ZeelandNet

Over ZeelandNet

Veelgestelde vragen gestolen gegevens

Geplaatst op 13 oktober 2014

Wat is er aan de hand?
Op 13 oktober 2014 heeft het Nationaal Cyber Security Centrum (Rijksoverheid) een lijst van ongeveer 1,3 miljoen Nederlandse e-mailadressen bekendgemaakt. Deze e-mailadressen zijn in combinatie met een wachtwoord illegaal verkregen via kwetsbare websites, bijvoorbeeld slecht beveiligde webwinkels. In deze lijst komen 14.417 ZeelandNet e-mailadressen voor.

Welke gegevens zijn gestolen?
Het is niet precies bekend welke gegevens allemaal in de lijst voorkomen. Het gaat veelal in ieder geval om een e-mailadres in combinatie met een wachtwoord. Dit  wachtwoord is niet noodzakelijk het wachtwoord van het e-mailaccount. Het is bijvoorbeeld een wachtwoord dat is gekozen bij het creëren van een account om een aankoop te doen in een webwinkel.

Is bekend om welke klanten  van ZeelandNet het gaat?
Ja, wij weten welke e-mailadressen in de lijst voorkomen. Deze klanten hebben wij via dit emailadres reeds op de hoogte gesteld en aangegeven hoe zij hier het beste...

Kwetsbaarheid Cisco modems niet van toepassing voor klanten ZeelandNet

Geplaatst op 17 juli 2014

Cisco EPC 3212

Vandaag werd via verschillende media gepubliceerd dat er kwetsbaarheden in modems van Cisco zouden zijn. Deze kwetsbaarheden zouden het hacken van het modem gemakkelijk maken.


Klanten van ZeelandNet maken gebruik van twee typen modems (EPC 3212 VoIP Cable en 3925 8x4 DOCSIS 3.0) die op de lijst van kwetsbare modems staan. Om er zeker van te zijn dat klanten van DELTA/ZeelandNet veilig kunnen internetten, hebben we onze leverancier gevraagd na te gaan of de firmware-updates die we reeds hebben uitgevoerd de genoemde kwetsbaarheden uitsluiten.


Onze leverancier heeft bevestigd dat DELTA/ZeelandNet de juiste updates op tijd heeft uitgevoerd en de kwetsbaarheden, zoals vandaag via verschillende media werden gemeld, niet van toepassing zijn voor klanten van DELTA/ZeelandNet. 

Unieke proef ontsluiten internet buitengebied van start

Geplaatst op 11 juli 2014

DELTA en ZeelandNet starten op 2 juli in Terneuzen/Hoek als eerste in Nederland met een unieke proef ‘draadloos Docsis’. Docsis is de gebruikte techniek voor internet die draadloos door de ether wordt getransporteerd. Deze techniek kan een oplossing zijn om de buitengebieden te ontsluiten.

De behoefte aan een breedband (snelle) internetverbinding neemt toe. Toch zijn er gebieden waar dit nog niet beschikbaar is, de zogenoemde buitengebieden. Deze gebieden komen in heel Nederland voor. DELTA zoekt naar betaalbare oplossingen zoals draadloos Docsis om deze gebieden in Zeeland te ontsluiten.

De Proef
DELTA maakt gebruik van een Docsis platform om via de kabel internet te bieden. Bij de draadloze variant wordt het Docsis signaal via een zender door de lucht getransporteerd. De zender bevindt zich in een mast op circa 65 meter hoogte.
Aan de klantzijde wordt gebruik gemaakt van een schotel om het signaal op te vangen. De schotel is vergelijkbaar met een schotel voor de ontvangst...