Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoe vaak maakt u gebruik van het openbaar vervoer?

3.762 stemmen | Geplaatst op 26 februari 2024 | Website

Dagelijks
1.2%
Paar keer per week
1.7%
Paar keer per maand
4.9%
Zelden tot nooit
92.3%

Reacties (19)

Zomervliegje 3 maanden geleden
Zelden! Als het openbaar vervoer in Zeeland beter zou zijn, zou ik zeker vaker reizen. Echter op veel plaatsen is geen, tot nauwelijks vervoer. Ook sluit het vaak niet goed op elkaar aan.Ik pak dan ook liever de auto. Altijd van A naar B mits je natuurlijk geen problemen ondervindt met de auto.
Karel33 3 maanden geleden
openbaar vervoer? zelden in zeeland. je bent aangewezen op eigen vervoer als je ergens naar toe wil. en maar zeuren over het millieu--de uitstoot enz. de veerboten kun je ook niet vertrouwen--of ze zijn niet inzetbaar of varen niet wegens mist.
No summer this year 3 maanden geleden
Werk gerelateerd. En met de zekerheid van de NS pak ik veel vaker de auto om richting Brabant te rijden. Wat een onprofessionele organisatie. Ze kunnen niets, zijn alleen maar geïnteresseerd in geld binnen harken van het vee wat ze vervoeren. Nee dit bedrijf krijgt een dikke onvoldoende voor hun prestaties. En Koolmees zou eigenlijk meteen moeten opstappen. Hij zou zorgen voor veel beter OV en het is eigenlijk alleen maar slechter geworden. En dan kopen ze maar weer voor 150 miljoen van die slechte treinen. Leren uit het verleden is volgens mij niet hun sterkste kant. Dus kan ik de NS voorkomen doe ik dat. Jammer maar waar. Tevens tussen Roosendaal en Bergen op Zoom nooit geen controle omdat men al weet dat er teveel jeugd 1e klas gaan zitten en confrontaties wil men voorkomen. Dus doe daar ook eens iets aan en controleer niet pas in Zeeland.
gewoon ikke 3 maanden geleden
Openbaar vervoer is schandelijk slecht in Zeeuws Vlaanderen dus wil je ergens op tijd zijn zonder 3 uur van te voren te vertrekken dan moet je gewoon met de auto gaan. Mijn partner lag in de Blauwe Hoeve voor revalidatie en ik was dagelijks vanuit Sas van Gent bijna 3 uur onderweg omdat de bussen niet op elkaar aansluiten. Nee, openbaar vervoer is een schande in Zeeland en om nu te zeggen dat deze ongemakken gratis zijn................... nou nee , een dure ongeorganiseerde bende.
Ron625 3 maanden geleden
Waar ik met de auto 20 minuten over doe, ben ik met het OV meer dan 90 minuten onderweg. Heen en terug scheelt dat bijna 2,5 uur ! Zou het goed geregeld zijn, i.p.v. een op winst gerichte organisatie, dan zou ik het kunnen doen, maar met het huidige systeem is het onmogelijk!
kleinjanbj 3 maanden geleden
Als ik 10 km moet rijzen naar de poli bij ons kan ik wel een uurtje of 6 voor uittrekken. Naar het ziekenhuis in terneuzen ook zo een halve dagg kwijt. Ze kunnen de miljarden beter in een nutteloze oorlog steken, waar geen eind aan komt, dan voor fatsoenlijk vervoer te regelen bij ons in zeeuws vlaanderen.
Peter Arnolds 3 maanden geleden
Nog nooit heb ik in een bus, tram, of trein gezeten en gezien de verhalen zal ik het ook nooit gaan doen. Ik zou ook niet eens weten hoe ik dat moet doen .
Peritum ? 3 maanden geleden
Zeer zelden, niet te doen als je aan een rolstoel gebonden bent. Kan met aangepast vervoer reizen maar zeer beperkt aantal kilometers en binnen bepaalde reistijden. Ben echt afhankelijk van m’n eigen auto. Politieke verantwoordelijke in Zeeland strooit praatjes rond die voor geen kant deugen, zeker niet voor mensen met een lichamelijke beperking.
Howy Cues 3 maanden geleden
