Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik heb begrip voor de acties van de boeren

2.719 stemmen | Geplaatst op 7 februari 2024 | Website

Ja
49.9%
Nee
50.1%

Reacties (26)

D.M. 2 maanden geleden
Begrip voor hun situatie, dat wel. De manier waarop, absoluut niet.
Ron625 2 maanden geleden
Voor acties heb ik zeker begrip, er wordt gewoon niet naar de boeren geluisterd. Voor een vorm van actie voeren, waarbij een wegdek beschadigd raakt, waarbij wegen geblokkeerd worden, waardoor de gewone man benadeeld wordt, heb ik geen begrip. Houd je aan de wet, dan valt er niets te verwijten, doe je dit niet, dan lijkt het meer op een criminele organisatie!
Karel33 2 maanden geleden
o ja, ik heb meer begrip voor de boeren dan voor die idioten van xr die wegen blokkeren. de boeren krijgen steeds meer taken opgelegd door brussel. van mij mogen ze doorgaan tot er ECHT naar hun word geluisterd en veel opgelegde door brussel opgelegde regels verwijderd worden.
Howy Cues 2 maanden geleden
Ik heb begrip voor het feit dat boeren traag van begrip zijn, maar ik koester onbegrip voor boeren die geen begrip voelen voor ethiek, moraal en fatsoen. Boeren staan niet boven de wet. Laat dat duidelijk zijn.
maprom 2 maanden geleden
Begrip heb ik zeker , jammer voor de ECHTE boeren zitten er ook een paar rotte appels tussen
havma 2 maanden geleden
Totaal geen begrip voor boeren die wegen blokkeren en zelfs asbest in de brand steken. Deze manier van protesteren slaat nergens op.
Farmer. 2 maanden geleden
Gelijke monniken gelijke kappen. Als de boeren worden aangepakt dan ook de rijbaanbezetters van Extension rebellion, maar daar is het OM vaak wat minder voortvarend in. En dat deze beweging ook nog toelaat dat met palestijnse vlaggen wordt gezwaaid bij demonstraties is al helemaal absurd.
GeelHesje 2 maanden geleden
JA absoluut!!! No farmers no food!!! En dit piepkleine nietige Nederlandje schijnt de 2de grootste voedsel producent ter wereld te zijn dus als daar alle boeren net als al het overige in dit ooit zo mooie landje opzettelijk en bewust en in georganiseerd verband volledig naar de klote geholpen wordt dan gaat er wereldwijd een heel groot voedsel probleem ontstaan. En die boeren moeten kapot voor een niet bestaand probleem. Een opzettelijk en bewust en in georganiseerd verband verzonnen Leugen! En de Nederlandse boeren houden zich naar mijn mening veel te rustig. Zelfs wat de Fransen boeren doen is naar mijn mening veel te soft. Het Grote Probleem is dat politici en hun beloften totaal niet te vertrouwen zijn. En daar dient heel erg snel een definitief en permanent einde aan te komen. Gebeurd dat niet dan heeft u en uw kinderen straks niks meer te eten! Laat dat even heel erg duidelijk zijn!!!!!
Peter Arnolds 2 maanden geleden
Ik geloof niet dat onze landbouw minister er een minuut minder van zal slapen. De boer krijgt 40 eure per 100kg aardappelen dat is 4 cent per kg. Jan met de pet mag 4 euro per 5 kg aftikken . Diverse boeren kunnen hun aardappelen niet meer oogsten en zijn inmiddels verrot. De regels veranderen bijna per week en bijna iedere handeling moet genoteerd worden. IK zou geen boer meer worden in deze tijd.
fvanderha 2 maanden geleden
Voor de acties van de boeren heb ik wel begrip als de regels steeds veranderen het kost alleen heel veel geld en de papieren rompslomp die er bij komt kijken Hoe zou jij reageren als je werkgever mocht zeggen lever maar 10% van je salaris in voor klimaatverbetering
mystiek56 2 maanden geleden
Ze moeten eerst maar eens aan je eigen bestaan zekerheid komen dan piepen de verontwaardigen wel anders. Er wordt teveel met twee maten gemeten. Een klein landje als Nederland moet een voorbeeld situatie stellen. Degene die dat denken die hebben er echt niets van begrepen. Het is gewoon een verdien modaal waar alles voor moet wijken. Inmiddels al een land geworden die niet eens meer voor zichzelf kan zorgen. Op geen enkel terrein. Ben blij dat ik 70 ben. Ik zie de toekomst voor de jongeren zwaar tegemoet. Niet door het milieu maar doordat vrijheid, mogelijkheden en de bestaanszekerheden op alle gebied buiten het milieu worden ingeperkt en daar demonstreren ze ook nog voor en ze weten niet eens waar de voor demonstreren. Ze( de Jongeren) worden angstig gemaakt en hebben niet eens door dat er gemanipuleerd wordt. Hypocriete figuren als Timmermans daar wordt naar geluisterd. Ik heb medelijden met hen die niet door hebben hoe ze met open ogen in een hoek worden geduurd. Anderen veroordelen als student maar als ze dadelijk in het verdien model zitten wordt alles vergeten. Het is makkelijk te denken aan het milieu als je zelf door de lastenverzwaringen er niet door wordt geraakt (Jetten-Vliegen bv). Daarom veroordeel de boeren maar, over 30 jaar mag je sprinkhanen eten die genetisch gemanipuleerd zijn en de hamburger is alleen weggehaald door onze dieren activisten.
mystiek56 2 maanden geleden
overigens ik ben geen boer mar steun ze van harte.
