Houtvermaken

Welkom op mijn weblog Wannes is mijn naam

Aan de rand van de straat

1 reactie

Tijdens onze avond wandeling staat er bij een ondergrondse container een klein bijzet tafeltje. Mooi gedraaide eiken pootjes, maar de rest was het aanzien niet waard, een gefineerd spaanplaat blad, wat gedeeltelijk kapot en verrot is.

Mijn animo om het mee te nemen was nul komma nul. Maar mijn vrouw zag er wel wat in, zodat het even later in de schuur  stond.

Eerst het spaanplaat er af gesloopt wat gemakkelijk ging. Vervolgens de dwarsverbindingen voorzichtig  los geslagen tot alle onderdelen los op werkbank lagen.  

De centerpuntjes van de fabriek zaten nog in de pootjes, dus maar op de draaibank gezet. Tijdens het draaien het schuurpapier er tegen houden en het pootje werd steeds mooier.

Waarschijnlijk was het tafeltje oorspronkelijk donker gelakt  geweest, want de donkere tint van de oude lak  wilde er niet allemaal af. Maar dat was eigenlijk niet zo erg omdat het een bepaalde uitstraling heeft. Na de pootjes ook de dwarsbalkjes onderhanden genomen met schuurpapier.

Het nieuwe blad bestaat uit latten van de achterkant van een oude eiken stoel. De latten netjes geschaafd en aan elkaar gelijmd.

Een paar keer blank aflakken en het is klaar.

 

Nu staat het te pronken met iets nostalgisch op z’n kop.

Bedankt oude eigenaar.

 

 

 

 

 

 

1 reactie

Wat inzicht en creativiteit al niet vermag! TOOS

Toos van Holstein

25 October 2016 om 18:22

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.