Films vandaag op TV

23:00 op NPO2

Selma (2014)

23:00 op NPO2

7.5

Met o.a. David Oyelowo, Carmen Ejogo en Jim France

Het verhaal van Martin Luther King, en de strijd die hij leverde om stemrecht te garanderen voor alle inwoners van de Verenigde Staten. Hij leidt een gevaarlijke campagne, met een epische protestmars in Selma als culminatie. Dit leidde uiteindelijk tot... Het verhaal van Martin Luther King, en de strijd die hij leverde om stemrecht te garanderen voor alle inwoners van de Verenigde Staten. Hij leidt een gevaarlijke campagne, met een epische protestmars in Selma als culminatie. Dit leidde uiteindelijk tot de ondertekening van de Voting Rights Act door president Johnson in 1965. Lees meer

Topfilms vandaag

vrijdag 20 april

 • Red Corner

  6.2

  20:30, RTL8

  Misdaad (1997) met Richard Gere, Bai Ling en Bradley Whitford

  (1997) Met o.a. Richard Gere, Bai Ling en Bradley Whitford Jack Moore, een Amerikaanse advocaat, bevindt zich in Bejing in verband met besprekingen over de mogelijkheden van een gezamenlijke onderneming voor satelliettelevisie. Na een avond met een Chinese dame wordt hij tot zijn verbijstering gearresteerd en beschuldigd van moord. In zijn pogingen zijn onschuld te bewijzen, krijgt hij niet alleen te maken met taalproblemen, maar ook met het corrupte systeem.

  Bron: Filmtotaal.nl

  Red Corner

  20:30, RTL8

 • The Cold Light of Day

  4.9

  20:30, SBS9

  Actie (2012) met Henry Cavill, Verónica Echegui en Bruce Willis

  (2012) Met o.a. Henry Cavill, Verónica Echegui en Bruce Willis Een jonge Amerikaan blijft alleen achter als zijn familie wordt gekidnapped tijdens een vakantie in Spanje. Hij heeft slechts een paar uur de tijd om een verband te vinden tussen hun verdwijning en een geheim van zijn vader.

  Bron: Filmtotaal.nl

  The Cold Light of..

  20:30, SBS9

 • Mommy

  8.1

  21:15, Canvas

  Drama (2014) met Anne Dorval, Suzanne Clément en Antoine-Olivier Pilon

  (2014) Met o.a. Anne Dorval, Suzanne Clément en Antoine-Olivier Pilon Een weduwe heeft als alleenstaande ouder de taak om voor haar moeilijk opvoedbare, gewelddadige zoon te zorgen. Ze vindt daarbij steun wanneer een mysterieuze buurvrouw zich in het huishouden van de twee begint te nestelen. Deze vrouw geeft de moeder de ondersteuning die ze nodig heeft.

  Bron: Filmtotaal.nl

  Mommy

  21:15, Canvas

 • De Held

  4.8

  22:00, NPO3

  Misdaad (2016) met Fedja van Huêt, Daan Schuurmans en Monic Hendrickx

  (2016) Met o.a. Fedja van Huêt, Daan Schuurmans en Monic Hendrickx Sara Silverstein is net met haar familie teruggekeerd uit Los Angeles. Ze is nog nooit in aanraking gekomen met geweld. Als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarop haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. De vraag is of dit alles verband heeft met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader. Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

  Bron: Filmtotaal.nl

  De Held

  22:00, NPO3

 • Doom

  5.2

  22:15, SBS9

  Actie (2005) met Dwayne Johnson, Karl Urban en Rosamund Pike

  (2005) Met o.a. Dwayne Johnson, Karl Urban en Rosamund Pike Nadat in het jaar 2145 een gruwelijk ongeluk, als gevolg van een experiment, in de basis Phobos heeft plaatsgevonden, moet een groep mariniers strijden tegen de monsters die als gevolg daarvan de basis zijn binnengedrongen.

  Bron: Filmtotaal.nl

  Doom

  22:15, SBS9

 • Selma

  7.5

  23:00, NPO2

  Biografie (2014) met David Oyelowo, Carmen Ejogo en Jim France

  (2014) Met o.a. David Oyelowo, Carmen Ejogo en Jim France Het verhaal van Martin Luther King, en de strijd die hij leverde om stemrecht te garanderen voor alle inwoners van de Verenigde Staten. Hij leidt een gevaarlijke campagne, met een epische protestmars in Selma als culminatie. Dit leidde uiteindelijk tot de ondertekening van de Voting Rights Act door president Johnson in 1965.