Frans39 2 maanden geleden
Ik vertrouw er op dat de minister iets beter kan rekenen dan jij Peter.
Allem 2 maanden geleden
Steun voor onze dappere boeren. Met softe acties wordt er niet naar ze geluisterd. De groene leugenaars hebben al genoeg schade aangericht. Van mij mogen ze het hele Europese parlement in de fik steken.
Pindakaas1983 2 maanden geleden
Mensen die anti boer zijn aub geen producten meer van hun te kopen dan
Peter0507 2 maanden geleden
Appels met peren vergelijken, niemand wil denk ik de gewone boer die aardappelen, suikerbieten of mais verbouwd wegjagen. Maar 91,8% van de intensive veeteelt is voor de export, die in onze land waanzinnige stikstof uitstoot en laten we het dan nog maar niet hebben over de gewone Nederlander die niet in de slachterijen wil werken. Maar die pannenkoeken die nu staan te demonsteren zijn niet voor de gewone boer bezig, maar voor de grote industrieën, zoals bijvoorbeeld Forfarmers.
ritamid 2 maanden geleden
Ze hebben gelijk, de boeren. Echter voor de manier waarop dit nu gebeurd is weinig begrip. De boeren krijgen wel alles over zich heen maar kijk eens naar de vele vluchten voor de zogenaamde broodnodige vakanties naar het buitenland. Kijk eens naar Tata Steel die gewoon doorgaan net als vele andere bedrijven die vervuilen. Als we hier geen boeren meer hebben zullen we vanuit het buitenland voedsel moeten halen, PER VLIEGTUIG, hoera voor het milieu. En wat spuiten ze in het buitenland allemaal over de gewassen? Zijn er controles?? Ga zo maar door. Maar boeren, protesteer maar haal de rotte appels weg, dat is puur relschopperij!!
ritamid 2 maanden geleden
Ik heb begrip voor de boeren. Helaas door de manier waarop, brand stichten en vernielingen aanrichten, geeft een totaal verkeerd beeld. De symphatie voor die boeren die dat doen kan niet meer opgebracht worden. Zoals eerder werd geZe hebben gelijk om te demonstreren. De boeren krijgen nu alles over zich heen maar vervolgens wordt er volop gevlogen omdat men zonodig op vakantie moet naar een ver land. Daarover horen we niets, Tata steel gaat gewoon door, enz. enz. Het eens zo mooie Nederland is ver te zoeken. Doodeng voor de jonge mensen van nu en voor de toekomst.
ritamid 2 maanden geleden
Sorrry voor geZe moet zijn werd gezegd
Domoor 2 maanden geleden
Onze vissers zijn al weg gesaneerd, hetzelfde proberen ze met de boeren. Geen wonder dat sommige over de scheef gaan. Niet goed te praten, wel begrijpelijk.
velder 2 maanden geleden
Hoeveel subsidie gaat er naar landbouw in Europa? 40 miljard?.kom op zeg. De realiteit veranderd dus zal er aanpassing moeten komen. Intensieve veeteelt kan niet meer. Angst voor het overspoelen van buitenlands vlees op de Nederlandse markt? Momenteel gebeurd het andersom. Alles is grasland voor veevoer dan wel mais. Ook veevoer. Asbest verbranden op de snelweg. Nee goed bezig hoor. Blijven spuiten met Roundup. Prima. Niet klagen als je Parkinson krijgt. Er zijn genoeg boeren fruittelers die een prima boterham verdienen zonder veeteelt of alles kapot spuiten. Het kan echt wel.
