zoete jihad

Welkom op mijn weblog

om in beroep

0 reacties
om in beroep

Vandaag laat het openbaar ministerie weten dat ze in hoger beroep gaat in de zaak van Eric o.

Wat moeten we van deze zaak denken? Het is zo zachtjes aan een schande wanneer je wanneer je het openbaar ministerie niets verwijt. Iedereen lijkt een mening te hebben en moeten hebben. Uitgekotst word je zowat wanneer je het opneemt voor het om.

Nou, dit zijn twee zaken hoor; het om en eric o. Laat ik even beginnen met het om.

Ik ben blij dat ze in hoger beroep gaat. Waarom? Niet vanwege dat ik wil dat eric o achter de tralies beland, in tegendeel, nee, hetgeen mij blij maakt is dat dit een overwinning is voor de scheidende machten. Zowel de hoge baas van het om, die met zijn mening niet te zuinig was, en de politiek, hebben hun grote waffel veel te vroeg open getrokken. Dat het om nu in hoger beroep gaat laat zien dat ze van niemand wat aantrekt behalve van hun dossier die ze in handen hebben over de militair in kwestie. Dit betekend dat ze serieuze bewijzen (denken) te hebben over het voorval. Lang leve de scheiding der machten en lak aan politicie die denken dat hun mening op prijs gesteld word terwijl het einde van de rechtsgang nog niet in zicht is. Ze denken dat ze de finisch al over zijn terwijl ze nog maar net bij start vertrokken zijn.

 

Waarom ben ik zo blij met het hoger beroep en zou ik toch graag zien dat eric o vrij gesproken word? Wel, laat ik proberen dat even uit te leggen.

Men moet rationeel denken in dit soort zaken. Het feit dat politicie zich in de strijd mengen is een slecht teken en zij moeten zich geheel afzijdig houden. Dat ze dat niet doen baart me erg veel zorgen, het hoort gewoon niet. Ik begrijp wel dat ze emotioneel bevangen worden hoor, zij zijn degene die de militairen uitzenden en komen voor hun werknemers op, zo hoort dat ook. Het pijnlijke punt is echter dat diezelfde werkgever (minister van defensie en van binnenlandse/buitenlandse zaken(?)) de fout heeft gemaakt om in de tijd te zijn blijven steken. Zo vooruitstrevend dat ze lijken bij terreur bestrijding, denk daarbij aan telefoon tappen legaal te maken bijvoorbeeld, zo achterlijk ouderwets zijn ze in de hervormingen van het leger zelf. Ze denken nieuwe oorlogen te kunne starten en mensen uit te zenden onder de vlag van de VN zonder voorzorgsmaatregelen te nemen voor gevallen als dit. Was men vergeten dat er wel eens burger slachtoffers kunnen vallen? De opdracht was toch duidelijk in irak nl. de orde handhaven? Sorry, ik vind erg dom dat ze aan dit soort situaties niet gedacht hebben.

Affin, we zitten in een nieuwe oorlog, nieuwe situatie..oorlog dus. in een oorlog gebruikt men militairen. Militairen is een apart slag. Ze hebben eigen wetgeving, eigen politie en eigen normen en waarden, logisch ook. Maar waarom dan geen eigen rechtbank?

Hier zit toch zeker de politiek fout en niet het om.

 

Of eric o fout zit of niet, hij moet vrij vanwege de domme fout van de politiek. Niet eric is de schuldige maar indirekt is dit de politiek..laat het een les zijn

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.