Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik kom zelden bij de lokale buurtsuper

3.268 stemmen | Geplaatst op 27 januari 2023 | Website

Nooit
25.4%
Enkel voor de kleine boodschap
24%
Regelmatig
50.6%

Reacties (62)

fiat124sport 27 January 2023
Regelmatig helaas wel duur maar de meeste boodschappen doe ik in belgie dat scheelt zo veel bijvoorbeeld aldi nederland kaan 4,59 zelfde kaas in belgie 2,89. Alleen niet voor vlees en vis rest is veel goedkoper. Net een volle kar voor 64. Stop met klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming stem ze weg in maart uw eerste kans om dit linkse kabinet naar huis te sturen. Verduurzaming kan maar doe het lekker zelf. Je kan het klimaat niet beinvloeden de aarde doet wat hij wil en dat is ook met houtstook en zo de mens doet dit al sinds zijn bestaan
Zeeuwleeuw 27 January 2023
De buurtsuper is erg duur en verkoopt vrijwel geen biologische producten dus wij komen er vrijwel nooit. Alleen wanneer we echt iets vergeten zijn komen we er wel eens. We gunnen iedereen zijn inkomen maar bv. hetzelfde zakje noten kost bij hen 2,79 en bij AH maar 1,99 en wij moeten ook op onze uitgaven letten. Veel dorpsbewoners doen er wel hun boodschappen en er zijn altijd wel klanten dus er is voldoende reden om door te gaan.
pwverhelst 27 January 2023
Ik reageer niet op de stelling, maar eenmalig op fiat: stop nou toch eindelijk ééns met je dagelijkse portie onzin te verkopen. Jouw absurde standpunt is na al jouw gezeik wel duidelijk
Zeeuwleeuw 27 January 2023
Het is jammer dat hier vrijwel nooit door een moderator gecontroleerd wordt. Onderaan deze pagina staat: "Reacties die off-topic, kwetsend of beledigend zijn worden verwijderd." Nou... dat gebeurt maar hoogst zelden hoor en dan vaak pas na 18 uur of langer. Iedereen kan hier vrijwel alles schrijven, het maakt blijkbaar niet uit of het iets met de stelling te maken heeft, of het heel grof kwetsend of beledigend is, of het heel persoonlijk gericht vijandig is, of soms zelfs oproept om iemand van het leven te (laten) beroven. Het meeste blijft helaas eindeloos staan.
fiat124sport 27 January 2023
Zeeuwleeuw dat ben ik met u eens. Rot op zeg ik nooit ik strijd alleen voor in mijn geval goede rechtse gedachtes ik zet die leus op papier en heb gelukkig zie gisteren ook heel veel medestanders als je dat niet leuk vind zet je een min. Ik heb ook respect voor uw linkse gedachten goed maar die moet ik dan helaas minnen. Mijn stelling is nooit kwetsend ik zeg gewoon wat ik denk ik elke reactie ik vind het gewoon ook leuk om op de stelling te reageren maar ook al zijn we het meestal niet met u eens ik blijf voor iedereen respect houden.
fiat124sport 27 January 2023
Er is al weer censuur gepleegd dus iemand kijkt mee achter de schermen ik zei nooit tegen pv verhelst
Zeeuwleeuw 27 January 2023
@Fiat124 Sport, Ik schreef dit gewoon in het algemeen, want wat et worden hier regelmatig reacties geplaatst zoals ik omschreven heb.
Zeeuwleeuw 27 January 2023
En wat 130 betreft, ook al gelooft u niet in de klimaatproblematiek en de steeds verdergaande vervuiling en vernietiging van de natuur door de mens, er is overtuigend gebleken dat bij 100 km/u véél minder brandstof verbruikt wordt, de uitstoot vele malen minder is, er veel minder geluidsoverlast is, er veel minder ernstige en dodelijke ongelukken gebeuren en dat het verkeer juist veel beter doorstroomt en mensen sneller op de plaats van bestemming aan komen doordat er niet te veel verschillen in snelheid zijn die opstoppingen en files veroorzaken, met name ook bij op en afritten. Die 130 km/u was voornamelijk iets waar Rutte op basis van emoties veel kiezers mee dacht te trekken en te houden.
