Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet een extra treinverbinding komen door Schouwen-Duiveland

3.210 stemmen | Geplaatst op 26 januari 2024 | Website

Ja
46.9%
Nee
53.1%

Reacties (41)

Zeeuwleeuw 3 maanden geleden
Ik ben het hier absoluut niet mee eens. Er zou dan naast de bestaande Zeelandbrug een uiterst kostbare spoorbrug gebouwd moeten worden en door o.a. Schouwen Duiveland een compleet spoor. Dat splijt het het landschap en verziekt de natuur en ook de rust. Als je hier woont weet je nu eenmaal dat niet overal een trein rijdt. Dus ondanks dat ik goed OV in het algemeen toejuich en vind dat met name in de drukke randstad veel meer mensen met het OV zouden moeten reizen in plaats van steeds weer met zijn allen in de file te gaan staan vind ik dat hier in Zeeland niet de voorgestelde extra treinverbinding moet komen.
Alles stroomt 3 maanden geleden
OV in Zeeland kan vele malen beter. Prima als dat helemaal op de schop gaat. Of een trein naar Schouwen haalbaar is is maar de vraag. Goede busverbindingen op Tholen met het spoor in BOZ moet toch mogelijk zijn.
velder 3 maanden geleden
Totaal niet rendabel. Te weinig reizigers en enorme kosten om te bouwen. Snel busverbindingen naar de stations heeft meer kans. Stoppen buiten de kernen en goed vervoer daar binnen. Krijg snel- en stopbussen. Ook niet rendabel vanuit markt oogpunt maar zorgt wel voor een betere leefbaarheid. Een trein wellicht ook maar die kosten zijn volledig uit verhouding
Karel33 3 maanden geleden
nooit haalbaar, er is nu al een tekort aan electriciteit. daarbij zal dat nooit rendabel zijn.
dasy 3 maanden geleden
IS ER TOCH AL lijn ouddorp scharendijke
Peritum ? 3 maanden geleden
Een paardentram wellicht ?
Saga47 3 maanden geleden
Een treinverbinding in Zeeuws-Vlaanderen zou ook welkom zijn. Het openbaar vervoer steld ik ons stukje Zeeland niets voor, Een 3e wereld land heeft beter openbaar vervoer als hier in een van de rijkste landen ter wereld.
Mieppio 3 maanden geleden
Een extra trein verbinding...hahaha er is nog helemaal geen trein verbinding hoe kun je dan schrijven dat er een extra trein verbinding moet komen. Echt sukkels eerste klas die deze stelling er op hebben gezet.
Uisge 3 maanden geleden
Ik woon in Zeeuws Vlaanderen en heb ook op Schouwen Duiveland gewoond, met als hoofdreden dat er geen snel- én spoorwegen zijn.
Peter Arnolds 3 maanden geleden
@GeelHesje.Ik geloof lang niet alles wat er verteld word. Alles veranderd net zo snel als het weer. Altijd zal Zeeland hard nodig zijn om in de voedselvoorziening mee te voorzien. Er zullen zeker minder mensen gaan wonen, maar de landbouwgrond in Zeeland is in Europa van zeer groot belang.
ierist 3 maanden geleden
Spoorlijn van Gent naar Terneuzen, extra tunnel onder de Westerschelde en aansluiten op Goes. Zal wel niet haalbaar zijn, maar dromen mag.
the_street 3 maanden geleden
Nee, voor een gemeente welke bestaat uit 16 kleinere dorpskernen en de stad Zierikzee met samen ongeveer 35000 inwoners. De autodichtheid is er groot, op zondag heerst bij de veel inwoners de zondagsrust. Betere buslijnen en aansluitingen zouden hier een oplossing zijn. De spoorlijn zou de onderlinge dorpen niet aan kunnen doen en zou parallel gaan lopen aan de N59. Daarbij ligt de gemeente Tholen niet al te ver van Bergen op Zoom, ook hier zou een beter busverbinding uitkomst bieden.
Peter D? 3 maanden geleden
Over noord-Beveland (vakantieparkroute), samen bouwen met een nieuwe Zeelandbrug (ivm einde levensduur). En maximaal 80 km rijden in verband met mogelijke rekenfouten viaducten. Goed plan.
