Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 7
Johanneke.

witte bloempjes - wie kent ze?

Weet iemand de naam van dit witbloeiende plantje? Ze komen op verschillende plaatsen in de tuin op, maar heb ze zelf nooit geplant.

12 reacties

tiscrea © 01 June 2013
Vogelmelk misschien?
Johanneke 01 June 2013
Dank je wel tiscrea, ik heb net de afbeeldingen erbij gezocht en dat zijn ze inderdaad! Ik heb wel een boom, vogelkers met een soort kleine witte seringen maar wist niet dat deze bloempjes ook iets met vogels hadden :-)
p stoppelenburg 01 June 2013
mooie foto Johanneke
jp 01 June 2013
die witte links is kleefkruid. naar mijn mening
Johanneke 01 June 2013
Nee JP, kleefkruid is helemaal groen met bolletjes eraan. Het is inderdaad vogelmelk zoals tiscrea zei, maar bedankt voor het meedenken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleefkruid
clochard 01 June 2013
Mooie plaat Johanneke!!!
Chinta 01 June 2013
Ik denk dat ik tiscrea dan ook wel mag bedanken. Ik had er ook een foto van gemaakt maar wist de naam ook niet. Is volgens mij toch het zelfde bloemetje? http://www.zeelandnet.nl/foto/bekijk/foto/id/212333/Mooi_bloemetje.html
Johanneke 01 June 2013
Als ik naar de knopjes kijk, groen/wit gestreept, denk ik dat het idd hetzelfde bloemetje is Chinta. Allebei weer iets geleerd :-)
jp 01 June 2013
inderdaad had ik me vergist..
Chinta 01 June 2013
Nooit te oud om te leren toch? Wat ga je nu met die mooie bloemetjes doen in je tuin? Uitroeien of laten staan? Ik heb geen idee of je dit als onkruid moet bestempelen. Ik dacht dat je deze bloemetjes ook wel bij de bloemist in een boeket zag, maar weet dat niet zeker.
Johanneke 02 June 2013
Ze komen al een paar jaar op Chinta en ik vind ze prachtig, ik laat ze dus staan en ben al blij als ik op een ander plekje weer zo'n bloemetje zie opkomen :-). Volgens Wikipedia is ook de gewone vogelmelk beschermd in Nederland, dus uitroeien zou ook niet mogen....
Chinta 02 June 2013
Gelijk heb je, ik vind het ook een heel mooi bloemetje en als ze niet gaan woekeren dan denk ik dat het een heel leuk bloemetje in je tuin is!