zoete jihad

Welkom op mijn weblog

0 reacties

En daar was ie weer, osmama bin laden, kennen jullie hem nog>?

Een halve week voor de Amerikaanse verkiezingen duikt ie ineens op om een verhaaltje te doen aan bush en kerrie.

Waarom geloof ik dit allemaal maar half?

 

Als eerste heeft ie helemaal geen reden om zich aan de datum van de Amerikaanse verkiezingen te houden en bereikt hij er in het geheel niets mee.

Maar laten we aannemen dat het hem is, hij sprak in ieder geval prachtig mooi Arabisch, zeer rustig en heel kalm en hele mooie woorden.

Helaas worden dit soort woorden en zinnen die ik zojuist gebruik meestal niet op prijs gesteld, er word tegenwoordig verwacht dat men aan zelf censuur doet en dat, wanneer je ze mocht hebben, je fundamentalistische ideen maar voor je houden moet. De West-Europese en Amerikaanse vorm van democratie, vrijheid en recht is immers de beste en daar valt niet over te discussiren.

Dit is helaas een slecht teken voor hetgeen meneer bush denkt (te kunnen) verdedigen nl. die vrijheid en democratie. Als je strikt ben door ondermeer de woorden you be with us or against us te gebruiken, dan behoor je ook zo strikt te zijn in het in de praktijk brengen van hetgeen je voordoet te verdedigen en dien je zodoende censuur en/of zelf censuur te vermijden.

Vanwege deze vrijheden ben ik niet van plan mijn sympathie voor obl verborgen te houden, dat is mijn recht en ik strijd daarvoor door middel van gewoon te zeggen wat ik vind en denk.

 

Wat is er nu zo goed aan die obl en waarom adoreren veel moslims hem? Dat is als eerste zijn taal gebruik. Obl gebruikt een klassieke vorm van Arabisch en is dermate literair knap, dat de woorden een kracht hebben alsof een atoombom tussen de spreker en de luisteraar valt. Daarbij komt dat obl voor de moslims strijd en de heilige jihad voert tegen het verdorven Amerika dat bovendien een zeer vriendschappelijke band onderhoud met israhel. Zij zijn volgens hem beiden anti-islam en daar moet tegen gestreden worden. Hij is n van de weinige jihadi die op een, zo het schijnt, eerlijke en oprechte reden heeft om tegen zijn vijanden te strijden, zo ook op deze manier strijd, dat de moslim het gevoel geeft met een Arabische Robin hood te maken te hebben.

 

Waarom vraag ik me af, waarom word deze man als terrorist beschouwd door burgers terwijl men niet eens de reden weet waarom deze zogenaamde leider van al qaida een jihad tegen het westen (lees amerika) voert en niet eens dieper nadenkt over hetgeen deze man te vertellen heeft. Ziet men zo graag een oorlog tegen terrorisme en massa vernietigings wapens?

Helaas voor de voorstanders van deze onzinnige, onnozele en achtelijke, leugenachtige oorlog tegen het terrorisme maar wanneer men in het westen deze koers blijft varen, zal men deze oorlog verliezen alsof zij onder de poot van een olifant beland.

Men kan blijven weglopen en als het hardst roepen dat westerse regeringen zich niet laten intimideren en benvloeden door deze zacht sprekende man, andere regeringen met leugens en bedrog deze oorlog in te trekken maar niet eens luisterd naar de woorden van je vijand en niet bereid bent tot compromisen, maar of dat werkt???

Ik mag hopen dat de burgers in het westen niet blind blijven en zich eerlijk af gaan vragen wat obl nu precies bedoelde met de woorden: waarom verteld bush niet de waarheid over 11 september en hoe kan hij verklaren dat we geen aanval uitvoeren op bijvoorbeeld zweden.

 

Bush en zijn bandieten zijn hoogmoedig en als goed gelovig christen is hij toch de eerste die zou moeten weten dat hoogmoed voor de val komt

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.