Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik zie op tegen het koude winterweer

3.288 stemmen | Geplaatst op 7 januari 2024 | Website

Ja, ik blijf binnen
29.4%
Nee, lekker schaatsen
6.2%
Och het valt vast mee
64.4%

Reacties (28)

Howy Cues 4 maanden geleden
Anno 2024: nog steeds niet uitgeluld over 't weer.
Mieppio 4 maanden geleden
Schaatsen na drie nacht vorstjes, ja misschien op onder gelopen land, maar echt een molentocht rijden zoals wij dat gewend zijn, vergeet het maar
B Tender 4 maanden geleden
Nee, hoor een beetje kou is goed en voor mij zelfs welkom. Een lekker vorstje overdag met een zonnetje..... Goed tegen ziektekiemen in de grond en tegen ongedierte etc...... Je kunt je er goed op kleden en er beter van genieten dan op/van die aanhoudende regen, die ook nog eens een depressieve inpact op iemand heeft....De lucht lijkt ook altijd zuiverder en diep inademen...goed voor de longen!! Een lekker borreltje erbij en ja hoor....laat voor mij koning vorst maar komen.!!....En die meerdere stookkosten?....Die maken we van de zomer wel weer goed, want saldering van 1 op 1 bestaat ook dit jaar nog.
havma 4 maanden geleden
Lekker zonnetje, vrieskou, heerlijk, laat maar komen. Beter dan kwakkelweer met steeds regen
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Wat vorst is prima en hoort gewoon bij de natuur. Bovendien geeft het droge lucht en vaak ook weinig wind en wat zon die in de winter ook best welkom is. Bovendien zal het allemaal niet zo bar en bos worden. De mensen in Scandinavië met 40 graden vorst en een meter sneeuw benijd ik niet. Ik zie meer op tegen de hete zomers die steeds vaker plaatsvinden.
B Tender 4 maanden geleden
En....die klimaatverandering, (die er wel aanwezig is) komt niet door de CO2 uitstoot hoor. Die komt gewoon, omdat de aarde zich een aantal graden verdraaid in een soort "horizontale as", net zoals er een zg. "vertikale as" zich in de aarde bevind......Vandaar ook, dat het magnetische noorden zich telkens een aantal graden verplaatst. Let maar op....daar waar de "polen smelten" , ontstaan er elders nieuwe vries gebieden, zoals extreme kou in Noorwegen, Rusland, Noord Amerika etc..... De aarde zoekt nog naar z'n aanpassing, elk jaar weer.....Maar dat dat aan de CO2 uitstoot ligt is gewoon een lachertje en slechts verworden tot verdienmodel.......Of lagen de verdwenen vorige ijstijd(en) die we hier hadden misschien aan de houtvuurtjes, die onze voorouders stookten???
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
@B Tender, De huidige extreme en enorm versnelde klimaatverandering wordt helaas wel degelijk door de mensheid veroorzaakt die alles in de natuur zo verschrikkelijk verstoort en vernietigt. Alles is heel goed geregeld maar de mens maakt zo enorm veel kapot. Veel mensen willen dit niet weten en luisteren liever naar lieden die hen wijsmaken dat het allemaal maar onzin is. Ogen en oren sluiten voor gevaren is gemakkelijker dan ze onder ogen durven te zien en doen wat nodig is. Maar dat is wel dom. Oerdom!
B Tender 4 maanden geleden
@Zeeuwleeuw....Idioten volgen, die mensen iets voorkauwen, is nog veel dommer. Kuddevolk...en slechts kuddevolk eigen.
Karel33 4 maanden geleden
2 weken vorst--een dipje. veel regen en hoge waterstanden, schitterend om nu water op te slaan wat niet gebeurd. we krijgen een hete en vooral droge zomer. en dan hebben ze weer eens een watertekort.
