Hoofdafbeelding

Stichting ZIEN

Het onderwijsnetwerk van ZeelandNet biedt een state-of-the-art infrastructuur aan scholen en hun leerlingen. Het snelle en stabiele glasvezelnetwerk verbindt scholen met elkaar en met internet. En daar komen steeds meer scholen bij. Een slimme keuze, want doordat scholen hun krachten bundelen, besparen ze fors op beheer en beveiliging en kopen ze capaciteit goedkoper in.

Enorme verbetering

Scholen besparen door hun servers onder te brengen bij ZeelandNet. Jacco de Jager, bovenschools ICT-coördinator van de Zuid-Bevelandse Alpha Scholengroep: “Onze servers bevinden zich nu in de cloud bij ZeelandNet. Dat is een enorme verbetering, want vroeger stonden ze op de scholen zelf, vaak weggestopt in stoffige, kleine hokjes. Dat leidde weer tot storingen. Nu zorgt ZeelandNet voor een professionele ruimte voor onze servers in goed gekoelde ruimtes en zorgt onze netwerkbeheerder Skool Automatisering voor alle updates. Zo houd ik mijn handen vrij voor andere zaken.”

Stabiel netwerk

Stichting ZIEN (Zeeuws Initiatief Educatief Netwerk) nam het initiatief voor dit onderwijsnetwerk, toen het in 2008 Europese subsidie aanvroeg voor de aanleg ervan. Inmiddels profiteren zo’n 200 scholen van een uitgebreid pakket samenhangende diensten. Het stabiele netwerk maakt bellen via VoIP mogelijk, scholen maken collectief gebruik van elektronische leeromgevingen, vergaderen via video en laten hun leerlingen veilig surfen.

Nieuwe mogelijkheden

Er wordt gewerkt aan nieuwe mogelijkheden. Jacco de Jager: “Met het Zeeuwse ICT-netwerk kijken we hoe het netwerk nog beter kunnen uitnutten. Kennisdelen en samenwerken worden in het onderwijs steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan leerlingen van verschillende locaties die samen aan hetzelfde project werken. Of scholen die onderwijsmateriaal van elkaar gebruiken. ZeelandNet is heel pro-actief en kijkt heel goed naar de behoeften van scholen. Dat brengt dit soort oplossingen ook dichterbij.

Daarom kiest u voor ZeelandNet

  • Beste provider van Nederland
  • Partner voor ondernemers
  • Beste service en netwerk
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Van en voor Zeeuwen

Direct contact met onze klantenservice? Bel 0118 - 22 55 55

(ma-vr 08:00 - 21:00 / za 09:00 - 13:00)