fiat124sport 27 January 2023
Helaas ben ik het niet met u eens wij zijn een langzaam land geworden 100 heb ik nog weinig gereden op de snelweg ik schiet liever op. Brandstof klopt maar ik ben liever geconcentreerd op de weg zodat ik goed op let als die slaap verwekkende snelheid als enige land in europa . 130 mag voor mij ook 120 zijn net als in belgie als we maar door rijden en met onze milieu vriendelijke benzines en diesels en vervuilende batterij auto's maakt dat beetje extra verbruik ook niet uit. Ik ben het totaal niet eens met Rutte want als je iets insteld dan draai je dat niet terug. En ik ben het niet eens met u vervuiling. We slopen de economie met al die maatregelen het is onbetaalbaar en waarom doen we het je kan het niet veranderen. Maar daar verschillen we in mening over. Wel zijn we het eens we moeten goed zijn voor de wereld om ons heen en dat ben ik al vind ik al die afschuwelijke zonneparken en windmolens heel erg het is lelijk het moet gerproduceerd worden enzovoort. Fijne dag in ieder geval Zeeuwleeuw. Wel respect altijd
Chouffeke 27 January 2023
Volgens mij ging het over de lokale buurtsuper.. Zijn er niet zoveel meer, jammer worden verdrongen door de grote en kunnen daardoor niet gemakkelijk overleven..
Peritum ? 27 January 2023
Ik kom nooit bij de buurt super, ik hoorde daar altijd ‘ ken ik niet, hebben we niet en verkopen we niet en waar is dat voor? ‘. Dus…… gewoon naar de discounter met uitgebreid en goedkoop assortiment.
velder 27 January 2023
Uhm, er is geen buurtsuper op ons dorp.
Zeeuwleeuw 27 January 2023
Wij doen de meeste boodscghapen bij de lokale biologische boerderijwinkel. Dus we steunen heel graag lokaal, maar dan moeten de producten wel zijn wat we graag willen kopen en bij de buurtsuper vinden we dat helaas vrijwel niet.
sooldleg 27 January 2023
Altijd jammer natuurlijk, dat een lokale ondernemer moet stoppen. Maar helaas niet nieuw. De kleinere supermarkten zijn al decennia gedoemd om te verdwijnen. Evenals de mobiele supermarkten, zoals de srv man, ijsboerke enz. Dat de kleinere supermarkten verdwijnen is dus niet nieuw en van alle tijd. Ooit de VeGe, de Sperwer, de Gruyter, de Spar, de Coop, de Attent enz. Al of niet opgeslokt door de grotere, die op hun beurt ook weer werden opgeslokt, door nog grotere. Sommige kwamen terug met een andere formule ( De Spar, de Coop bv. ) Weer andere verdwenen totaal van de kaart en werden al of niet overgenomen. Jammer, voor de ondernemer, die z'n gemaakte uren nauwelijks vergoed kreeg...... Aan de ondernemer zal het niet gelegen hebben en hoewel de energieprijzen er zeker ook deels debet aan zijn, zijn het toch hoofdzakelijk de klanten die hem de rug toekeren en het o,zo jammer vinden dat hij weggaat om vervolgens rechtstreeks naar een grotere supermarkt te gaan.
Karel33 27 January 2023
Gelukkig is er een buurtsuper. ik betaal liever iets meer aan hun dan het bij een Appie of Jumbo te kopen. Die overleven sowieso wel--een buurtsuper heeft er alle moeite mee dus steun ik die.
Leo Vlaar 27 January 2023
De buurtsuper levert een keiharde strijd om de consument en worden bedreigt in hun voortbestaan , worden weggeconcurreerd door AH, Lidl en die nare Jumbo leveranciers van Super irritante Poepreclames ! op tv . De energie maatschappijen en supermarktketens boeken extreem dikke winsten dit gaat wel ten kosten van alle consumenten die hun Eerste levensbehoeften : Alles wat aan voeding , kleding , huisvesting , verwarming, huishoudelijke artikelen enz wat onontbeerlijk is om te kunnen leven niet meer kunnen betalen .