B Tender 4 maanden geleden
En.....die fossiele brandstof? Die is niet zo maar in onze aarde verstopt. Dat had een doel, een doel die we tot op heden kunnen en mogen gebruiken...... En wie denkt, dat huidige alternatieven (kernfusie, kernsplitsing, windmolens en zonnepanelen) de toekomst zijn en tot dankbaarheid zullen leiden van de volgende generaties, die zijn totaal van het padje af.
Allem 4 maanden geleden
B Tender u heeft 100% gelijk. Die @Zeeuwleeuw snapt er geen ene moer van. Laat zich het geklets van klimaatpsychopaten als waarheid wijsmaken.
Peter Arnolds 4 maanden geleden
Er zijn op dit forum veel natuurkundigen aanwezig zo als ik aan de berichten kan lezen. Ik zelf ben al een leven lang landbouwer en boer daardoor ben ik afhankelijk van het weer. Wat ik wel weet is dat de veranderingen in de natuur zeer snel veranderen en dat de vervuiling van lucht en water nog steeds toeneemd. Meten is weten tenslotte. @Zeeleeuw heeft in mijn ogen helemaal gelijk. Wij zijn allemaal verandwoordelijk voor de veranderingen in de natuur en dat is wel degelijk de schuld van ons mensen. We vervuilen ons eigen nest niet meer of minder. Van mij mag er een lange en strenge koude periode komen, dat is goed voor de natuur.
Peritum ? 4 maanden geleden
Koud zegt u ? Weet u wanneer het koud is? Als de ijsberen bontlaarsen dragen en anti vries drinken, of als de baas vorst verlet geeft. Ik als noorderling heb wel andere temperaturen onder nul meegemaakt dan de één of twee graden onder nul die voorspeld worden, en in mijn jeugd had men geen cv of vloerverwarming. En van moeders mocht ik niet aan de vitrage voor de ramen komen, deze kon immers breken. En al met al ben ik toch al driekwart honderd jaar geworden. Winterkou is gezond, geniet er van, het duurt maar heel even.
Johan__ 4 maanden geleden
@zeeleeuw: er is geen enkel bewijs dat 'wel degelijk ' eea door de mens is veroorzaakt. Nul. Alles zit in computermodellen. Geen enkel bewijs. Geen snipper. Niks
Karel33 4 maanden geleden
k'heb het al meer gezegd. het klimaat volgt een natuurlijk verloop en veranderd elke 12--13.000 jaar, en daar is niets tegen te doen. we worden wel opgezadeld met bangmakende voorspellingen EN weer een belasting "om het millieu te sparen" lees schatkist te spekken. al die onzin verhalen--ik trap er hiet in.
Allem 4 maanden geleden
De groene leugenaars blijven het proberen.
B Tender 4 maanden geleden
@Peter Arnolds......1974, intussen inmiddels bijna 50 jaar geleden.....De militairen moesten helpen om de aardappels, juun en zichzelf uit de grond te halen, vanwege de vele regenval. De natte oogst, van 1974 genoemd.......Vergeten misschien???? Jaren daarna.... gewoon goede oogst van aardappelen en juun......Zoveel juun zelfs, dat ze het aan de straatstenen niet kwijt konden, de schapen er zelfs voor wegliepen. Tsjonge, jonge,....die CO2 toch he?....... Die invloed van de mensen toch, die invloed van de mensen toch !!!
Mieppio 4 maanden geleden
Koud is het als ijsberen je wanten komen jatten of wollen condooms gebruiken.
pappajesse 4 maanden geleden
Beetje vorst is goed voor het evenwicht. lol weer dat maya priesters klimaatverhaal. Peter millieu en klimaat zijn niet hetzelvde. Millieu verbeteren wil ik al jaren. Het zit alleen groei in de weg. Dus banken politici bedrijven hebben het klimaatsprookje omarmd En verdienen er zelfs goed mee. Ondertussen groeit de vervuiling snel idd. Tijd voor ander geloof.
