Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rookt u?

2.875 stemmen | Geplaatst op 3 april 2024 | Website

Ja
18.1%
Nee
81.9%

Reacties (21)

Frank2 4 weken geleden
Nee, ik rook gelukkig niet(meer). 40 jaar geleden gestopt van de ene op de andere dag gestopt, en daar heb ik nog nooit spijt van gehad.
Groothuis 47 4 weken geleden
Nee, gelukkig niet.
TCB 4 weken geleden
Wederom geen stelling maar een vraag!
fiat124sport 4 weken geleden
Nee maar ik vind dat iedereen zelf moet weten of hij rookt of drinkt en door het duurder te maken gaan mensen niet minder roken het gaat illegaal of we gaan gewoon naar het buitenland en slaan daar in ze hebben zich zelf er mee en helaas ook ons want er komen minder inkomsten binnen waardoor andere zaken weer duurder worden zoals benzine hier gelukkig ook daar voor naar Belgie. Tot slot stop klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming. Batterij , wind en zon zijn niet schoon. Isoleren is schimmel en voor gas.
Uisge 4 weken geleden
Roken is een smerige debiele verslaving, mag ik dat zeggen? Ja want ik heb het vijftig jaar gedaan, ben er gelukkig nu tien jaar vanaf.
Howy Cues 4 weken geleden
Nee. Eigen keus en verantwoordelijkheid. Roken is metonymisch gezegd een uitgestelde vorm van Russisch Roulette. Dus wijsneuzige roker, wil je een langzame lijdensweg tegemoet gaan dan is roken een van de wreedste methodes om jezelf van kant te maken. Succes. En à propos, bedankt de samenleving alvast voor de barmhartige verzorging op je ziekbed. De jaarlijkse zorgkosten voor ziekten die door roken zijn veroorzaakt, kost de gezondheidszorg miljarden euro's. Ondanks alle goedbedoelde waarschuwingen en adviezen ten spijt, kiest de fervente roker toch voor de gerede kans op (long)kanker, COPD, hart- en vaatziekten en diabetes. Maar ere wie ere toekomt. Dankzij de onbaatzuchtigheid van de roker blijft de gemiddelde levensverwachting op peil, waardoor de kostenpost AOW tegelijkertijd nivelleert.
Mieppio 4 weken geleden
Waarom zouden wij roken, we roken al mee op een verjaardag en dat is al erg zat. Ik zeg ga buiten roken dan heeft de rest er geen last van die niet roken, dat is wel zo fijn. Ik stuur ze ook naar buiten om te roken.
B Tender 4 weken geleden
Roken??....Of ik nog rook?...Nee, sinds 1978 al niet meer. Ik neem nu genoegen, met houtvuur van de kachel van de buren, de Paasvuren her en der, de "vreugde"vuren met Kerst, het vuurwerk met oude en nieuw, de uitstoot van de industrie, de files van auto's die her en der ontstaan ( bv. omdat er een paar plezierjachtjes langs de brug willen), de bosbranden, (die ontstaan door de oververhitte poep van bronstige herten?) etc etc.......Maar zelf roken? Nee, dat doe ik niet meer......Ze zeggen dat dat ongezond is. (Maar eigenlijk bedoeld wordt, dat het goed is voor de staat, maar sterker nog tot besparing dient bij de gezondheidszorg).
Mr. Bean 4 weken geleden
Beide fervent rokers, zelf 2 pakjes per dag, gelukkig ligt dat nu meer dan jaar achter ons, heb dit bedrag automatisch iedere week op spaarek. laten storten, tel uit je winst, gewoon STOPPEN, niks geen kauwgum of pleisters, beetje wilskracht !!!!
B Tender 4 weken geleden
Aha, ik snap het al....De belachelijke prijsverhoging op tabaksartikelen, zal waarschijnlijk worden gebruikt als dekking voor het 2,3 miljard toegezegde bedrag aan Tata steel, om te verduurzamen.......Met een beetje geluk, blijft het bedrijf, van de Indiase eigenaar dan nog in ons land.......alhoewel, je weet maar nooit.....Misschien moet de tabaksprijs nog meer omhoog......Heel simpel dus, de ene rook betaald de andere om niet te roken.
