Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De melk wordt goedkoper

2.819 stemmen | Geplaatst op 15 februari 2024 | Website

Dat werd tijd
35.1%
Het zal wel
34.3%
Ik drink geen melk
30.6%

Reacties (19)

dutchy71 2 maanden geleden
De mensen blij maken met een dooie mus, Nog steeds houden de mensen te weinig over eind van de maand Al werk je eigen 7 slagen in de ronde, Eigen risico / gemeentelijke heffing enz, Waar gaat dit naartoe alleen maar werken voor de staat, En dat raken de mensen echt beu om alleen maar te werken voor de staat, Zorg in Den Haag eerst maar eens voor een fatsoenlijk kabinet want nu gaat ons geld naar een bodemloze put.
Alles stroomt 2 maanden geleden
Het leven van de koe steeds slechter!
volijke 2 maanden geleden
Wat een jankverhaal van die Ahold topman. De boer in Nederland krijgt momenteel 28 cent voor een liter melk. In de schappen van de supermarkt kost een liter volle melk een euro. De multinationals worden steeds rijker en het volk steeds armer. Mensen wordt eens wakker!
The Dutch 2 maanden geleden
Gelukkig maar! Dat wordt weer ouderwets veel overhouden aan het eind van maand...
Uisge 2 maanden geleden
Blij dat The Dutch nog humor heeft hier, je moet wel heel miserabel zijn om daar een duim omlaag achter te zetten.
Peritum ? 2 maanden geleden
Een ieder die bij AH koopt, is een dief van zijn eigen portemonnee.
Mieppio 2 maanden geleden
wij halen melk bij de boer is altijd even goedkoop
egel 2 maanden geleden
De boeren krijgen per kg betaald, dat is op dit moment 59 euro per 100kg .
TCB 2 maanden geleden
Dat zou goed nieuws zijn als het met dierenwelzijn te maken had maar dat is uiteraard niet zo!
In.the.air 2 maanden geleden
Moedermelk is voor baby’s en Koemelk is voor kalfjes. Ik drink al decennia water, thee en koffie. Geen melk nodig.
Howy Cues 2 maanden geleden
De verkoopprijs heeft nagenoeg niets te maken met de kostprijs, maar met wat de concurrentie doet. Het is meer een kwestie van een goed (prijsverlaging) of slecht (prijsverhoging) voorbeeld doet volgen. De concurrentie bepaalt, de consument betaalt. Heel die melkhandel is overigens boerenbedrog. Neem nu Campina. Uit exact dezelfde melktank worden drie verschillende pakken (merken) gevuld. Dus als je een pak melk koopt, waarvan alleen het uiterlijk (het merk) van de verpakking verschilt, ben je en dief van eigen portemonnee als je voor het dure merk kiest. Melk is melk, want melk is gestandaardiseerd en voldoet daarom aan de dezelfde wettelijke normen en eisen die daaraan gesteld zijn qua eiwitten en vet (het Melkstandaardisatiebesluit). Wilt u iets weten over de 'Melkprijssystematiek', lees dan het artikel: https://www.frieslandcampina.com/nl/eigendom-van-boeren/melkprijssystematiek.
the_street 2 maanden geleden
Nog meer dierenleed aan het begin van de melkketen, een melkkoe zal een melkkoe blijven. Kunstmatige inseminatie, kalfjes die direct na de geboorte bij hun moeder worden weggehaald zullen tot kalfsvlees worden en een kort leventje hebben.
famclaes 2 maanden geleden
Ik gebruik soja melk voor mijn pap en pudding koemelk drinken doe ik niet
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
Melk is van nature bedoeld om baby's te voeden. En dan wel baby's van de eigen soort! Bij het opgroeien stopt normaal gesproken ook de melkconsumptie. Er is namelijk geen dier dat zijn hele leven lang melk drinkt, alleen de mens is op dit bizarre idee gekomen. En het is al helemaal van de zotte om melk van andere dieren te drinken, die daarvoor nota bene aan de lopende band zwanger gemaakt worden, want anders krijgen zij geen melk. Het veroorzaakt enorm veel intense ellende bij de dieren doordat de kalfjes na de draagtijd bij de moeder meteen na de bevalling wreed weggerukt worden. Voor de moeder is dit zeer pijnlijk en stressvol omdat zij van nature voor haar kindje wil zorgen, Bovendien