Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Avondklok voor jongeren. Kinderen jonger dan 13 's avonds niet alleen op straat

2.704 stemmen | Geplaatst op 30 april 2024 | Website

Eens
87.3%
Oneens
12.7%

Reacties (20)

GeelHesje 2 weken geleden
Absoluut geen enkele sprake van!!!!!! Wij leven hier officieel in een vrije maatschappij waarbij geen enkele roverheid mag gaan bepaken wie wanneer waar niet komen mag! En dat hoort ook zo te zijn in Frankrijk!
GeelHesje 2 weken geleden
bepalen ipv bepaken ... tiebvaudjuh
Peritum ? 2 weken geleden
Per direct invoeren zodat het ‘ geteizum ‘ van de straat verdwijnt en tevens vele problemen door hen veroorzaakt.
Peritum ? 2 weken geleden
Skreiffauwtje, ‘ geteizem’
Alles stroomt 2 weken geleden
Lijkt mij in Oostkapelle niet aan de orde.
Alles stroomt 2 weken geleden
Weet niet hoe het in Ellesdiek is? Volstrekte onzin natuurlijk deze stelling.
GeelHesje 2 weken geleden
Avondklokken horen thuis in dictatoriale regimes en niet in "vrije en democratische" samenlevingen. En als er al mensen zouden zijn die mogen bepalen of kinderen na een bepaalde tijd binnen dienen te blijven dan zijn dat de ouders van die kinderen en niet de roverheid!
Verzamelaar1978 2 weken geleden
Heerlijk, de tijd van 'weleer' is weer terug... In de toekomst is bijvoorbeeld dit in onze Zeeuwse hoofdstad te lezen (en lach er maar om). BEKENDMAKING AVONDKLOK In het door de EU bezette Nederland is het, per heden, verboden om van 19:00 uur tot 05:00 te vertoeven. Hij, Zij, 'Het' die zich strafbaar maakt aan het overtreden van dit BEVEL wordt gestraft door het militair standrecht en zal zich blootstellen aan het vuurpeloton, tuchthuis of gevangenis. Evt. 'uitzonderingsbewijzen' zijn af te halen bij uw EU gemeente. Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat 'niet gevaccineerden' geen gebruik kunnen maken van deze uitzonderingen en geweerd worden van de openbare ruimten. Indien ongevaccineerden in de openbaarheid gevonden worden, zullen zij worden opgepakt. Dit geldt ook voor overheid kritische mensen. Evt. berichten van dergelijke mensen zullen door de provider al worden verwijderd omdat dit niet strookt met de gedachte van 1 volk, 1 boodschap en 1 EU.
B Tender 2 weken geleden
Het betreft steden in Frankrijk, waar veel gewelddadige en dodelijke incidenten gebeuren waarbij jongeren zijn betrokken.....Dit in ogenschouw nemende, lijkt het instellen van een avondklok, voor jongeren een goed idee......Ook als dat in steden in Nederland zou gebeuren, zou ik een voorstander daarvan zijn.....Kennelijk kunnen velen de verkregen vrijheid niet aan en lijkt ingrijpen (dmv de instelling van een avondklok bv) een goed idee.......Maaaar, dat zal niet lang stand houden, want er is altijd veel te weinig personeel, om (zeker hier), dit te handhaven en zeker op langere termijn.
velder 2 weken geleden
Is er dan een dusdanige crisis die dit rechtvaardigt? Lijkt me niet. 13 jarigen horen niet op straat 's nachts maar een avondklok is niet het middel.
Kaiser 2 weken geleden
zolang ze niets vernielen zou ik niet weten waarom ze niet op straat mogen zijn , en niet iedere jongere is geteisem , die zitten meer bij de reageerders, en die komen de straat niet op, maar schijnen wel te weten wat er zich op straat afspeelt .
Verzamelaar1978 2 weken geleden
Voor alle duidelijkheid: het gaat mij niet zozeer om het feit of jonge mensjes die nog niet eens 13 jaar zijn op straat slenteren. Feitelijk hoort dit niet en horen zij thuis, echter, het gaat mij om het 'opstapje' richting een avondklok. 'Men', en dat is voor velen weer anders maar laat ik het nu de politiek noemen, verzinnen altijd een 'onschuldige' aanleiding om zaken erdoor heen te fietsen. Als een avondklok voor jongeren al kan gelden voor onder de 13 jaar, waarom zou dit dan ook niet kunnen gelden voor ouderen boven de 80? of groepen daartussen of mensen die gekwalificeerd worden als 'potentieel gevaarlijk voor de volksgezondheid'. Het lijkt me dat hier echt met argusogen naar gekeken wordt alvorens er ooit een dergelijk besluit komt. Dit is werkelijk een hele gevaarlijke stelling of zoals enkele jaren terug; of bepaalde mensen wel of niet welkom zijn in publieke ruimten en dat is nog maar 3 jaar terug.
