Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 5
Chinta

Kever zonder naam

Helaas ik kon de naam van dit mooie kevertje niet vinden

12 reacties

pbo 30 July 2014
mooie fotos Chinta, ik weet helemaal niets van kevers maar al googlend stuitte ik op afbeeldingen - en de naam van bladhaantjes kijk eens op www.insectenfotos.nl/fotos/bladhaantjes-chrysomelidae-2/ volgens mij is er wel overeenkomst met de kever op jouw fotos
pbo 30 July 2014
een 2e aanknopingspunt zou je kunnen vinden op gardensafari.net bij de naam/afbeelding oulema melanopus
B.de Fouw 30 July 2014
Prachtige kevertjesfoto's Chinta!!!
sonja. 30 July 2014
een heel mooie serie!
Ria Mes 30 July 2014
Hele mooie foto's!!
Maria. 30 July 2014
Wat een apartje...mooi!!
Chinta 30 July 2014
@pbo Bedankt voor het mee denken. Ik had het kevertje op Gardensafari inderdaad gezien maar het lijfje van dat kevertje was langer. Hoewel het op deze foto niet goed te zien is heeft mijn kevertje meer het model van een lieve-heers-beestje. Wanneer ik de foto's op die andere site bekijk lijken er inderdaad meer overeenkomsten. Mijn kevertje was slechts een halve cm groot ongeveer.
Honny Fassaert 30 July 2014
geweldig.
jan @ 30 July 2014
Allereerst weer erg mooie foto,s ,@pbo heeft het wel goed gezien , het gaat hier idd om een lid van de fam. Haantjes (Chrysomelidea) dat Gynandrophtalma Cyanea heet ,een Nederlandse naam heeft hij nog niet ,het diertje fourageert vooral op zuringsoorten maar ook wel op meidoorn , berken en wilgen etc . grt jan.
jan @ 31 July 2014
Een ander bladhaantje wat sterk op dat op de foto lijkt is het roodkraagbladhaantje (.Gastrophysa polygoni)omdat de kleuren kunnen verschillen en door de weerschijn op foto,s soms wat vertekenen ben ik toch tussen deze twee gaan twijfelen ,google maar eens.grt jan.
frank1958p 31 July 2014
mooie foto,s van die kever soort Chinta.!!!
Chinta 31 July 2014
Bedankt jan@ Inderdaad is het bijna 100 % zeker de Gastrophysa polygoni oftewel het roodkraagbladhaantje. Ik heb zoveel van dit soort kevertjes gezien op mijn zoektocht maar geen van allen die eigenlijk echt in de buurt kwam. Gezien de grootte en het model gaat het toch maar naar die richting. Nogmaals dank!!

Trefwoorden
kever