Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik verbruik minder gas

3.507 stemmen | Geplaatst op 26 januari 2023 | Website

Ja, een stuk minder
56.9%
Evenveel
33.3%
Met deze kou juist meer
9.9%

Reacties (43)

GeelHesje 26 January 2023
Ik verbruik op dit moment geen gas meer. De kraan staat al meer dan een jaar dicht. Ik gebruik al vele jaren geen verwarming en er komt nu dus ook geen warm water meer uit de kraan. Verder heb ik oa geen zonnepanelen en geen warmtepomp geen TV geen wasmachine en geen koelkast. En dat betaald zich uit. Ik kan op dit moment een vast jaar contract krijgen voor onder de streep 25 euro per jaar. En nee dat is geen grap of tiebvaudt. (totaal jaar bedrag energie 275 euro met 250 euro cashback) Voor de mensen die luxe gewend zijn is dit niet aan te raden maar voor de mensen die graag wat energie willen besparen kan dit een hele aardige oplossing zijn. En daarom schrijf ik het hier ook op. Koken gebeurd op een 1 pits 1000W kookplaatje en douchen is met een (licht aangepaste) 5L hogedruk plantenspuit als douche. Voor de mensen die dit vanuit een normale situatie willen doen zal het best wel even wennen zijn. Begin eerst eens met je koelkast uit zetten in de winter als het buiten net zo koud is als in de koelkast. Daarna vanaf het (vroege) voorjaar geen verwarming meer aan en als het water uit de kraan niet te koud meer voor je is kun je de gaskraan helemaal dicht draaien. En dat dan zo volhouden. Ik garandeer u: het went en uw lichaam past zich vanzelf aan aan de omstandigheden.
dutchy71 26 January 2023
GeelHesje knap van u, Hier pas ik voor ik leef maar 1 keer en doe gewoon mijn ding, Ik ga daar echt mijn leven niet voor op zijn kop zetten door hele dagen te puzzelen hoe of wat, Ik werk hard voor mijn centen alleen jammer dat er weinig van over blijft, Bijna de helft gaat naar de staatsbelastingen of beter gezegd maffia, En dan nog durven zeggen werken loont.
wispelhuis 26 January 2023
Ach, als je de Russische staats gecontroleerde zender RT (Russia Today) maar kan zien, en het persagentschap Sputnik maar weet te vinden krijg je het vanzelf warm.
fiat124sport 26 January 2023
Noodgedwongen omdat we met de hoge prijzen bewegen om de consument zo snel mogelijk te laten verduurzamen en zeggen dat het aan een oorlog ligt. Terwijl we om ons heen een heel gas veld hebben waar we spotgoedkoop gas van hebben het is allemaal een spel ja ik gebruik minder gas omdat mijn maand termijn 620 euro per maand is ( eikels) maar ik ga 100 procent niet van het gas. Het prijs plafond is ook zo iets een vrijstaand of groter huis verbruikt nooit 1200 kuub. Dat is minimaal 2600 en een gemiddeld gezin in een gewoon huis zit al minimaal op 1600 nu de gasprijs zo laag is verwacht ik actie maar waarschijnlijk omgekeerde je mag de hoofdprijs betalen. Dus stop het klimaat en stikstof beleid binnenkort komt er ook een co tax en vliegtax en wat voor tax ze kunnen verzinnen om hun klimaatwaanzin te bekostigen en weet je met al het geld ter wereld en iedereen arm maken dan verander je nog niet het klimaat het is een verzinsel de aarde doet wat hij wil zoals hij altijd gedaan heeft. Tot slot voor 130. Stem ze weg in maart uw eerste kans stem rechts en dan komen ze weer extreem rechts daar heeft het helemaal niks mee te maken ik ben eerder bang voor dat extreem links dat brengt ons in de armoede en zorgt dat ons land voller en voller wordt en lelijker met die windmolens en achterlijke zonneparken kijk naar de polders bij terneurzen en tractaat weg ik vind het zo erg hoe lelijk dat is geworden als dat de toekomst is? Stem ze nog maals weg. Alstublieft en allemaal een heel fijne dag.
Mieppio 26 January 2023
heb geen gas alleen een fles voor de bbq
Peter Arnolds 26 January 2023
Ik heb geen aardgas aansluiting maar een heel grote propaan tank achter het huis. 1 maal per jaar vullen en we kunnen er weer een jaar tegen. 22 zonnepanelen op de oude stal en 2 zonnecollectoren om het warme water voor te verwarmen voordat het de boiler ingaat. Geen warmtepomp maar wel een houtkachel .