Mieppio 27 January 2023
Er is bij ons geen goedkope buurtsuper, alleen een jumbo en plus en die zijn niet echt goedkoop. De Aldi zit op 10 kilometer dat is dus 20 kilometer heen en terug, en daar hebben ze alleen het hoognodige ( dus de basis ). Wil je echt wat anders kom je bij de duurdere winkels. Wij gaan iedere week naar de Feijter in Terneuzen voor groente, fruit, indische artikelen enz. Goede kwaliteit en goedkoop
Zeeuwleeuw 27 January 2023
@Karel33 Prima dat je dat doet maar dat moeten mensen financieel ook wel kunnen. Voor velen is het momenteel al een puzzel om het hoofd boven water te houden met de extreme energieprijzen en voeding die soms wel in prijs verdubbeld is ten opzichte van een jaar geleden. De halvarine die wij vaak kochten kostte toen 1,29, nu 2,65 ! Hetzelfde potje mayonaise was toen 1,69, nu 2,75. Dus lang niet iedereen heeft de keuze om zijn dagelijkse boodschappen bij de dure buurtsuper te doen. Ik ben het er wel mee eens dat veel mensen naar de grote supermarkten gaan en dan klagen wanneer een buurtsuper verdwijnt. Maar dat was al in de jaren '70 dat de Miro (tegenwoordig een AH XXL)in Vlissingen open ging. Bij die van ons valt er volgens mij weinig te klagen want veel bewoners hebben best een goed inkomen en kiezen er voor om hun boodschappen hier in de plaatselijke super te doen.
Leo Vlaar 27 January 2023
Den Haag heeft alle vissers en boeren de oorlog verklaard hun leven wordt echt onmogelijk gemaakt door allemaal regeltjes die een bedreiging zijn in het voortbestaan van hun leven , eigen bedrijf . Vergeet niet dat de boer een belangrijke rol gespeeld heeft in de levering van eten en als onderduikadres functioneerde voor groepen mensen die tijdens de 2e Wereldoorlog op de vlucht waren voor het Nazi regime .
sooldleg 27 January 2023
En die o,zo grote ah xl, heeft naar het lijkt ook z'n hand overspeeld, want ook dat is inmiddels een zielig gebeuren om er je (veel te dure) boodschappen te doen, met hun psychisch dwang, om te pinnen, of te zelfscannen en slechts maar een betaal kassa te openen met een hele lange rij voor contante betaling. Eigenlijk.......een simpele buurtsuper in het groot, of is het een super xl in het klein??? Daar ben ik nog niet helemaal uit.
wispelhuis 27 January 2023
Een Turkse winkel, jazeker. Vriendelijke mensen. En een Turkse slager. Kip is daar nog kip, niet die met water geïnjecteerde kip uit de supermarkt. Maar wel stukken goedkoper.
sooldleg 27 January 2023
Jah, ik ben er inmiddels uit. Volgens mijn mening is de ah xl gewoon een buurtsupertje, die naast z'n schoenen is gaan lopen.
fiat124sport 27 January 2023
Weet je wat ik zo gek vind waarom kost het zelfde karretje in Belgie de helft als hier in Nederland wij vragen gewoon veel te veel in dit land en ik denk aan mijn geld. Door de belachelijke energie prijzen kijk je waar het goedkoopste is. En ik kies dan gewoon voor water bijvoorbeeld zonder statiegeld voor 1,93 hier betaal je voor het zelfde water 2,49 plus statiegeld, kaas 2 euro goedkoper eieren 1,59 voor 12 hier betaal je voor 10 2,49 e
Peter Arnolds 27 January 2023
@wispelhuis.U eet dus kip die volgens bepaalde rituelen de nek word afgesneden. Ik heb zelf kippen en met grote regelmaat gaat er een in de pan die voldoende vlieguren heeft gehad en daarbij jaren met of zonder kuikens op mijn erf heeft mogen ronddartelen. Dit is pas goed echt goed eten. Ook de kip van je zo geliefde Turkse slager is groot geworden om ze snel als mogelijk op je bord te komen, anders is er niets te verdienen, kippen die in hoofdzaak soja en vismeel te eten krijgen. Ik ga liever voor goed als goedkoop.
