Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is terecht dat het streekvervoer staakt

2.136 stemmen | Geplaatst op 7 februari 2023 | Website

Eens
52%
Oneens
48%

Reacties (18)

sooldleg 07 February 2023
Staken doet men niet zo maar en zeker niet in Nederland. Het is een laatste redmiddel en dient zeker zo te worden beschouwd. Een grote vraag is echter wel, hoelang de vakbonden dit vol gaan houden mbt hun stakingskas. Het ledental mag dan de laatste tijd, na jaren van opzeggingen, wel weer zijn toegenomen, maar dat kan nooit genoeg zijn om de stakingskas langdurig te spekken. En dat is een feit, dat de werkgevers ook weten !! Dus, volgens mij zullen de stakingen, (hoe vervelend intussen ook) niet lang duren.
fiat124sport 07 February 2023
Ja ik vind van wel kosten van energie en prijzen van levensonderhoud zijn door de klimaat en stikstof verzinsels onder andere niet meer op te brengen dus staan lonen niet meer in verhouding met het kostenplaatje ik steun ze al is het voor veel mensen heel vervelend tot slot voor 130 stem ze weg in maart allemaal fijne dag
Ron625 07 February 2023
Het liefst zou ik een actie zien, die de anderen niets kost, zoals gratis reizen. Helaas is dit niet mogelijk, velen reizen met een abonnement, jammer want nu kan ik ook de dupe zin, helaas. Neemt niet weg, dat ik begrip heb voor de staking.
Karel33 07 February 2023
Voor Zeeland maakt het niet veel uit, want het OV is toch al slecht. Als "Den Haag" meer oog had voor het eigen land zou er geld genoeg zijn om alle door Den Haag veroorzaakte problemen op te lossen., Maar ze helpen liever een Zeiklenski met miljarden dan de eigen mensen. Fijn he, de door "Den Haag opgelegde sancties aan Rusland--het resultaat er van merkt de bevolking in hun portemonaie: Torenhoge prijzen. Bedankt, Rutte en co.
sooldleg 07 February 2023
Als we zo ontevreden zijn, mn. over de regering, besturing en kabinet, waarom staken we dan niet massaal bij de opkomst van de verkiezingen? Want of je nu door de hond of de kat gebeten wordt, het zal toch zeker zeer doen. Bovendien is bv 25 maart een goed moment om een statement te maken en het ongenoegen als voorproefje te laten voelen.
Zeeuwleeuw 07 February 2023
De werknemers zouden met veel meer respect behandeld moeten worden, normaal de tijd moeten hebben om fatsoenlijk te kunnen eten en naar het toilet te kunnen gaan, minder werkdruk. Deze zaken zijn voor hen waarschijnlijk nog belangrijker dan een hoger salaris. Hoewel dit laatste ook best wat omhoog mag.
Het Zeeuws geweten 07 February 2023
Terecht!
Het Zeeuws geweten 07 February 2023
Salaris is niet het enige dat er mis is in het OV.
Emmetje 07 February 2023
Over welk streekvervoer hebben we het????? Zeeland is het afvoerputje van het OV. Veel dorpen (bijna) zonder OV, slechts 1 NS-spoor, 1 rijksweg. In de avonduren kan je geen kant op. Eigen vervoer is een noodzaak. Wat mij betreft mogen de Zeeuwse OV-ers staken voor meer OV in Zeeland.
Kennie-L 07 February 2023
De impact zal gering zijn, alle bussen die ik tegenkom hebben een man of vier aan boord.
Getver 07 February 2023
Dat het OV in Zeeland zo slecht is, komt door gebrek aan visie en incompetentie van Connexion, te grote, dure transportmiddelen, te lage vergoedingen vanuit de provincie en dan wordt er gestaakt voor betere arbeidsomstandigheden en beter salaris. Nog even en dan gaat het OV er helemaal uit omdat het onbetaalbaar wordt. Ik zou geen buschauffeur willen zijn, in de weekenden en dag en nacht de Sjaak voor een matig loontje en dan nog hele dagen het gezeik aanhoren....helaas chauffeurs, ik hoop dat jullie je zin krijgen en staak zo lang als het nodig is. Staak voor meer personeel, minder stress en daardoor minder ziekteverzuim. Degenen die het OV onbetaalbaar en onwerkbaar hebben gemaakt, hebben een lege schedel dus verwacht er maar niet te veel van.
CharLeeWillemsz 07 February 2023
Valt, vanuit t oogpunt van de potentiële klant op Walcheren bezien, sowieso geen peil meer op te trekken. Een simpel ringlijntje in stand houden bleek al onmogelijk. Met vage, wisselende en inconsistente verbindingen tot gevolg. Chauffeurs kunnen daar niets aan doen, dat snap ik ook nog wel maar t OV op zich krijgt van mij, ooit verstokt busreiziger, steeds minder sympathie. Openbaar vervoer dient openbaar bestuurd en chauffeurs correct beloond.
wijari 07 February 2023
Zijn er al eens resultaten bereikt met staken. Nog nooit gestaakt. Goed he
C.J. de Loof 07 February 2023
Ik ben voor het recht op staken maar dan moet de werkgever ook het recht hebben om zijn stakende medewerk(st)ers te ontslaan. Weet ik zeker dat al dat gezeik heel snel afgelopen is! Als je denk dat je meer salaris waard bent maar werkgever wil niet meer betalen dan zoek je maar ander werk waar ze je wel dat hogere salaris betalen, kan je geen werk vinden met een hoger salaris dan ben je dus gewoon niet meer waard! Heel simpel vraag en aanbod dat werkt zo voor huizen, auto's boten en ja dus ook voor de arbeidsmarkt!
wispelhuis 07 February 2023
Gelukkig liggen dit soort tijden vér achter ons @de Loof. Er is het recht op staken. Dat zou wat zijn zeg!
Mieppio 07 February 2023
wijari waarom zou jij moeten staken
GeelHesje 07 February 2023
Ja. Want staken is een recht. Alleen jammer dat staken hier niet zo gaat als in Frankrijk.
wijari 07 February 2023
Welterusten Dames en Heren
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.