Het Zeeuws geweten 26 January 2023
Volledig van het gas af.
Het Zeeuws geweten 26 January 2023
Elektrische auto
Het Zeeuws geweten 26 January 2023
Vegetarisch
Het Zeeuws geweten 26 January 2023
Stem partij voor de Dieren
fiat124sport 26 January 2023
Vreselijk zeeuws geweten. Gas is goed en milieu vriendelijk en goedkoop behalve hier . elektrische auto is slecht voor het klimaat met die batterijen en vreselijke kabel en stroom gebruiker o zo goed voor het klimaat... en vlees is lekker. Kan niet zonder.
fiat124sport 26 January 2023
Stem rechts PVV . FVD, BBB, JA 21 , enzovoort. Geen VVD die zijn links geworden let hier op mensen
Mieppio 26 January 2023
@het zeeuwse geweten, wat schrijf jij nu toch op de partij voor dieren stemmen, laat je nakijken. 1 grote bende met een hop bla bla. Eet zeker geen vlees mens schiet op.
velder 26 January 2023
@Fiat. Ik woon vrijstaand met een gezin van 4 en heb een gasverbruik van 1400 kuub. Hoe kom jij dan aan 2600? Ik douche op gas en verwarm op gas. We hebben geen goedkoop gas rondom ons want iemand moet betalen om het uit de grond te halen en die rekening ligt bij de Groningers. Tot slot, ik ben voor 100km per uur. Ik doe veel op de fiets. Ben voor klimaat en milieumaatregelen. Vliegen heb ik nog nooit gedaan. Ik ben niet roomser dan de paus want elektrisch rijden kan ik (nog) niet betalen. Ik verstook voor 10000 km per jaar benzine in de auto en een zelfde hoeveelheid km door mijn motor voor werkverkeer. De aarde doet zeker wat hij wil maar dat betekent niet dat we daarom de boel mogen verklooien.
Karel33 26 January 2023
Ik heb nog niemand in de 2de slaapkamer een jas--ijsmuts en oorwarmers en handschoenen zien dragen--daar is het 21 graadjes--goed voorbeeld doet goed volgen dus ook bij mij 21 graadjes.
mmuller 26 January 2023
Geen wonder minder gasverbruik.... de meeste woningbezitters in de buurt stoken met hout, een aanslag op je luchtwegen met dit windstille, nevelige en vochtige weer.... bedankt....!!!
Peritum ? 26 January 2023
Gebruik nog minder dan vorig jaar en heb een gevoerd vest gekocht voor koude dagen. Moet slechts € 33,- aan gas en elektra betalen dus waarschijnlijk op de goede weg. En koud heb ik het zeker niet ondanks een vrij grote woning.
Peritum ? 26 January 2023
Woon trouwens in een zeer slecht geïsoleerde woning uit 1947.
Verzamelaar1978 26 January 2023
Minder gas maar meer electriciteit en naar rato: duurder dan voorheen. Het prijsplafond wordt maandelijks geëvalueerd en niet jaarlijks zoals de meeste denken! Sommigen denken 1200 kuub gas op een heel jaar en 2900 kwh aan electriciteit. Globaal klopt dit, ECHTER deze normen zijn verdeeld over 12 maanden en als je daar overheen zit kun je van 40 cent, bijna 80 cent maken en van 1,45 bijna 2,80. Bedrog en wat nog erger is: gedragsbeïnvloeding. Wat mij betreft een opstap richting puntensysteem.
GeelHesje 26 January 2023
@Verzamelaar1978: Dat is correct. Het plafond is niet gelijk over 12 maanden verdeeld. Het is in de zomer veel lager dan in de winter. En dat verschilt zo ongeveer per dag. Zo "mag" je in de zomer maar zo'n 17m3 gas en 160 KWh elec per maand gebruiken om niet boven het plafond uit te komen. (zie bijv hier voor meer info: https://www.gaslicht.com/energienota/prijsplafond-energie) Bovendien is het maar 1 jaar geldig. En raad eens? Op de achtergrond zijn alle energie belastingen omhoog gegaan zijn de vrijstellingen omlaag gegaan en is ook de btw weer naar 21% terug gezet. Dus wat gaat er in 2024 gebeuren als er geen plafond meer is en de EU gasvoorraden die nu nog met goedkoop Russisch gas gevuld zijn maar tegen die tijd natuurlijk leeg zijn en gevuld gaan worden met het veel duurdere LNG plus de in 2023 op de achtergrond doorgevoerde belasting verhogingen mbt energie? Juist ... En het is absoluut gedragsbeinvloeding. Ik zou het zelfs dwangmaatregelen willen noemen. En daar kunt u alleen vanaf komen door te proberen zo min mogelijk energie af te nemen en zoveel mogelijk zelf te produceren. In een gesloten systeem! Volledig los van welke energie leverancier dan ook. Dan is het niet alleen bye bye gasrekening maar volledig bye bye energierekening. En dat is dan incl alle belastingen accijnsen btw's enz welke net als bij benzine en diesel een heel groot aandeel vormen van het totaal bedrag dat je moet betalen. Dat is absoluut het proberen waard lijkt mij!