GeelHesje 3 maanden geleden
@Peter Arnolds: Mijn berichten zijn alreeds weer verwijderd. De waarheid mag niet opgeschreven worden. Ook dit bericht zal wel spoedig verdwijnen. Antwoord op uw vraag: U heeft 1000% gelijk maar landbouw gaat uitgefasseerd worden en vervangen worden voor lab gekweekt "voedsel". Veel boeren in de EU zijn daar op dit moment (zinloos) tegen aan het protesteren. Het gaat niet om de landbouw maar het gaat om onafhankelijke mensen die onafhankelijk van de roverheid kunnen leven en die hun eigen voedsel kunnen produceren. Boeren en vissers bijv. Iedereen moet aan de lijband en onder totale controle van de roverheid komen te staan anders gaat het toekomstige dictatoriale systeen niet werken. Het land van de boeren gaat of natura2000 gebied worden of gaat volgebouwd worden met huizen om in de Tri State City 45 miljoen mensen te kunnen vestigen in 15 minuten steden (lees openlucht gevangenissen) waar je straks zo goed als niet buiten mag komen. Toerisme gaat dan ook voor de gewone mensen volledig niet meer bestaan straks. Behalve voor de mensen die in het toekomstige CSRQ systeem een S zijn want die mogen straks ongelimiteerd alles. Schouwen Duiveland gaat in het kader van de natuur herstelwet geheel natura2000 gebied worden waar je straks niet meer mag wonen en ook niet meer mag komen. Daar dus een trein verbinding aanleggen heeft totaal geen nut. Dat is het Plan en als mensen even verder kijken dan hun neus lang is kun je de ontwikkelingen voor je eigen ogen zien gebeuren. Maar dat mag niet opgeschreven worden want dan gaan er teveel mensen vanaf weten en gaan ze mogelijk protesteren wat de ontwikkeling ervan niet in gevaar brengt maar wel lastiger gaat maken. Ik hoop dan ook dat u dit nog leest voordat het verwijderd gaat worden.
Karel33 3 maanden geleden
in plaats van waanzinnige peperdure en niet haalbare doelen moeten ze zorgen dat het OV in zeeland met 100 % verbeterd. want echt en goed ov bestaat niet in zeeland. dat is EN goedkoper EN beter voor de bevolking want zonder auto kom je hier nergens.
GeelHesje 3 maanden geleden
Voor de mensen die het niet zien: Schouwen Duiveland is reeds volledig omgeven door Natura2000 gebieden. Het enige dat er nog moet gebeuren is ivm "natuurherstel" en het "klimaat" een verbod om in Natura2000 gebieden te komen en het oprekken van de grenzen van een Natura2000 gebied en dan is geheel Schouwen Duiveland een groot Natura2000 gebied geworden. Dat gaat gebeuren als tuinkabouter Frans Klimaatdrammermans hier pre-mier gaat worden zoals de gehele tijd ook al de bedoeling is (daarom waarschijnlijk ook die trage formatie dat is om mensen het idee te geven dat ze het echt proberen om Wilders pre-mier te laten worden en mensen in de illusie te laten in een democratie te leven) en omdat de echte beslissingen niet in Den Haag noch in de EU gemaakt worden (dat zijn enkel uitvoerings systemen) en er geen burger ooit maar iets over de echte beslissingen te zeggen mag hebben gaan die dingen in kleine stapjes (die de mensen nog net accepteren) doorgevoerd worden. Een trein verbinding met Schouwen Duiveland gaat dan ook totaal nutteloos zijn.
Tramper Kees 3 maanden geleden
Die is er al van Ouddorp naar Scharendijke. En als elektra niet haalbaar is dan een stoomtrein. Kan ook. Hebben we in Zuid Beveland ook. Geen elektra nodig. Of een tram.
velder 3 maanden geleden
@ Hesje. Je bent een stemmingmaker. Je Loze associaties op onderwerpen raken kant nog wal. Waar baseer je het op? Het enige wat je doet is opjutten. Er van uit gaande dat je geen psychose hebt vind ik dat zeer kwalijk. Je hebt je mond open over waarheid. Je hebt geen bewijzen dat de grenzen van Natura 2000 gebieden worden opgerekt. Kortom opjutten en stemmingmakerij. Goede actie van Zeelandnet om je opmerkingen te verwijderen. Al was het maar alleen omdat ze niets met de stelling hebben te maken.
