Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet een verbod op vapen komen

3.831 stemmen | Geplaatst op 3 mei 2024 | Website

Eens
83.1%
Oneens
16.9%

Reacties (27)

beautifulN 2 weken geleden
Goh wat een mazzel heb ik dan weer dat ik na 10 jaar flink vapen, nog steeds leef en gezond ben...
volijke 2 weken geleden
Als je het verhaal leest dan hebben de slimme jongens in de Vape industrie weer lekker gescoord. De tabaksindustrie weet precies hoe ze de "schapen" om de tuin moeten leiden met hun merchandising!
dutchy71 2 weken geleden
Een verbod op bepaalde belastingen of verlagen, Dat zou een betere vraag of stelling zijn.
Johan__ 2 weken geleden
Een verbod op verboden.
Groothuis 47 2 weken geleden
Laat iedereen maar voor zichzelf uitmaken of ze hun longen willen vervuilen.
heul 2 weken geleden
Wanneer gaan we eens inzien dat verbod hier verbod daar totaal zinloos is. Een verbod heeft alleen zin als het te handhaven is en er een sanctie is die herhaling ontmoedigd. Maar dat er nu al mensen vrij rondlopen die veroordeeld zijn tot anderhalf jaar gevangenisstraf omdat er geen cipiers zijn, geeft wel aan hoe failliet het systeem is. Zelf geloof ik dat gerichte voorlichting over de pro- en contra- argumenten van in dit geval van vapen veel zinniger is. Hele dagen verboden bedenken en de burger door hoepeltjes laten springen, nee die tijd is voorbij, dat zie je overal in de maatschappij. Maar het blijven net mensen.
Baltimore 2 weken geleden
@Groothuis 47 als men dan ook begint met sparen voor de eventuele behandeling is dat prima. Dat gebeurd niet, dus een verbod lijkt de meest betuttellende maar juiste weg.
Karel33 2 weken geleden
beter een verbod op het verbieden--hebben ze niets beters te doen? hoe meer je vebied--des te meer wordt dat verbod overtreden.
Howy Cues 2 weken geleden
Eens! Niet-rokers zijn wederom de dupe van nicotinejunks. Ook de uitgeademde damp van e-sigaretten bevat zowel restjes nicotine als andere schadelijke stoffen die tijdens de verhitting van de vloeistof in de e-sigaret vrij komen, namelijk propyleenglycol, glycerol, aldehyden, nitrosamines en zware metalen in de vloeistof. Bij elke teug of trekje aan een e-sigaret worden de schadelijke stoffen ingeademd, voorverwarmd en weer uitgeademd. Uit uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat vapen niet alleen schade toebrengt aan de luchtwegen, maar ook de hersenen en organen kunnen erdoor worden aangetast. Dubbelop dus, want nicotinejunks zijn sowieso dom en ongezond bezig. Ofschoon vadertje Staat niet de pretentie heeft de verslaafde "vaper" te willen opvoeden, is ingrijpen met een verbod noodzakelijk om de jeugd te beschermen tegen de ziekelijke rookgewoontes van bekende mensen die een voorbeeld voor uw kind kunnen zijn. Dus laat uw kind niet 'het kind van de rekening worden' van de commercie die omwille van de winst de nicotineverslaving in stand wil houden. Zeg nee tegen nicotine en teken daarom de petitie/burgerinitiatief op https://nicotinee.nl/.
Howy Cues 2 weken geleden
@heul, waarde (ex-)collega, wie niet luistert, moet voelen. Daar draaien 'verboden' om. In eerste instantie zal het vergrijp licht gestraft worden. Maar naarmate het verbod ingeburgerd raakt, zal de buikriem aangetrokken worden. Mentaliteitsverandering knipt uw cirkelredenering (.. maar het blijven net mensen ..) door. Mensen veranderen niet, maar ontwikkelen zich wel. Zo gaat 't in de onderwijswereld óók, nietwaar?!
beautifulN 2 weken geleden
Howy: zullen we meteen alles verbieden waar de door jouw genoemde stoffen in zit? Dus shampoo, tandpastas, medicatie, infuzen, speelgoed, voeding, verzorgingsproducten, speelgoed etc etc etc Ow wacht, dan word het weer te lastig zeker. 😉 Ik zal nooit zeggen dat vapen gezond is, absoluut niet. Maar denk even na en kijk eens op je allerdaagse producten, voeding Etc sta je gebruikt : daar zitten die vreselijke slechte stoffen ook allemaal in
heul een week geleden
@ Howy cues , wat u zegt zou waar zijn mits er er daadwerkelijk gestraft zou worden, maar dat gebeurt niet. Er zelfs geen sprake van van enige vorm van handhaving, hierdoor vervalt de zin van een verbod. Is een van voorlichting dan niet doeltreffender?
Howy Cues een week geleden
