Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is goed dat Middelburg een rem op massatoerisme wil

2.790 stemmen | Geplaatst op 30 januari 2024 | Website

Eens
70.5%
Oneens
29.5%

Reacties (25)

Alles stroomt 2 maanden geleden
Eens, zou ook wenselijk zijn voor de gemeente Veere.
Karel33 2 maanden geleden
nou nou, deze keer supersnel een ander topic. massatoerisme moet gelden in alle steden. in de zomer is zeeland richting de kust overvol. beetje minder is beter.
GeelHesje 2 maanden geleden
Eerst waren het hoofdzakelijk de Duitsers maar toen kwamen ook nog eens de Belgen. Duitsers komen van ver spreken de taal niet en hebben dus het gevoel dat ze hier gasten zijn. Belgen daarin tegen komen van dichtbij en spreken vrijwel onze taal en dat heeft tot gevolg dat vele Belgen Zeeland wel als hun thuis beschouwen en ondanks dat Zeeland toch echt buitenland voor ze is gedragen ze zich niet bepaald als gasten maar denken ze dat Zeeland gewoon van hun is. En als het er dan zoveel worden dat jij als Zeeuw in de minderheid bent in je eigen provincie stad of dorp en dat niet zij zich aan jou maar jij je aan hun aan moet gaan zitten passen is er wel een grens overschreden! Heel erg goed dat dat besef zich ook vertaald in beleid! Ik zou zeggen: Middelburg: Voeg de daad bij het woord en schrap dat vakantie dorp van 900 Villa's aan het Veerse Meer bij Arnemuiden dat er gelukkig nog niet staat maar nog steeds niet van tafel is geveegd en waarvan ik en velen met mij hoop dat het er nooit gaat komen!
B Tender 2 maanden geleden
Wilt dat zeggen, dat ik, als Vlissinger in de bedoelde maanden niet meer welkom ben in Middelburg??...... Wat een blaaskaken, wat een bravoure, om a) zich te meten met Venetië om b) een onderscheid willen maken tussen "kwaliteitszoekers" en "onafhankelijke ontdekkers" ( toegangspasjes, discriminatie??) en c) uiteindelijk de gemeentelijke tekorten in het begrotingstekort maar door te schuiven naar de bewoners?.....Laat me toch niet lachen......'t was niks, 't is niks en 't wordt niks.........Gewoon zeggen, dat Zeeland vol met PFASS zit, de Westerschelde een vervuilde rivier is en men de vis eruit beter niet kan eten, de Oosterschelde in die maanden vol zit met giftige blauwalg en Japanse oesters niet moet consumeren, dat men op diverse stranden plastic bolletjes kan vinden, dat men hier alle radioactieafval opslaat, dat de A58 nagenoeg de enige manier is, om Zeeland in geval van calamiteiten te kunnen ontvluchten.......Dat, dat werkt pas effectief, dat is pas een rem op toerisme in Zeeland...
Kaiser 2 maanden geleden
vooral doen , dan gaan straks de winkels dicht , de helft van de horeca kan dan sluiten, en het rijk hoeft dan ook geen geld meer te geven voor het in stand houden van de monumenten . voordeel is dat ik mij als Terneuzenaar gelijk thuis voel
Howy Cues 2 maanden geleden
Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Decennialang heeft men verzuimd 'over-toerisme' aan te pakken. Wanklanken over massatoerisme werden stelselmatig weggewuifd, terwijl de lokale manier van leven steeds meer onder druk kwam te staan. Drukte, lawaai, criminaliteit, verloedering, drugstoerisme, verdrukking op de woningmarkt, beschadiging en verontrusting van de natuur, parkeerproblemen en lucht- en watervervuiling zijn bepaald geen wissewasjes. Wanneer ondernemers de vrije hand krijgen, draait alles om inkomsten genereren. Wel de lusten, maar niet de lasten. Ook de gemeenten in Zeeland willen meer dan een graantje meepikken. Of beter gezegd het leeuwendeel. Immers toerisme is een verdienmodel, welke willens en wetens in stand wordt gehouden, omdat gemeentes zich afhankelijk van deze inkomstenbron hebben gemaakt. Het stadsluw maken is een marketingtruc om het toeristenseizoen te verlengen. Kreten als 'kwaliteitszoekers en onafhankelijke ontdekkers' is zand in de ogen gooien. Immers het toerisme neemt door verlenging van het seizoen juist toe. De gedachte dat de toerist in het hoogseizoen (juli, augustus) Middelburg of Zeeland links laat liggen is een utopie. Dit weet men donders goed. Daarom is de verpakking rondom het product toerisme geüpdatet. De 0,0 versie levert wellicht in 't hoogseizoen 5% in, maar in de overige 10 maanden zal Middelburg overspoeld worden door cultuursnuivers, welke thans eufemistisch kwaliteitszoekers en onafhankelijke ontdekkers worden genoemd. Leve de verneukte massa, rinkelen doet de kassa, is de filosofie die marketing wordt genoemd.