gelejas 2 weken geleden
Eens, alleen zou het 15 jaar moeten zijn, het moet maar eens afgelopen zijn met dat straatterrorrisme bomaanslagen berovingen drugsgebruik. De moderne opvoeding heeft gefaald, nu is de overheid aan zet, hoge boetes of opsluiting bij overtreding. Genoeg is genoeg
Howy Cues 2 weken geleden
Bij buitenproportionele problematiek in de grote, boze stad kan men eventueel de avondklok instellen (noodverordening). Afgezien daarvan is een avondklok voor jongeren iets tussen ouders en kinderen. Oftewel opvoeding genaamd. Trouwens, een goede opvoeding hoort 'thuis' met de paplepel ingegeven te zijn, immers Jong begonnen is half gewonnen. Als kinderen 't slechte pad ingeslagen zijn, moeten de ouders ter verantwoording geroepen worden en al dan niet strafrechtelijk vervolgd worden. Laten we wel wezen: 14-, 15- of 16-jarigen hebben niets op straat te zoeken om twee uur ’s nachts. Laat staan 12 of 13-jarige pisvingertjes. Pubers kunnen op zo'n leeftijd niet de weelde en vrijheid van onze democratie aan. Stel daarom duidelijke (huis-) regels in, waardoor een samenleving leefbaar blijft. En hier past een avondklok voor kinderen jonger dan 13 jaar niet in, dunkt me.
B Tender 2 weken geleden
Trouwens...wat meer handhaving in Nederland, zou sowieso geen kwaad kunnen (zonder voor politiestaat uitgemaakt te worden)....Wat meer veiligheid op straat mag best en wat meer tucht mag van mij ook, ipv. die slappe hap, het fluwelen handschoentjes beleid en etc.....Was het alleen maar om de loerende anarchie en sluipend extremisme (links en rechts) te voorkomen....Maar ach, ja, die heilige centjes he?....Het alles afmetende kostenplaatje, waarvoor alle normen en waarden moeten wijken en ondergeschikt aan zijn.
B Tender 2 weken geleden
En....hetgeen verzwegen moet worden, uit den boze is om te noemen.....is natuurlijk, dat we in de loop der jaren heeeel veeeel personen hebben binnen gehaald uit andere landen, met andere culturen.....Culturen, die zich niet aanpassen aan het cultuur, dat hun een reikende hand toedient, van de hand profiteert, maar de rest verwerpt......Ook in België en Frankrijk speelt dit een rol en zijn er daar zelfs buurten, waar de politie zich niet meer durft te vertonen..... Cijfers van criminaliteit, zijn er, maar de nationaliteiten van de daders, daar mag men niet over praten, dat is taboe!!......
Groothuis 47 2 weken geleden
Als ouders het nalaten op hun kinderen op te voeden, zal de staat het wel moeten doen. @GeelHesje , ga eens een avondwandeling maken na 22.00uur in een van de grote steden in Frankrijk en je zal wel anders gaan piepen. Frankrijk is Nederland niet. Dit is het resultaat van de vrije staat zoals jij het graag wil.
gelejas 2 weken geleden
Eens met Groothuis, maar ga ook eens na tien uur in R'dam zuid je hond uitlaten
Johan__ 2 weken geleden
Vandaag voor 13 jarigen, morgen voor 30 plussers? Geef ze geen macht! Ze misbruiken het voor een eigen agenda.
Howy Cues 2 weken geleden
Avondklok? In vergelijking tot populisme is de avondklok slechts een wekker die te vroeg afgaat. Geef de PVV geen macht. Deze eenmanspartij, die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist, is de Doomsday Clock van onze samenleving. Bepaalde mensen zijn niet langer welkom in onze democratie. De meer-of-minder-uitspraken bewijzen dat de Euraziatische vos wel zijn haren maar niet zijn streken verliest.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.