In het Nationaal Preventieakkoord staan maatregelen en afspraken om in 2040 een rookvrije generatie te hebben. Voorlichting om roken te ontmoedigen is al decennia lang aan de orde. Ondanks alle goede voorlichting en onderrichting ten spijt is de verleiding om iets 'nieuws' uit te proberen onder de jeugd groot. De tabaksindustrie weet dit óók. En zij zal het niet nalaten de kat op het spek te binden. In de Tabaks- en rookwarenwet staan regels over tabaksproducten, aanverwante producten (waaronder e-sigaretten/vapes, kruidenrookproducten en verhittingsapparaten) en roken. Naast de wet- en regelgeving voor tabak- en rookwaren is er ook het Nationaal Preventieakkoord. Hierin staan maatregelen om roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht terug te dringen. Eén heel belangrijk wapen om het (e-)roken uit te bannen, is een verbod. Daar goed opgevoede burgers wetsgetrouw zijn, behoeft de overheid niet op elke vierkante meter een toezichthouder of handhaver neer te zetten. Volgens de wet van de grote getallen, is de pakkans bij overtreding relatief groot. Daarom is 'verbod op vapen' een zwaarder middel dan een stok achter de deur om jongeren te motiveren iets niet te doen. De Lange en de Sterke arm der Wet bepalen in welke mate en vorm de wet (verordeningen, verboden, regels etc.) gehandhaafd wordt. Over NIX18 was men in aanvang ook niet te spreken, maar thans wordt dit verbod met respect nageleefd. Niets doen is geen optie.
Howy Cues een week geleden
@beautifulN, zoals je had kunnen verifiëren geldt jouw suggestie als mosterd na de maaltijd. De NVMA doet haar werk naar behoren, waardoor voedselveiligheid, productveiligheid en dergelijke van een hoog niveau zijn. Neem je eigen advies ('denk eens na') ter harte en bedenk dat al de tips die je anderen in de loop der tijd gegeven had, zelf-reflecterend zijn. Voorts deel ik jouw zorgen omtrent schadelijke 'stoffen' in onze voedselketen. In mijn vakgebied word ik hiermee dagelijks geconfronteerd.
famclaes een week geleden
Roken en gebruik van alcohol is niet verboden, waarom varen dan wel?
Tramper Kees een week geleden
Inderdaad er moet een verbod komen op Vapen tabak en tabaksprodukten. En mensen met longkanker op eigen kosten behandelen.
Kaiser een week geleden
tramper Kees , en iemand met longkanker die die heeft opgelopen van mensen die roken ?
C.J. de Loof een week geleden
Tuurlijk laten we nog eens iets gaan verbieden.... zullen we dan ook ineens alcohol, vlees, suiker, fastfood, autorijden en contant geld verbieden??? en dat gaan we dan net zo handhaven als soft-drugs.
BigF666 een week geleden
roken verbieden? en waar moet de roverheid, dan het gemiste belastinggeld vandaan toveren?
Howy Cues een week geleden
@BigF666, roken kost de Staat meer dan het opbrengt. Vandaar dat de overheid nu overweegt accijns te heffen op e-sigaretten. En zolang er nog geen totaalverbod is op tabakswaren ( sigaretten, shag, sigaren en cigarillo's) zal een continu accijnsverhoging gerechtvaardigd zijn. Bovendien besteden ex-rokers hun geld nu aan btw-producten in plaats van aan tabak. Een gemiddeld gebruik van één pakje sigaretten à 11 euro per dag kost op jaarbasis zo'n 4000,- euro. Dus stoppen met roken levert zowel financieel gewin als gezondheidswinst op. En waarom zou je smerige rook inhaleren als je gezonde lucht kan inademen? Fabrikanten proberen op alle mogelijke manieren hun 'klanten' verslaafd te houden en nieuwe klanten te lokken, over te halen en te manipuleren om nieuwe 'verslavende producten' uit te proberen. Dealers danken hun bestaan aan verslaafden.
Mieppio een week geleden
Ik vind dat er een verbod moet komen op alle regeltjes en wetten die ze in Brussel bekokstoven voor ons.
mystiek56 een week geleden
Er zou eens een verbod moeten komen op mensen die steeds een ander willen verbieden wat hij of zij mogen. Eigenlijk zijn dat heel ongelukkige mensen die blijkbaar zelf ook een ander nodig hebben want ze gaan ervan uit dat anderen net als zijzelf blijkbaar geen verantwoordelijkheid hebben voor zichzelf en dan een ander ook op hun verantwoordelijkheid moeten wijzen.
Patilion een week geleden
Ik rook en vape lekker door, alles kan je online bestellen dus lekker verbieden, echt kansloos. Mij verbied je niet, ik doe wat ik wil.
Groothuis 47 een week geleden
@Patilion. Wat goed van je, dat je jouw longen vervuild met roken en vapen. Vooral doorgaan.
Patilion een week geleden
Ja goed hey, als mensen nou eens hersens krijgen dan weten ze wat nog slechter is. Het is sowieso mij leven en geen mens op aarde die daar iets over bepaald.
Kaiser een week geleden
Patilion , vooral doorgaan, maar blijf later dan ook weg van de gezondheidszorg, inderdaad jou leven (nog wel)
Patilion een week geleden
@Kaiser, je bewijst het maar weer eens, hersenloos. lekker bezig.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.