B Tender 4 weken geleden
3x op het nieuws.....Honderden extra coronadoden, door slechte luchtkwaliteit.....Hoeveel van hen rookten er wel en hoeveel van hen rookten er niet, vraag ik me dan af.
Mart 1957 4 weken geleden
Nee... 20 jaar geleden gewoon van de een op de andere dag gestopt. Maar ik heb geen hekel aan rokers. iedereen moet het voor zichzelf weten. De een gaat graag naar de camping of op vakantie... de ander rookt graag een peukje. Leven en laten leven
mystiek56 4 weken geleden
mystiek56 2 dagen geleden Altijd weer die betweters, Altijd al die lui die weten hoe anderen zich moeten gedragen. Altijd al die lui die het beter weten en waarvan ik ook niet weet wat zij allemaal doen om gezond te leven. In dit land staan we steeds meer klaar om anderen de les te lezen. Uiteraard is roken slecht, als je dat nog niet weet loop je echt generaties achter maar dat wil niet zeggen dat je constant moet aangeven hoe een ander moet leven. Voor sommige mensen is die sigaret nu éénmaal hun rustpunt in het leven. Mogen zij, Oja dan komt het verhaal het kost zoveel in de gezondheid zorg. Ook dat valt wel mee want de rokers gaan toch eerder dood. Want het is nu éénmaal erg slecht. Wordt zelf ziek van al die lui die het zo nodig moeten propaganderen wat goed en slecht is. Weet wat slecht is, deze gehele maatschappij ziek maken van negativiteit en dat wordt steeds erger. We doen allemaal dingen die niet goed zijn gaan we dat allemaal belasten want daar zijn we goed in BELASTEN. Laten we ons eens wat meer druk maken over goede voorlichting op scholen , Mensen die nu éénmaal roken en hun rust vinden in een sigaretje om dit te ontzeggen om het onmogelijk te maken. Ben je daar trots op. Schandalig. Had je in de 2e WO moeten zeggen tegen die verzet strijders die een sigaretje rookten om tot rust te komen. . We weten echt niet meer waar we mee bezig zijn. Gelukkig en goed leven, doen wat je zelf ook fijn vindt en niet constant in een keurslijf gedwongen worden omdat de één het beter weet dan de ander. Je mag dit niet en je mag dat niet. Overigens ik ben een niet roker, nooit gedaan en nooit geen behoefte aan gehad maar ik drink wel eens een jonge klare. Moet die ook belast worden??? Want dat zal voor de ''een'' wel goed zijn en voor de ander niet. Mn opa heeft altijd gerookt en in de kolen gewerkt. is 86 jaar geworden. Had je die man ook zijn sigaretje of zijn shaggie af willen nemen. We gaan allemaal dood maar we mogen allemaal zelf ook bepalen hoe we leven. En daar worden mensen doodziek van , van al die mensen die willen bepalen hoe anderen moeten leven. Laten we ons meer drukken maken over het feit Hoe we geleefd worden, Hoe we in vakjes worden gestopt en hoe we gemanipuleerd worden en dat allemaal met open ogen aanzien. Maar we maken ons meer druk om de buurman die rookt dan om het feit dat we dadelijk in een maatschappij c.q. land wonen waar het leven helemaal niet meer zo fijn in is. Een land dat veel te vol wordt en al is , en door de overbevolking er steeds meer vrachtauto.s rijden om al die monden van al die mensen te vullen. Laat maar binnen stromen maar als ik buiten loop in zoutelande of domburg zie ik alleen maar toeristen in campers, dure auto met allemaal uitlaat gassen. Je zou er ziek van worden Eens 70 Oneens 19
B Tender 4 weken geleden
@mystiek56...Als het in paperback vorm wordt uitgebracht, dan koop ik het!!!