Mr. Bean 26 January 2023
fiat, 620 euro per maand, wat doe je dan, staat de verwarming op 25 of zo ?
Verzamelaar1978 26 January 2023
@GeelHesje. hehe eindelijk iemand die het snapt! Je hebt helemaal gelijk wat betreft het onafhankelijk worden van een systeem en laat het nou zijn dat een dergelijk systeem al bestaat(!) MAAR dit systeem maakt de burger ZELF kapot(!) Jawel; door mee te leuren met de deugmensen van het klimaat mbt de HOUTKACHEL. Niks zo makkelijk als dat ! Er zijn geen betere alternatieven en ja soms stinkt het maar dat doet het al HONDERDEN jaren. Het lijkt wel alsof de meeste mensen het aan een brein ontbreekt; met zijn ALLEN gaan zeiken over de houtkachel en met zijn ALLEN niet weten dat je verplicht gebruik moet maken van een DUUR en zelfs voor velen al ONBETAALBAAR alternatief: elektriciteit en gas. Laat de houtkachel AUB met rust!!!!
mmuller 26 January 2023
Verzamelaar1978, was het maar zo met de hooggeprezen houtkachel... weet ook dat menig zuuuunig Zeeuw ook huisafval in de kachel stopt... is dus niet te handhaven... waarom last van de luchtwegen, van goed gedroogd hout zeker niet... mensen schaam je....
fiat124sport 26 January 2023
620 heb ik niet verzonnen dat is delta het was altijd 350. 1400 euro knap zeker klein huis of onbetaalbaar geïsoleerd kan ik niet krijg je schimmel alleen muur er om heen kosten 70000 plus want je moet dan alles verbouwen. Ik verbruik geen 620 en ik verkloot de aarde niet je kan de aarde en het klimaat niet veranderen je moet er goed voor zijn maar stoppen met dat verduurzamen en dergelijke het gaat niet helpen denk na wees goed voor de natuur maat sloop hetniet met die maatregelen
fiat124sport 26 January 2023
En ik ben ook voor houtkachels en moeten ze het gas niet zo duur maken he
sooldleg 26 January 2023
Het kan vriezen en het kan dooien. Er is geen dag, maand of jaar hetzelfde. Dus hoezo minder gas? Tov van wat dan?...... Wij leven gewoon ons leventje, zoals we al jaren doen. Niks meer en zeker niks minder....... Wat ik me wel afvraag is of de kwaliteit van het gas nog steeds hetzelfde blijft. Zou er niet zo af en toe een beetje meer zuurstof aan worden toegevoegd, waarmee het mengsel (nog meer) verdund word? Het Gronings gas stond bekend om het hoge calorisch gasgehalte en moest met zuurstof worden bijgemengd. Maar hoe zit het nu???
Kaiser 26 January 2023
fiat 124 sport , hoe gaat het met u ? al 2 reacties zonder de 130 km !! goed zo !!
sooldleg 26 January 2023
Helaas, het lijkt er op dat ik er naast zit. Nu blijkt het Gronings gas een lage calorische waarde te hebben en schijnt het gas niet verdund te worden met zuurstof, maar met stikstof. Niettemin hoe de huidige mengverhouding is.........?
fiat124sport 26 January 2023
Kapper die gebruik ik altijd 1 keer maar inderdaad terug naar 130.
pagadder 26 January 2023
Iedereen moet van het gas af, maar koken en stoken met elektriciteit is nog steeds ruim twee maal duurder dan met gas. En het geleverde gas is al veel te duur door maffiapraktijken van onze overheid en energiemaatschappijen. 1 kuub gas ( nu €1,45) komt overeen met 10Kwh (10x €0,40= nu €4,00). Ik ben geen dief van eigen portemonnee! En waar moet ik met mijn karig loontje zonnepanelen, warmtepomp, vloerverwarming, isolate en verbouwing of renovatie van betalen? Komt er ook nog bij dat door ligging en schaduw mijn dak niet geschikt is voor zonnepanelen. En elders laten leggen of deelnemen in een project is niet interessant vanwege transportkosten, saldering en dergelijke. Dus rest mij een allesbrander, om niet helemaal financieel leeggezogen te worden en in de kou te moeten zitten. Om zoveel als mogelijk onafhankelijk te zijn van onze graaiende overheid en energiemaatschappijen ben ik ondertussen ook aan het denken aan een zuinig aggregaat voor eigen elektriciteit. Misschien samen met enkele buren? Immers veel apparaten en verlichting werken nu via een 230 volt adapter toch al op batterij- of accuspanning.