GeelHesje 4 maanden geleden
Koud? -46'C in Scandanavië (het koudst daar ooit gemeten!) of -60'C in Rusland. Dat is pas koud! Inderdaad is de Aarde aan het kantelen. Op de snelweg naar een pool omkering! En ik zeg het hier maar alvast even: Dat gaat de Mensheid niet overleven!
GeelHesje 4 maanden geleden
En @Zeeuwleeuw heeft gelijk: De Mensheid is al het leven op deze Aarde bewust opzettelijk en met voorbedachte rade aan het vernietigen. Alle planten op deze Aarde hebben namelijk 2 voor hun heel erg belangrijke stoffen nodig om te ademen te leven te groeien en te bloeien en daarmee O2 te produceren voor de gehele Mensheid: Die 2 stoffen zijn CO2 en Stikstof! Die beide stoffen opzettelijk zo ongeveer naar nul willen reduceren staat gelijk aan het opzettelijk willen vernietigen van al het leven op deze planeet!
xjxjxjx 4 maanden geleden
SSssttt @GeelHesje, niet vertellen man. Straks raken alle schaapjes in paniek. 16 oktober 2046 gaat de zon NOVA en dan wordt heel het planeetje ge-reset. Vandaar dat al die multi miljardairs bunkers aan het bouwen zijn van het geld dat ze van jou en mij gestolen hebben....
GeelHesje 4 maanden geleden
@xjxjxjx: 2046 gaan we niet eens halen want door het in sneltrein vaart in 1 richting verschuiven van de polen neemt het magnetisch veld van de Aarde ook in sneltrein vaart af en daarmee tevens de bescherming tegen de invloed van de Zon. Een flinke uitbarsting van de Zon richting de Aarde gaat genoeg zijn om (nu al!) alle electronica op deze hele planeet te frituren als in een magnetron waardoor in 1 seconde de gehele wereld terug gezet gaat worden tot de Middeleeuwen of nog eerder. Alleen de zeer weinige mensen die nu nog volledig zonder electronica leven zoals Indianen diep in de bush bush gaan dat dan overleven. Hoe meer en sneller die polen verschuiven hoe zwakker het beschermende magnetisch veld van de Aarde. En lang voordat de polen echt gaan omkeren is er van dat beschermende veld helemaal niks meer over en kan zelfs een kleine uitbarsting op de Zon ruim voldoende zijn om alle electronica op deze hele Aarde permanent en definitief kapot te maken. En ik denk dat mensen zich moeilijk kunnen voorstellen wat dat in gaat houden. Een bunkertje is leuk. Maar als die pool omkering zoals verwacht gepaard gaat met ongekende tsunamie's dan denk ik dat je beter in een diepzee onderzeeër kan zitten ;-)
Peter Arnolds 4 maanden geleden
@B Tender. Wij boeren vanaf 1850 dus we zijn bekent met het weer en de natuur en het klimaat . De invloed van de mensen is hier duidelijk aanwezig. Oppervlaktewater is totaal vervuild en het grondwater is te zout geworden. Jaarlijks worden er grondmonsters genomen en deze bewijzen duidelijk dat er grote veranderingen zijn de afgelopen 50 jaar.
Frank2 4 maanden geleden
Och ja. De winter, het hoort er nu eenmaal bij. Maar ik houd van de lente en zomer. Dus die sombere koude periode mag voor mij snel weer voorbij gaan.
xjxjxjx 4 maanden geleden
@GeelHesje The Cross of Hendaye wel eens bestudeerd? De schaapjes gaan de waarheid niet aankunnen. Misschien moest ik maar eens investeren in luiers, kon wel eens goud geld opleveren...
pappajesse 4 maanden geleden
Het was heerlijk vanmorge. Beetje meer zon zou helemaal fantastisch zijn.
GeelHesje 4 maanden geleden
@xjxjxjx: Nee daar had ik nog niet naar gekeken. Ik zal het eens googelen (zonder googel zelf te gebruiken natuurlijk) En de schaapjes dienen naar mijn mening niet de waarheid onthouden te worden. Wat ze er vervolgens mee doen moeten ze zelf weten ...
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.