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
Er moet snel en kordaat overgestapt worden op een veel beter systeem van voedselproductie. Onze opeenvolgende regeringen, waarvan het CDA en de VVD steevast onderdeel uitmaakten, waren zogenaamd vóór de boeren... Wat zij enorm verkeerd gedaan hebben is hen steeds weer met nieuwe regels opzadelen en hen dwingen om veel geld te investeren in voorzieningen die vaak totaal niet blijken te doen wat zij zouden moeten doen. Denk o.a. aan de luchtwassers en de speciale vloeren voor urine en ontlasting. De potdichte stallen met luchtwassers zijn overigens de oorzaak van veel grote stalbranden waarbij elk jaar honderdduizenden dieren een gruwelijke dood vinden. Veel boosheid en onbegrip onder boeren is dan ook begrijpelijk. Maar wegen blokkeren en schade toebrengen aan wegen en omgeving(o.a. met asbest platen op een brandstapel) zijn nooit goed te praten. Maar de meeste boeren denken en werken nog steeds ongeveer zoals na de Tweede Wereldoorlog geïntroduceerd is om snel veel voedsel te kunnen produceren, behalve dat zij nu veel grotere en modernere machines hebben. Helaas wordt er nog steeds enorm kwistig met zwaar chemische kunstmest gestrooid en met zwaar chemische bestrijdingsmiddelen gespoten. Op de een of andere manier zit dit ingesleten en men is vaak amper bereid om er vanaf te wijken. Maar al deze middelen zijn totaal niet nodig en maken enorm veel kapot. Dit is al vele malen onomstotelijk bewezen. Het hele natuurlijke bodemleven wordt vernietigd, net als talloze insecten, vogels en andere dieren. Insecten zijn nota bene essentieel voor het verbouwen van veel voedsel! Voor alle gelovigen onder ons: God heeft alle diertjes en plantjes niet voor niets geschapen! Die hebben allemaal een functie en maken onlosmakelijk deel uit van het grote geheel. De natuur heeft het allemaal héél goed geregeld, dus de mens moet veel meer in harmonie met de natuur gaan leven in plaats van er in in te willen grijpen. Juist op een natuurlijke manier kun je eindeloos voldoende gezond en smakelijk voedsel blijven verbouwen. In bijvoorbeeld het regenwoud worden ook geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt en het is daar een enorm rijk walhalla aan planten- en dierenrijdom. Helaas heeft Europa alle plannen om te minderen met de zéér schadelijke pesticiden van tafel geveegd. Dit betekent nóg meer natuur en dieren uitroeien en het nóg moeilijker maken om de boel te laten herstellen. In harmonie met de natuur boeren betekent een veel leukere, gevarieerder en gezonder werkweek met veel meer liefde voor planten en dieren. Ook wanneer hij met zijn gezin daar woont is het voor iedereen veel gezonder, net als voor de hele omgeving. Milieuvriendelijk en biologisch boeren moeten gestimuleerd worden en boeren die daar naar willen overstappen moeten met een flinke subsidie geholpen worden. De gebruikelijke subsidies op de gangbare schadelijke landbouw moeten afgebouwd worden. Verder moet men zich veel meer richten op de eigen lokale markt en veel minder op export. De gebruikelijke wurgcontracten van supermarktketens en fabrikanten moeten afgeschaft worden en de boer moet een fatsoenlijke vergoeding krijgen voor de producten die hij levert. Er is veel onrust in de wereld van boeren. Zelfmoord is helaas geen uitzondering. Dit komt ook doordat zij lang niet altijd op een fatsoenlijke manier hun hoofd boven water kunnen houden. Vaak is het veel en hard werken voor een bescheiden vergoeding. De grote winsten gaan naar de supermarktketens, de groothandelaren, de fabrikanten en exportbedrijven. Daarom moet er overgestapt worden op veel betere systemen waar de boeren, de consumenten, de natuur en de dieren veel beter van worden! Dat is nodig, dat is rechtvaardiger en het is veel gezonder.
WdeV1971 2 maanden geleden
@zeeleeuw, u hebt groot gelijk, maar een landbouwsysteem wat in 60 jaar is opgebouwd heeft ook 60 jaar weer nodig om zich weer aan te passen zoals het bedoeld is. De boeren willen wel, maar wel op een eerlijke manier. Tegenwoordig zit je meer voor de computer om papieren in te vullen voor alle regelgeving die ze verzinnen in Europa. Tijd om fatsoenlijk op je land te werken blijft er bijna niet meer over. Deze tijd hebben we wel nodig om schoon en veilig voedsel te telen.
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
@WdeV1971 Helaas geldt deze doorgeslagen waanzin voor tal van beroepen. Denk ook aan bv, onderwijzers en leraren, verplegend en verzorgend personeel, hulpverleners in alle soorten. Zij zijn allemaal elke week vele uren bezig met "administratie" en zo'n beetje elke handeling die zij doen en elke minuut dat zij iets doen vast te leggen en te verantwoorden. In die tijd hadden zij ook veel nuttig werk kunnen doen waar zij voor bedoeld zijn. Het kost bergen tijd en bakken met geld en het maakt het werk er vervelend op. Dat zou moeten stoppen.
C.J. de Loof 2 maanden geleden
Boeren hebben gelijk en zijn ten einde raad, sommige acties verdienen niet de schoonheidsprijs maar het staat altijd nog in een schril contrast met het onrecht wat ze wordt aangedaan, het zo genaamde milieu en CO2 onzin gaat helemaal nergens over! mijn steun hebben ze. Laat ze die terroristen van al die milieuclubs maar eens aanpakken, om te beginnen hun uitkering stoppen en daarnaast forse gevangenis straffen! een taakstraf heeft geen zin want ze hebben geen idee wat werken is.
fiat124sport 2 maanden geleden
ja natuurlijk die stikstof en klimaat onzin moet stoppen. Nieuwe verkiezingen zo snel mogelijk nsc via een apje schandalig kan je niet serieus nemen. Tot slot voor 130 stop verduurzaming. Nieuwe verkiezingen pvv naar 50 plus zetels wij willen geen linkse onzin meer.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.