zoete jihad

Welkom op mijn weblog

leve het vrije woord

3 reacties
leve het vrije woord

Het is wat h, zo een moord? En dat om het vrije woord..het heilige vrije woord van de Nederlander vertolkt door de alom geliefde heer van gogh. Jammer dat hij nu het loodje heeft moeten leggen. Ik ga hier niet oordelen of veroordelen, ik ga hier eens wat aan de kaak stellen wat mij gisteren zo heeft bezig gehouden met de afgrijselijke berichtgevingen in de media over deze brute moord.

 

Allereerst heb ik altijd vrij veel sympathie gehad voor zijn overtuiging: vrijheid van meningsuiting, niemand in Nederland die zich van deze slogan vervreemd voelt denk ik. Zoals m. alzakour gisteren knap vertaalde: hij verschilde in de kern niet veel van mijzelf. Dat heb ik dus ook een beetje, begrijp dat wel.

Mijn sympathie verdween echter snel na de film submission. Deze film was niet alleen stuitend maar is gewoon heiligschennis, woorden schieten tekort. Beelden doen meer dan woorden, al zijn woorden nog zo krachtig. Deze film is een heel, heel domme zet van hem geweest of een bewuste oorlogsverklaring naar de moslims toe.

Ik erger me mateloos aan de media en burgers die gisteren wisten te vertellen dat deze film tegen extremisme gericht was..ammahoela, dat is een leugen! Een leugen net als heel die film een leugen was. Hij wilde, zo werd gezegd, de mishandeling van vrouwen in de islam aan de kaak stellen. Waarom, vraag ik dan:

word er een vrouw naakt neergezet die een gebed doet?

Heilige texten op dat naakte lichaam vertoond?

Over slaan gesproken terwijl de vrouw onder de wonden zit op haar rug en gezicht?

 

Iedereen weet dat een islamitisch vrouwen lichaam bedekt moet zijn,

Heilige teksten dus zonder meer daar niet op vertoond dienen te worden

En ook slaan is enkel toegestaan met mate, na een reeks voorschriften en niet hard!

 

O.k., je mag van mening verschillen maar moet het op deze manier?

Waar zijn de normen en waarden van de heer balkenende opeens gebleven?

Men juicht het toe dat er voetbal wedstrijden stil gelegd worden wanneer er iemand (persoonlijk) als hoerenloper beschimpt word maar wat ik me afvraag nu: waarom al die papagaaien van gisteren hierbij het commentaar niet leveren wat ze gisteren zo graag deden: waarom word de mond gesnoerd?

 

Nu, nadat bekend geworden is dat de dader een Marokkaanse achtergrond heeft, verwacht men van deze gemeenschap een sympathie t.o.v. de Nederlandse gemeenschap of maatschappij..of wat eigenlijk?

Maar waarom??? Moet deze gemeenschap na al de stigmatisering door de Nederlanders vanwege de diamantbuurt waar iedere Marokkaan zowat voor aangekeken werd nu sympathie opbrengen voor een moord jegens iemand die de aanval geopend had naar de moslims?

Was er een excuus van de regering jegens de Marokkaanse gemeenschap toen bleek dat de famillie, oom incluis, uit utrecht onschuldig opgepakt bleek?

 

Nog nooit na pim fortuyn is er geluisterd naar de islamitische gemeenschap en werden protesten tegen hoofddoek-verboden weg gehoond. Eigen gebedsruimte in scholen, kantoren en fabrieken werden vaak genoeg niet toegewezen. Moeten de moslims nu sympathie tonen?

Aan moslims word niets gevraagd, niet naar hun gedachten gang, laat staan de reden van diezelfde gedachtegang.

Leve het vrije woord maar owee als je bin-laden als held ziet, dan mag dat niet geuit.

Leve het vrije woord maar owee als je begrip toont voor 9/11

Leve het vrije woord maar owee als je het niet erg vind dat theo kapot geschjoten is.

Leve het vrije woord maar owee als je schrijft dat homos van een flat gegooid moet worden.

Leve het vrije woord maar owee als je als politika getuigd van je antipathie jegens homos.

 

Welk vrije woord?

Submission?

Vertel maar eens aan de media dat auswich een leugen is geweest, zal dat algemeen geaccepteerd worden op het recept vrije woord?

 

Leve het vrije woord

3 reacties

Ik haal je eigen woorden maar even aan over de manier waarop van Gogh iets aan de kaak stelde **O.k., je mag van mening verschillen maar moet het op deze manier?** Dezelfde vraag zou ik aan jou willen stellen over het de mondsnoeren van van Gogh. Willen we naar elkaar toegroeien in dit land, dan zal deze daad toch echt veroordeeld moeten worden! Je kunt ook net als jij nu tegen heilige huisjes aan gaan schoppen maar daar bereik je niet mee dat we samen door
Onbekend

03 November 2004 om 12:17

nee, natuurlijk hoor je op deze manier de mond niet te snoeren van van gogh. onthou wel 1 ding dat je niet een collectieve schuld vraag moet stellen en collectieve verantwoording mag vragen over de daad van 1 of misschien 2 personen. en tevens hoort naar elkaar toegroeien niet vanaf 1 kant te gebeuren, hoop dat de nederlander zich dat goed kan beseffen
ribaat

03 November 2004 om 13:20

En daarbij hoop ik dat je ook hoopt dat de medelanders dat beseffen :o) Je stelt je zo op als een tegenpartij dat een goedwillende ( waar ik mijzelf onder reken) toch ge
Onbekend

03 November 2004 om 14:29

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.