Mr. Bean 4 weken geleden
Denk dat er in de tabak van vroeger minder troep zat, rokers moeten het inderdaad zelf weten, maar het is minder leuk als ze in je nabijheid roken en dat dan met een air van zeg er eens wat van, ben niet voor niets gestopt, elkaar respecteren mag ook nog wel in 2024, er is al genoeg naar de kl.... !
B Tender 4 weken geleden
Het is in de loop van enkele jaren een hetze geworden.....Eerst mocht roken alleen op plaatsen in de horeca, die daarvoor waren aangewezen, daarna alleen nog buiten, daarna buiten het terras, daarna helemaal niet meer.....Op voetbalvelden, nb. in de open lucht, mocht niet meer....Op stations, (in de buitenlucht), alleen bij een speciale paal.....Het ging zelfs zo ver, dat iemand op z'n eigen balkon niet meer mocht roken.......Er gingen zelf gedachten rond, dat een roker maar meer gezondheidszorg moesten betalen.....Mensen, mensen, waar zijn we toch mee bezig, dat we ons zo mee laten slepen, als kuddedieren eigen, door enkelen die willen bepalen wat goed voor ons zou zijn en wat niet......Altijd heb ik gedacht, dat zoiets bij de opkomst hoorde van een vorige -eeuwse groepering, maar kennelijk heb ik het helaas mis..... Het zal mijn tijd wel duren, maar wat zal het volgende zijn, vraag ik me af.
Howy Cues 4 weken geleden
@mystiek56. Zo, zo meneertje wijsneus, bedilzuchtigheid is weer troef. Je beschuldigt anderen van betweterigheid, terwijl jij je hieraan zelf schuldig maakt. Bij gebrek aan beter trakteer je het forum op kadavers uit de sloot. Het toppunt van neuswijsheid is de 'eens-70-oneens19-toevoeging', waarmee je toegeeft 'hoe anderen zich moeten gedragen'. Wie zich zelf mystiek noemt, moet wel zijn hart openen voor esoterische ervaringen. Echter ondubbelzinnig doe je het tegenovergestelde.
B Tender 4 weken geleden
O, en nu dat ik toch eventjes van de gelegenheid gebruik maak om een sporadische reactie op deze poll te plaatsen.......Met Pasen hebben we gebakplaat met de hele familie en genoten van veel vlees, sauzen en wat er allemaal bij behoord......De hele woonkamer stond blauw van de rook (zelfs de plastic kanarie was van z'n stokje gevallen, maar ach dat kun je verwachten van die met Pfass bedekte platen)......Kan geen kwaad voor mensen, alleen kanaries gaan er dood aan.....Of het invloed heeft op m'n gezondheid?...Maakt me niet uit, het was reuze gezellig en volgende keer weer!!
Peritum ? 4 weken geleden
Ja ik rook, paling, makreel, kip en spek en tal van andere zaken. Ik doe dit in de open lucht en vrije ruimte, heerlijk. Maar aan zo’n stink/ gifstok lurken zal niet gebeuren. Je moet eens uitrekenen hoeveel lekkere andere geneugten je kunt kopen en genieten als je het roken achterwege laat.
C.J. de Loof 4 weken geleden
Ja ik rook zo af en toe een sigaartje en soms stop ik een pijpje, gewoon even genieten na een goede maaltijd, ter compensatie drink ik daar een fijn cognacje bij, helaas kan dit niet meer in een restaurant. Ik ben nog steeds van mening dat restaurants of café zelf moeten uitmaken of er binnen gerookt kan worden. Laat ze het aan de deur maar kenbaar maken dan kunnen die zeikers naar een rookvrij restaurant. Straks mag er niks meer.... auto rijden, , vliegvakanties, vlees, suiker, alcohol, roken. Een groot deel van de bevolking gaat lekker mee in die onzin!
Kaiser 4 weken geleden
C.J. de Loof , als ik eens lekker wil eten ,heb ik geen zin om in de stank van een ander te zitten , en voor een kok is het niet leuk om zijn lekker eten verpest te zien worden met de smaak van tabak
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.