sooldleg 27 January 2023
Een xl buurtsupertje met oa. een ongelooflijke bonus aanbieding van 0,30 cent op sinaasappels van 2,79 voor 2,49......Ja........dat gaat vast stormlopen.....Daar gaat men echt een kwartier voor in de rij staan.
Kennie-L 27 January 2023
Wij hebben geen buurtsuper, sterker, wij hebben helegaar geen winkels. Buurtsupers hebben geen enkele kans, te duur, assortiment enz.
wispelhuis 27 January 2023
@Peter Arnolds: U zit er giga naast. Jammer van Uw vooroordelen, U zit er al naast vanaf het woordje dus, en dat ben ik eigenlijk niet van U gewend.
Karel33 27 January 2023
Zeeuwleeuw: Ja--veel mensen hebben moeite rond te komen. Ik mag me gelukkig prijzen daar geen last van te hebben--aow en dubbel pensioen. Maar ik help in mijn buurt wie het nodig heeft tenzij ze roken of overmatig drinken. Zo maak ik veel mensen blij en wil er niets voor terug.
Zeeuwleeuw 27 January 2023
@Wispelhuis, Veel mensen willen dit niet weten omdat zij hun behoefte aan vlees eten vele malen belangrijker vinden dan het recht van dieren om een fatsoenlijk leven te hebben, dus dit zal wel weer het nodige teweeg brengen. Maar de waarheid is dat die kippen waar u het over heeft bij de Turkse slager of supermarkt precies dezelfde kippen zijn die overal te koop zijn, behalve dat zij na een extreem kort en afschuwelijk "leven", waarbij alles draait om zo snel mogelijk zo zwaar mogelijk worden en waarbij de snavels wreed en pijnlijk afgebrand zijn, als kuiken hardhandig een spuit antibiotica gekregen hebben en na enkele maanden op elkaar gepropt in een overvolle stal vol ellende hardhandig aan hun poten opgepakt worden om met een flink aantal keihard in een krat gepropt te worden om daarna door weer en wind naar een slachthuis gedeporteerd te worden om daar ritueel geslacht te worden door bij hen levend de keel door te snijden en hen dood te laten bloeden. Dit zijn dan die geweldige kippen waar u over spreekt. Wij noemen onszelf niettemin "een beschaafd land".
sooldleg 27 January 2023
En het is toch ook smerig (tot in de derde + macht) te noemen, dat er kennelijk dezelfde levensmiddelen (van dezelfde producent NB) maar dan vele malen goedkoper niet in Nederland verkocht mogen worden, alleen maar vanwege het feit, dat er geen Nederlandstalig etiket op zit. Wat stelt de vrije markt economie dan nog voor of het belachelijke Verenigd Europa?
C.J. de Loof 27 January 2023
Jeetje paar dagen terug noemde Zeeuwgeeuw mij nog asociaal en egoïstisch maar dat ben je dus zelf ..... want met je biologische waanideeën als excuus haal je alleen de vergeten boodschap bij de buurtsuper en steekt hem nog even een mes in de rug om te vermelden dat die duurder is dan de supermarkt ! nou dat is dus egoïstisch en asociaal ! de buurtsuper heeft door dit soort mensen dus geen bestaansrecht meer en u ontneemt ook de oudere mede dorpsgenoten de mogelijkheid om in de buurt hun boodschappen te halen. Ja zoals altijd die linkse rooie rakkers doen altijd net of sociaal zijn (socialisten) maar het tegendeel is waar! Ja de buurtsuper is een beetje duurder dan de WEF supporter van AH, maar ik hoef toch hopelijk niet uit te leggen waarom?
Het Zeeuws geweten 27 January 2023
Sprak de huisjesmelker …..