Tramper Kees 3 maanden geleden
Bovendien hebben op alle Zeeuwse eilanden treinen gereden, met uitzondering van Noord Beveland. Op Schouwen bij Scharendijke. Zeeuws Vlaanderen bij Hulst IJzendijke en op Goeree reed de RTM maar Goeree is geen Zeeland
B Tender 3 maanden geleden
Ha,ha,ha,...een extra treinverbinding door Schouwen - Duiveland....De SP zal waarschijnlijk Duiveland bedoelen......Hoe zielig toch, want de huidige (enige?) spoorlijn in Zeeland, kampt om de haverklap al met storingen van welke bedenkbare soort dan ook........Maar weest gerust...en spoorlijn komt er sowieso in ons prachtige Zeeland, meerdere misschien zelf.....Spoorlijnen van Hoogspanningsmasten, her en der door ons prachtige Zeeland heen......Van Borsele richting Randstad, ter eer en glorie om daar de energie veilig te stellen, want zelf moeten ze daar kerncentrales niet (Kost veel te veel aan jodiumpillen voor de bevolking)..........Een tweede debacle, na Groningen is in opkomst!!!
B Tender 3 maanden geleden
P.S. Webbie, mijn reactie (als het niet in uw dictatuur past) mag gewoon en zonder overleg en onkostenvergoeding verwijderd worden hoor.
GeelHesje 3 maanden geleden
@Velder: A - U hebt mijn text niet goed gelezen en B - U hebt kennelijk nog steeds niet goed door hoe de dingen werken in deze wereld. Het oprekken van de grenzen van een natura2000 gebied is maar een formaliteit en als ze dat gepaard laten gaan met millieu en klimaat rapporten van omgekochte "experts" (precies zoals de dingen gaan tegenwoordig) dan kunnen ze dat onder het mom van "het redden van de planeet" zonder blikken of blozen doorvoeren en als ze dan de media dusdanig misbruiken om het het volk "uit te leggen" dan zal het volk het nog gaan pikken ook. Net als met oa alle andere "klimaat" maatregelen het geval is. Als u dat spelletje nog steeds niet doorhebt dan bij deze de uitleg ervan.
velder 3 maanden geleden
@Hesje. U valt in herhaling. Ik zie opnieuw geen enkele onderbouwing van uw aannames. Ik zie geen enkele fundering met evt beleidsstukken, vergunning aanvraag, of ook maar een discussie op beleidsniveau. Tuurlijk er vindt een beleidswijziging plaats plaats. Gezien de onderzoeken en ontwikkelingen is dat te billijken. natuurlijk kunt u de onderzoeken rondom klimaat, stikstof en zo meer naast u neerleggen omdat ze niet in uw beeld passen. Maar dat maakt ze niet onwaar. U kunt blijven roepen dat de rest van de wereld ongelijk heeft maar onderbouw dat dan. U wilt mij overtuigen dat kan en dat mag. Maar uw argument dat: " vind ik en dat denk ik", is voor mij niet voldoende. U klinkt als don Quichotte. Het is een toekomstig dystopisch beeld wat in uw brein ontspruit. niet meer en niet minder.
B Tender 3 maanden geleden
Een extra treinverbinding in Duiveland, met als middelpunt Tholen CS.....Nou, SP, heb je er al rekening mee gehouden, dat dat nog heel wat voeten in aarde zal hebben in de toekomst.....Vertragingen per dag ( bv. omdat er een meeuw op de rails gescheten heeft, waardoor de wielen van de trein kunnen slippen en er dagen lang bussen ingezet moeten worden,... bussen die er nu ook al voldoende zouden moeten zijn, maar er niet zijn.) Tsja, wij hier in Zeeland zijn nu immers de Randstad niet........Maar....niet geschoten...is altijd mis, en wie weet heeft de provincie nog wel een paar euro's over... En wie weet als je de lat nog wat hoger legt.........Tholen als hoofdstad van Zeeland??..........Zou grootheidswaanzin grenzen kennen?????
GeelHesje 3 maanden geleden
Nee niet naar Tholen. Naar het Hellegatsplein is beter en dan kan er een keuze komen om naar de bestaande lijn bij Zevenbergen te gaan of direct naar Dordtrecht of langs de A29 naar Barendrecht. Ook een lijn van Middelburg naar Brielle en vandaar naar Rotterdam is wel een mooie optie. Met nadruk op mooi want de Dammenroute is een prachtige route! En een eventuele lijn van Goes naar bijv Zierikzee zou heel aardig via een tunnel door de Oosterschelde kunnen. En dan wel eentje boven de grond en geheel van glas graag want volgens duikers is er heel wat te zien onder water bij de Zeelandbrug. Zoiets bestaat volgens mij nog niet en dat zou Zeeland meteen wereldwijd op de kaart zetten!
