Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heeft u een vast of een variabel energiecontract?

3.884 stemmen | Geplaatst op 5 februari 2023 | Website

Vast
62.1%
Variabel
37.9%

Reacties (30)

Johan__ 05 February 2023
Ja? en nu? maakt het wat uit? Delta=Ratteval=Maffia.
Peritum ? 05 February 2023
Heeft u een linker en een rechterschoen? Je zult maar een ‘ stelling ‘ moeten creëren. ‘ t is toch zonde…
Zeeuwleeuw 05 February 2023
Gelukkig voor 5 jaar vast tegen een zeer acceptabel tarief. Inmiddels zitten we al 9 jaar naar volle tevredenheid bij Pure Energie die door de bekende vergelijkingssite van Ben Woldring vorig jaar tot beste energieleverancier van Nederland is uitgeroepen. Behalve dat zij de schoonste zijn zijn zij ook goedkoop, belonen vaste klanten juist blijvend met extra lage tarieven en zijn zij uitermate goed georganiseerd en prettig bij contacten.
Digitalis 05 February 2023
Al hier gekeken @ https://twitter.com/EPrijzen en https://twitter.com/EIPrijzen Heb toch het idee dat dat prijsplafond niet echt nodig is...
GeelHesje 05 February 2023
Met het prijsplafond heeft het (voor de meesten) geen zin om nu een 1 jarig vast contract te hebben. Maar dat plafond is maar 1 jaar geldig. Neem je nu een vast contract dan is het maar beter dat dat voor een aantal jaren achtereen is. Volgens het art gaan energiebedrijven richting April weer vaste contracten aanbieden. Heb je nu variabel en neem je een 1 jarig vast contract dan mag je niet zomaar overstappen als ze (hopelijk binnenkort) weer met 3 en 5 jarige contracten aan gaan komen zetten. En dat is een probleem want ondanks dat nu de prijzen laag zijn en de gasvoorraden nog steeds goed gevuld zijn met goedkoop Russisch gas (ja vrijwel al het gas dat u nu gebruikt is Russisch gas) gaat daar natuurlijk tegen het eind van het jaar een eind aan komen als de voorraden op beginnen te raken. Die gaan dan aangevuld worden met het veel duurder LNG. Voordat dat gaat gebeuren kunt u maar beter een langjarig vast contract hebben met het liefst de prijzen van nu of nog lager graag. Dus niet denken van yes ze gaan weer vaste contracten aanbieden! Als dat maar voor 1 jaar is en u sluit die meteen af en 2 maanden later kunt u een vast contract voor zeg 5 jaar kunnen krijgen dan mag u dat niet zomaar overzetten. Het is een beetje gokken maar als u fout gokt dan gaat het Russische roulette worden met in elke kamer een kogel en dat is niet zo best dan.
fiat124sport 05 February 2023
Een belachelijk duur contract ik betaal 620 maar betaal 500 terwijl we goed gas direct bij huis hebben dus stem ze weg in maart stop de stikstof en klimaatonzin stem goed in maart laat een eerlijk geluid terug komen waar we ook goed zijn voor de natuur maar accepteren dat we het klimáat niet kunnen veranderen dus stoppen met de verduurzaming kunnen we ook weer 130 rijden laat energie weer betaalbaar worden en ons niet door de hoge prijs dwingen te verduurzamen het is een spel trap er niet in
wispelhuis 05 February 2023
Koopt U altijd appelmoes van een A-merk of van een zgn B-merk?
Karel33 06 February 2023
Ik drink douwe egberts koffie en gebruik zacht toiletpapier..
mmuller 06 February 2023
Zou een Crematorium een vast of variabel contract hebben, of subsidie ? Of is het de een z'n brood de ander z'n dood ?
Peter Arnolds 06 February 2023
Gezien de ligging van ons woonstulpje hebben wij geen gasaansluiting. De bestaande oude dierverblijven zijn voorzien van voldoende zonnepanelen en hebben ruim over om zelfs te leveren aan gebruikers die graag groene stroom willen gebruiken. De afrekening van 2022 is binnen en we mogen weer ruim 1800 euro in ontvangst nemen. Wij leveren variabel en gebruiken ons eigen stroom .
