Houtvermaken

Welkom op mijn weblog Wannes is mijn naam

Vlinderhuisje

0 reacties

Bij ons in de tuin hangen al een aantal jaren een vogelhuisje en een bijenhotel (waar ik eerder in dit weblog over heb geschreven) en daar heb ik twee jaar geleden een vlinderhuisje bij gehangen.

Maar we hebben nooit één vlinder bij dit huisje gezien. 

 

Het vogelhuisje is twee keer bewoond geweest maar de eerste keer lieten pa en ma koolmees de kleintjes aan hun lot over. 

Vorig jaar kwamen er weer een paar kijken of het huisje naar hun zin was en ze bleven komen.

Wij waren zeer alert of er geluiden uit het vogelhuisje zouden komen.

Op een dag hoorden wij gepiep en de ouders bleven gelukkig heen en weer vliegen. 

Weer een periode later kwamen er vladder geluiden uit het huisje en was het net of een vogeltje leerde vliegen. Terwijl wij stonden te luisteren kwam het jonge vogeltje in de opening zitten met vladder bewegingen en wij dachten nu gaat hij uitvliegen, nee hij ging terug en zagen hem die dag niet meer. 

De volgende dag zat hij weer in de opening van het huisje met wat vladder pogingen, nam een duik en zat in de tuin.

Zat eerst een tijd uit te rusten, vloog de tuin een keer rond en daar kwam het grote moment en ging de boze wijde wereld in, kwam nog wel een paar keer terug om door pa en ma gevoerd te worden.

 

Na een paar dagen dit mooie schouwspel bekeken te hebben kwam de dag dat het niet meer terugkwam, de ouders zaten op de schutting en waren heel druk bezig met vogelpraat en wij vermoeden dat ze hun jong riepen, maar het was weg en bleef weg.

 

Wij waren nog wel even in paniek en zeiden het zal toch niet door de kat gepakt zijn, maar dat zullen we nooit te weten komen.

 

Dit hele schouwspel vonden we zo mooi dat we het vlinderhuisje, dat naar ons idéé onbewoond bleef, te verbouwen tot een vogelhuisje.

En nu hopen dat er meer koolmezen onze tuin bezoeken.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.