Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het koningshuis is niet meer van deze tijd

3.677 stemmen | Geplaatst op 3 februari 2023 | Website

Oneens
43.7%
Eens
56.3%

Reacties (42)

Peritum ? 03 February 2023
Oui, vive la république !
sooldleg 03 February 2023
Soortgelijke vraag is pas nog geweest...... Maar je kunt je deze keer natuurlijk ook afvragen, hoe gewenst de Antillen bij ons nog zijn. Van Nederlandse Antillen is al lang eigenlijk geen sprake meer. Staatkundig bestaan ze zelf niet meer en hebben mn. Bonaire, st Eustatius en Saba slechts de status van bijzondere gemeentes. De andere eilanden hebben een "status aparte" en maken eigenlijk geen deel meer uit van Nederlands bestuur. Bij de bovenwindse eilanden wordt meer Engels gesproken, dan Nederlands, dus hoezo zou het belangrijk zijn wat die eilanden van ons koningshuis vinden? Voor Nederland zelf????? Kopieer gewoon de reactie van een paar dagen terug. Er zal volgens mij niet veel veranderd zijn, tenzij het de bedoeling is om het net zo lang aan te voeren, totdat de media z'n zin heeft en we hier elkaar de tent uit gaan vechten?.............eind 18e eeuw????
Mosk 03 February 2023
kost alleen maar geld. besteed het liever aan de zorg of wat dan ook. geld weggooien kan ik zelf ook.
Peter Arnolds 03 February 2023
Ik ben een tegenstander van heel dat huis van oranje. Het is niet meer van deze tijd, dat er een of andere opperhooft iets te betekenen heeft in en voor ons land. Beetje vacantie vieren op de Antillen van onze centjes. Dat willen wij allemaal wel, en dat allemaal onder het mom van werkbezoek. Mijn broek zakt er vanaf, wat een onzin. Gewoon stoppen ermee.
Mieppio 03 February 2023
Kost handen vol geld. En als er wat is in Nederland zoals de herdenking van de watersnoodramp dan zijn de ze op vakantie dat is belangrijker. Dit is schandalig, daar behoorden ze bij te zijn. Maar nee vakantie, vreten en zuipen gaat voor. Dus van mij mogen ze opstappen allemaal.
Kaiser 03 February 2023
i.d.d. een achterhaald iets, volkomen nutteloos , en een schande dat zij geen belastingen hoeven te betalen , en dat wij alle kosten moeten betalen voor het instant houden van al hun onroerend goed , jachten ,vliegtuigen en auto's .
Johan__ 03 February 2023
Weg mit die Bilderberg sheisse. Of nu Rutte zo veel beter is lijkt me ook niet zo.
Frans39 03 February 2023
Ik heb geen idee wat de Bilderbergconferentie te maken heeft met ons Koningshuis, Johan. Maar beiden mogen wat mij betreft afgeschaft worden. De Bilderbergconferentie vanwege haar besloten karakter, het Koningshuis omdat het niets toevoegt en bij veel mensen alleen maar ergernis oproept.
Fatsoen 03 February 2023
Het is een jet set familie die zich niet nergens iets van aantrekt behalve zich laat onderhouden en doen wat ze leuk vinden. Dat een koning niet bij de herdenking van 70 jr. na de Watersnoodramp aanwezig was, zegt genoeg. Die reis naar de abc eilanden had ook 2 weken later gekund. “Stuur onze oude moeder maar, het is vóór onze tijd en wij kunnen daar geen eer aan behalen dus interesseert het ons niet.” Tijd voor een referendum dat het volk kiest of dit Oranje circus moet blijven of niet en zo ja hoé.
onigo 03 February 2023
Het koningshuis is niet meer van deze tijd: Toch wel is onlangs verbouwd en aangepast. Maar nee Oranjes mogen van mij gewone burgers worden.
