Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 29
MarceldR

Watermolen

watermolen

8 reacties

Vanessa 19 September 2008
Hoi Ruitje, ik vind het net als jij heel leuk om foto's te maken. Je hebt een keer een reactie op een foto van mij gegeven. (van een meeuw) Ikzelf heb een uitgebreide compact camerea, maar zou graag een spiegelreflex willen aanschaffen. Jij maakt hele mooi foto's. Welke camera gebruik jij?
Ruitje 19 September 2008
@Vanessa, Ik heb een Sony Cybershot DSC-H10 een digitale camera kost ongeveer 200 € is geen spiegel maar een compact is wel de enige naar ik weet met een zonnekapje hetgeen wel handig omdat ik 1 nogal onhandig ben en 2 veel dieren voor de lens heb. Ben wel tevreden over de camera heeft alleen lange tijd geduurd voor ik er goed mee om kon gaan of dat ik alle functies goed door had. Pas de enkele weken heb ik door hoe precies scherp te stellen dat klinkt raar maar daarvoor nam ik elke foto met een groothoek functie en nu heb ik door dat je beter een alles op normaal kan zetten. Het nadeel van de Sony en dat vind ik echt een probleem is dat de lens niet stofdicht is klein stofdeeltjes zetten nu in de ruimte tussen lens. Aan de andere kant de camera wordt intensief gebruikt dus er mag wat slijtage zijn. Op zeelandnet prikbord heb ik diverse keren deze Sony te koop zien staan voor rond de 75 € dus als je wat lijkt dan is wellicht een idee. Ik geen plannen om een spiegelreflex te kopen vrees dat ik daar te veel moeite mee zal hebben met lenzen en zo. Wel zou ik graag wat meer grootbhoek willen gebruiken om details van beestjes en zo te kieken en een statief om van die nieuwe foto's te maken maar ja je moet altijd wat te wensen hebben en niet alle wensen moet je inwilligen gelijk Jacob Cats zou zeggen het verkrijgen van de zaak is einde van het vermaak. Die meeuw was echt heel leuk en mooi en ik ben nog steeds jaloers op de foto had hem zelf gemaakt willen hebben maar zal niet zo mooi zijn geworden.
Ruitje 19 September 2008
€ = dus euro en wat een spelfouten weer maar Guus de jack russell hond staat te trekken en wil naar buiten naar de teckel excuus bij deze.
Vanessa 19 September 2008
Bedankt voor je informatie. Ikzelf heb een Sony DSC-H2. Dat is ook een cybershot. Is dat dan wat anders dan een compact camera? Ik ben wel tevreden over de camera, maar zou zo graag meer willen. Ook omdat mensen regelmatig zeggen dat ik leuke foto's maak. Dat is wel een stimulans om door te gaan.
Ruitje 20 September 2008
@Vanessa, DSC-H2 en de DSC-H10 zitten in dezelfde reeks en behoren tot compact camera. Voordeel van een compact dat het klein is en makkelijk mee te nemen is. Leuke foto's maken zit niet in soort camera maar in de persoon die foto's iedereen kan een spiegelreflex nemen een statief een marco lens en dan opnames maken waarvan je zegt wauwwwwwwwwwwww. Techniek is iets wat je kan aan kan leren onderwerp in drieen, focus links, licht van boven het zijn regeltjes die iedereen aanleert wordt je zelf aangerekend als je er van afwijkt. Soms zie je fotografen die buiten deze regels treden en de spiegel gewoon inleveren en maling hebben aan die regels die iedereen slaafs volgt en een eigen weg volgen. Op zeelandnet foto zitten soms proffesionele fotografen en volslagen amateurs door elkaar het is dan ook een beetje flauw om iedereen tegen de zelfde meetlat de houden. Wil je foto's meten en willen weten waar je staat dan moet je toch naar een fotowebsite mensen zeggen vaak en snel leuke foto's. Aan de andere kant het plezier van het foto maken zit in het foto maken. Je maakt mooie foto's zou er zeker mee door gaan. Betere en mooie foto's krijg je met een spiegel maar is geen toverdoos het is zoals Jacob Cats zegt al draagt een aap een gouden ring blijft een lelijk ding.
Vanessa 20 September 2008
Leuk, die laatste zin. Maar bedankt voor de tip. Ik zal hem meenemen in m,n overweging om een spiegelreflex aan te schaffen.
Ruitje 20 September 2008
Was niet negatief bedoelt denk alleen dat de spiegel en compact elkaar heel dicht naderen m.a.w. een slechte foto wordt niet beter door een spiegel en een mooie foto wordt niet slechter omdat met een compact is genomen. Maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit een foto gemaakt met spiegel dus eigenlijk kan ik beter niet oordelen. Die spiegel komt echt wel als het virus is ontwaakt ik hou het bij mijn compact camera.
Vanessa 21 September 2008
Ik had het ook niet als negatief opgevat hoor.

Trefwoorden
watermolen