Houtvermaken

Welkom op mijn weblog Wannes is mijn naam

Wandklok

0 reacties

Mijn ouders wilden vele, vele, jaren geleden een nieuwe wandklok. Uit een catalogus van een postorderbedrijf werd een wandklok gekozen en besteld. De klok had veel weg van een diep soepbord, waarop een oudhollands tafereel stond.

Na een paar dagen kwam het pakje binnen en vol verwachting werd dat geopend en de klok aan de wand gehangen. Enigszins teleurgesteld werd naar de klok gekeken, de afstand tussen wand en klok was erg groot.

Aan de achterkant van de klok (soepbord) zat een tamelijk dik uurwerk, met een grote batterij, wat voor de afstand zorgde.  De randen van het bord versterkte dat beeld en zo was het niet afgebeeld in de catalogus.

De klok had soepbord moeten blijven en dan had iedereen er met bewondering naar gekeken, maar nu!!!!!!, waar de klok gebleven is weet ik niet.

 

Mijn schoonouders hadden ook een wandklok en deze hangt nu bij ons aan de wand. Deze mooie klok hangt ook  een stukje van de wand vandaan, niet zo veel als bij mijn ouders.

Voor de verhuizing hing de klok op een plaats waar we er niet makkelijk tussen konden kijken en viel de afstand niet zo op. Als we in dit huis door de kamer lopen kunnen we makkelijker achter de klok kijken en is het storend de afstand tussen klok en de wand.

Mijn vrouw kwam met een oplossing draai een schijf die over het zwarte uurwerk geschoven kan worden. De goudkleurige rand van de klok met een vurenhouten rand over het uurwerk, zo word het uurwerk meer een eenheid met de klok.

De afstand word er niet kleiner van, maar oogt toch mooier. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.