Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gert-Jan Segers stopt als Kamerlid en politiek leider ChristenUnie

2.826 stemmen | Geplaatst op 13 januari 2023 | Website

Zonde! Ik zal 'm missen
28.3%
Het maakt mij niet uit
52%
Goed dat ie weg is!
19.7%

Reacties (40)

wispelhuis 13 January 2023
Hij was wél een goed politicus, al was zijn partij niet de mijne. Aardige man ook.
C.J. de Loof 13 January 2023
Het liefst zie ik deze oplichtersbende zo snel mogelijk verdwijnen, al staat Segers niet helemaal boven aan mijn "verlang" lijstje,
Nooit meer! 13 January 2023
Wanneer een " rat " het schip verlaat we je dat het zinkende is.....
Frank2 13 January 2023
Een goede en gedreven politicus. Jammer voor de CU. Is niet mijn partij, maar toch.
55Gerda 13 January 2023
Alle partijen mogen van mij opdonderen. Er is geen ene partij die aan de burger denkt behalve als er gestemd moet worden, dan komen ze weer slijmen om stemmen te winnen. En dan zijn de burgers weer goed voor
famclaes 13 January 2023
Jammer, een van de weinigen die voor het land bezig was en niet voor de eer en glorie van zichzelf, CU is ook niet mijn partij maar voor deze man heb ik respect.
Farmer. 13 January 2023
De ChristenUnie heeft zicht ontpopt als een partij die vanuit haar christelijke filosofie meent te moeten opkomen voor alle onderdrukten in onze mondiale samenleving. Daar is niets verkeert aan, het is immers gebaseerd op christelijke waarden en normen. Maar het omzien naar elkaar is natuurlijk niet voor behouden aan christenen alleen, denk aan het humanisme. Mijn bezwaar tegen de ChristenUnie is dat deze partij vanuit haar christelijke visie m.b.t. het asielbeleid en verdeling van welvaart wel erg ver gaat. De partij is blind voor de voortschrijdende islamisering van Nederland en dientengevolge daarvan toenemende intolerantie jegens andersdenkenden. De partij gaat ook voorbij aan de enorme gevolgen m.b.t. woningnood en stikstofproblematiek wat juist een gevolg is van de bevolkingsdichtheid. De partij mist bovendien de moed om m.b.t. asiel, het belang van Nederland voorop te stellen en verschuilt zich achter misplaatse christelijke principes zonder stil te staan bij de gevolgen op lange termijn. Men handelt bij de waan van de dag, nota bene een apart partij congres m.b.t. de asielopvang, was daar een goed voorbeeld van. Tijdens dat congres vroeg niemand zich af of dit beleid voor Nederland is vol te houden, andere opties waren ondenkbaar.
D.M.W. 13 January 2023
Voor zijn partij wel een gemis waarschijnlijk, sympathieke man.
Peritum ? 13 January 2023
Nu ook nog Kees van der Staaij, ook zo’n farizeeër met heel zijn gevolg. Politiek en kerk mogen niet samen gaan! Veel leed wordt hierdoor toegebracht aan niet gelovige mensen.
ierist 13 January 2023
Segers is medeverantwoordelijk voor het beleid van dit kabinet en daarmee ook de afbraak van dit land. Dus ik zal hem niet missen. Maar met zijn opvolger zal het hetzelfde zijn. Of je nu door de kat of de hond gebeten wordt.
Tinus Rukwind 13 January 2023
Er liep geen grotere Judas rond
Peter Arnolds 13 January 2023
Het is zo makkelijk om van de zijlijn mensen af te maken . Ga er zelf maar eens aan staan om iets te bereiken voor je stemmers. Het is niet mijn clubje , maar is respecteer wel Gert-Jan Segers voor hetgeen hij voor staat.
fiat124sport 13 January 2023
De eerste van de partijen die de bui ziet aankomen dat ze gaan verliezen. Wel een van de verstandige naar mijn mening. Wel respect voor. Dus stem ze weg zo snel mogelijk maart is uw eerste kans stem rechts en dus geen vvd. Stop de klimaat en stikstofonzin voor 130.fijne dag
GinaHeynze 13 January 2023
Gewoon lekker weer massaal VVD stemmen zoals altijd en niet op die opruiers die alleen maar roeptoeteren en verder geen zoden aan de dijk zetten. Amen. Ik heb best respect voor meneer Segers want hij deed het netjes met zijn uitgestreken smoeltje. Voor zijn partij zal het een gemis zijn. Wordt hij nu kartrekker bij een van de vele kerkjes of zo?
fiat124sport 13 January 2023
Dus je wilt dat we verder in de armoede gaan komen en dat we steeds minder kunnen en mogen met nog meer klimaat en eu. De afgelopen jaren is het afbraak beleid goed te zien GIna
Peritum ? 13 January 2023
En de haan kraaide drie maal !