B Tender 2 maanden geleden
Winkels, steeds meer winkels gaan al dicht of binnenkort, want we zitten in een recessie.....Maar dat mag je weer niet hardop zeggen, dus doe ik dat dan ook maar niet.....Een milde recessie, zoals iedere recessie begint..... maar ook....een milde recessie, waarvan men in economische termen zegt......"een milde recessie duurt meestal langer dan een plotselinge recessie".......En...helaas, vanuit de geschiedenis.....is vanuit menig recessie het begin van een oorlog gebleken...........Ach....verwijder maar hoor......wie wilt dat nu lezen,......wees een struisvogel en be happy.
Peritum ? 2 maanden geleden
Mee eens, maar om nu de vergelijking met Venetië te maken is pure hoogmoed en chauvinisme.
Heleen605 2 maanden geleden
zonder toerisme was zeeland onleefbaar , denk aan het winkelbestand enz
chielvd 2 maanden geleden
laten we nu eerst de massa instroom van de gelukszoekers eens stop zetten. Toeristen leveren nog wat op. de gelukszoekers brengen alleen maar ellende en kosten een vermogen
Leo Vlaar 2 maanden geleden
NL wilt veel liever massatoerisme dat massamigratie richting ons land de nieuwe spreidingswet zou het AZC in Ter Apel moeten ontlasten maar zorgt juist voor een grote aanzuigende werking van illegale figuren . Het demissionair kabinet krijgt totaal geen grip op de grote immigratie golf richting Nederland en blijft maar miljarden euro's pompen in de opvang van asielzoekers ,veilige Landers ,gelukszoekers onruststokers. De VVD is geen goede partij en zijn zo onbetrouwbaar als maar kan daarom hebben ze de verkiezingen ook verloren maar zetelverlies was blijkbaar geen make-up call om het nu eens anders te gaan doen . DEN HAAG (ANP) - Voor dit jaar is zeker 600 miljoen euro extra nodig voor de opvang van asielzoekers, maar demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) sluit niet uit dat hij dit voorjaar nog een keer naar de Tweede Kamer moet om opnieuw extra budget te vragen. Dat zei hij maandagavond in een debat met de Tweede Kamer over de begroting van asiel en migratie. Onder meer de PVV vindt dat extra budget veel te veel. Pas bij de stemming over het extra geld wordt duidelijk of de PVV daarmee akkoord gaat, zei PVV-Kamerlid Gidi Markuszower.
GeelHesje 2 maanden geleden
@Heleen605: Ik kan mij nog de eerste lockdown van 2020 herinneren. Alle grenzen waren letterlijk afgesloten en Zeeland was vrijwel volledig zonder toeristen. Het was paradijselijk! Zeeland was eindelijk zoals Zeeland hoort te zijn. Zeeland was zonder toeristen absoluut niet onleefbaar. Zeeland zonder toeristen was juist perfect en veel leefbaarder dan met toeristen!
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
Mee eens. Dit zou eigenlijk voor heel Zeeland moeten gelden. De toeristen brengen veel geld in het laatje en zorgen voor veel werkgelegenheid. Maar zo langzamerhand wordt het wel héél erg druk en vol. Dus er moet sowieso een stop komen op nóg meer vakantiewoningen en uitbreiding van vakantieparken en hotels.
Howy Cues 2 maanden geleden
@Heleen605, met toerisme is niks mis mee, maar als toerisme buitenproportionele vormen aanneemt, gaat dit ten koste van de kwaliteit van het product toerisme. Domburg wist een halve eeuw geleden dat het geen tweede Renesse wilde worden, dus toentertijd deed Domburg al aan upgrading van doelgroepen, waardoor er in 't hoogseizoen weliswaar een gezellige drukte was, maar geen krioelende mensenmassa. Trouwens, de nieuwe term voor massatoerisme is over-toerisme. Alhoewel er soms sprake is van hyper-toerisme (bijv. Concert at Sea), brengt deze vorm van extreme dag- of weekend-toerisme weinig nevenschade met zich mee. Elk jaar wordt het drukker en drukker en de seizoenen worden langer en langer. Economische groei brengt tweespalt. Kiezen we voor consolideren of voor vooruitgang? Houden we wat we hebben of willen we een politiek van meer en meer? De grens van onacceptabel is inmiddels bereikt, vindt de helft van de Zeeuwse bevolking. Ofschoon de bevolkingsgroei in Zeeland niet toeneemt, blijft het toerisme groeien. Inherent aan dit proces is de recreatieve woningbouw. Allerlei megalomane projecten worden uit de grond gestampt. Zelfs organisaties als Staatsbosbeheer verkopen hun ziel en zaligheid aan projectontwikkelaars; denk aan Brouwerseiland. Gezond toerisme maakt Zeeland weliswaar leefbaarder, maar over-toerisme maakt een inbreuk op het woon- en leef-genot van de lokale bevolking. De corona-periode toonde aan dat men op een blind paard had gewed. Als men te afhankelijk wordt van één bepaalde motor van de economie, is dit gedoemd te mislukken. Daarom wordt het tijd een rem te zetten op de groei van alle vormen van toerisme. Genoeg is genoeg. Steek meer tijd in andere en milieuvriendelijkere alternatieven. Worstel en kom boven als nooit tevoren.