Mieppio 06 February 2023
Dit is geen stelling maar een vraag. Het is wat dat ze het verschil niet weten tussen een stelling en een vraag. Wie zitten dit te verzinnen.
Mr. Bean 06 February 2023
vaste contract was dit jaar verlopen, nootgedwongen op variabel, zo gauw als het financieel te doen is weer op vast, wie weet, misschien ooit nog !!!!!
wispelhuis 06 February 2023
Klopt @Mieppio, maar de meeste antwoorden zijn ook geen antwoorden, maar ik-verhalen.
sooldleg 06 February 2023
Wij hebben al sinds jaar en dag gekozen voor variabel, maar nooit daarvoor een contract afgesloten. De reden voor variabel lag hoofdzakelijk in het feit, dat we konden wisselen van leverancier en niet gebonden waren. Kennelijk is er opeens sprake van een variabel contract..... In het verleden heeft het variabel ons nooit windeieren gelegd en waren elk jaar goedkoper uit dan een vast contract. Nu, met het instellen van een prijsplafond, hebben we ongevraagd een vastcontract van een jaar op onze schoot geworpen gekregen. (door het prijsplafond)..... Of zouden we misschien toch profiteren van de inmiddels lagere energie prijzen. Wie het weet, mag het zeggen.
Mr. Bean 06 February 2023
wispelhuis, uw reactie van zonet op uw medestemmers is behoorlijk uit de hoogte , kijk eens naar uzelf , uw antwoord op de stelling was "koopt u altijd appelmoes van een A-merk of van een zgn B-merk ?", ik snap de bedoeling hiervan wel, maar de meeste mensen niet !! Gewoon normaal antwoorden is hier niet verboden.
wispelhuis 06 February 2023
Dus neemt u het voortouw dan maar Mr. Bean. (Wat mij juist uit de hoogte lijkt: U snapt het, maar de meeste mensen niet!)
sooldleg 06 February 2023
Goeiendag zeg, verkoopt Delta nu ook al appelmoes ??? Gaan de zaken daar zooo slecht? En dat nog eens met de huidige energieprijzen? Hopelijk is het niet groen!!
Kennie-L 06 February 2023
Nu heb ik al zo vaak en zo lang gehoord dat Zeeuwleeuw een vijfjarig contract heeft dat het toch bijna voorbij moet zijn. Heb net even gekeken op de site van zijn geliefde aanbieder maar hij gaat niet blij zijn met zijn volgend contract.
Het Zeeuws geweten 06 February 2023
Dat wisselt
Het Zeeuws geweten 06 February 2023
Soms wel soms niet
Rippertje 06 February 2023
Blaa Blaa Blaa. O ja ik wil 130 rijden voor ik het vergeet .
wijari 06 February 2023
Zelf je appelmoes koken met goudrenetten daar hoeft geen suiker in heerlijk. Kant er klaar eten smaakt niet. Zie het wel brengen vier dozen op elkaar, zolang ik het zelf eten kan koken blijf ik het doen.
wijari 06 February 2023
Dat mag hoor IK schrijven van mij, is ook taal.
55Gerda 07 February 2023
Ik heb altijd een vast contract gehad, totdat de delta maar mij heeft overgezet naar variabel zonder mij eers te vragen. Ik hD eerst een contract voor 3 jr en plots variabel🤬😡😠
wispelhuis 07 February 2023
@55Gerda, in een mail van Delta wordt uitgelegd waarom dat zo is.
