Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik mag graag vis eten

2.839 stemmen | Geplaatst op 24 februari 2024 | Website

Ja, heerlijk!
63.6%
Och, wel aardig
22.5%
Nee, voor mij geen vis
13.9%

Reacties (14)

Peritum ? 3 maanden geleden
Elke week een keertje naar de visboer voor een lekkerbekje ( van kabeljauw ) en in het seizoen een haring. En één keer per week een stukje gepocheerde zalm, heerlijk! Ook mosselen en schaaldieren vinden de weg naar mijn keuken en worden met vreugde toebereid en gegeten. Dus of ik graag vis eet, ja ! Maar of het mag, heeft nog nooit iemand aan mij gevraagd.
copie 3 maanden geleden
Vroeger wel. Nu de vele troep die in zee word gegooid niet meer.Alles gaat in de zee,ook wat andere landen via rivieren naar zee weg spoelen. En helemaal geen platvis,paling ,krab,kreeft,lijken en alle kruipende dieren die alles van de zeebodem opeten.Aan de Christenen,het staat ook in uw bijbel. Beter kweekvis ,ook al is dat niks.
Alles stroomt 3 maanden geleden
Eet geen vlees en vis.
Frank2 3 maanden geleden
Een keertje of 3 of 4 per week wel een visje. Geen gefrituurde vis natuurlijk, want dat is niet echt. Maar verse kabeljauw, verse zalmfilet of zalmmoot, tongetjes, zeebaars, dorade etc. Ook wel mosselen en oesters. Wel makkelijk natuurlijk want de vishandel is om die hoek. En bereiden van vis is zo makkelijk. Smakelijk.
Peter D? 3 maanden geleden
Er blijft steeds minder vis over en zeker vis die nog verantwoord gegeten kan worden. Ben wel benieuwd hoe deze “stelling” gebruikt kan worden voor een betoog tegen o.a. linkse elite, 130 rijden en ontkenning van een veranderend klimaat 🤔
F. de Vink 3 maanden geleden
De Nederlandse zeevisserij is vakkundig om zeep geholpen. Met Europa voorop.
Howy Cues 3 maanden geleden
De grote vissen eten de kleine: de elite bepaalt wat het volk moet doen. Wegkijken is zo Hollands als haring met uitjes. Wanneer de opwarming en vervuiling van de zeeën in dit tempo blijft doorzetten, staat binnenkort nog alleen aquariumvis op 't menu. Weliswaar zonder kwik, dioxines, PCB's, PFAS of andere smaakverbeteraars, maar wel genetisch gemodificeerd. Onmacht? Nee, grote vissen eten de kleine op. Dus wat er achteraf gebeurt, had vooraf gestopt moeten worden. Zeg nee tegen de rechtse elite. En over 130 rijden gesproken: https://www.autovisie.nl/nieuws/vijf-redenen-waarom-maximumsnelheid-van-100-km-h-wel-niet-prima-is/
ST DEKEN 3 maanden geleden
Ja zeker eten we graag vis. Ik ving nog wel eens een leuke zeebaars in de Westerschelde maar deze gaan tegenwoordig weer terug de schelde in vanwege de PFAS vervuiling , tevens eten we ook geen zeekraal en lamsoren van dit gebied meer, ook door deze vervuiling. Nu las ik een artikel dat er mosselen gekweekt gaan worden te hoogte van Hoofdplaat. Een vraag is hier nu ; is de PFAS nu weg ??????? Geloof u maar dat ik straks mijn mosselen direct uit Yerseke ga kopen, waarvan ik dan zeker van kan zijn dat deze mossel niet uit de Westerschelde komt. Ik vind het heel vreemd dat hier in de Westerschelde een mosselkweekerij mag komen in een gebied waar we voor zijn gewaarschuwd geen vis of zeekraal te eten, wie heeft hier zoveel in te brengen dat we de giftige mossel mogen eten. HEEL VREEMD ALLEMAAL
Allem 3 maanden geleden
Zelfs op dit forum zijn er groene leugenaars die proberen hun achterlijke stelling te promoten. Dus eet zoveel mogelijk vlees en vis, gezonder bestaat niet. Hulde aan onze vissers.
B Tender 3 maanden geleden
M'n familie zat in de visserij en in m'n jeugd, werd het me bijna bij elke maaltijd voorgeschoteld,.....vis, vis en vis, totdat ik er een afkeer van kreeg en slechts af en toe nog een gebakken tongetje at. De rest van de vis kon- en kan me tot op heden niet of sporadisch nog bekoren. Een toastje tonijn, of zalm, een Kippertje (Brado)=gerookte haring, een Maatjes haring (zijn al meer dan een jaar geleden gevangen), af en toe een mosselavondje en thats it........Veel liever een stukje vlees....kip of koe en zeker geen varken.....Bovendien wordt de vis nog steeds te duur betaald, zeker in onze provincie, waar de kreukels, de mossels, de oesters en andere schelpdieren nog gewoon voor het oprapen liggen......Maar !!!!! niks meer uit de Westerschelde (PFASS), liever maar uit de Oosterschelde.....alhoewel.......
Tzalniewaarzijn 3 maanden geleden
In Nederland eet ik zelden of nooit vis. De prijzen liggen me hier veel te hoog. Daar in tegen, In Frankrijk en Spanje koop je een kilo kabeljauw of zalmfilet voor tien euro. Daar eten we bijna dagelijks vis. Eens visje is lekker maar moet wel betaalbaar zijn.
Mieppio 3 maanden geleden
Geen vlees en geen vis eten dan mis je toch wel een heleboel. Alles wat je niet binnen krijgt moet je aanvullen met allerlei zooi wat niet gezond is. Als we vegetarisch moesten eten dan hadden we wel als konijn geboren geworden of als knaagdier.
Howy Cues 3 maanden geleden
Al het gif dat je wel binnen krijgt, moet je lever ontgiften. Uiteraard helpen natuurlijke supplementen zoals chlorella, koriander, knoflook en magnesium om de zware metalen (kwik en lood), pcb's en dioxines af te breken. Trouwens, Mieppio, moorddadige bloeddorst kan o.a. tot hersenziekte (o.a. gekkekoeienziekte) leiden. Een bekend symptoom is het verschil niet weten tussen het gebruik van overgankelijke (zijn) en onovergankelijke (hebben) werkwoorden.
Zeeuwleeuw 3 maanden geleden
Wij eten al heel lang geen dieren! We willen absoluut niet dat dieren lijden voor ons eten! En vissen kunnen nog jarenlang in vrijheid een goed leven hebben. Dus waarom zou je die vangen met vreselijke angst en stress en pijn en hen vervolgens vermoorden om op te eten? Vissen horen in de zee, zoals vogels in de lucht en o.a. hazen, konijnen en herten op het land of in het bos.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.