Houtvermaken

Welkom op mijn weblog Wannes is mijn naam

Oude tafelbladen

0 reacties

Oude tafelbladen van massief hout zijn voor mij een gewild object om ze te pakken te krijgen.

 

Bij het leeg halen van een huis stond er voor de deur een grote container waar alle overbodige spullen in werden gegooid.

Maakte een praatje met de ontruimer en vroeg of ik wat uit de container mocht meenemen.

Neem alles maar mee zei hij.

Op de fiets, dat lijkt mij heel lastig, gaf ik als antwoord en mijn belangstelling is heel bescheiden en gaat maar uit naar één voorwerp en ik wees naar een tafelblad van vurenhout dikte circa 3.5cm, wat er niet fris uit zag want het was beplakt met plakplastiek. De ontruimer keek mij verbaast aan toen ik het uit de container viste en zei wat moet je daar nou mee, hij keek heel nadrukkelijk naar het vieze plakplastiek en ik keek naar wat er onder zat, een mooi stukje hout.

 

In een kringloop winkel kijk ik ook vaak rond of er gesloopte tafels staan en soms met succes. Maar meestal is dat eikenhout en dat is niet het makkelijkste hout voor op de draaibank, dus gaan mijn ogen altijd op zoek naar andere houtsoorten.

 

Van een kennis kreeg ik laatst een tafel, helemaal compleet met poten en al, van oorsprong heel donker gelakt waardoor ik dacht het zal wel vuren hout zijn.

Bij het in stukken zagen van het blad viel het op dat geen gewoon vurenhout is, op internet zitten zoeken en vergelijken en ik denk nu dat het waarschijnlijk populieren of wilgenhout is, maar van een leek weet je nooit of het nep waarheid is

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.