Peritum ? 13 January 2023
Gij zult geen valse getuigenis afleggen en zult uw naaste liefhebben als u zelfe……!
Peritum ? 13 January 2023
Gij zult niet begeren wat van een ander is.
Peritum ? 13 January 2023
Zilverlingen ?
Peritum ? 13 January 2023
Kerkelijke doctrine ?
baba ali 13 January 2023
Peritum met het vaagteken, altijd fijn reacties als de uwe, waar de intelligentie als 't ware vanaf spat, te kunnen lezen. 6 op 20!
BaGj 13 January 2023
Segers leek in eerste instantie een betrouwbare man, totdat hij enkele jaren geleden zei: 'nooit meer met Rutte'. Sindsdien behoort hij voor mij ook bij de zeer grote groep politici die we niet op hun woord kunnen geloven.
Dubbelhartje 13 January 2023
Het is jammer dat hij weg gaat, ik wens hem veel sukses. Je kunt het toch niet iedereen naar de zin maken.
Zeeuwleeuw 13 January 2023
Ik ben blij dat hij weggaat. Maar mij lijkt dat je zo iets aankondigt ruim voor verkiezingen en niet na een jaar waardeloos regeren in Rutte-4. Irritant mannetje met veel bla-bla, gewichtig doen en ogenschijnlijk sterk qua ethiek en moraal, maar tegelijkertijd enorm hypocriet, alles recht praten wat krom is en beloftes die hij 100% stellig gedaan heeft een tijdje later tóch weer volledig overboord kieperen om maar weer op het pluche te mogen zitten. Ook bij deze partij wegen geld, macht en destructief korte termijn denken helaas zwaarder dan het algemeen belang, gezondheid en en welzijn voor mens en dier en de bescherming van de aarde. Politici zouden betrouwbaar en oprecht moeten zijn en héél consequent in wat zij vinden, zeggen en doen. Helaas zijn er daar niet zo veel van want de meesten zijn niet bezig met problemen oplossen en de samenleving en wereld beter te maken maar vooral met hun eigen positie en opnieuw macht vergaren voor hun eigen clubje.
Tinus Rukwind 13 January 2023
Typisch ChristenUnie; vóór het zingen de kerk uit.
Hilke N 13 January 2023
Sinds wij de kazerne door ons neus geboord zagen. kan ik hem missen als kiespijn.
Karel33 13 January 2023
In 99% is een leuk salaris en een heerlijk pluche zeteltje belangrijker dan alles andere. Om aan de macht te kunnen ruiken wijken alle princiepes. Het spreekwoord "De ratten verlaten het zinkende schip" is weer eens bewezen. Nu nog Rutte en Kaag.
sooldleg 13 January 2023
Dat wordt vast weer een nieuwe buschauffeur, want de criteria voor de voedselbank ligt voor hem nog te hoog........Naar ik hopen mag verandert het beleid ivm instroom asielzoekers en nareizigers nu ook bij de CU en staat alleen D66 nog in de weg...weg.
Kennie-L 13 January 2023
Jullie ideale partij! Bij één partij werd de natte droom van links Nederland verwoord. Over de portemonnee: verlagen btw op boodschappen, verlagen energierekening, verlagen huren, verhogen minimumloon, geen aantasting WW en ontslagvergoeding, AOW-leeftijd naar 65, mensen met zware beroepen mogen na 40 jaar werk met pensioen, behoud huidig pensioenstelsel, pensioenkortingen voorkomen, tegengaan doorgeschoten fexibilisering arbeidsmarkt, sociaal en beschut werk voor mensen met een arbeidsbeperking beschermen, autorijden moet betaalbaar zijn. Over de zorg: zorg moet een nationale topprioriteit worden, forse, structurele salarisverhoging in de zorg, tienduizenden extra zorgmedewerkers, meer uren werken moet lonen, voltijdbonus voor zorgmedewerkers, investeren in ziekenhuizen, intensive cares en spoedeisendehulpposten, tienduizenden nieuwe verpleeghuisplekken, tienduizenden nieuwe ouderenwoningen, wachtlijsten geestelijke gezondheidszorg en gespecialiseerde jeugdzorg oplossen, afschaffen eigen risico voor iedereen, behoud zorgtoeslag voor lagere inkomens en verbod op winstuitkering. Over wonen: méér sociale huurwoningen bouwen, meer middenhuur-woningen bouwen, meer koopwoningen bouwen voor starters, gezinnen en ouderen, lagere huren, handen af van de hypotheekrenteaftrek, beschadigde huizen van Groningse aardgasgedupeerden herstellen en versterken, Groningers volledig schadeloosstellen. Over dieren: dierenrechten worden opgenomen in de Grondwet, dierenmishandelaars krijgen een zware gevangenisstraf en een levenslang verbod op het houden van dieren, financiële steun aan 70-plussers voor kosten dierenarts bij zieke huisdieren, professionele Nationale Dierenambulance. En over onderwijs: kleinschalig onderwijs, taal en rekenen weer centraal, geen onbevoegde leraren meer voor de klas, stoppen met het leenstelsel, terug naar de basisbeurs, maximaal 20 procent van de onderwijsbegroting naar overhead, minimaal 80 procent naar de klas, doorlopende leerlijnen van het vmbo naar het mbo en uiteindelijk het hbo en passend onderwijs moet echt passend worden. Dat is toch een dróómprogramma? In een land waar die partij aan de macht zou zijn, wil iedereen die het hart op de goede plaats heeft toch wonen? Een paradijs! En toevallig weet ik uit betrouwbare bron dat de leider van die partij ook nog eens een buitengewoon aardige persoon is.
