Houtvermaken

Welkom op mijn weblog Wannes is mijn naam

Ankers

0 reacties

Alle soorten scheepsankers hebben maar een doel zich onder water vast grijpen in de bodem, zo simpel is het en meer is het niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms hebben onderwater dieren belangstelling voor een anker en zetten er zich aan vast, denk aan schelpdieren. Misschien dat een zeemeermin nog bepaalde gedachte heeft bij het zien van een anker, volgens TV series kan deze soort nog verstandelijk denken, maar dan hebben we het wel gehad.

 

Boven water heeft een levend wezen zich ook vast gebeten in ankers door ze op schaal na te maken van hout.

Kijk je met een lodderig oog naar ankers dan zijn ze haast allemaal eender, maar dat levend wezen boven water kijkt soms met een loep en dan zijn er veel verschillende soorten, met grote en kleine verschillen.

 

In de vorige weblog een stokanker en nu nog aantal andere ankers. Deze hebben een extra moeilijkheid de klauwen moeten kunnen kantelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn ankers met een stok (je) en die maakte ik op de draaibank. Dat ging niet zo voorspoedig, omdat ze dun zijn en soms braken ze in tweeën.

 

Een ander probleem, één anker hing scheef en dat is niet om aan te zien. Alles na gemeten of de linker kant groter was de rechter kant, daar zat geen verschil in.

Wat nu?

De stokjes zaten nog niet vast gelijmd zodat ik één stokje er weer uit haalde en aan één kant in de lengterichting van het stokje een dun gaatje boorde en daar een stukje laselektrode in schoof. Nu was het probleem min of meer opgelost.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.