet naar m'n zin is, neem ik niet op en bel ook niet terug.... Whatsapp, zal van mij niet weten wie mijn contacten zijn en ook niet dat ze toegang krijgen daartoe en meer van die rotgeintjes.
sooldleg 14 February 2023
O, ja en ook nog dit.......Bij een smartphone sluit je een bundel af. Deze bestaat uit een deel internet, een deel bellen en/of smsjes. Als je niet belt en niet sms't, betaal je dus in je bundel voor dingen die je niet gebruikt. Maar ja, wie het breed heeft, kan het breed laten hangen,.. toch?
sooldleg 14 February 2023
En....mocht je een smartphone hebben met prepaid, dan lijkt het wel of Whatsappen gratis is, maar dat is niet zo, want het gaat van je internet tegoed af. Dus gratis?? Vergeet het maar.
Zeeuwleeuw 14 February 2023
Ik gebruik mijn telefoon bewust alleen voor noodzakelijke, nuttige en soms leuke dingen. Hij ligt meestal gewoon in een hoek van de kamer en enkele malen per dag kijk ik of er een berichtje is. Ik wil vooral niet de hele dag bezig zijn met dat ding en dit bevalt prima. Het geeft veel rust en scheelt enorm veel tijd en energie. Wanneer iets écht belangrijk is kunnen mensen mij bellen.
Kennie-L 14 February 2023
Ik gebruik mijn iPhone pro voor E-mail, SMS, WhatsApp, Bankieren, betalen (Apple Pay) browsen, agenda, notities, fotograferen en filmen uiteraard (drie lenzen), geluidsopnamen, muziek-, plant- en vogelherkenning, rekenen en converteren enz. enz. Het enige wat ik er eigenlijk nooit mee doe is bellen :-)) Verder natuurlijk ook een Apple Watch, Ipad pro, div. Mac's, je kan maar een hobby hebben naast mijn vrijwilligerswerk.
sooldleg 14 February 2023
Prachtig.....ik heb ook 6 computers staan, met > 1500 spelletjes, 5 mobiele telefoons, 3 tv's, 3 camera's met 4 lenzen en een mooie vrouw als hobby, waarmee ik samen een appeltje eet en mee op pad ga naar de Mac....... Het rekenwerk doe ik gewoon uit het hoofd........En de vogelherkenning? ...... laat ik helemaal aan haar over. enz, enz.
wispelhuis 14 February 2023
Soms zijn de reacties niet geheel te begrijpen en kan dat tot misverstanden leiden. Er staat daarom ook: Ik stuur wel een appje in plaats van te bellen Lees meer > .En daar zit 'm net nou de kneep (Farce Majeure)
sooldleg 14 February 2023
Helaas, ik zie het in de headline niet staan. Heb jij misschien een wat goedkopere PC..?
W. J. de Putter 14 February 2023
Bellen voor een gesprek ipv. eindeloos heen en weer te zitten app-en, en even iets kort melden of in een groep gooien daar gebruik ik whatsapp voor!
sooldleg 14 February 2023
Het is natuurlijk geheel aan u, maar u belt met "gratis" Whatsapp, hetgeen u internetdata kost, terwijl er in uw bundel tevens bel/sms zit??
wispelhuis 14 February 2023
@sooldleg, zie jij niet "lees meer" staan? Want daar komt de vraag uit voort. En mijn laptop is een middenklasser? i5 en zo.
wispelhuis 14 February 2023
En eenmaal in de stelling "Website" ?
wijari 14 February 2023
Ach wat een gezeur allemaal. Ik doe wat ik wil en ben vrij van dit gezanik. Hebben jullie niets anders aan je hoofd.
C.J. de Loof 14 February 2023
Ik ben blij dat de meeste mensen mij appen ipv bellen, berichtjes kan je lezen wanneer het jou uitkomt, in een enkel geval is het beter om elkaar even te spreken en dan bel ik wel terug. Ik wordt soms wel pissig van die oplichters die bellen en in het Engels een of ander l.. verhaal ophangen, ik blokkeer die nummers wel maar ze gebruiken steeds ander nummer.
wijari 14 February 2023
Bellen voor belangrijke berichten, appen voor snelle berichtjes.
Kaiser 14 February 2023
o jee, stel je voor dat je een echt mens aan de telefoon krijgt , moet er niet aan denken, brrrr .
GeelHesje 15 February 2023
@Kaiser: In het volgende menu toets een 1 ... toest een 2 ... en na meer dan 20 minuten een irritant muziekje te hebben moeten aanhoren gaat je gesprek opgenomen worden "voor kwaliteits doeleinden" en krijg je eindelijk een echt mens te spreken. Nu nog wel. Dus geniet er maar even van want straks gaat iedereen alleen nog maar AI te spreken krijgen.
sooldleg 15 February 2023
Ten slotte wens ik ieder veel succes, met z'n "goedkope" Whatsappjes, en met z'n dubbelop internet abonement, van pakweg 50+ Euro via de (glasvezel)kabel en z'n pakweg 40 tot 60 Euro, voor z'n mobiel abonnement...... O,o,o, wat is het leven toch duur.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.