C.J. de Loof 27 January 2023
Voor hoeveel mensen verzorgt u het onderdak Zeeuws geweten?
sooldleg 27 January 2023
En datzelfde xl buurtsupertje, verkocht z'n kipfilet, aan het begin van een week ook al plots van 8,99/kg voor 9,49/kg en een paar dagen later stiekem opeens voor 9,49, maar dan wel voor 800 gram. Een in stinkertje voor de consument dus.
wispelhuis 27 January 2023
En aardappelen, groenten en fruit bij het groenteboertje. Mag dat ? En @Zeeuwleeuw, ik mag (rund)vlees en kip eten ondanks dat U er tegen bent, hoop ik? Ik zal vragen of ze deze kippen volgende keer met een watje doodgooien. Zo goed?
C.J. de Loof 27 January 2023
Geweldig Wispelhuis goed idee van dat watje heel humaan ja ik eet ook graag vlees maar ik ben nog veel slechter dan u want op mijn ossenhaasje wil ik ook nog graag een stukje foile gras!
wispelhuis 27 January 2023
Vergeet de Madeira niet op uw Tournedos Rossini heer de Loof!
sooldleg 27 January 2023
Daar komt binnenkort een sticker op, dat het kankerverwekkend kan zijn. Dat wordt dus weer plaatjes sparen.
sooldleg 27 January 2023
Toevoeging vwb de sticker..............net zoals bij alle andere wijnen.
Yvonne1947 27 January 2023
Woon in de Onderstraat in Vlissingen en toen ik hier 22 jaar geleden kwam wonen had je een kleine super als ik de straat uit liep. Maar tot verdriet van velen overleed de eigenaar plotseling. Ik vond het heel erg jammer en moet nu wel naar Appie en de Aldi...
wispelhuis 27 January 2023
Mijn dochter is op 93 Gravestraat geboren, net om de hoek dus. Die winkel, was dat niet de Fam. Heijman? En was die bakker aan mijn kant er toen nog?
BigF666 27 January 2023
je ziet steeds meer buurtsupers verdwijnen door de grootgrutters, ik steun de lokale middenstand, om daar te kopen, en ze zo bestaansrecht te geven.... de mensen die klagen dat de kleine middenstand verdwijnt, zijn vaak degene die alleen maar bij de grootgrutters kopen, omdat het een paar cent goedkoper is....als je in een dorp woont zijn de plaatselijke voorzieningen heel belangrijk voor de leefbaarheid..... en geeft trouwens ook een meerwaarde aan je (koop)woning
wispelhuis 28 January 2023
Kip is zonder toevoeging van water, geslacht d.m.v. een modern gasverdovingssysteem, kip is droog gekoeld. kip is vrij van preventieve antibiotica. Oer Hollands familiebedrijf Veluwe. Slagerij aan het pluimveebedrijf. Bezorgen zelf door heel Nederland. Meer ga ik er niet over zeggen.
Peter Arnolds 28 January 2023
@wispelhuis. Ook de kippen die in de Turkse winkels worden verkocht, zijn halal geslacht of de eigenaar is geen moslim. Een kip opfokken met enkel gemengd graan kost een vermogen , dus ze krijgen geperste brokjes van je noemt maar op. Vertel een oud kippenboer nu niet hoe je kippen moet houden en er wat aan verdient. De wereld is net iets anders als dat u het word voorgespiegeld op de verpakking. Ook het idee dat de kippen vrij zijn van enig soort van preventieve vaccinatie is beslist niet waar. Soms zijn de verkoop verhalen op de verpakking flink opgeklopt. Scharrelkippen in naam maar de dieren hebben nog nooit de zon gezien, of het moet zijn dat ze bij transport even in de buitenlucht staat te wachten voordat ze op een diervriendelijk manier verdooft worden met gas [ waar heb ik dit meer gelezen] en dan op de lopende band worden geslacht en dan wel met water worden volgepompt of zonder volgepompt worden verkocht als zijnde een top product. Dit is helaas de werkelijkheid. helaas.
wispelhuis 28 January 2023
Ik vertel U helemaal niks, maar inderdaad: de kippen zijn niet halal geslacht, de eigenaar is geen moslim. En de rest heb ik ook al vermeld.