CharLeeWillemsz 03 February 2023
Fijn t koningshuis dissen, leidt lekker af van échte knelpunten.
sooldleg 03 February 2023
Wat zouden de Antillen ons eigenlijk jaarlijks kosten? NB eilanden die eigenlijk niets meer met Nederland te maken willen hebben, maar jaarlijks geld maar al te graag verwelkomen en niet vies zijn miljoenen te vragen voor een slavernij verleden van 100+ jaar geleden. Als het daarbij blijft natuurlijk..... Nee......voor mij toch maar liever geld voor in stand houden van het Koningshuis, hoedan ook....ook al zien we bij afschaffing van de een, noch de ander er als gewone man er iets van terug.
Leo Vlaar 03 February 2023
Beste mensen Willem Alexander en Maxima doen het goed en het zijn echt zeer sympathieke mensen alleen jammer dat het gezinnetje niet meer zoals vroeger zo vrij en veilig over straat kunnen gaan . Ze moeten constant door specialisten beveiligt worden want de dreiging van ontvoering uit bepaalde hoeken is groot men kan geen enkel risico nemen of lopen want als ze maar 1 fout maken dan slaan de Boeven toe . alle mensen die hier negatieve reacties plaatsen over ons koningshuis spelen zich in de picture bij de veiligheidsdiensten er staan al op elke straathoek camera's maar dan wordt je gemonitord en achtervolgt .
Karel33 03 February 2023
Het peperdure oranje gedoe afschaffen--kost klauwen vol geld en levert niets op Iets openen--op je verjaardag tussen het volk lopen die met vlaggetjes zwaaien, thats it. Weg ermee. Ze hebben poen genoeg om zelf hun spullen te onderhouden en moeten net als iedereen belasting betalen. Inplaatas van Willen een president die 4 jaar aan de macht blijft en dan vervangen wordt. Bespaart miljoenen. Overzeese gebieden asap afstoten want die kosten ook meer dan ze opbrengen.
sooldleg 03 February 2023
En mochten we ons Koningshuis ooit, vanwege de kosten bv. ooit in willen ruilen voor een president(e), dan willen we natuurlijk er niet zo eentje als bv. Khadaffi bv, of als ooit een Marcos, of die ene van Oekraïne, of die va Zuid - Afrika of noem maar op..........Nee, dan gaan we natuurlijk voor eentje die in aanmerking komt voor de voedselbank, zodat we met het al bespaarde geld, lekker Europa kunnen spekken, zodat ze maandelijks kunnen blijven verhuizen tussen Brussel en Straatsburg, voor pakweg een 200 miljoen per maand....... Nee hoor, voor mij liever een Koningshuis, dat toch.....bij elk staatsbezoek naar een ander land een hele delegatie van handel met zich meetrekt en waarbij er veel contracten en zelfs lucratieve contracten worden afgesloten.
sooldleg 03 February 2023
Iedere maand gaat het hele Europese Parlement voor een week vergaderen naar Straatsburg. Alle vergaderstukken worden op papier meeverhuisd. De maandelijkse verhuizing van de administratie kost op jaarbasis 200 miljoen euro. Daarbij komen nog de kosten voor de parlementsleden zelf. Sommige landen in de Europese Unie willen af van de verhuizingen, omdat het niet alleen heel veel geld kost, maar ook slecht is voor het milieu. Per jaar stoot de verhuizing 19.000 ton CO2 uit. Dat staat gelijk aan 6.061 liter diesel verbruiken. Het gebruik van de vergaderlocatie in Straatsburg is erg belangrijk voor Frankrijk. Om de locatie op te zeggen moet het Europees verdrag aangepast worden. Daar is unanimiteit van de lidstaten voor nodig, maar voor Frankrijk is dat een brug te ver........................Heeft u het gelezen?..............19.000 TON AAN CO2 UITSTOOT !!!.......Arme, arme boer.......JAARLIJKS 200 MILJOEN aan verhuiskosten (nodeloos) per maand. O, Koningshuis, O, Koningshuis, vergeef ze, want uw tegenstanders weten niet wat ze doen.
