Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer in Zeeland

21º
21º
22º
21º
19º
22º
22º
23º
23º
23º
24º
24º
22º
24º
25º
25º
21º
20º
22º
21º
20º
22º
22º
22º
17º
17º
18º
17º
17º
18º
18º
18º
za zo ma di wo

Nog wat warmer

Laatste update: 21:05
  •  

Vannacht: kans op noorderlicht in ons land! In het (uiterste) noorden komt deze nacht laaghangende bewolking of mist voor. Elders in het land wisselen sluierwolken en opklaringen elkaar af, waarbij de meeste opklaringen weg zijn gelegd voor het uiterste zuiden. Bij weinig wind koelt het af naar 7 tot 11 graden.

Er bestaat een kans dat we in de nacht naar zaterdag noorderlicht kunnen spotten in ons land! Een sterke zonnevlam is onderweg naar de aarde en in de komende nachten zou dat zomaar spectaculaire plaatjes op kunnen leveren. De weersomstandigheden zijn deze nacht op veel plekken vrij gunstig, maar het moet allemaal wel net goed vallen wil het tot noorderlicht komen. Het enige nadeel is dat we inmiddels alweer halverwege mei zitten en de nachten vrij kort zijn. Het tijdvak waarin we eventueel noorderlicht kunnen spotten is dus vrij beperkt. Zaterdag: nog wat warmer Zaterdag is het wederom heerlijk lenteweer. In het noorden kan de dag opnieuw wat mistig van start gaan. Elders in het land begint de dag vrij zonnig. De temperatuur valt nog wat hoger uit dan voorgaande dagen. Het wordt op veel plekken in het land warm met 20 graden. Alleen vlak aan zee en op de Waddeneilanden is het met een graad of 17 iets minder warm. In Utrecht en Amsterdam wordt het een graad of 22 en in het zuidoosten van het land kan het 24 graden worden. Met veel ruimte voor de zon is het heerlijk weer om bij een meertje te gaan liggen of om er lekker op uit te trekken. De wind is meest matig en komt uit oostelijke richtingen. Zondag: lokaal zomers warm Op zondag valt de temperatuur nog wat hoger uit. De temperatuur stijgt naar 20 tot 23 graden in de kustgebieden tot lokaal zomerse waarden van 25 graden in het binnenland. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten, waardoor het ook op de stranden deze zondag warm kan zijn met lokaal 20 graden. Het blijft overal droog met veel ruimte voor de zon. In de loop van de avond neemt de bewolking toe en in de nacht naar maandag kan een enkele (onweers)bui vallen. Maandag: enkele (onweers)buien Na een paar droge en zonnige lentedagen krijgen we in het begin van de nieuwe week te maken met een heel ander weerbeeld. De wind draait richting het zuiden, waardoor buien richting ons land worden aangevoerd. Lokaal is hierbij wat onweer mogelijk. Naast buien is het ook vaak droog en breekt de zon af en toe door. Het wordt 20 tot 23 graden Daarna: minder warm en wisselvalliger De dagen daarna blijven we gevoelig voor buien en regengebieden. Vooral dinsdag lijkt weleens vrij nat te kunnen verlopen. De dagen daarna bestaat het weerbeeld voornamelijk uit een mix van buien, wolken en zon. De temperatuur levert na maandag flink in. Halverwege de week liggen de maxima veelal tussen 15 en 20 graden.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mede mogelijk gemaakt door Weeronline.nl

Zonsopkomst 05:55
Zonsondergang 21:25

De weersverwachting in Zeeland de komende dagen

Bekijk het weerbericht voor

Weerberichten van vrijdag 10 mei voor de komende dagen bijgewerkt om 21:36.
Zonsopkomst en waterstanden
Hoog water  
Laag water  

Meerdaagse verwachting