Houtvermaken

Welkom op mijn weblog Wannes is mijn naam

Gapinge

0 reacties

Nog nooit in Peking, Tokio, New York, of Gapinge geweest.

 

Totdat we afgelopen zaterdag naar het ringrijden in Gapinge zijn wezen kijken. Heel leuk om de zeeuwse  knollen voor een karretje door het dorp te zien denderen. Het ene paard loopt mooi recht, het andere gaat een beetje schuin door de straat en weer een ander paard loopt regelmatig te hinniken.

 

Vervolgen ook even langs de kraampjes.

He! Dat is leuk, ook iemand die iets van hout maakt en dan wil ik altijd kijken, kan ik het na maken of er wat van leren.

Er stond onder andere  een soort keukentrapje waar bloempotten op kunnen staan.

 

Een stukje verder nog een creatieveling, kleine speelgoed van hout. Er stonden ook autootjes tussen , modellen van circa honderd jaar geleden. Gemaakt van verschillende houtsoorten, zodat de kleuren van het hout de onderdelen herkenbaar maken.  Bijvoorbeeld koplampen van een hele donkere houtsoort.

 

Een stukje verder stond een kraampje, waar heel veel stond te pronken wat gemaakt was van triplex. De afbeeldingen waren tot stand gekomen met behulp van een figuurzaag en een vaste hand. De uitblinker was een stuk kerstverlichting.

 

Was mijn fototoestel vergeten, jammer.

 

Tijdens het naar huis rijden, vertelde ik tegen mijn vrouw wat ik gezien had.  Ze zij heb je gezien dat er ook mensen zaten te borduren en te haken en dat ze ook werkstukken in hun kraampje hadden liggen.

 

Nee, dat had ik niet gezien, dus maar met een half oog gekeken.

 

Een leuke middag.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.