Zeeuwleeuw 26 January 2023
Deze stelling hebben we hier ook al in allerlei variaties gehad. Dus mijn antwoord is hetzelfde als voorheen. Wij hebben het geluk in een moderne energiezuinige woning te kunnen wonen. We hebben bovendien een 5-jarig vast contract en betalen maar ruim 40 euro per maand. Ook hebben wij de verwarming nooit hoger dan 18 graden staan. Behalve dat dat gunstig is om energie te besparen en goed voor natuur en milieu is het ook nog eens erg voordelig voor je eigen portemonnee. Door de tot nu toe opnieuw zachte winter verwachten we wellicht zelfs nog geld terug te krijgen bij de jaarafrekening.
Leo Vlaar 26 January 2023
Beste GeelHesje jij bezuinigt wel heel extreem en hebt geen TV , wasmachine of koelkast en kookt op een 1000w kookplaat , douchen d.m.v. een (licht aangepaste) 5L Hogedrukplantensproeier . Maar er zijn nog meer mogelijkheden voor u om te besparen zoals de huur opzeggen , onder bruggen of bij de dakloze opvang slapen aanmelden voedsel en kleding bank helaas ziet je dat in NL steeds meer gebeuren .
Leo Vlaar 26 January 2023
Maar wie komt er als de grote winnaar uit de bus dat zijn alle inhalige energiebedrijven , supermarktketens die de prijzen van hun producten de Eerste levensbehoeften tot het onbetaalbare hebben verhoogt . Den Haag wilt dat Nederland snel gaat verduurzamen en dat bereik je alleen door alle prijzen kunstmatig hoog te houden zodat alle burgers direct zonnepanelen , warmtepompen en meer aan gaan schaffen . Het is toch van de gekken dat Nederland als is het via een omweg toch nog duur aardgas , olie uit Rusland importeert terwijl ons land helemaal zelfvoorzienend kan zijn denk hierbij aan de aardgasbel Groningen , en via boringen Noordzee .
Kennie-L 26 January 2023
wij gebruiken wat minder maar dat komt omdat ik de houtkachel wat vaker stook, hoeft niet persé want ik heb nog een redelijk contract tot eind 2024. Met een stuk of vijftien blokjes hout stook ik het van een uur of vier tot 's avonds acht vierentwintig graden en dan blijft het de rest van de avond heel aangenaam in huis. Heb wel energielabel A en geen buren.
C.J. de Loof 26 January 2023
Ik heb eigenlijk geen idee wat we verbruiken, ik wil geen "slimme" meter en de klok thermostaat staat nog het zelfde ingesteld als vorige jaren, of we dus meer verbruiken is dus afhankelijk van het weer. In de koude zitten is natuurlijk onzin, alsof die graad minder het probleem gaat oplossen.... Als we de jaar afrekening krijgen zullen we wel moeten bij betalen denk ik.
GeelHesje 26 January 2023
@Verzamelaar1978: Of je een houtkachel kan gebruiken ligt heel erg aan het type huis waar je in woont. Dat is niet voor iedereen uitvoerbaar. Waar ik wel eens naar gekeken heb is een dieselkachel. Die zijn portabel en kun je op veel plaatsen gebruiken. Het enige dat je erbij moet hebben is een 12V auto accu. Het ding kost nieuw tussen de 120-200 euro. En dan komt het: Ze zijn er van 2000 5000 en 8000W hitte en ze gebruiken iets van 0,25 liter diesel per uur. Dat is zeg 50 cent per uur en daar kun je dan dus wel 8000W aan hitte voor hebben. Maar een houtkachel cq openhaard is naast lekker warm ook nog eens heel gezellig. Alleen al daarom zou ik zo'n ding wel willen hebben als ik er het huis voor zou hebben dan.