Het Zeeuws geweten 28 January 2023
Zei de kipkorn bakker
wispelhuis 28 January 2023
Zeeuws geweten, gaat het wel goed met U, en blijft dit zo? Zet dan even netjes je naam er bij?
Leo Vlaar 28 January 2023
Op woensdag 15 maart 2023 zijn er weer Provinciale en Waterschapsverkiezingen in Nederland op deze dag hebben alle burgers waar normaal de Haagse politieke clan niet naar wilt luisteren het voor het zeggen . Echt iedereen is ontevreden over het beleid en ingeslagen weg van kabinet-Rutte IV dat gevormd wordt door de partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie : contact met de kiezers verloren en hun vertrouwen beschaamd . Stem a.u.b op de goede partijen het financieel uitzuigen van alle burgers moet gestopt worden en de prijzen voor alles wat er onder de Eerste levensbehoeften valt zoals voeding, kleding, huisvesting, verwarming, huishoudelijke artikelen enz. flink omlaag gebracht .
Mieppio 28 January 2023
Ik vraag me 1 ding af, hebben de buurtsupers ook nog recht op een inkomen of hebben jullie liever dat ze op krassen, lijkt met niet zo handig
Karel33 28 January 2023
Leo Vlaar: Ja--Rutte--Kaag en CDA wegstemmen maar ook niet stemmen op groen slinks / pvda, want dat zit NL in no time vol gelukszoekers en hogere belastingen op de groene leugen. Liever een goede rechtse regering die schijt heeft aan de Brusselse bemoeienis.
fiat124sport 28 January 2023
Karel33 en Leo Vaar ik kan het niet beter zeggen 1 ding is zeker stem geen PVDA of Groen links dan blijft die onzin bestaan en de groene onzin moet stoppen zo snel mogelijk
Kennie-L 28 January 2023
@De Loof, mensen die het vaak eten, weten natuurlijk wel hoe je Foie Gras moet spellen.
Karel33 28 January 2023
fiat124sport--ja--weg met de groene leugenaars van groen slinks en pvda--weg met liegende en probleem veroorzaken maar ze niet oplossen Rutte--weg met Heks kaag. Belastingen omlaag en weer 120 km/ h op de snelwegen. Alleen--ik rijd niet meer zelf--het verkeer is voor mij te snel geworden. Heb rijbewijs ingeleverd en auto weggegeven.
Bram Altman 28 January 2023
Sommigen hier reageren dat de buurtsupers door de groten, bijvoorbeeld Appie en Jumbo, de nek worden omgedraaid. Totale lariekoek als ik de stoppende buurtsuper-eigenaren hoor. De dictatoriale machten in Den Haag zijn de boosdoeners. Nieuwe regels aangaande energieverbruik, zelfs als je het pand alleen maar huurt, verbod op tabaksverkoop wat behoorlijk in omzet scheelt en de tabakskopers nemen vaak ook nog wat andere spulletjes mee. Gewoon de vinger op de zere plek leggen. De zieke geesten in Den Haag maken volop wetten en regeltjes die de maatschappij kapot maken en doen niets voor de gewone man en de kleine ondernemer. Maar kom niet aan de grote multinationals of de onbeperkte instroom van illegale criminelen want daar hebben ze in Den Haag de ballen niet voor. Geen wonder dat bewindslieden steeds vaker bedreigd en beveiligd worden. Je krijgt vanzelf wat je verdient. Je eigen bevolking tegen je opzetten resulteert vanzelf in ongebreidelde opstand totdat de corrupte elite uit de weg is geruimd. Nu hebben ze de SS-knokploegen van de politie nog aan hun kant die protesterende burgers het ziekenhuis in willen slaan maar dat zal ook eens eindigen.