W.Melger 07 February 2023
Energiebedrijf Scottish Power bekende tegenover de Sunday Mail dat in december 71 windturbines op de windmolenparken Arecleoch Wind en Glenn App met fossiele brandstoffen warm gehouden moesten worden. Het bedrijf noemde een netwerkstoring als reden voor het gebruik van dieselgeneratoren. Maar volgens een klokkenluider met wie de krant sprak, is dit slechts één incident in een reeks tekortkomingen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid. Turbines zouden lange tijd op halve kracht draaien door defecte omvormers. Andere zouden in testmodus draaien en daardoor stroom van het netwerk afnemen in plaats van bijdragen. En uit hydraulische units op turbines zou meer dan vierduizend liter olie zijn gelekt en over het platteland zijn gespoten. ‘Groene waanzin’ “De Schotse regering wil het land aantrekkelijk maken voor buitenlandse investeerders, aangezien 40 procent van de wind die door Europa waait, over Schotland waait. Dat mag echter niet betekenen dat we toestaan dat onze waterwegen en natuur worden vervuild met koolstof van dieselgeneratoren en hydraulische olie,” zei de klokkenluider. “De mensen moeten zich ervan bewust zijn dat, terwijl hun energiekosten blijven stijgen, onze windparken niet zo efficiënt werken als ze zouden kunnen door hebzucht van bedrijven.” “De Scottish National Party (SNP) en de Groenen hebben keer op keer bewezen dat zij niet te vertrouwen zijn als het om milieukwesties gaat. Zij loven het potentieel van Schotland voor hernieuwbare energiebronnen, maar lijken er niet voor te zorgen dat de reeds bestaande installaties naar behoren worden beheerd,” zei Labour-parlementslid Colin Smyth, die eraan toevoegde: “Wat de redenen ook zijn, het gebruik van dieselgeneratoren om defecte turbines ijsvrij te maken is groene waanzin. Deze mate van oneerlijkheid raakt de kern van de SNP en de groene regering, waar hun retoriek over net zero heel anders is dan de werkelijkheid.” Woekerwinsten Scottish Power, dochteronderneming van het Spaanse bedrijf Iberdrola, is eerder beschuldigd van ongebreidelde woekerwinsten, nadat het in de eerste zes maanden van 2022 924,6 miljoen pond winst had binnengeharkt. In dezelfde periode kwamen duizenden Schotten in energiearmoede terecht, omdat de prijzen voor gas en electriciteit door het dak gingen. “Hoe is dat voor een doorsijpelende economie?” zei vakbondsbaas Sharon Graham daarover. “Het sijpelt van Schotland door naar Spaanse aandeelhouders. Het bewijs dat dit overheidsbeleid gedoemd is te mislukken.” Onlangs bleek uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen dat windmolens veel gevaarlijker zijn voor beschermde roofvogels dan gedacht. De turbines maken in Flevoland letterlijk en figuurlijk gehakt van de zeearend en bruine kiekendief.
Peter Arnolds 07 February 2023
@W.Melger. Zoals wij gewent zijn aan uw sprookjes vertellingen zit ook dit sprookje weer vol met onwaarheden en halve waarheden. Welk type, jaartal merk windmolens waren het ? Als uw mercedes olie lekt zijn er dan ook bij andere merken dit het geval ? Kortom uw verhaal wat u ergens heeft opgepakt en geplakt is niet juist en/of volledig. Wij wonen in Nederland en niet in Schotland.
W.Melger 07 February 2023
@Peter Arnolds. Wie zijn wij? Ik vertel geen sprookje maar voor sommige mensen blijkt de waarheid te hard te wezen en niet willen of kunnen inzien dat we behoorlijk in de maling worden genomen. Wat in Schotland kan gebeuren kan ook in Nederland gebeuren. Maar ik vermoed dat uw leven ophoud als u buiten de afscheiding van uw tuin komt. https://www.blckbx.tv/klimaat/windmolens-warm-gehouden-met-dieselgeneratoren-groene-waanzin
W.Melger 07 February 2023
@Peter Arnolds. https://www.stichting-jas.nl/2023/02/windmolens-warm-gehouden-met.html
Johan__ 07 February 2023
Waarom heeft de maffia de groene in Zeeland opgewekte stroom zo duur gemaakt ? 100% groene bla bla bla.. of komt de wind uit Ukraine ? Wat een bedrog.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.