Houtvermaken

Welkom op mijn weblog Wannes is mijn naam

Scheuren

0 reacties

In de schuur lagen een aantal blokken bilinga hout met één of meerdere scheuren en dan weet je eigenlijk er is niets aan te doen.

 

Bij hout info op internet over bilinga staat:  Bij het drogen, zowel aan de lucht als versneld, heeft bilinga de neiging tot splijten en scheuren, hoewel het nauwelijks vervormt.

 

Toch proberen met een mesje lijm in de scheuren te krijgen en dan een heleboel klemmen er op zetten, maar de scheuren bleven zo groot als ze waren.

 

Er bleef niets anders over dan stukken met scheuren er van af te zagen, net zo lang tot dat er een blokje hout over bleef zonder scheuren en dat  was net voldoende om een potje met een deksel van te maken.

 

Dan aan de slag en na de draaiperiode stond er leuk potje met een aparte versiering naast de draaibank.

 

In huis een plaats uitgezocht vrij van zonnestralen en niet boven een radiator en dan met argus ogen kijken of er toch nog scheurtjes zouden ontstaan.

 

       

 

Scheurtjes bleven uit, maar dan begint het deksel niet goed te sluiten, weer een tijdje later kan het deksel er maar op één manier op, na nog een periode  is het zo krom getrokken  dat het meer op cowboyhoed begon te lijken.

 

Op hout info stond: dat bilinga nauwelijks vervormd.  “Nou, bij mij wel”.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.