Mieppio 28 January 2023
wat zal de volgende stelling zijn, wie het weet mag het zeggen
sooldleg 28 January 2023
Ik gok er op, dat de volgende stelling gaat, over stickers op wijn en bier, die verkondigen dat ze kankerverwekkend zijn. Als dat niet zo is, drink ik er een paar meer en als dat wel zo is ook.
wijari 28 January 2023
Wij hebben wel buurt supers, kaas, slager, bakker, bloemen, boeken e.d. benzine pomp. En twee grote supermarkten. Twee artsen, plus apotheek. En dat in een klein dorp,
Binair 28 January 2023
nou nou, wat een commentaar hier met enkele zeer egoistische denkbeelden. Dat het kabinet het niet goed doet ben ik met iedereen eens, maar om nu gelijk met 160 over de snelweg te sjezen is wat anders. net als omgedraaide vlaggen, de snelweg blokkeren en vooral tegendraads blijven doen en niks doen om de polarisatie tegen te houden. Wat is dit voor wereld geworden ? maar goed het artikel ging over de buurtsuper in Borssele en Wemeldinge. Terecht dat deze hardwerkende ondernemers er mee gaan stoppen nu dit allemaal zo speelt door de onszelf gekozen regering, die van gekkigheid niet meer weet wat nu te doen. Dat dit verregaande gevolgen heeft voor de kleine ondernemers in de dorpen en op lange termijn voor de leefbaarheid in Zeeland zelf wordt niet bij stilgestaan. immers deze dorpswinkels worden gedeeltelijk ook door lokale leveranciers bevoorraad, dus die worden gelijk ook gepakt. hoppa 2 kerncentrales erbij tegen de tijd dat dit inderdaad doorgaat is de leefbaarheid in het dorp Borssele toch al zo ver aangetast dat het verweer minder en minder zal worden. Nee met zijn allen naar de grotere supermarkten gauw je boodschappen doen , praatje maken is er niet bij want je kent niemand . gauw terug in de ook al voor het milieu zo goed autootje.
Binair 28 January 2023
ps wemeldinge moet uiteraard Lewedorp zijn mijn excuses
wijari 28 January 2023
En ik kom in alle winkels en supermarkten op mijn dorp. Lewedorp een leuk dorp kom er elke week. Vriendelijk mensen net als in mijn dorp.
volijke 29 January 2023
Precies Binair, de overheid maakt het leven voor het volk tot een hel. Kijk inderdaad nu weer naar de buurtsupers Borssele en Lewedorp. Ze moeten aan eisen voldoen conform die van de grote jongens Jumbo en AH., de hoge energieprijzen, net als vele bakkers etc. worden ook zij de nek omgedraaid.Alles onder de noemer van duurzaamheid, klimaat etc. Gek genoeg GEEN steun van de overheid.De mensen in- en om die dorpen worden verplicht naar de grotere supermarktketens te rijden. Alsof dat zo klimaatvriendelijk is. De cohesie tussen de mensen holt daardoor nog verder achteruit, maar bijna niemand heeft dat kennelijk in de gaten. Nu weer het mogelijke intrekken van het salderen door die gek van een Jetten. Daar zit je dan met je dure zonnepanelen!! Zag gisteren dat de wegenbelasting van mijn "schone" diesel per 1 januari met maar liefst 15 euro per maand opgeschroefd is. Ik zie dat als een irritante prikkel om mij een elektrische auto in de maag te splitsen. Ik heb een transporter, nodig voor mijn werk en privé, was toch niet van plan om zo'n 70.000 euro te besteden voor een auto, terwijl de huidige nog prima voldoet. Terugkomend op bovenstaand topic, zoals buurman en buurman hun leus was, we gaan naar de gallemiezen. De overheid vindt het gedragspsychologisch maar wát mooi dat het volk zo verdeeld is geworden, dat geeft ze macht. Je ziet ook dat de politieke partijen zoals FVD en vooral D66 !!! met hun internet trollen elkaar keihard, zonder respect bestoken om zo onze populatie te beïnvloeden. En....ben bang dat ze het nog gelukt is ook.......
Mieppio 29 January 2023
wat is het wat uit de dikke duim wordt gezogen voor een stelling
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.