sooldleg 13 January 2023
Bedoelt u nou, die partij, die zijn 5 zetels heeft ingezet om perse mee te mogen regeren en zijn eigen grondbeginselen daarvoor verkwanselt heeft???? Die partij, die nodig was om als sluitpost van een coalitie, zonder inbreng en alleen met ja en amen knikken mee deed met het vormen van een kabinet, alleen al om met de club mee te mogen doen?
jogi 13 January 2023
Er wordt momenteel vele negatieve reacties, terecht of onterecht, gegeven worden over onze huidige regering maar vergeet niet, dat deze regering door ons is gekozen maar gezien de lage opkomst tijdens de verkiezingen denk ik dat veel negatieve reacties gegeven worden door hen die hun stem in de prullenbak hebben gegooid.
Kennie-L 13 January 2023
Sorry maar dit was letterlijk het partijprogramma van de PVV bij de laatste verkiezingen en ik was serieus.
sooldleg 13 January 2023
O, ik dacht al....er klopt iets niet. Maar als ik dat partijprogramma op papier had gekregen, dan had ik er ook m'n kont mee afgeveegd.
wijari 13 January 2023
Veel klets koek, kom eens met positieve gesproken goede meningen .Mijn hoop is dat geen van deze mensen ooit de politiek in mogen, of gestemd worden.
sooldleg 13 January 2023
Klets koek, is politiek eigen en het staat hier inmiddels al vol met goede meningen, die op zich beoordeeld worden op positief of negatief en..... iedereen kan de politiek in en krijgen altijd wel van iemand stemmen. Anders zou de politiek niet zo'n zootje zijn.
ierist 13 January 2023
@jogi: Deze regering is het resultaat van formatie. Die formatie hebben wij als bevolking geen invloed op gehad. Deze regering voert vooral het programma van D66 uit, terwijl de VVD de grootste partij is. Van het VVD programma wordt niet veel uitgevoerd. Ik denk trouwens dat Gert Jan Segers het in zich had om een goede politicus te zijn. Maar hij heeft helaas gekozen voor een beleid tegen Nederland en voor de EU en WEF. Hij kan nog veel goed maken door nu de stekker uit dit kabinet te trekken.
jogi 13 January 2023
Ierist, je hebt volkomen gelijk dat de regering het resultaat is van de formatie, maar hebben wij met de verkiezingen toch invloed op de formatie. En mijn stelling gaat over het feit, dat er veel mensen zijn die enorm negatief en denken het beter te weten maar weigeren te stemmen.
sooldleg 13 January 2023
Eenmaal gevallen voor de mooie praatjes en daarop onze stem te hebben uitgebracht, hebben we totaal niets meer te zeggen..........En dat is zoooo jammer, want de praatjes waarop we stemden blijken steeds weer te bestaan uit holle woorden, zonder kracht.
ierist 13 January 2023
@jogi: idd, wie niet stemt moet niet zeuren.
Zeeuwleeuw 13 January 2023
Inderdaad zijn er helaas veel mensen die elke dag op internet hun ongenoegen uiten over de politiek maar die nooit gaan stemmen. "Want het maakt toch niets uit" zeggen zij dan. Nee, natuurlijk niet, als je niet gaat stemmen helpt het niet. Maar door massaal juist wél te gaan stemmen kun je veranderingen teweeg brengen, ook al gaat dat niet altijd simpel of precies zoals je zou willen. Niet stemmen maar wel telkens opnieuw je frustraties uiten helpt echt helemaal niets.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.