GeelHesje 3 maanden geleden
@Velder: U vervalt ook in herhalingen. En die onderbouwing "aannames" fundering en beleidstukken heb ik reeds veel eerder in dit draadje aangegeven. Zelfs met link en al. Maar dat heeft Zeelandnet eigenhandig verwijderd. Als u tri state city googeld komt u er vanzelf en dan zal u zien dat Schouwen Duiveland daar geen onderdeel van uit maakt en als u een beetje weet heeft van de toekomst plannen voor deze Aarde dan weet u daarna meteen voldoende. Maar dat mogen mensen kennelijk niet te weten komen ....
velder 3 maanden geleden
@hesje. Ik heb je tip gegoogled zelfde ongefundeerde retoriek. Helaas. Geen onderbouwing niets kunnen vinden. Mijn tip aan u. Wees kritisch. Het internet is niet overal betrouwbaar. Hopeloos.
Peter Arnolds 3 maanden geleden
@GeelHesje. Ik ben een gelovig mens en weet dat alles wat er nu gebeurdt in de wereld al voorspelt is in de bijbel. De mens wikt maar God beschikt . De mens kan hier niets aan veranderen, ook al denken er diverse mensen er anders over.
Howy Cues 3 maanden geleden
@Geelhesje. Als jij dingen ziet en hoort die anderen niet zien en horen, noem jij deze aberratie het onthullen van geheimen. En over onthullingen gesproken. Eerder had je ons toevertrouwd dat je met alle deuren en ramen open slaapt, omdat je graag de wasem van je uitgeblazen adem wilt zien. En thans wil jij ons onzin verkopen die evenals het rooksignaal uit je adem ins Blaue hinein verdwijnt. Je moet niet alles geloven wat je denkt. Het zijn slechts flarden van een onsamenhangend gesprek dat je met jezelf voert. Als je dingen ziet en hoort die er niet zijn, kun je ze beter voor jezelf houden.
dutchy71 3 maanden geleden
Knettergek zijn zij daar in Den Haag, Daarom zie ik dit nog gebeuren weer een bodemloze put, Ga lekker door wijsneuzen, Hou je bezig met belangrijkere dingen, Waarschijnlijk te ingewikkeld.
Howy Cues 3 maanden geleden
@Mieppio, over sukkels gesproken. Extra betekent erbij.
havma 3 maanden geleden
@dutchy7, even de website lezen. Het verzoek komt van iemand van de SP uit Tholen. Heeft niets met Den Haag te maken.
Alles stroomt 3 maanden geleden
Het station in Middelburg in de oude glorie herstellen zal ook een hoop mensen een groot plezier doen. Onbegrijpelijk dat dat er zo bij staat.
C.J. de Loof 3 maanden geleden
Ik heb helemaal niks met de trein en wat mij betreft mogen ze alle spoorwegen gewoon asfalteren, maar voor ze nog maar gaan denken over uitbreiding van het spoor is het misschien een idee om eerst te zorgen dat het huidige treinvervoer betrouwbaar wordt???
dasy 2 maanden geleden
pertium nee je moet hemz elf duwen
Borduurnaald 2 maanden geleden
Wat een onzin word hier weer uit gekraamd net zoals op iedere vraag hier , stelling kan je dat niet noemen . Belachelijk gewoon .
Karel33 2 maanden geleden
nederland heeft sowieso een zeer slechte reputatie wat treinverbindingen betreft. zie de zo fel begeerde en mislukte peperdure HSL. al vele miljaden er in geinvesteerd en nog steeds niet operabel. verkeerde uit elkaar vallende treinen besteld--mislukte infrastructuur--haarscheurtjes, enz enz. lamenielachu.
Farmer. 2 maanden geleden
Misschien kan de Eurostar en de Thalys in de toekomst via Zierikzee rijden.
Mr. Bean 2 maanden geleden
Heb studerende kleindochter op de Erasmus univ. laatste weken is hel, gewoon uren later thuis vanwege de fijne verbinding naar Vlissingen, dus ja, kortere verbinding met Zeeland zeer wenselijk
Mr. Bean 2 maanden geleden
Welke idioot is niet voor een kortere verbinding met Zeeland, moet haast wel een grote Dombo zijn !!!!!
GeelHesje 2 maanden geleden
Er moet een treinverbinding over de afsluitdijk komen tussen Den Helder en Harlingen. Als je nu met de trein van Den Helder naar Harlingen wil moet je helemaal om het Ijsselmeer via Amsterdam en Zwolle naar Harlingen. Dat is natuurlijk belachelijk dus dient er zo snel mogelijk een treinverbinding over de afsluitdijk te komen!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.