In Nederland nooit! Ik heb 2 studerende kinderen die doordeweeks gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Nou ja, gebruik maken is een groot woord, want het is schering en inslag dat treinen en bussen uitvallen. Dus regelmatig kan ik mijn kinderen wegbrengen en ophalen van een of andere perron of bushalte in Zeeland. In aanvulling tot wat Provincie Zeeland beweert (Zeeland is goed bereikbaar met het openbaar vervoer), zijn de volgende voegwoorden op haar plaats: mits (op voorwaarde dat) en tenzij (behalve als). Goed bereikbaar houdt in dat de dienstverlening op rolletjes loopt. En daar schort het aan. Allerlei voorziene (te weinig personeel, spits, achterstallig onderhoud e.d.) en onvoorziene omstandigheden (ziekte personeel, blaadjes op de rails, sneeuw, ijzel e.d.) gooien roet in het eten. Steeds meer mensen laten het openbaar vervoer voor wat het is en pakken de auto, motor of fiets. In Nederland regent het geen grote korrels Venz, maar klachten over het openbaar vervoer. Net als het vertrouwen in de politiek, neemt het vertrouwen in ons paradepaardje 'het openbaar vervoer' zienderogen af. Door privatisering en institutionalisering - de 2 doodzondes bij uitstek - is het weinig 'goede' van vroeger ook in verval gegaan.
Farmer. 3 maanden geleden
Met een bepaalde regelmaat maak ik gebruik van het openbaar vervoer. En zeker, af en toe is er ook sprake van vertraging of uitval. Kan ook niet anders in een druk en overbevolkt land en een overbelast spoorwegnet waar een vertraging direct gevolg heeft voor andere treinen. Maar desondanks is bus en trein vervoer in vergelijking met andere landen nog steeds redelijk goed geregeld. Het feit alleen al dat er vragen worden gesteld in het parlement zodra er weer sprake is van meerdere vertragingen doet in menig Aziatisch en Zuid-Amerikaans land de wenkbrauwen fronzen, men zou er een dagtaak aan hebben.
B Tender 3 maanden geleden
Nooit en nooit zal het zijn, al moest ik kruipen........De kwaliteit in deze is, net als steeds meer in deze huidige maatschappij met sprongen achteruit gevlogen, om plaats te maken voor gelddrang (extra eurootje voor het ceo-otje) en winstbejag........En de volgende is al weer op komst......postbezorging!!!
fiat124sport 3 maanden geleden
Ik zal het alleen gebruiken als het gratis is anders nooit. Te lastig, te duur en er gaat niks boven de benzine of diesel auto de batterij auto zal ik nooit kopen tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming. Nooit meer eenlinks kabinet
Mr. Bean 3 maanden geleden
Zou er gebruik van maken als je er van op aan kon, dit is uitgesloten, Zeeland achtergebleven bij vele zaken, slecht provinciebestuur die alles vanuit den Haag pikken ! Nu willen ze wel weer een oefengebied voor onze petite armee , maar nee, geen kazerne, we zijn alleen goed voor de rotzooi, hoe lang trappen we hier nog in, alles onder mom uitstel, zeg maar afstel !! Provincie bestuur ?, wat is dat ???
Seal 3 maanden geleden
Nooit met de auto ben ik 1 uur onder weg met de trein iets meer dan 4 uur en 25 min lopen er bij. Openbaar vervoer werkt alleen als je naar een grote stad wil en anders vergeet het maar
Uisge 3 maanden geleden
1,1% dagelijks en 5,2% af en toe, schaf maar af zou ik zeggen, van het geld dat we overhouden kunnen die paar mensen gratis met de taxi.
Howy Cues 3 maanden geleden
Dit onderzoek is niet representatief, Uisge. Wellicht zet het CBS (Hoeveel wordt er met het openbaar vervoer gereisd?) jou op het goede spoor, te weten: https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/verkeer-en-vervoer/personen/openbaar-vervoer.
Uisge 3 maanden geleden
Het is te hopen dat je studerende kinderen meer humor hebben, ouwe zeveraar.
Alles stroomt 3 maanden geleden
Ben binnen een kwartier met de bus (2 x per uur) op station Middelburg. En dan prima verbinding met de grote steden (Breda en verder, Dordrecht, Rotterdam, Den Haag, Leiden etc... het hele land door) Zit graag in de trein, comfortabel vervoermiddel. Op Walcheren zou het fijn zijn en een enorme verbetering als bij alle bushaltes digitale informatie borden zouden staan met up to date reisinformatie. En het zou zeker een enorme impuls zijn als het OV gratis zou zijn. In Zeeland moet het OV fors uitgebreid worden m.i. Alle kernen zouden goed aangesloten moeten zijn op het OV. Heeft helaas geen politieke prioriteit.
Karel33 3 maanden geleden
honderd miljoen voor granaten is geen probleem voor den haag--maar 10 miljoen voor verbetering van het ov: "sorry--daar hebben we geen geld voor"
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.