Ik heb in de afgelopen maanden nogal wat apparaten op mijn netwerk erbij gekregen en besloot om de Apple Time Capsule router een tweede kans te geven als WiFi extender in een netwerk rond de nieuwe RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN gigabit router van Mikrotik. Naast snelheid en tien giga poorten van de nieuwe router was er het advies van mijn VOIP provider, dat mij over de streep trok. De instelopties op de Apple router zijn gewoon te beroerd voor dit werk en niet geschikt voor mijn provider.
Het functioneert fantastisch, al is dit type router niet echt voor mensen zonder netwerkervaring. Er zit een zwaardere processor en meer geheugen in dan in de gemiddelde instap PC. De software is navenant. Je kunt echt elke parameter instellen. Gelukkig wordt hij bruikbaar geleverd en kun je vandaaruit instellingen wijzigen.

En als dan alles werkt, gaat het Cisco modem van onze regionale internetreus in de stress en herstart, herstart en herstart. Als de herstart niet meer binnen een uur lukt, leeg je de cache met een 30-30-30 reset. En dan gaat het binnen een paar uur weer mis. Altijd op een ongelegen moment.

De Cisco staat bij mij uiteraard in bridge, dus veel kan ik er niet aan zien. Hij lijkt niet te houden van de WAN poort op de MikroTik, die veel hogere (giga) specs heeft.
Ben ik de enige met dit probleem? Ik kan het me haast niet voorstellen. Heeft iemand de Cisco anders kunnen instellen?
Ik wil liever niet beginnen de WAN poort dicht te draaien tot de 200 Mb die ik contractueel afneem.