GeelHesje 26 January 2023
@Leo Vlaar: U moet even weten dat op straat leven veel duurder is dan een huurhuis met alles erop en eraan hebben. Nachtopvang kost tussen de 5 en 15 euro per nacht afhankelijk hoe "luxe" je dat wil hebben. Eten kan je niet even zelf maken en moet je altijd ergens door iemand klaar laten maken. Dat is ook niet gratis. En onder een brug slapen? Ik weet niet of u dat wel eens gedaan heeft? In de zomer is dat niet zo heel erg maar in een gure herfstnacht is dat echt niet te doen. Bovendien mag dat ook niet zomaar allemaal overal en dat kan je boete's opleveren die dan ook weer geld kosten. Ik zou zeggen ga eens een nachtje in de daklozen opvang slapen. In een bed waar de vorige nacht of net 2 uurtjes daarvoor heel iemand anders in geslapen heeft en dat op een grote zaal waar allerlei soorten mensen slapen waar je echt niet naast boven of onder wil slapen. Het beste is nog wel om een vluchteling te zijn dan weet u dat?. Dan krijg je gratis een luxe eenspersoons kamer in een 5 sterren cruiseschip met eigen douche en eigen wc een ongelimiteerd en gratis lopend buffet lekker zwembadje erbij bioscoopje erbij gratis verwarming gratis electriciteit en als het dan tijd gaat worden dat je een huis gaat krijgen heb je dat meteen incl gratis inboedel enz enz enz enz. Heel het land doet huilie huilie als een vluchteling even een nachtje buiten in een tentje moet slapen terwijl halve nederlandse volkstammen elke zomer vrijwillig en tegen groffe betaling hetzelfde doen en elke autochtone dakloze gewoon in de bosjes of onder een brug moet slapen of anders moet betalen om ergens binnen te mogen slapen en als je dan geen geld hebt om te eten dan eet je maar uit de vuilnisbakken en drink je uit de sloot. Wat dat betreft kun je als je dakloos geraakt maar beter meteen een enkeltje naar Ter Apel nemen. Mijn naar uw woorden extreme bezuinigingen zijn stapje voor stapje door de jaren heen genomen. Meestal zelfs als experiment. Dat ik herfst 2021 de gaskraan dicht heb gedraait is een experiment geweest. En dat is tot nu toe heel redelijk bevallen. En het betaald zich ook nog eens goed uit ook. Dus dat is wat dat betreft wel geslaagd. Dat u dat extreem lijkt geeft een beetje aan dat u dat zelf nooit zou kunnen wat een probleem kan worden als u in een toestand terecht komt waar u dat ineens wel zou moeten kunnen. En dat is dan vaak wel ineens de hele lijst in een keer minderen. Ik weet dat ik dit kan en dat betekend dat ik heel wat meer keuze's in mijn leven heb omdat ik duidelijk aan veel minder luxe gehecht ben dan u. U kunt waarschijnlijk niet zonder. Ik wel. En ik zie dat als iets goeds.
Domoor 27 January 2023
Hoe zuiniger we leven des te meer de belastingen omhoog gaan. Doodgaan is het goedkoopst, moet je wel van de armen begraven worden. Het wordt er zo niet leuker op.
2stroke4me 27 January 2023
Vroeger gingen we aardappels rapen, bessen en noten plukken, nu hout sprokkelen.
Peter Arnolds 27 January 2023
De mensen met een houtkachel vergeten dat de buren niet blij zijn met een houtkachel. Lekker [ nog] goedkoop] maar o zo vervuilend. Voor bijna iedere houtkachelgebruiker is het teveel moeite om in de schoorsteen een stoffilter te plaatsen en een vochtmeter voor brandhout aan te schaffen. Ook 2 x per jaar de schoorsteen te laten vegen gebeurd ook meestal niet. De brandweer heeft het er maar druk mee. Eerst maken we het gas op en nu gaan we de bossen opfikken. We zijn goed bezig de aardkloot om zeep te helpen.
fiat124sport 27 January 2023
Vroeger was er niks anders als haardvuur duizenden jaren. Dat vergeten we in deze klimaat onzin tijd. Gek he dat het toen ook allemaal goed ging
BigF666 27 January 2023
sinds 2018 heb ik zonnepanelen, en sinds eind vorig jaar een airco laten installeren, die ook goed kan verwarmen, gas word hier enkel nog gebruikt voor warm water tijdens het douchen..
Mieppio 27 January 2023
Donderdag, vrijdag, komen zaterdag en zondag er ook nog bij voor deze onnozele stelling. Sommige stellingen staan een halve dag en deze staat al 2 dagen. 1 dag per stelling is meer dan genoeg
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.