GeelHesje 2 maanden geleden
@Howy: U krijgt van mij zowaar eens een plusje ;-) Brouwerseiland is er gelukkig nooit gekomen! Net als De Zeeuwse Lagune. Waar het hier feitelijk over gaat is Geld met Hoofdletter G. Investeerders die niet eens in Zeeland wonen (en soms niet eens in Nederland) die in ons mooie Zeeland alleen maar iets zien om hun reeds overvolle zakken nog verder mee uit te laten puilen. Zij houden niet van Zeeland zij houden alleen van zichzelf en hun bankrekening en de mensen die hier wonen kan ze al helemaal niks schelen. Pure aasgieren die zich gedragen als een sprinkhanen plaag en weer verder trekken nadat ze eerst zichzelf tot het maximum hebben volgestopt met winst. Het is een ziekelijk en zeer schadelijk gebeuren want waarom komen toeristen naar Zeeland? Naast onze vele stranden vooral voor de natuur rust ruimte en vergezichten. Bouw alles vol en dat is er niet meer en de toeristen komen ook niet meer. Dan is er nog een ander probleem en dat zijn woonhuizen die opgekocht worden om aan toeristen te verhuren. Halve dorpen aan de kust die in de winter leeg staan en het dorp tot een spookdorp maken en in de zomer elke week andere buren vernietigen de sociale cohesie en de toch al onder druk staande voorzieningen zoals scholen enz. Kinderen die in zo'n dorp geboren worden krijgen geen normale jeugd en kunnen later een eigen huis in hun dorp kopen of huren wel vergeten. Dat doet toerisme met Zeeland! En daar moet echt een stevige rem op komen voordat er in met name de kustdorpen geen Zeeuw meer woont en half Zeeland een groot villa pretpark is geworden!
C.J. de Loof 2 maanden geleden
Niet alleen Amsterdam heeft dus bestuurders met een verstandelijke beperking, ook in Middelburg blijkt dat ieder vat zonder verstand bestuurder en wethouder kan worden, ze moeten blij zijn met toeristen die brengen nogal wat geld in het laadje en daarvan kunnen we jullie veel te royale salaris betalen zodat jullie met bakken tegelijk geld van de burgers over de balk kunnen blijven gooien. Maar wat maakt het jullie uit dat de ondernemers minder inkomsten hebben dan verhoog je toch gewoon de gemeentelijke lasten nog een beetje....
waggel1 2 maanden geleden
Spreidingswet ook voor toeristen.
Domoor 2 maanden geleden
Nederland wordt een stadstaat in de toekomst. Onvermijdelijk. En wat is er mis mee voor hen die dan hier leven ?
jcjan54 2 maanden geleden
zet een stop op asielzoekers
patrik71 2 maanden geleden
Wat die toeristen uberhaupt komen doen ik vraag het me echt af ,wat een bagger stad dat Middelburg Hoe maak je het saaiste centum van nederland eo?, ga eens naar Middelburg en je komt er nooit meer.
Frans Elenbaas 2 maanden geleden
Kan er misschien ook meer ruimte komen voor echte vluchtelingen. De meeste mensen hebben het allemaal goed in dit mooie Nederland. Dat geeft een dankbaar gevoel, maar schept ook verplichtingen naar de medemens in nood.
W.Melger 2 maanden geleden
GeelHesje. Dus we hadden lockdowns nodig om Zeeland tot een paradijs om te toveren? Wat een vreemde vergelijking.
chielvd 2 maanden geleden
frans elenbaas. ruimte voor echte vluchtelingen ? als we de gelukszoekers het land uit trappen is er genoeg ruimte voor echte vluchtelingen
GeelHesje 2 maanden geleden
@W.Melger: Nee die lockdowns waren nergens voor nodig behalve dan om de mensen te onderdrukken het machtsmisbruik van de staat aan het volk te tonen om de mensen te chockeren te gaslighten en een trauma aan te doen en te testen of ze braaf genoeg zijn om akkoord gaan met de toekomstige levenslange lockdown cq digitale open gevangenis in de vorm van 15 minuten steden en om een flinke aanzet te geven om de gehele maatschappij en oa het mkb te vernietigen. Maar omdat alle grenzen letterlijk geblokkeerd waren vond ik het wel een fantastische tijd zo helemaal zonder toeristen in Zeeland. En daar ging het hier even over. Ik ga in geen geval de lockdowns goed praten moge dat wel even heel duidelijk zijn aub!
W.Melger 2 maanden geleden
@GeelHesje. Dan begrijpen we elkaar.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.