Doddel 03 February 2023
Hėt argument tegen het koningshuis is natuurlijk dat de functie van staatshoofd via erfopvolging wordt ingekleurd. Daarnaast is het bespottelijk dat er 1 familie in dit land klaarblijkelijk boven artikel 1 van de Grondwet staat en geen belasting betaald. Gelukkig neemt de aanhang voor het koningshuis zienderogen af. Het is nog slechts een kwestie van tijd.
Dek 5891 03 February 2023
Raar en volstrekt achterhaald fenomeen dat anno 2023 absoluut niet meer passend is. Voor sprookjes figuren gaan we wel naar de efteling. Zij horen niet thuis in het landsbestuur.
Zeilen96 03 February 2023
Met een koning(in) heb ik nooit vrede omdat die op ondemocratische wijze door erfopvolging die functie heeft gekregen. Louter en alleen omdat hij de eerstgeborene is in een bepaalde familie. Dat is toch te zot voor woorden. Hij is niet geselecteerd op kwaliteiten, heeft niet gesolliciteerd noch is verkozen. Waarom dan toch op deze functie? Bespottelijk, meer dan bespottelijk.
K.C. 03 February 2023
Koningshuis kost peanuts bij het geen wat door Brussel iedere maand over de balk word gesmeten met het verhuizen van het Europees parlement. Ik denk dat alleen de kosten van het eten, drinken en reizen van onze Euro parlementariërs per maand al meer kosten dan het complete koningshuis per jaar. Ben niet echt een fan van de Oranjes maar heel veel Nederlanders wel dus wat mij betreft lekker zo houden.
fiat124sport 03 February 2023
Het mag wel blijven maar moet veel goedkopere en belasting betalen net als iedereen. Het is ook wel iets goed en ik weet niet beter als dat er een koningshuis is. Tot slot tegen klimaat en stikstofwaanzin stop verduurzaming kan dat rotwoord niet meer horen . Voor 130 voor gas. Tegen windmolens en zonneparken tegen vervuilende batterij auto stop de subsidie. Belachelijk dat je geld krijgt om een auto te kopen. Stem slim in maart stem ze weg stem niet links en niet VVD want dan stem je ook links en dat zorgt dat deze onzin door blijft gaan van verduurzamen, klimaat en stikstof de hele dag is het niks anders. Fijne dag
John Kosters 03 February 2023
Sinds ik weet dat koningin Máxima een (CBDC) Digitale euro er doorheen wil trappen, en sinds dat ik weet dat het paard van prinses Beatrix Volkert heet ben ik volledig klaar met dit koningshuis. Ik zeg weg ermee.
bomen2014 03 February 2023
Dit toneelstukje van meeleven kennen we zolangzamerhand wel allemaal. En dat terwijl Willem en Maxima zelf vluchten naar het zoveelste vakantieoord. Hoe ongeloofwaardig kun je het hebben. Daarnaast wordt keer op keer het wapen van een fotoshoot met het bijpassende onechte glimlachen ten tonele gebracht. Alles om nog iets te doen aan hun dalende populariteit. Helaas voor hen, een steeds maar groeiende groep landgenoten kent dit spelletje met ingestudeerde pasjes en grimassen nu wel en heeft het compleet gehad met deze oranje vleeskeuring.
sooldleg 03 February 2023
Jaaa, op 25 maart, loop ik aan de linkerkant van de weg, op weg naar het stembureau. In m'n linkerhand m'n stembiljet en in m'n linkerzak m'n legitimatie bewijs. Bij het stembureau, overhandig beide met de linkerhand en neem daarna het stembiljet met de linkerhand in ontvangst. Vervolgens ga ik naar het meest linkse stemhokje en vul met een ROOD potlood, (natgemaakt met de linkerkant van m'n tong) het hokje, (dat bij alle partijen links staat van de namen), ROOD bij de meest linkse partij. Vervolgens pak ik het formulier met de linkerhand op en deponeer ik het in de meest linkse bus van de toezicht. Daar na, steek ik de weg over, zodat ik ook weer langs de linker stoep naar huis kan. Daar pak ik met linkerhand de sleutels uit m'n jaszak en open met de linkerhand de deur. Daarna, ga ik even shitten en veeg vervolgens met rechts af. Prettige avond.
