Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer in Zeeland

11º
10º
10º
10º
10º
10º
11º
10º
11º
10º
11º
10º
10º
11º
11º
11º
15º
14º
15º
15º
14º
14º
15º
15º
14º
13º
15º
14º
14º
15º
14º
15º
16º
16º
17º
17º
15º
17º
17º
17º
do vr za zo ma
5 5 5 4 5 5 5

Bewolkt, buien en regen

Laatste update: 21:04
  •  

Vanavond en vannacht: buiige regen Deze avond is de paraplu een must als jij naar buiten moet. Van west naar oost trekt een gebied met buiige regen over het land, waardoor het overal enige tijd gaat regenen. In het noordwesten wordt het in de loop van de avond alweer droog. Elders in het land kan het nog enige tijd blijven regenen. Komende nacht blijft het in het oosten en zuiden van het land bewolkt met perioden met regen. In het noorden komen aan het einde van de nacht brede opklaringen voor. In opklaringsgebieden kan het lokaal nog afkoelen naar een graad of 2. Elders in het land liggen de minima rond 4 of 5 graden.

https://vimeo.com/939113730 Morgen: minder koud Vrijdag komt de wind uit het zuiden, waardoor zachtere lucht richting ons land wordt aangevoerd. De temperatuur valt met 10 tot lokaal 14 graden hoger uit dan de voorgaande dagen, maar daarmee is het nog steeds fris voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor eind april zijn 13 tot 18 graden. De verschillen in weerbeeld zijn vrij groot. Zo is het in het noorden een lange tijd droog en vrij zonnig, terwijl het in het midden en zuiden veelal bewolkt is met perioden met (mot)regen. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidelijke richtingen. Koningsnacht af en toe wat regen Tijdens Koningsnacht gaan we het wederom niet overal droog houden. Verspreid over het land komt het tot buien. Ga jij naar de Vrijmarkt in Utrecht of sta jij op een festival ergens anders in het land? Dan is het toch wel een slim idee om iets van een regenjas mee te nemen. Vooral de steden in het midden en westen moeten namelijk rekening houden met wat neerslag. In het oosten verloopt Koningsnacht mogelijk een stuk droger. De minima komen uiteindelijk uit tussen 4 en 7 graden. Daarmee is het fris, maar zeker niet koud. Afgelopen jaren hadden we met Koningsnacht nog te maken met nachtvorst op veel plekken. Koningsdag: aangename temperaturen, maar ook een bui De langdurige periode met koud lenteweer eindigt precies op Koningsdag en wat betreft timing kan dit niet veel beter! De temperatuur stijgt in bijna heel het land naar 15 graden of hoger en in het zuidoosten van het land kan het zelfs 18 graden worden. In Emmen, waar de Koninklijke familie dit jaar Koningsdag viert, wordt het een graad of 16. Deze temperaturen hebben we al bijna twee weken niet meer gezien en daarom zal het voor veel mensen extra lekker aanvoelen. Zeker met een zonnetje erbij is het dan heerlijk buitenweer. Toch houden we het niet geheel droog. In de loop van de middag en in de avond kunnen verspreid over het land enkele buien vallen. Lokaal is hierbij onweer mogelijk. Zondag: heerlijk lenteweer Op de tweede dag van het weekend krijgen we te maken met een fraaie lentedag! Zeer lokaal is een enkele bui niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog en ronduit zonnig. De temperatuur loopt nog iets verder op en uiteindelijk kunnen de thermometers in het uiterste oosten zelfs 20 graden aanwijzen. Elders in het land liggen de maxima tussen 16 en 19 graden. Daarmee is het dus een heerlijke zondag om er lekker op uit te trekken. Daarna: warm lenteweer met kans op onweer? De nieuwe week begint weer iets minder warm, maar vanaf dinsdag loopt de temperatuur weer flink op en kan het op meerdere plekken in het land zelfs 20 gaden worden. Ook de dagen daarna blijft het waarschijnlijk warm lenteweer met temperaturen die iets hoger uitvallen dan gebruikelijk. De zon schijnt hierbij regelmatig, maar er kunnen af en toe ook enkele stevige (onweers)buien overtrekken.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mede mogelijk gemaakt door Weeronline.nl

Zonsopkomst 06:24
Zonsondergang 20:59

De weersverwachting in Zeeland de komende dagen

Bekijk het weerbericht voor

Weerberichten van donderdag 25 april voor de komende dagen bijgewerkt om 21:36.
Zonsopkomst en waterstanden
Hoog water  
Laag water  

Meerdaagse verwachting