Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De salderingsvergoeding voor zonnepanelen blijft. Heeft u zonnepanelen?

2.317 stemmen | Geplaatst op 14 februari 2024 | Website

Ja
60.3%
Nee, maar wil ze wel
6.4%
Nee
33.4%

Reacties (15)

DDB en DDB-tje 2 maanden geleden
Natuurlijk zal die regeling voorlopig blijven. Eerst zullen alle energiebedrijven de mensen extra laten betalen als je zonnepanelen hebt, en daarna pas gaat de saldering weg. Geloof toch niet dat het volk gematst gaat worden, nu eerst iedereen nog zonnepanelen laten bestellen met dit nieuws.. en dan toeslaan. Lees dit over 3 jaar nog eens :)
jansplinter 2 maanden geleden
@DDB en DDB-tje Dus nu aandelen kopen i.p.v. zonnepanelen ?
egel 2 maanden geleden
Ja, ik heb er 22 en gebruik de opgewekte stroom zelf voor de koelruimte. Het helpt een beetje de kosten te drukken.
Allem 2 maanden geleden
Nee, en ik wil ze ook niet. Doe niet mee met groene leugenaars.
Alles stroomt 2 maanden geleden
Ja en zonnebloemen in de tuin.
Howy Cues 2 maanden geleden
Plan Afbouw Saldering is afgewezen door de 1-ste Kamer. De energieleverancier is wettelijk verplicht de zonnestroom die je terug levert op jaarbasis te verrekenen met je verbruik uit het elektriciteitsnet. Dit heet salderen. M.a.w. je blijft alleen over je netto (gesaldeerde) verbruik (afgenomen energie min terug geleverde energie) verbruikskosten, energiebelasting en btw betalen. Dus verder speculeren is overbodig.
fiat124sport 2 maanden geleden
Ja ik heb ze wel maar levert in de winter maanden heel weinig op. zodra ik er voor moet betalen koppel ik ze af of gaan ze van het dak af. Voor de rest 100 procent geen warmtepomp is in mijn huis niet te betalen en isoleren is niet de oplossing . Want uiteindelijk betaal je daar ook een prijs voor een spouw zit er niet voor niets. Tot slot stop klimaat en stikstof onzin voor 130 stop verduurzaming, Wilders voor president.
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
Ja, wij hebben ze ook. Ideaal om uiterst milieuvriendelijk gratis stroom te gebruiken wanneer het licht is (want ook wanneer het bewolkt is leveren zij stroom op, alleen natuurlijk minder dan wanneer het zonnig is). We zeten dan bv. de wasmachine aan. Alle stroom die wij niet zelf gebruiken wordt aan het net terug geleverd en wordt verrekend met wat we aan stroom afnemen en het overschot levert ons geld op. Dus héél goed dat dit in stand gehouden wordt. Het lastige van allerlei regelingen in Nederland is dat veel mensen nooit weten waar zij aan toe zijn omdat het sterk wisselt of ineens afgeschaft wordt. In bv. Duitsland zijn ze al tientallen jaren consequent om dergelijke zaken te stimuleren.
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
Deze stelling komt ook elke paar maanden terug.
fiat124sport 2 maanden geleden
eens zeeuwleeuw maar ik blijf de waarheid zeggen het is niet zo mooi ( en schoon ) zoals men beweert net als de vervuilende en veel te zware batterij auto .
fiat124sport 2 maanden geleden
wist je dat een zonnepaneel heel erg milieuonvriendelijk is om te maken zitten ook allerlei schadelijke stoffen in dus milieuvriendelijk nee echt niet ik heb ze om het geld om het klimaat geef ik niet je moet er normaal mee doen maar het klimaat gaan we echt niet veranderen, al die maatregelen kosten geld en gaat 0 opleveren bovendien met al die zonnevelden en lelijke windmolens krijg je veel meer vervuiling en landschap vervuiling
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
Overigens is het natuurlijk ontzettend dom dat de capaciteit van het stroomnet nu veel te klein is en dat men dit niet voorkomen heeft. Regeren is vooruit zien en vanwege toename met alle zonnepanelen en windmolens was natuurlijk heel simpel te voorzien dat het stroomnet aangepast zou moeten worden. Hier is ook al heel lang nadrukkelijk voor gewaarschuwd. Helaas waren onze opeenvolgende regeringen vooral met zichzelf, hun positie en beeldvorming bezig en niet met de problemen die er zijn of die er voorspelbaar aan zaten te komen.
Uisge 2 maanden geleden
Nee, terwijl ik het ideale dak precies op het zuiden heb, als onze regering zo begaan is met het mileu mogen ze die lelijke dingen gratis op mijn dak komen leggen, zo niet beschouw ik het nog steeds als een leuk groot verdienmodel voor een paar handige jongens.
Peritum ? 2 maanden geleden
Verneukt worden door en regering en energiebedrijven ? Nee dank u.
No summer this year 2 maanden geleden
Als er minder geld binnenkomt zowel bij energieleveranciers als rijkdan snijdenze je armen af. In dit geval dus mensen met zonnepanelen onderuit schoppen. Ja want toch n beetje bijdragen aan het milieu is dus dom. Thuis accu,s zal het volgende circus zijn. En die verdien je nooit meer terug. Dus ik stop met meehelpen voor het milieu zolang er schepen varen op de westerschelde met zwarte rook uit de schoorsteen, stinke vrachtwagens uit het Oostblok hier de boel verpesten zoals bermen aan gort rijden en vuilnis naar buiten gooien. Hele bevolkingsgroepen hier komen en meehelpen om de CO2 uitstoot niet te verlagen. En zinloze uren wordt gepraat in de kamer over wel of niet salderen, nieuw kabintet enz. Nee het is klaar met de diefstal. Tank gelukkig ook jaren in België. Als we allemaal de stekkers eruit trekken als we moeten gaan betalen, Kijken wat dat voor gevolgen heeft voor die groene brulboeien en enge GL/PVDA types met die brulboei van Timmermans en die enge Jetten. Nee juiste keuze van 1e kamer. Maar helaas pakken doen ze ons. Nexit zo snel mogelijk.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.