  Bron: Filmtotaal.nl

  Selma

  23:00, NPO2

 • Mercenary for Justice

  4.1

  23:15, RTL7

  Actie (2006) met Steven Seagal, Jacqueline Lord en Roger Guenveur Smith

  (2006) Met o.a. Steven Seagal, Jacqueline Lord en Roger Guenveur Smith Een huurling raakt betrokken bij een missie die de levens van zijn familie op het spel zet. Om de missie te doen slagen moet hij inbreken in één van de best bewaakte gevangenissen van Zuid Afrika om daar de zoon van de grootste drugsbaron zien te bevrijden.

  Bron: Filmtotaal.nl

  Mercenary for Jus..

  23:15, RTL7

 • Two for the Money

  6.2

  23:55, RTL8

  Drama (2005) met Al Pacino, Matthew McConaughey en Rene Russo

  (2005) Met o.a. Al Pacino, Matthew McConaughey en Rene Russo Voormalig American football-speler Brandon Lang heeft een fijne neus voor het voorspellen van uitslagen van allerlei sportwedstrijden. Wanneer de sluwe zakenman en oplichter Walter Abrams de jongeman in het vizier krijgt, neemt hij hem onder zijn hoede. Walter leert Brandon zijn illegale praktijken, maakt hem snel rijk en introduceert hem in het jetset-leven. De twee krijgen zowaar een vader-zoon relatie, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer Brandon zijn 'magic touch' begint te verliezen. Nu is hij opeens verantwoordelijk voor miljoenenverliezen en gaat Walter het zijn protégé heel moeilijk maken. Zo ontstaat een persoonlijke strijd tussen twee oplichters die naast veel geld nog iets veel belangrijkers te verliezen hebben: hun trots en ego.

  Bron: Filmtotaal.nl

  Two for the Money

  23:55, RTL8

 • The Client

  6.7

  00:00, Eén

  Thriller (1994) met Susan Sarandon, Tommy Lee Jones en Mary-Louise Parker

  (1994) Met o.a. Susan Sarandon, Tommy Lee Jones en Mary-Louise Parker De elfjarige Mark Sway is getuige van de zelfmoord van een maffia-advocaat. Korte tijd daarna moet advocate Reggie Love de jongen in bescherming nemen tegen de gangsters en tegen de ambitieuze openbare aanklager Roy Foltrigg.

  Bron: Filmtotaal.nl

  The Client

  00:00, Eén

 • What We Do in the Shadows

  7.6

  00:40, NPO3

  Komedie (2014) met Jemaine Clement, Taika Waititi en Jonathan Brugh

  (2014) Met o.a. Jemaine Clement, Taika Waititi en Jonathan Brugh Viago (379 jaar oud), Deacon (183 jaar oud), Vladislav (862 jaar oud) en Peter (8000 jaar oud) zijn vier vampiers die een flat delen in Wellington, in Nieuw-Zeeland. Spijtig genoeg is het lastig voor ze om vrienden te maken omdat hun dorst naar bloed altijd overheerst. Langzaamaan blijven er weinig mensen over om mee om te gaan en het viertal raakt sociaal geïsoleerd, totdat ze besluiten er iets aan te gaan doen.

  Bron: Filmtotaal.nl

  What We Do in the..

  00:40, NPO3

 • Sliding Doors

  6.8

  00:50, BBC1

  Drama (1998) met Gwyneth Paltrow, John Hannah en John Lynch

  (1998) Met o.a. Gwyneth Paltrow, John Hannah en John Lynch Helen heeft het leuk voor elkaar: ze woont samen met haar vriend in het hartje van Londen en heeft een leuke baan als PR-medewerkster. Maar als Helen onverwachts wordt ontslagen en vroeger dan gewoonlijk naar huis terugkeert, neemt haar leven een onverwachte wending. Sterker nog, het neemt twee onverwachte wendingen.

  Bron: Filmtotaal.nl

  Sliding Doors

  00:50, BBC1

Niks op TV?
Film1 heeft elke dag een TV-premiere! Ontdek het Film1-aanbod van vandaag