Anonymous(2) 03 February 2023
lang leven de republiek der nederlanden
bomen2014 03 February 2023
De republiek der Nederlanden is de echte traditie en trots van ons land. Helaas wordt de laatste 200 jaar dit overschaduwd door een familie van zwaaien en graaien waar gelukkig een steeds kleiner deel van NL achteraan hobbelt.
Het Zeeuws geweten 03 February 2023
Mooi sprookje (beetje duur)
Dek 5891 03 February 2023
We doen ontzettend ons best om iedereen in de maatschappij gelijke kansen te geven. Daar zijn allerlei wetten voor bedacht. Nu is er één familie in Nederland die zomaar alles krijgt en er geen enkele verantwoordelijkheid over hoeft af te leggen. Dat past onmogelijk in onze samenleving. Daarnaast verbaast het mij hoe je iemand, die niets op eigen kracht heeft bereikt, als een van de rijkste families van Nederland geen cent belasting betaald, ademloos kunt adoreren. Dat is toch niet uit te leggen of te verdedigen.
fiat124sport 03 February 2023
sooldleg slimme keus! Blijven we ons blauw betalen voor onzin en krijgen we steeds meer verbieden , afschaffen en excuses. Goede keus!
John Kosters 03 February 2023
Jaaa, op 25 maart, loop ik aan de rechterkant van de weg, op weg naar het stembureau. In m'n rechterhand m'n stembiljet en in m'n rechter zak m'n legitimatie bewijs. Bij het stembureau, over handig beide met de rechterhand en neem daarna het stembiljet met de rechterhand in ontvangst. Vervolgens ga ik naar het meest rechtse stemhokje en vul met een ROOD potlood, (natgemaakt met de rechterkant van m'n tong) het hokje, (dat bij alle partijen rechts staat van de namen), ROOD bij de meest rechtse partij. Vervolgens pak ik het formulier met de rechter hand op en deponeer ik het in de meest rechtse bus van de toezicht. Daar na, steek ik de weg over, zodat ik ook weer langs de rechter stoep naar huis kan. Daar pak ik met rechter hand de sleutels uit m'n jaszak en open met de rechter hand de deur. Daarna, ga ik even shitten en veeg vervolgens met links af. Prettige avond.
bomen2014 03 February 2023
Nog geen 10 % van de Nederlanders heeft de moeite genomen de radio of TV aan te zetten voor Willem zijn kersttoespraak. 90% van de Nederlanders dus niet. Ook de jaarlijkse peilingen naar het vertrouwen in de monarchie geven voor het koningshuis een dramatisch beeld weer voor de monarchie. Meer en meer van dit soort signalen geven aan dat het gros van de Nederlanders het gehad heeft met de familie van graaien en zwaaien. Hoog tijd voor verandering en een systeem dat wél past in het jaar 2023. Het koningshuis heeft zich inmiddels zo belachelijk gemaakt dat het gelukkig een verloren zaak is geworden
Zeeuwleeuw 03 February 2023
Ik heb altijd veel respect en waardering voor onze koningin Beatrix gehad en naar mijn idee heeft zij haar taak waardig uitgevoerd. Deze mensen hebben er niet voor gekozen om in zo'n gezin geboren te worden waarbij de rest van hun leven grotendeels vastligt. En de Oranjes hadden volgens mij altijd wel een verbindende factor in de samenleving, zoals met Koninginnedag, later Koningsdag. Maar Willem-Alexander heeft in de loop der tijd nogal wat steken laten vallen en ernstige verwijtbare fouten gemaakt. Dat het een hoop geld kost vind ik geen argument om het af te schaffen want een gekozen president is echt niet gratis, zo niet nog duurder en veel mensen willen toch ook de pracht en praal. Maar misschien is het moment zo langzamerhand aangebroken om het Koningshuis in de huidige vorm af te schaffen en over te stappen op een gekozen president. Deze zal alleen waarschijnlijk voor nóg meer verdeeldheid in de maatschappij zorgen, zoals in veel landen met een president het geval is.