is onomstotelijk bewezen dat koeien die als kalfje wat langere tijd bij de moeder gebleven zijn later veel minder snel ziek worden en veel gezonder zijn, wat natuurlijk ook heel logisch is. Veel kalfjes worden overigens al snel met veel geweld en angst in grote vrachtwagens gejaagd om over vaak grote afstanden gedeporteerd te worden om vervolgens het slachthuis ingejaagd te worden en daar meedogenloos afgeslacht te worden. Daarnaast wordt ook de moederkoe na een jaar of 5 à 6 gewetenloos afgeslacht omdat men vindt "dat zij niet voldoende melk meer produceert." Hoe kan de mens dit toch allemaal zonder enige moeite op zijn geweten hebben? Melk is vanaf de jaren '60 en '70 enorm gepromoot om er extreem veel geld door bij elkaar te schrapen. Er gaan vele miljarden in om. Dát is de enige reden dat er zo veel melk gedronken wordt. En wanneer je er eenmaal aan gewend bent weet je niet beter meer en denk je dat je niet zonder kunt. Tegenwoordig zijn er enorm smakelijke en gezonde alternatieven gemaakt van soya, amandel, haver, rijst of combinaties daarvan. Wij kopen altijd de biologische versie omdat die geen toegevoegde suiker en allerlei toevoegingen bevat. Als je er aan gewend bent vind je het veel lekkerder en heb je geen enkele behoefte aan melk die uit de uier van een dier getapt wordt. Het is ook ideaal voor het maken van bv. shakes, pannenkoeken, aardappelpuree of stamppot. Het vreemde nadeel is wel dat deze dranken vaak duurder zijn dan de melk waarvoor men een koe misbruikt. Maar dat gaat nog wel veranderen. Er is gelukkig een sterk groeiend aantal mensen wat niet meer mee wil werken aan al het onnodige en zinloze leed wat talloze dieren aangedaan wordt. Ook steeds meer voedingsdeskundigen adviseren om veel minder voedsel van dierlijke afkomst en steeds meer plantaardig te gebruiken. Lekker, gezond, veel beter voor dier en natuur en met een schoon geweten. Iedereen blij toch.
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
Ik citeer: Stop dit kalverleed, sleep VanDrie voor de rechter! Dier&Recht start een rechtszaak tegen VanDrie; de grootste kalverslachter van Nederland. Dit familiebedrijf importeert jaarlijks tienduizenden kalfjes uit Ierland. De transporten zijn een helse reis voor de pasgeboren dieren en onderweg worden structureel allerlei wetten overtreden. Veel dieren worden ziek en sommigen sterven onderweg. Van Drie is al jarenlang Europees kampioen in kalverleed. De familie heeft ruim 1.3 miljard euro verdiend over de rug van weerloze kalfjes, maar ze geeft geen cent om het welzijn van deze dieren. Daarom starten wij een rechtszaak tegen deze meedogenloze kalfsvleesmagnaten die doelbewust de wet overtreden! De kalfjes hebben jouw hulp hard nodig! Steun jij onze rechtszaak door je aan te sluiten als medestander? Dit dierenleed moet stoppen en daarom stappen wij naar de rechter! Onze eis: een einde aan de import van kalfjes uit Ierland. Word jij medestander in onze juridische strijd?
Mieppio 2 maanden geleden
Wie moeten we voor de rechter slepen.....ik weet het Zeeuwleeuw moet het worden, zie hem al staan voor het hekje hahahaha
C.J. de Loof 2 maanden geleden
Ik drink geen melk, niet vanwege die opruiende flauwekul over dierenleed maar omdat ik het niet lekker vindt.
Howy Cues 2 maanden geleden
Herinnert u zich de reclameslogan "melk is goed voor elk" nog? Boerenbedrog! Laat volkswijsheid 'boerenverstand' voor wat het waard is en kies voor écht gezond verstand. Melk is goed voor de portemonnee. Alweer een typisch gevalletje van "de slager keurt zijn eigen vlees".
Karel33 2 maanden geleden
melk he--normaliter geeft de koe melk voor haar kalfje. maar de mens heeft de koe veranderd in een melkprocucent. het kalfje krijgt de biest--daar zitten belangrijke stoffen in. daarna: alleen nog melk voor de verkoop.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.