bomen2014 03 February 2023
Zeeuwleeuw ik ga voor een deel mee met je redenatie. Wat ik niet deel is je opmerking over de keuze vrijheid. De oranjes hebben (en dat ben ik met je eens) er niet voor gekozen om in een dergelijk wiegje geboren te worden, maar kiezen er wel degelijk voor om zonder verkiezingen, capaciteitstoets of sollicitatie het ambt van staatshoofd te accepteren. Net zo goed als zij er voor kiezen om als een van de rijkste families van dit land geen belasting te betalen, subsidie voor het kroon domein te accepteren zonder te voldoen aan de voorwaarden van deze subsidie en schaamteloos een salarisverhoging te accepteren van ik meen 80000 euro (let wel ik heb het alleen nog maar over de verhoging, niet iver zijn salaris ban ruim 1 miljoen euro NETTO). Ik realiseer mij echt wel dat dit een overzienbaar bedrag is op de staatsbegroting, (daar gaat het mij ook niet primair om) maar het schaamteloze gegraai van deze familie terwijl ook een behoorlijk van hun achterban moeite heeft om de eindjes aan elkaar knopen is m.i. Meer dan genant.
sooldleg 03 February 2023
O, Koningshuis, O, Koningshuis...... Vergeef ze. Uw tegenstanders komen in hoofde uit een deel van Zeeland, dat het verhaal van de sjerp van de koning ontschoten is. Zij zijn ziende blind geworden en hebben een plaat voor hun kop, die ze altijd al droegen, maar die heden ten dagen verwrongen is. Zij zijn de krijtstreep vergeten, waar Wilhelmina het bevrijd land betrad en met hun gejuich werd ingehaald. Zij zijn vergeten dat ze ooit hebben mogen kiezen, voor welk hun thuisland zou zijn.
Rippertje 03 February 2023
Is het tegendeel dan goedkoper, want daar gaat het toch om
Domoor 04 February 2023
Het zou leuk zijn als we iedere 25 jaar via een (goed) referendum zouden mogen zeggen of we zo door willen , of niet. Mij zouden ze minstens het dubbele moeten bieden om paljas te zijn voor dit land.
dutchy71 04 February 2023
Wat een gepraat allemaal, Denk eens na voor je wat intikt belasting betalen voor het koningshuis is ook ons geld, Dus wat maakt het uit of de familie belasting betaald of niet, Het is ons geld dus wat maakt het dan uit, Dan wordt er nog meer van ons gevraagd want het leefgeld zal toch door moeten stromen naar de slechtste soap ooit.
bomen2014 04 February 2023
Dutchy71 waarom zou een ambtenaar wel belasting moeten betalen van ‘ ons geld’ en een koning geen belasting moeten betalen.. de koning krijgt nu al netto circa 5 x meer dan de Balkenendenorm bruto is . Als de koning belasting betaalt gaat dat net als bij jou en mij ten kosten van zijn eigen geld. Jij en ik hebben toch ook geen salarisverhoging gekregen om belasting te betalen. Denk toch eens na en zet je oranje bril toch eens af voor je wat intikt
Peter Arnolds 04 February 2023
@sooldleg. Snel in mei 1940, Nederland ontvluchten en een paar jaar later weer terug te keren als zijnde de redder van Nederland. Voor de oranjes steek ik de vlag niet uit.
dasy 04 February 2023
ja hij is ook van duitsen bloed he
Mieppio 04 February 2023
Morgen de stelling: niets is van deze tijd alles is ouderwets dus ook de ministers ( maar daar hadden we toch al niets aan ).
dutchy71 04 February 2023
De koning is de belasting, Dus hij betaald zichzelf.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.